Първоначално публикувано от
vvassilev Интересни констатации, които не съм забелязал при мен /LF 5327/, за DNLA, нямам впечатления, тъй като съм се отказал отдавна от ползването му, за него е необходимо да имаш предварително пуснат компютър, а аз целя, когато е възможно да работя без него, при необходимост го пускам през HDMA. Булсатком IPTV не съм пробвал, но HBOGO работи безпроблемно, но за него има отделно приложение, не може да се пусне през браузера. Мрежовите функции с други устройства са практически неизползваеми, бавно се свързва и засича на съдържание с по-висок битрейт, това не се дължи със сигурност на процесора, тъй като имам BRD на LG, на около 5 години, което работи безпроблемно по мрежа дирекно /без компютър с DNLA/, при всички случаи процесорът му е много по-слаб. Изглежда, че всички телевизори, които имам е така /Тошиба, LG по-стари/, така, че това вероятно е предвидено ограничение. Същевременно през мрежа и интернет, през ютуб, работи много добре /като компютър/, както през специалното приложение, така и през браузера, възпроизвежда файлове с много висок битрейт. През диск и флашка работи идеално, вграденият плеер възпроизвежда всичко, което до сега съм пробвал, има и доста настройки, директно през мрежа не чете външни субтитри. Менютата сменя бързо. Колкото до операционната система ОС, не я намирам за особено комуникативна и удобна за потребителя, но когато й свикнеш, /което става бавно/, не е проблематична, по принцип има различна логика от останалите и това води до объркване при ползването й. За дизайна нямам оплаквания, рамката е съвременна тънка, самият телевизор също е тънък и е закачен на стената като скрива всички кабели, негови и на останалите устройства в близост до него. Директно възпроизвежда много формати, поради което е заслужил отделен 2 TBt диск, на който може да се записват и предавания, освен външните записи, тук неоудобството е, че нищо външно не може да се записва през мрежата, тъй като телевизорът е видим, но не дава достъп до диска. Общо взето съм по-скоро доволен от телевизора, ако смяташ да го връщаш, само заради мрежовите функции, убеди се, че другият, с който ще го замениш е по-добър в това отношение. Струва ми се, че при всички телевизори има ограничения в това отношение, за да не се откашеш да си купиш съпътстващи устройства. Никой не иска да пусне телевизор, заместващ компютър, въпреки, че при този хардуер, който имат това не би било проблем.