Първоначално публикувано от
Potrebite1
Нещата може да се променят с течение на времето. Когато щях да купувам телевизора, за мен най-важното беше 3D функцията. Хванах човек да носи, взех парите и отидохме в магазина подготвен с флашка с филм за тест. Бях харесал TVс Aнdroid и си викам: ”с един куршум – два заека”, но филмът от флашката не тръгна иначе техен рекламен клип на флашка го въртяха на TV-то, Пробвахме с консултанта филми от Нет-а да пуснем. Не ги възприемаше като 3D (неактивна оставаше функцията). Отказах се от покупката, върнах парите и върнах човека. Приятел с друга марка 3D– и той има такива проблеми с разпознаването.
Като отидох отново да разгледам, този 55UF850V телевизор при проба със същите флашка с филм и от Нет-а клипове, LG-то си ги разпозна както си требе и до сега е точно така.
Относно ъпдейтите, когато на един изправен, не дефектирал телевизор, му направиш официален ъпдейт, който е за същия модел, същата операционна система, то телевизорът не би трябвало да дефектира. Вероятно има несъвършени ъпдейти, но след тях правят нови които поправят гафовете. Ъпдейта е софтуер, вероятно драйвери управляващи хардуера на съответния телевизор. Значи може да има дефект на софтуер и дефект на хардуер.
Също така телевизорът не е просто една кутия, която като гледаме и виждаме и чуваме най-различни неща от нея.
Вътре в тази кутия освен дисплей, има платки, кабели... по платките има запоени елементи, като всеки елемент е нещо завършено със съответно предназначение.Част от тези елементи(компютърната част), разни чипове им трябва програма (софтуер, който и се ъпдейтва), която да ги управлява да си вършат предназначението. Програмите се запаметяват в елементи наречени памет.
Искам да погледна по-навътре в нещата, затова като съм озаглавил темата "проблем с паметта", не ме интересува дали този телевизор е стар или млад, хубав или не, а как се разбира дали точно тази памет има хардуерен проблем или софтуера, който показва състоянието й, показва грешни данни. Има ли начини за тестване, резетване?