Страница 7 от 12 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 173

Panasonic серията ТH-PY80P, впечатления, препоръки, информация, връзки

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re: Голям проблем - Samsung LE-46A656 или Panasonic ТH-46PY80P

Bojidar_Iliev
    kakто съм писъл-разликата м/у 656 и 856 е в по-тънкия корпус, по-високия контраст, подръжка на DLNA
    видеипроцесорите им са еднакви-шасито също
    това което пуснах на 856 през VGA/от лаптоп-беше един DVD диск /от някакъв вестник-това имаха /
    Samsung LE-46A856-повече функции спрямо Panasonic
    Panasonic ТH-46PY80P -по добра картина/за мен/
    като цяло се изравняват
    виж дали е излязъл- Panasonic ТH-46PY800 виж и PIONEER

zlobarov и soon
    не сте малки деца-дръжте се по зряло-тук не е място за глупави спорове и заяждания-пишете в личната си поща

2.  

3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

soon - 15 дни принудителна почивка от форума.
    Темата е... почистена отгоре, отгоре.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Bojidar_Iliev
    kakто съм писъл-разликата м/у 656 и 856 е в по-тънкия корпус, по-високия контраст, подръжка на DLNA
    видеипроцесорите им са еднакви-шасито също
    това което пуснах на 856 през VGA/от лаптоп-беше един DVD диск /от някакъв вестник-това имаха /
    Samsung LE-46A856-повече функции спрямо Panasonic
    Panasonic ТH-46PY80P -по добра картина/за мен/
    като цяло се изравняват
    виж дали е излязъл- Panasonic ТH-46PY800 виж и PIONEER
    Най-после и Христослав се появи, много се радвам. По темата - мисля да не ползвам VGA-то изобщо. Както някъде съм писал (с извинение ако се повтарям), на Ати Радеона HD3850 има два DVI порта, към единия си е вързан монитор - към момента Fhilps Briliance 109P, а към другото DVI имам преходник DVI-HDMI, чрез което посредством кабел HDMI-HDMI да си вържа Самсунга А856. Друг е въпроса, че 15 м такъв кабел не се препоръчва (коментирано е в темата за връзка между ОК и ТВ)
    Просто ти беше казал, че образа именно на 856 е кофти, цитирам: черния цвят не е достатъчно дълбок, а 856 не работи на "своите" честоти. Леко ме смути, но виж поста на Лазарус, който не очаква проблем, а и самия аз го видях с очите си как работи именно през ХДМИ.
    Надявам се притесненията от този род да отпаднат.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Щом е било пускано ДВД през VGA предполагам, че е могло да се коригира черното. Сигнала от компютър е със стойности 0-255 и може би със правилната настройка на видео картата/телевизора да се оправи. Малко говоря наизуст и трябва да се пробва.

Bojidar, много е възможно съвсем скоро да ти реши дилемата като изпуснеш промоцията на А856. Ако имаш парите действай смело.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Промоцията е активна до втори януари... друг е въпроса че понякога все нямат в наличност баш това което искаш... аз преди да започна да чета форума и да се интересувам от ТВта за малко да клъвна на една промоция на ТП за Сони 40Д3500 + някакъв 19" слава богу че никъде не беше останал от промо комплекта...
    На твое място и аз бих взел тази промоция... друг е въпроса че увеличавайки бюджета с по 600 лева лека полека се приближаваш до най доброто за момента http://avitel-bg.com/for_home/plasma...tv/pdp-lx5090/ ....
    И аз като избирах ТВ бях като тебе знам какво е чувството ама накрая ми писна и взех най доброто (според мене) в съотношението цена качество но все пак догодина пуснат ли няколко ХД канала и няма да му простя на Пайнера

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Щом е било пускано ДВД през VGA предполагам, че е могло да се коригира черното. Сигнала от компютър е със стойности 0-255 и може би със правилната настройка на видео картата/телевизора да се оправи. Малко говоря наизуст и трябва да се пробва.
    .
    Прав си-но нямаше как да го направя-просто видях един клиент с лаптопа си-някаква Тошиба и го помолих да ми позволи да тествам за 15 минути телевизора /носеше си и кабел/-човекът се съгласир, но при условие че той борави с лаптопа-нямах друг избор-все пак по добре така отколкото нищо
    иначе аз си нося една флашка -8GB и понякога тествам с нея

Bojidar_Iliev- не му мисли много-така само се натоварваш психически-вземай-иначе пропускаш с всеки изминал ден удоволствието да гледаш на такъв телевизор у дома филми и ТВ

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Едно обобщение...
    По мое скромно мнение тук се заформи една много хубава тема, която направи съответните препратки към често дискутирани въпроси изобшо във форума и даже обхвана текущите промоции.
    Коментираха се най-актуалните като съотношение цена/качество модели: PANASONIC 46PY80, SAMSUNG A656 на цена 3000 лв и текущата доста примамлива промоция SAMSUNG 46A856 + Samsung A650 за 3600лв.
    От всичко казано досега може да се каже, че изброените модели са супер добри, с много добро качество и се препоръчват от спецовете и наблюдателите на такава техника. Достойно могат да заемат челните места в една друга тема на форума за най-препоръчвани ТВ.
    Надявам се всеки прочел темата да е намерил своите отговори. Каквото и да се вземе от изброените няма да се сбърка.
    Понеже аз съм я пуснал - благодаря на всички, които са се изказвали и са давали компетентни мнения, особено на всепризнатите капацитети (няма да ги изброявам за да не пропусна някой)
    Благодарение на Вас, колеги, приятели, аз съм напълно и качествно информиран и съм ориентиран окончателно. Моят избор е или промоцията на 856(най-вероятно) или ако е изтекла ще е 656 + пералня за жената, че да не ме гони от къщи ...пак за 3600 лв. По финансови причини изчаквам няколко дни, няма как, вярвам разбирате
    Наистина за да не се натоварвам психически, спирам всякакви постове и коментари...всичко е ясно и нямам какво съществено да кажа или попитам
    Ще се обядя, когато имам впечатления от новото тв
    Успех на всички!

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

SAMSUNG 46A856 ???
    По добре вземи плазма-аз седях пред дилемата-PHILIPS 42PFL7603 или PANASONIC 42PY80P
    накрая се подлъгах и взех първия-но в крайна сметка PANASONIC-а излезе по-добър в тестовете
    като цяло плазмите са по-добри oт LCD-но нали знаеш поговорката-"Тръгнала една овца и цялото стадо подир нея"
    Та сега всички налитат на LCD

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

достатъчно е да сравниш визуално представители на високия и средния клас от 2те технологии и веднага става ясно коя е по добрата за момента ,поне за мен -мисля че Панасоник с панела си Г11 просто закопаха ЛСД конкуренцията в тоя ценови клас

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Сега идвам от ТМ и след дългото четене бях тръгнал за PY80 - или 46, или в краен случай 42 - но малко се обърках от видяното на място...
    Панасониците бяха поставени по следния начин - от едната страна 46PY85 и над него няк`во ЛСД, а от другата страна 42PY80 и два LCD Full HD - всички Панасоник. Еми чесно да си призная и на двете места плазмата издишаше като яркост на картината (не говоря за цветове) и бялото му беше зле, докато черното на ЛСД-та си изглеждаше супер. За моя вкус на настройки като че ли ЛСД-тата ми харесаха като образ повече. Попитах консултантите дали нарочно не са им занижили настройките, понеже са още нови, а те ми викат че "много чета глупости из форумите и не били луди да не си ги направят както трябва (т.е. нямало да се продават), просто такива си били плазмите".... Не ми дадоха да си поиграя с настройките и пак съм в шах.
    И аз като колегата, отворил темата, въпреки че много ми се искаше плазмата на Панасоник мисля да се насоча към 46А856 с 22" втори телевизор, понеже ще ми трябва. От прочетеното тук обаче гледам че се набляга повече на 46А656. Не ми става напълно ясно какви са плюсовете на 46А656 пред 856, освен цената разбира се, но нея не я коментирам заради втория телевизор, който ми трябва.
    Благодара предварително.

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Виж, не искам да ти казвам кое е хубаво и кое не защото това си е преди всичко лично предпочитание, но мога да ти кажа, кое е правилно и грешно. Яркото бяло, което виждаш на ЛСД-тата е в противоречие със всички видео стандарти. Всяко едно студио /кино или телевизионно/ използва настройка на бялото от 6500К. В режим Dinamic, в който излизат всички ЛСД-та от кашона и никой не се прави труда да промени, имаш стойности на бялото от над 10 000К. Затова то изглежда "по-бяло". Това е извън всички стандарти и се прави умишлено от производителите за "кълват" хората. Повярвай ми, с тези настройки ще те заболи главата след 1 час гледане и ще ги промениш.
    Прекалено ярката картина на ЛСД-тата /ненастроените/ е недостатък, а не плюс. Жалко, че това е често срещана заблуда.
    В крайна сметка вземи това, което ти е харесало на теб защото ако си купиш нещо само на база нашите приказки ще си остане един вътрешен глас, който ще те тормози вечно.
    В крайна сметка А856 е много добър ЛСД телевизор и е на много добра оферта. Аз не мога с две ръце да се подпиша, че PY80/PY85 са по-добри като цяло от него, но реално Самсунга си е по-скъп от тях ако не беше тази промоция. Утре ще пуснат примерно PY80 за 2700 лева и ще върнат А856 на 4000 лева и нещата ще са различни. Избирайте според момента.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Точно затова споделям тук, понеже на живо може да се излъжеш лесно. Аз лично съм много голям фен на Панасоник и като четох из форума стигнах до мнението, че за мен плазмата ще е по-добрият избор, заради гледането на филми и кабелна. Почти няма да се ползва като монитор. И все пак се разколебах, заради добрата промоция към момента, а не какво ще струват утре. Всъщност въпросът е дали ако мога да намеря парите - промоцията си струва или да заложа на сигурно и да се хвърлям на Панасоника.

16. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от gorang
    Сега идвам от ТМ и след дългото четене бях тръгнал за PY80 - или 46, или в краен случай 42 - но малко се обърках от видяното на място...
    Панасониците бяха поставени по следния начин - от едната страна 46PY85 и над него няк`во ЛСД, а от другата страна 42PY80 и два LCD Full HD - всички Панасоник. Еми чесно да си призная и на двете места плазмата издишаше като яркост на картината (не говоря за цветове) и бялото му беше зле, докато черното на ЛСД-та си изглеждаше супер. За моя вкус на настройки като че ли ЛСД-тата ми харесаха като образ повече. Попитах консултантите дали нарочно не са им занижили настройките, понеже са още нови, а те ми викат че "много чета глупости из форумите и не били луди да не си ги направят както трябва (т.е. нямало да се продават), просто такива си били плазмите".... Не ми дадоха да си поиграя с настройките и пак съм в шах.
    И аз като колегата, отворил темата, въпреки че много ми се искаше плазмата на Панасоник мисля да се насоча към 46А856 с 22" втори телевизор, понеже ще ми трябва. От прочетеното тук обаче гледам че се набляга повече на 46А656. Не ми става напълно ясно какви са плюсовете на 46А656 пред 856, освен цената разбира се, но нея не я коментирам заради втория телевизор, който ми трябва.
    Благодара предварително.
    Миналата седмица имах делова среща в Пловдив и минах през техният ТМ.Бяха изложили PANASONIC TH-42PY800P а над него PANASONIC TX-37LZD800F.Сравнявайки двата модела направо останах разочарован от плазмата.Един от консултантите се оказа доста любезен и си игра продължително с настройките на плазмата, но така и не докара това което очаквах.Той ми обърна внимание, че като изгасиш PANASONIC TH-42PY800P екрана седи леко в тъмно зелено,докато като загаси LCD-то екрана бе черен.По принцип се бях ориентирал към PANASONIC TH-50PY800P(не можах да го намеря никъде),но след видяното явно избора ще продължи.Лошото е че PANASONIC TX-37LZD800F нямат поне 46",най голямият е 37".За мен това е най доброто което до сега съм виждал.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Ако човек просто влезе в магазина няма начин да не си вземе LCD там просто те "светят" за разлика от плазмите които седят някак си постно... след това по домовете не е така и хората разбират грешката си но това е една друга тема... все пак за всеки влак си има пътници и няма лошо човек да си даде парите за нещо което му харесва вместо за нещо което харесват другите!
    @bigtomi
    Консултатнта е трябвало да си играе с настройките на LCDто защото неговата картина е нереална макар и за момента да изглежда по "светеща"... то и плазмата има режим динамик цвят студен и като сложиш контраста на макс ще светне ама ако го гледаш 2 часа така в домашни условия ти гарантирам сериозен главобол....

18. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    Ако човек просто влезе в магазина няма начин да не си вземе LCD там просто те "светят" за разлика от плазмите които седят някак си постно... след това по домовете не е така и хората разбират грешката си но това е една друга тема... все пак за всеки влак си има пътници и няма лошо човек да си даде парите за нещо което му харесва вместо за нещо което харесват другите!
    @bigtomi
    Консултатнта е трябвало да си играе с настройките на LCDто защото неговата картина е нереална макар и за момента да изглежда по "светеща"... то и плазмата има режим динамик цвят студен и като сложиш контраста на макс ще светне ама ако го гледаш 2 часа така в домашни условия ти гарантирам сериозен главобол....
    До някъде съм съгласен.Но не съвсем.Оценявам много добрите теоретични познания на болшенството от Вас, затова чета този форум и се съобразявам донякъде с мненията.Но, теорията не винаги помага-трябва и визуално да се види.Много често се дава мнение без да е видян на живо даденият модел.Всъщност ти виждал ли си на живо PANASONIC TX-37LZD800F?Ако не си, ти препоръчвам да го погледнеш.Явно IPS-алфа панела си казва думата.От 1.5 година съм с 24" монитор(ползвам го от 50-60см.) и ти гарантирам, че нямам главоболие.Бях се насочил към плазма и ако я бях намерил вече да съм я взел.Сега вече се колебая след видяното.Силно ме притесни "екрана седи леко в тъмно зелено" при загасен телевизор.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 12 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Появи се заместника на FD серията, серията FH
    От edi1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 806
    Последно: 28-01-18, 20:07
  2. Panasonic LUMIX GX1 / лични впечатления?
    От wizli във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 12
    Последно: 04-11-12, 00:26
  3. Panasonic TX-32LM70-впечатления
    От centurionX във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 27-09-07, 18:57
  4. Panasonic CS-227TB - впечатления
    От nikivv във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 22-08-07, 20:23
  5. Някой има ли впечатления от Panasonic GD-75
    От Cko във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 08-07-02, 22:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе