Страница 8 от 8 ПърваПърва ... 678
Резултати от 106 до 116 от общо 116
Like Tree63Одобрявам

Проблем с OLED телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Проблем с OLED телевизор

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Стига вече сте обвинявали Георги. Малко ли му е, това което преживява ? Поставете се на неговото място. Обяснихме му веднъж-дваж - достатъчно е.
    Георги, на твое място бих го върнал в сервиза, да си оправят грешката...Все още е в гаранция!!
    На търговеца, не на сервиза. Търговецът е отговорен и той е задвижил процедурата, според информацията тук. Дразнещото е, че потърпевшият се опитва да изземе функциите на КЗП и прокуратурата, въпреки незадоволителното му ниво на компетентност.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    На търговеца, не на сервиза. Търговецът е отговорен и той е задвижил процедурата, според информацията тук. Дразнещото е, че потърпевшият се опитва да изземе функциите на КЗП и прокуратурата, въпреки незадоволителното му ниво на компетентност.
    Нищо не се опитвам да изземвам, и на LG казах днес, че вероятно ще подам жалба до КЗП, и сервиза също съм уведомил за това. Просто се опитвам проблема да се разреши възможно най-цивилизовано. Какви функции изземам - пратил съм цялата събрана информация с всичките ми съмнения на LG за да си направят проверка за работата на оторизирания им сервиз.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Точно за това пиша. LG са непричëм в случая и нямат НИЩО ОБЩО с проблема. Грешки винаги стават и за разрешаването им сте отговорни първо ти, после търговеца. Не ме питай защо, не ми се спами повече.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Точно за това пиша. LG са непричëм в случая и нямат НИЩО ОБЩО с проблема. Грешки винаги стават и за разрешаването им сте отговорни първо ти, после търговеца. Не ме питай защо, не ми се спами повече.
    Аз къде съм писал, че имат нещо общо с проблема? Бях посъветван да се обърна към тях и го направих, защото мисля че е и в техен интерес да проверят работата на оторизирания им сервиз. Да, смятам, че реакцията им е непрофесионална и неадекватна, и като гледам явно и други колеги мислят така. Вие ако имате с нещо да ги похвалите и да споделите, че сте останали доволен от тях споделете с нас, ако желаете. И къде точно е грешката в тоя случай на търговеца за върнатия ми от сервиза развален телевизор? Нали точно за това искам да се установя защо има разминаване в серийния номер, за да разбера емаг ли е виновен за това, търговеца ли или сервиза Ако искате кажете, че аз имам грешка, че не съм го отворил пред куриера, но не разбирам защо оправдавате сервиза в този случай. Разбрахме, че според вас аз съм си виновен за всичко и си го заслужавам, длъжен ли се чувствате да го повтаряте 100 пъти в темата ми? Според вашата логика излиза, че "докато има балъци ще има и измамници" и ние измамените по презумпция сме си виновни. И на мен не ми се спори, прекалено дълъг стана казуса и се уморих.
    Този пост е редактиран от georgi83; 28-12-24 в 04:15.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2017

То това за балъците и изманиците винаги ще е валидно, еле па в територии като наща Не очаквайте много от LG. На мой близък бившата жена работи там на висока позиция. Втория олед вкъщи е именно LG от маг-а и когато я попитах дали при евентуален проблем мога да се обърна към нея, директно ме отряза. Обясни ми, че с продукти купени от румънците не се занимават грам. Такава им била политиката. И все пак, дано в този случай попаднете на някой съвестен служител.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Информация всплыла у соседей в ходе обсуждения поста/поиска решения проблемы от одного из форумчан, у которого кошка прогрызла угол панели (и ТВ перестал включаться) на 65С4
    https://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:23694:6584#6584

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Честита Нова Година на всички!
    колега, къде точно е коментирано това? До колкото разбирам на някой котката му е надрала c4-ката и не иска да включва, но разбрал ли е какъв е проблема?

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

sperelomov има в предвид този пост
    https://webos-forums.ru/post184221.html#p184221
    котката е нагризала ръба на дисплея и телевизора е спрял да се включва...
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-01-25 в 14:47.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

sperelomov има в предвид този пост
    https://webos-forums.ru/post184221.html#p184221
    котката е нагризала ръба на дисплея и телевизора е спрял да се включва...
    Писал е, че червения диод примига 4 пъти при него. Ако това е когато има проблем с дисплея и ако действително от транспортен дефект както твърдят тия от сервиза, обвинявайки куриера, от удар на ръба може да се повреди целия дисплей, защо при мен не примигва изобщо диода за да сигнализира грешка? И все още имам сериозни съмнения, че проблема е по вина на сервиза - или са го счупили при ремонта, или просто са ми набутали счупен дисплей за да обвинят после мен или куриера. А и не знам какво им е оправданието за това, че не са се погрижили телевизора да е максимално добре опакован и защитен. Сега ще ме пращат за зелен хайвер аз да се разправям с куриера с който те работят и по който те са ми го изпратили, вместо те да си оправят бакиите като хвърлят вината върху него. Ще видя утре LG дали ще ми кажат има ли някаква реакция от сервиза по моя казус и ако пак никой нищо не направи, пускам жалба до КЗП и ще уведомя емаг за ситуацията, защото и тях ги касае, а и ще е нужно да се установява защо серийните номера на телевизора и гаранцията не съответстват, кой кога е издал тази гаранционна карта, къде е закупен телевизора, вписан в картата и т.н.
    brotzki одобрява това.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от georgi83 Виж публикацията
    а и ще е нужно да се установява защо серийните номера на телевизора и гаранцията не съответстват, кой кога е издал тази гаранционна карта, къде е закупен телевизора, вписан в картата и т.н.
    това сега го научавам...и е голям проблем. Едно от двете е подменено - телевизора или гаранцията ! При условие, че си получил използван телевизор(писах ти да провериш в сервизното меню за наработените часове), прогарянето и липсата на оригинални опаковки го потвърждава, имам съмнения, че търговеца го е подменил с личният си прогорен телевизор
    Серийният номер на телевизора може да се види на три места
    - отвън на кашона, в горната част отстрани на кашона; https://d3j17a2r8lnfte.cloudfront.ne...tkvZ1IY_B.jpeg
    - на етикета залепен на гърба на телевизора;
    - в менюто на телевизора;

При условие, че има толкова много информация тук във форума и хора, които са готови да помогнат в избора, ти се натресе на този търговец....

Провери датата на производство по двата серийни номера
    https://forum.setcombg.com/lg-%D1%82...%86%D0%B0.html
    Важно: серийният номер от етикета залепен на гърба на телевизора и записаният в гаранционната карта, трябва да са еднакви !
    Как се разчита серийният номер (Serial Number)?
    Всеки телевизор има сериен номер, като този номер е не само индивидуален, но също така съдържа информация за фабриката, в която е произведен телевизорът и датата на производство на телевизора.
    Серийният номер на LG TV, въпреки че не носи много информация, все пак ви позволява да знаете точната дата на пускане на телевизора, както и в коя държава е събран. Останалата информация за телевизора, въпреки че има сериен номер, но не е достъпна за обикновения потребител. Тя е предназначен за сервизни центрове и контрол на качеството на телевизионните компоненти. Например, възможно е да разберете партидата компоненти по серийния номер, да речем дисплея. И в случай, че се свържете с центровете за обслужване на потребители, информацията за ремонта може да бъде проследена за по-нататъшен анализ и контрол на качеството.

Пример (S/NO 108MAYY1DP46)
    1 - Първата цифра - годината на производство
    • 7 - 2017
    • 8 - 2018
    • 9 - 2019
    • 0 - 2020
    • 1 - 2021
    • 2 - 2022
    • 3 - 2023

08 - Втората и третата цифра- месец на производство
    • 02 - Февруари
    • 03 - Март
    • 04 - Април
    • 05 - Май
    • 06 - Юни
    • 07 - Юли
    • 08 - Август
    • 09 - Септември
    • 10 - Октомври
    • 11 - Ноември
    • 12 - Декември

MA - Factory ID: завода на асемблиране
    • WR - Полша (град Wroclaw)
    • MA - Полша (град Mława)
    • RN - South Korea (град ?)
    • KC - South Korea (град Gumi - 4 поточни линии)
    • RA - Russia (град Руза, западно от Москва)
    • TL - TPV CIS (Ти Пи Ви Си-Ай-Эс, ООО, Санкт Петербург)
    • AK - Kazakhstan (град Almaty)
    • ND - China (град Tianjin ?)
    • RM - Mexico (град Reynosa)
    • MX - Mexico (град Mexicali)
    • IN - Indonesia (град Cibitung)
    • PT - ?
    • CG - ?
    • ? - India

YY1DP46 - Техническа информация позволяваща на производителя, да определи датата на асемблиране, поточната линия ит.н.

Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-01-25 в 18:35.

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

това сега го научавам...и е голям проблем. Едно от двете е подменено - телевизора или гаранцията ! При условие, че си получил използван телевизор(писах ти да провериш в сервизното меню за наработените часове), прогарянето и липсата на оригинални опаковки го потвърждава, имам съмнения, че търговеца го е подменил с личният си прогорен телевизор
    Серийният номер на телевизора може да се види на три места
    - отвън на кашона, в горната част отстрани на кашона; https://d3j17a2r8lnfte.cloudfront.ne...tkvZ1IY_B.jpeg
    - на етикета залепен на гърба на телевизора;
    - в менюто на телевизора;
    На някоя от предните страници в темата бях направил снимки на серийния номер в гаранционната карта (който е в някакъв странен формат), както и на този на гърба на телевизора. Също и снимка отстрани на кашона, където куриера на Емаг когато го е пращал на въпросния търговец си е залепил смотания етикет отгоре върху оригиналните данни.
    Този пост е редактиран от georgi83; 01-01-25 в 19:14.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 8 ПърваПърва ... 678

Подобни теми

1. Продавам OLED телевизор LG 55''
    От zorbata във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 02-08-24, 00:09
  2. Избор на 55 инчов OLED телевизор
    От marto7 във форум Телевизори
    Отговори: 28
    Последно: 18-11-23, 19:54
  3. Чисто нов OLED телевизор Sony KE-55A8P
    От kirretto във форум Продава
    Отговори: 5
    Последно: 18-05-22, 16:43
  4. Помощ за избор на голям OLED/QLED телевизор
    От spidera във форум Телевизори
    Отговори: 18
    Последно: 14-08-20, 15:27
  5. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе