Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият PDP телевизор Panasonic ?

Гласували
279. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

15 5.38%
  • PDP 42"

198 70.97%
  • PDP 46"

26 9.32%
  • PDP 50"

37 13.26%
  • PDP 54"

0 0%
  • PDP 58"

0 0%
  • PDP 65"

2 0.72%
  • PDP 103"

1 0.36%
Страница 157 от 174 ПърваПърва ... 107147155156157158159167 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,341 до 2,355 от общо 2607

Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Първите 100-200 часа е така.
    Затова се препоръчва екстремно разработване.
    Запиши на една флашка заливките и го остави да върти нон стоп няколко дена доакто не го ползваш.

Все пак ми се струва, че много се заглеждаш. При нормално гледане няма как да виждаш отпечатъци, а те след време се изчистват така или иначе.

2.  

3. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Хм аз, вече ще направи година ...... гледаме само БТВ . Винаги се заглеждам да забележа нещо да е отпечатано, но нищо. Верно отначало си го разработих!

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Цитат Първоначално публикувано от Capt_Flint
    Някои наблюдения като предупреждение към колегите с V20 плазмени модели.

- след гледане на дълги филми (3 часа) с черни ленти горе и долу - след това на всякакви картини изпълващи екрана е ясно видимо къде е работил дисплея и къде не. Доброто е, че за 1 до 2 часа след това разликата спира да се забелязва. Правя си извода, че при работа в такъв режим 5 - 6 часа (два последователни филма или филм и концерт) - ще се образува много ясно видима граница, която не ми се прави тест дали изчезва

- Въпреки инструкциите на цялото домочадие като: гледане на един канал с лого до 1-2 часа, смяна на режимите Auto и Zoom, изключване, когато никой не гледа и т.н. вече успя да се отпечата едно лого на Luxe TV горе в дясно. Ясно видимо на монохромен тъмен или на ярко осветен екран. Вчера около 1 час съм въртял от флашка пълни заливки - бяло, червено, зелено, синьо и черно и яркостта на отпечатъка намаля с около 1/3, но още се вижда. Днес продължавам и довечера на тъмно пак ще се правят проверки.

ТВ то е на 80 часа, гледам предимно в режим на картината THX

Поздрави!
    Пробвай с градиентни заливки ,при мен така се оправи отпечатък от менюто на телевизора-в технополис го бяха съсипали вече на 280часа.Безхаберниците-че и спорят "било по добре че е работил в магазина-така било сигурно че нищо му няма".На точно определена градация на сивото ясно се четеше менюто за сканиране на тунера,след петата ми проверка започна все по трудно да се вижда.Добър вариант е след дълго ползване да превключиш на ефирен тунер ,ако не го ползваш/ако си на Булсат/.Снежинките правят чудеса.И последно знам че е изтъркано ама нали си занижил контраста и яркоста?

5. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Варна

Честито на hristoslav2 за придобивката и за обективните коментари. Когато март месец си взех 42G20 аз останах с същите противоречиви впечатления и неудовлетворението ми бе посрещнато със същите коментари но се свиква.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Благодаря на всички за пожеланията.
    За сателитна антена няма да стане скоро. Имам едногодишен договор със М-сат кейбъл.
    Не съм доволен от менюто на телевизора.
    1-во има неправилно преведени термини на български /някой от Panasonic България се е направил на голям преводач.../
    2-ро EPG е много куцо
    - дава само настоящо и следващо предаване и докато е пуснат яма звук и картина от предаването/менюто заема целият екран
    - няма възможност да видиш какво ще дават следващият ден - може проблема да е в несъвместимоста на софтуера на талевизора с този на кабелният ми оператор

- от 2 седмици сигнала на HD програмите е с лошо качество/М-сат/

Вчера го качих със стойка на стената. Наложи се да си зукупя HDMI ъглов адаптер/15лв/ и кабели-понеже разстоянието отзад стана много малко - 3см .
    Общо пуснах 6 кабела
    - захранващ
    - коаксиален/кабелна/
    - оптичен
    - 1HDMI
    - 2HDMI
    - LAN

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@ hristoslav2
    като виден деец и съфорумец показващ и споделящ знанията си с нас, сега наистина остава да направиш едно ревю-презентация (разбира се и с подробен снимков материал) на това "дзверо" на плазмения връх на технологията. Coming Soon...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Не съм доволен от менюто на телевизора.
    1-во има неправилно преведени термини на български /някой от Panasonic България се е направил на голям преводач.../
    2-ро EPG е много куцо
    - дава само настоящо и следващо предаване и докато е пуснат яма звук и картина от предаването/менюто заема целият екран
    - няма възможност да видиш какво ще дават следващият ден - може проблема да е в несъвместимоста на софтуера на талевизора с този на кабелният ми оператор
    Така е! Не всичко е '6' при тази прехвалена марка.
    Те проблемите и неудобствата при PANASONIC не са само за този модел, а изобщо за марката.
    Преди известно време тук във форума коментирахме едни проблеми, писахме до представителството за куция превод и за това, че не запомня настройките на аудио пътеките в съответните канали, но нищо не се случи.
    Остава да се наслаждаваш на хубава картина (дано наистина е такава) и със здраве да си го ползваш.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Като натиснеш бутон Info ти показва EPG в съкратен вид и си продължаваш да гледаш канала със звук.
    За съжаление така е проектиран софтуера - само настоящо и следващо предаване.

Това, че не са предвидили, че кабелите няма как да се огънат при монтаж на стена наистина е тъпо.
    И аз взех някакъв адаптер, но им нямам вяра. Мисля да сменявам кабелите с такъв.
    http://www.in-akustik.com/en/KuZ/pro...f_no=006242015

С оптичния, LAN и коаксиален кабел бая се озорих.

ПП. От български менюта отдавна съм се отказал при всякакви уреди. По-объркващо нещо няма.

11. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,
    Има ли смисъл да сменя сегашния HDMI 1.3 с HDMI 1.4 за да може да се ползва Deep Colour. http://www.panasonic.ru/products/dig...X-PR42S20/feat
    Разбира се става въпрос за 1080P или ефекта ще бъде пренебрежимо малък.

От страницата на Panasonic.ru (понеже на страницата в българия не се упоменава, Deep Colour може да се ползва само с HDMI 1.4
    Передача богатой цветовой палитры

Deep Colour (HDMI™ версия 1.4) – это технология улучшения изображения с поддержкой интерфейса HDMI 1.4. Ее широкая цветовая градация превосходит возможности обычных цветовоспроизводящих систем. VIERA поддерживает стандарт Deep Colour (HDMI™ 1.4), передающий естественные цвета, чтобы максимально сохранить красоту изображений, поступающих от высококачественных источников.

Извинявам се че е на Руски.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Deep Colour се поддържа и от HDMI 1.3. Да не говорим, че това Deep Colour не е много ясно дали ще можеш да го ползваш. Засега някои камери го поддържат, но не мисля че е често срещано и кой знае какъв плюс на практика.
    И както точно мислиш да смениш HDMI версията?

13. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Мисля да сменявам кабелите с такъв.
    То и аз такъв мислех да си купя, ама като му видях цената от 70 euro за метър и половина и се отказах. Не ми се дават толкова пари за кабел, при условие, че Sony DLC-HD20HF ми предлага, общо взето същото качество на половин цена.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2009

Deep Colour се поддържа и от HDMI 1.3. Да не говорим, че това Deep Colour не е много ясно дали ще можеш да го ползваш. Засега някои камери го поддържат, но не мисля че е често срещано и кой знае какъв плюс на практика.
    И както точно мислиш да смениш HDMI версията?
    Хмм мноо странно, че в старницата на Panasonic изрично е упоменато, че Deep Colour- а може да се ползва само с кабел HDMI 1.4. http://www.panasonic.ru/products/dig...X-PR42S20/feat http://www.plesio.bg/audio-video-c-6...-p-283883.html
    Може би става въпрос за различен Deep Colour знам ли вече.

"И както точно мислиш да смениш HDMI версията?"
    Мобе би аз нещо не съм разбрал въпроса, но примерно, като си купя кабел с версия 1.4!!!

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Не трябва ли и източника да подържа Deep Colour?

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    Не ми се дават толкова пари за кабел, при условие, че Sony DLC-HD20HF ми предлага, общо взето същото качество на половин цена.
    Колега този кабел е плосък и жилата му не са и на половина дебели като германския.И немската фирма е само за кабели -коментара е излишен мисля.Иначе и двата са скъпи ,но който е тръгнал за качествен сигнал се е решил така или иначе.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    То и аз такъв мислех да си купя, ама като му видях цената от 70 euro за метър и половина и се отказах. Не ми се дават толкова пари за кабел, при условие, че Sony DLC-HD20HF ми предлага, общо взето същото качество на половин цена.
    Този специзлно е скъп заради 90о конектора.
    Иначе на цената на Сони-то е този кабел:
    Inakustik Premium High Speed, който сертифициран за 10,2Gb/s, 2160p, 3D и тн.
    За кабели винаги предпочитам да се доверя на производител, който се занимава с кабели, а не ширпотреба.

Цитат Първоначално публикувано от Uzurpator
    Хмм мноо странно, че в старницата на Panasonic изрично е упоменато, че Deep Colour- а може да се ползва само с кабел HDMI 1.4. http://www.panasonic.ru/products/dig...X-PR42S20/feat http://www.plesio.bg/audio-video-c-6...-p-283883.html
    Може би става въпрос за различен Deep Colour знам ли вече.

"И както точно мислиш да смениш HDMI версията?"
    Мобе би аз нещо не съм разбрал въпроса, но примерно, като си купя кабел с версия 1.4!!!
    Версията на HDMI е това, което е в електрониката. Кабела си е кабел. В него има жички и стандартен куплунг. Просто за да получи сертификация 1.3/1.4 трябва да отговаря на някакви качествени характеристики.
    Ако ще и кабел 1.9 да си вземеш, ако телевизора не поддържа Deep Colour, нищо няма да стане.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Като натиснеш бутон Info ти показва EPG в съкратен вид и си продължаваш да гледаш канала със звук.
    За съжаление така е проектиран софтуера - само настоящо и следващо предаване.

Това, че не са предвидили, че кабелите няма как да се огънат при монтаж на стена наистина е тъпо.
    И аз взех някакъв адаптер, но им нямам вяра. Мисля да сменявам кабелите с такъв.

С оптичния, LAN и коаксиален кабел бая се озорих.

ПП. От български менюта отдавна съм се отказал при всякакви уреди. По-объркващо нещо няма.
    В Технополис се продава ъглов HDMI адаптер за 15.60лева
    http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario=
    като го поставиш на телевизора-сочи нагоре и кабела трябва да прави завой надолу

има и чупещ се на 90 градуса HDMI-HDMI PANASONIC RP-CDHF15KT
    http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...pgnum=1%29/.do

Странното е ,че този същият кабел го гледах вчера в Техномаркет -Пикадили Парк на цена 24 лева.

в Техномаркет предлагат и BANDRIDGE BVL-1365 HDMI HDMI 5M 270D
    http://www.technomarket.bg/products/...i-hdmi-5m-270d
    Разбира се става въпрос за 1080P или ефекта ще бъде пренебрежимо малък.

От страницата на Panasonic.ru (понеже на страницата в българия не се упоменава, Deep Colour може да се ползва само с HDMI 1.4
    Передача богатой цветовой палитры

Deep Colour (HDMI™ версия 1.4) – это технология улучшения изображения с поддержкой интерфейса HDMI 1.4. Ее широкая цветовая градация превосходит возможности обычных цветовоспроизводящих систем. VIERA поддерживает стандарт Deep Colour (HDMI™ 1.4), передающий естественные цвета, чтобы максимально сохранить красоту изображений, поступающих от высококачественных источников.
    Извинявам се че е на Руски.
    Нека да обясня..
    Няма разлика между HDMI кабел версия 1,3 и версия 1,4 !!!
    Разликата е само във хардуера на портовете в устройствата !!
    Не се подлъгвайте по разни рекламни картинки залепени или поставени на опакаовките
    - този бил със такава версия
    - този има по висок трансфер на данни
    и така нататък-това са маркетингови трикове

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Panasonic / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 17-09-22, 23:36
  2. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  3. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе