Ти казваш, че на другия телевизор има картина с HDMI кабела и без да променяш нищо го включваш на този и не излиза нищо?
Ти казваш, че на другия телевизор има картина с HDMI кабела и без да променяш нищо го включваш на този и не излиза нищо?
Чудничко аз съм със същият приемник и нямам такива проблеми.Вързал съм го към ресивъра и от там с друг HDMI кабел към телевизора Philips. Забелязал съм две неща.Първоначално публикувано от tzetzo
1. Като пусна приемника ,ресивъра и телевизора не се включват автоматично.Това означава ,че версиите на HDMI портовете са различни или има някаква настройка на ресивъра която испускам./топфиилда е стар модел и вероятно е с HDMI 1.2/
2. Ресивъра му трябват 15 секунди - мига една червен светодиод - за да синхронизира работата на приемника и телевизора.
lazarus18, благодаря за съвета, ще пробвам веднага щом се прибера.
hristoslav2, благодаря за линковете, но, честно казано, не успявам да разбера почти нищо от този език. Към кой пасаж да насоча внимание?
Към края на всеки линк пише за кой модел е точно рецензиятаПървоначално публикувано от tzetzo
Например, този линк е за 42G20.Първоначално публикувано от hristoslav2
lazarus18, пробвах да изключа Viera Link, но всъщност изобщо нямам подобна опция - когато я избера от дистанционното, изписва "Неналична функция". Така че пак съм до задънена улица. Може би действително се касае за различни версии на HDMI изхода на приемника и съответно входа на телевизора, но не се сещам как да разбира...
Пробвай да намериш ъпдейт на фърмуера на телевизора.
Аха. А как се прави това В смисъл - не е ли твърде рисковано?
Виж в началото на темата има доста информация и потърси линк за ъпдейт.
Не е толкова рисковано. Важното е да оцелиш точния софтуер за твоя модел и да не спре тока докато се ъпдейтва.
Да. Следвах съвета от началото на темата и бях много упорит в търсенето из мрежата, но най-доброто, до което стигнах, е ръководство за употреба на 7 различни езика. А аз си го имам на хартия така или иначе. Ще съм благодарен за съдействие, например някой секретен сайт за софтуер на Панасоник. Моделът е TH-50PY70P.
Не знам защо си мисля че проблема ти не е в ъпдеита,в смисъл колкото Панасоници съм свързвал до сега нито един не е ъпдеитван.Може би пропускаш нещо друго.
Всичко е възможно, знам само, че явно ме чака втора безсънна нощ) Вече обаче не се сещам какво не съм опитал.
В интернет има много случаи за т.нар. HDMI handshake проблем. Много често е със подобни приемници. Обикновено ъпдейта на фърмуера на едно от устройствата помага. Не бих рискувал с ъпдейт на приемника защото обикновено оператора е правил някакви допълнителни настройки в него и може да се загубят.