Направи му ресетване на заводските настройки и пробвай пак.
Направи му ресетване на заводските настройки и пробвай пак.
LG 65EC970V review
Няма да го купуваме, но от интерес към техниката.......
Здравейте, включвам вчера телевизора в детската стая LG32LE5500 и неприятна изненада седи си на началния екран и не тръгва. Изключих го от контакта, махнах кам модула, махнах кабела на кабелната, но резултат няма. Преди три дни смених кабелния оператор и се наложи да пусна кабелите през покрива на блока защото разпределителната кутия ми е в хола и нямаше как да закараме кабела до там от входа на блока, та мисълта ми е дали може да е проблем това, че кабелите са на покрива и може да ги удар гръмотевица а и от какво може да е блокирал телевизора? Прикачвам снимка да се види началният екран, като при първото включване часовника си беше верен и след това се появиха чертички.
п.п. извинявам се ако въпроса ми не е за тук.
Имаш ли достъп до менюто през бутоните на панела?
Колеги имам LG 47LB630V и имам проблем със свързването му с безжичната мрежа, намирам си мрежата в менюто вкарвам паролата и не иска да се свърже и това се получи след ъпдейт който получи точно по същата мрежа със идентични настройки на рутера преди и след ъпдейта. Как да го излекувам? и още е едно въпросче имам което може и да е дискутирано тук, но не го открих ако си закупя Magic Remote ще мога ли с него да управялвам STB на виваком(Huawei) ?
За HDMI включи в един от портовете иди в настройки в TV, избери свързване с компютър - избери порта /HDMI 1, 2 или 3/ и после в настройки на картината я изпъни до макс. Резолюцията да не надвишава максималната на TV-то. Звука трябва да е усилен и от плеъра, в системния трей за външно устройство и от телевизора. Wund7 автоматично конфигурора видеокартата, при XP трябва да се избере втори монитор, а за W8 ... що ли си мисля, че си с W8 и за това не можеш да се оправиш.
При булсата стъпките са пак същите - минаваш през свързване на устройство и избираш сателитен приемник и порт.
при 8 си е като при 7 ,аз съм с 8ца никакви грижи с ХДМИ
С Уин7 съм...има малко развитие по темата... Идва техник от фирмата...да не споменавам името..Каза че нещо не е наред. Смениха платката на телевизора, и одисеята със звука се оправи. Но с кабела ХДМИ отново пак същото - нищо не става. За да засече телевизора и да му прехвърли сигнал, трябва да затворя лаптопа или да го рисетна. Но дори и тогава го разпознава само като DVI порт - все едно е монитор и не прехвърля звука..... Колега Костов това което сте написал вече го минах, пак не става....Чакам пак техника да си донесе негов лаптоп и ако не стане май ще се отива към връщане на ТВ-то...
има нов фирмуер за LB630-LB870 Software File(Version 04.45.04) от 20 април, някой тествал ли го е? в нета пишат, че решавал проблема с лага при включен symplink и "out of memory. app is closed" сега е преименувано на "this app will reset to free up more memory". на моя lg-42LB730V проверката за обновяване пак не го открива, стария ми софтуер е версия 04.33.22
с кабел по дълъг от 3 метра работата е на късмет... vga може да предава до 20 метра, hdmi е препоръчително да не е повече от 3 метра, има и по 10 ама ако е за 20 лв няма да е качествен... и връзка през HDMI се прави на ИЗКЛЮЧЕН КОМПЮТЪР/ЛАПТОП и ИЗКЛЮЧЕНТЕЛЕВИЗОР, това е ЗАДЪРЖИТЕЛНО, прочети си книжката на телевизора...
- - - - - - - - - -
триеш мрежовата връзка и я правиш наново... колкото до дистанционното аз имам такова, а моя модел е 730v и в телевизора липсва настройка за управление на друго устройство...
Този пост е редактиран от pr0fessor; 06-05-15 в 08:28.
Тъй значи. Купих си плазма 50PB660V. Няколко въпроса:
- има ли някакво разработване в началото, при което тв-то не стига оптимални стойности? Има ли скрито меню за настройки? Стария ми панел - PQ серия има по-добра катина. При него има една-две минути в началото след студен старт на по-приглушена картина - яркост, цветове, осветеност, но след това се включва автоматично на по-оптимални настройки. При новия няма такъв филм и всичко е леко притъпено. Това на кабелния тунер с коаксиала сиректно в плазмата. През HDMI е осезателно по-добре. Има и разлика между каналите - при DTV е по-добре в сравнение с аналогови, но не само резолюция но и цветове и дълбочина на черно, яркост.
- как се влиза в сервизно меню? На стария панел беше със задържане на menu бутона на панела и дистанционното за няколко сек, тука нямам нито menu на дистанционното нито на панела. Панела има само един бутон отдолу под логото дето е и като джойстик???
Благодаря много!
с кабел по дълъг от 3 метра работата е на късмет... vga може да предава до 20 метра, hdmi е препоръчително да не е повече от 3 метра, има и по 10 ама ако е за 20 лв няма да е качествен... и връзка през HDMI се прави на ИЗКЛЮЧЕН КОМПЮТЪР/ЛАПТОП и ИЗКЛЮЧЕНТЕЛЕВИЗОР, това е ЗАДЪРЖИТЕЛНО, прочети си книжката на телевизора...
- - - - - - - - - -
Ами и така не става, в смисъл на изключен ТВ и лаптоп....Кабела не е по дълъг от 2 м... Изрично казах че с другите ТВ у дома няма никакви проблеми. Обаче май не съм само аз, техника каза че вече имат 4 такива случая със същия модел...Пуснали са бюлетин на големия брат в Корея....Май си е проблем на тази серия, сега ще се чака развръзка окончателно - или ще се сменя или ще решават проблема от ЛГ....
За плазмените тв е задължителна "разработката" в първите 200 часа - гледай задължително без лога (използвай някой от зуум форматите) на занижени настройки на картината, а вечер може да пускаш да се въртят цветни заливки с цел по-бързо достигане на 200 ч. Виж в темата за плазми Панасоник имаше обяснено .
https://forum.setcombg.com/panasonic...D1%82-4-a.html