Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 173

Panasonic серията ТH-PY80P, впечатления, препоръки, информация, връзки

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Re: Голям проблем - Samsung LE-46A656 или Panasonic ТH-46PY80P

Само да отбележа нещо, което е направо очевадно (като се замисли човек леко дразнещо) и темата беше засегната тук от bigtomi.
    На плазмата на Панасоник-примерно при черен екран с бели букви - черното някак седи тъмно зелено, докато на ЛСД е абсолютно черно. Картината на плазмата обаче с това "тъмнозелено" фонче-подсветка е някак по-мека и реалистична. Може би като се свикне не прави впечатление. Не ми се вярва да е до настройки (някаква зелена гама), но е очевиден факт и всеки може да го види. Нека Лазарус да се изкаже за впечатления, ако не се е запилял да празнува
    Опитаха да ми обяснят, че технологията на плазмите е такава, Христослав също обясни - фосфорното покритие на клетките... и т.н., но не говоря за остатъчно светене като се загаси, а по време на излъчване...Все пак се надявам да е до настройки...
    Очебийно тъмнозелено светене на черното, а би трябвало именно на плазмите да е абсолютно черно

2.  

3. Member Аватара на felipe
    Тук е от
    Apr 2007

Хм...аз не съм Lazarus ,но и аз да споделя...тези дни ходих да зяпам какво ново(много ми се искаше да видя моделите с диодна подсветка на Самсунг) по магазините за ТВ-та-м/у другото в тази лудница не бих купил телевизор,не ги видях,но в нашето Домо се случи така,че в единия ъгъл ТВ-тата бяха изключени,като м/у тях имаше и една плазма...наистина екрана и бе очебийно тъмнозелен спрямо черните екрани на останалите LCD-та(всички Самсунг).
    Признавам ,за пръв път виждам изключени панели от двата вида един до друг и предполагам ,че ако не ползвах 40А656 от няколко месеца(с изключително черен екран в изгасено положение) едва ли бих обърнал внимание,но факта си е факт ,като това няма начин да не даде отражение на тъмните сцени.
    Та мисля,че това си една особенност на PDP, която обаче едва ли ще се забелязва в къщи без база за сравнение и не вярвам да дразни.
    П.П.Честито Рождество Христово на всички...

4. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Фелипе, а ти говоря при работещ ТВ, не при изключен...черния екран е тъмнозелен Като е изключен, ми дреме какво ще дава

5. Member Аватара на felipe
    Тук е от
    Apr 2007

То малко стана като развален телефон,но да повторя-тъмнозеленото(при PDP) ,черното(при LCD) и тъмносивото(при CRT)на изключен тв,по принцип е черното на включен,разбираш ли...така че,не е като да няма значение и да не ти дреме .
    И пак казвам-при липсата на база за сравнение(примерно в къщи) едва ли би се забелязало...

6. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от felipe
    То малко стана като развален телефон,но да повторя-тъмнозеленото(при PDP) ,черното(при LCD) и тъмносивото(при CRT)на изключен тв,по принцип е черното на включен,разбираш ли...така че,не е като да няма значение и да не ти дреме .
    И пак казвам-при липсата на база за сравнение(примерно в къщи) едва ли би се забелязало...
    Тъмнозеленото на плазмата (при изключен тв) = черното при включен?
    Само да не ни се смеят...как звучим

7. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Момчета правилно сте забелязали...имам плазма,от няколко дни и LCD телевизор...наистина плазмата зеленее...

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

100 пъти съм го писал, но пак ще го кажа - при работеща, правилно настроена плазма в нормална обстановка, черното е идеално черно. Единствените ЛСД-та, които имат подобно черно са тези с S-PVA матрица /и подобните/. Тези с LED подсветка могат да постигнат по-добро черно, но само на картина с черен фон и бели букви. В реални условия не мога да кажа, че е осезаемо по-добро.
    В магазина няма как да го видите това хубаво черно заради изключително светлото помещение и абсолютно ненастроените телевизори. Хората в интернет са ви качили стотици снимки на плазми до ЛСД-та, на които се вижда по-плътното черно.
    Дори моята по-стара плазма /PV70/ Има по-добро истинско черно от повечето ЛСД-та в момента на пазара.
    Панасониците от G11 поколение могат без проблеми да покажат черно от рода на Самсунг от 6-та серия нагоре и Сони от V4000 нагоре. Хубавото е, че това добро черно върви и със достатъчно детайл в тъмните сцени за разлика от при повечето ЛСД-та, които ако го постигнат с намаляване на подсветката се губи този детайл.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

на моя Панасоник панела леко зеленее но само при изключен ТВ ,инак си е черен и то черното е на доста добро ниво не е като да нямам база за сравнение ползвам ЛСД монитори от самото им излизане на БГ пазара преди 10тина години ,сменил съм 4-5 броя ,в момента имам 2 Самсунга ,единия го ползвам и за телевизор с външен тунер но качеството на образа е далеч назад от плазмата

11. Member
    Тук е от
    Dec 2008

И аз си мислех, че плазмите не са добре настроени. В магазина, при работещ ТВ, наистина черното зеленее. Очевидно е и е толкова явно, че повече няма накъде. Явно при добра настройка нещата стават коренно различни. Не знам дали има значение но говорим за сериите PY80P-замислих се дали само при тях не е така.
    Излиза, че това е поредното безобразие в магазина - да не може да настроят едно ТВ.
    Идеята би трябвало да е буквално да те зашемети и да "убие" в клиента всякакви съмнения и да му втълпи че това е неговия избор

12. Тук е от
    Mar 2007

И най-странното ( най-меко казано) е, че дори и в Техномаркет, които са официалните вносители на панасоник, т.нар. им продавач-консултанти хал хабер си нямат за възможностите на плазмите, камо ли да си направят труда да настроят мострите... Наскоро като си купувах моя Панасоник оттам, останах направо изумен от некомпетентността на дуещите се манекенчета там, които по дефолт трябваше да ме консултират. И това при положение, че аз съм си пълен лаик в ТВ-технологиите и единствено имам един месец насочено четене в този форум...

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

А вие защо си мислите, че всички консултанти са такива. Все те са ви виновни. Всякакви настройки съм свалял от авс форума. Каквито и настройки да сложа на плазмите, осветлението е толкова силно,че нищо не помага.....

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

От сигурно 500 човека, работещи на секторите с техника на ТМ и ТП тук имаме 2-3 човека от тях.
    Сигурно и ти ще признаеш, че сред тях има много хора, които изобщо не са в час и не им пука грам за клиентите.
    За съжаление това е така в почти всяка сфера във България.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Никой не обижда консултантите, може би ние като клиенти сме възможно най-взискателни и всеки от нас иска да му се обърне най-специалното внимание.
    И наистина плазмите на Панасоник "зеленеят" на черен фон. Аз лично се чудех дали не е от самия панел, просто както един консултант ми каза - от различната технология на плазмата, даже "научно" бе обяснено - технологично светене на фосфора в клетките. А това, което ме подразни беше, че което и да е ЛСД имаше "истинско" черно и то много по-невзрачни модели от серията PY80P. Хубаво е за феновете на Панасоник, че се внесе леко успокоение - може да е от не-добра настройка, прекалено осветление в магазина и др.
    За мен, дори е със "зеления" фон картината е наситина много мека и реална. Би трябвало в домашни условия и с добро настройване да стане перфектно

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Съмнявам се, че и със лоши настройки може да се постигне "зеленеещо" черно. Нищо чудно да е било от сигнала. Пусни плазмата на един празен видео вход без сигнал и ще видиш какво е черното. Представи си го у вас малко по-добро като я гледаш на нормално осветление.
    Няма ЛСД до 2000 лева, което да постига такова черно. Освен Sony 40V4000.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Точно над стаята с Панасоник светят към 10 лампи. Иначе съм продавал 42PY85 на един приятел. В тях положението е съвсем различно - черното е наистина черно. Ако очаквате да добиете представа за телевизорите в магазина няма как да стане. Дори самсунг изискват тв-тата им да са на динамичен режим.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Появи се заместника на FD серията, серията FH
    От edi1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 806
    Последно: 28-01-18, 20:07
  2. Panasonic LUMIX GX1 / лични впечатления?
    От wizli във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 12
    Последно: 04-11-12, 00:26
  3. Panasonic TX-32LM70-впечатления
    От centurionX във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 27-09-07, 18:57
  4. Panasonic CS-227TB - впечатления
    От nikivv във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 22-08-07, 20:23
  5. Някой има ли впечатления от Panasonic GD-75
    От Cko във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 08-07-02, 22:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе