Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият PDP телевизор Panasonic ?

Гласували
279. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

15 5.38%
  • PDP 42"

198 70.97%
  • PDP 46"

26 9.32%
  • PDP 50"

37 13.26%
  • PDP 54"

0 0%
  • PDP 58"

0 0%
  • PDP 65"

2 0.72%
  • PDP 103"

1 0.36%
Страница 161 от 174 ПърваПърва ... 111151159160161162163171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,401 до 2,415 от общо 2607

Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Re:Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

@ hristoslav2 да оставим това светене, ти кажи спрямо предишния ти телевизор този по-добър ли е? Ако трябва да го опишеш с няколо сравнения (SD, HD, детайлност, реалистичност...) покри ли ти очакванията и надскочи ли отличната картина на Филипса?

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Набързо ,впечатленията ми са ,че като картина е малко по-добре. Отраженията са значително по-слаби ,отколкото в другите серии. По всичко останало ,съм доста разочарован. Само за недостатъците на дистанционното мога да напиша цяла страница от 10 точки. Без подробности:
    1-не е анатомично
    2-дублирани бутони
    3-излишни бутони
    4-неправилна /неудобна/подредба на бутоните
    5-бутоните при натискане издават неприятен скърцащ звук
    6-има пъпки по някои бутони- предназначено за слепи хора ???
    7-няма подсветка/поне бутоните да бяха с фосфор/
    8-два диода отпред/но вторият отдолу е монтиран неправилно-сочи на ляво/
    9-евтина боядисана пластмаса
    10-щамповани обозначевия -без защита от изтъркване
    Оказва се също ,че софтуера на телевизора е базиран на стари лицензи - структурата на менюто не е променяна от години. Само е надграждано. Дизайна и конструктивните решения по шасито не са мръднали за 5 години- оставам с впечатлението ,че по развитието на телевизорите им ,работят банда пенсионери....Единствено в модела TX-P58Z10/2009г/ промениха елементите от шасито с по-скъпи и по качествени. Черното -има какво да се желае-трябва да се приложи локален контрол над всеки отделен пиксел ,а това изисква по-сложна структура на шасито с по-скъпи елементи/както и нови панели с друга структура на контрол/. През деня картината си сивее,което е нармално за плазма/освен ако не го гледате в динамичен режим/. вечерта е значително по-добре. HALLO/ореоли около обектите/ ефекта е по слабо забележим отколкото в което и да е LCD. Картината не е така детаилна както в LCD. Много слабо мащабиране-/бавен анализ на картината и бавна реакция/. Има добро ,но бавно реагиращо скалиране на SD сигнал -често при смяна на къдъра, в първата секунда се забелязват назъбени линии ,които се заглагждат във втората секунда. На някои тъмни нощни сцени ,където трябва да е черно-си е всъшност сиво/което понякога зеленее/.Отпечатване досега не съм забелязал. Спирам до тук. Не ми се пишат 5-6 поста за цялостно ревю-то направо ще си е антиреклама.....
    Голяма част от артефактите които съм виждал на него ,са причинени от камерите с които е снимано както и с проблеми по трасето.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Няма как управлението на пикселите да не е поотделно за всеки. Точно така си е и не виждам кое е притеснителното.
    Понеже soon го вълнува как е спрямо стария ти Филипс, аз не виждам по какво му отстъпва. Дистанционното може и да е по-красиво, но по-нефункционално и мащабирането е по-бързо, но за мен адски дразнещо /все пак аз никога не съм ползвал автоматичното и сигурно затова/. От там като почнеш - черно, контраст, цветове, ъгли, детайлност /не мога да приема , че филипс от онова време изобщо може да е критерий за детайлност с контраст около 800:1/, резолюция при движение, скалиране на резолюцията, дълбочина на образа. Все неща, важни за определянето на един телевизор като хубав.
    Не казвам, че си няма своите минуси къде от технологията, къде от софтуер, но това е телевизор за хора, държащи най-вече на картината. За удобство и допълнителни фунции си има куп други по-евтини модели.

6 - да, за незрящи хора е направено така за да се ориентират.
    8 - това е зада се подобри обхвата на дистанционното и неслучайно е отличен - хваща почти отвсякъде.

За другите неща, които си писал за дистанционното съм съгласен с някои, но други са, че не си свикнал с него.
    Аз на стария ползвах универсалното, че нали бях с вънпен приемник и реално като взех тоя все едно за пръв път пипах Панасоник дистанционно. За 1-2 седмици свикнах и вече дори не го поглеждам какво натискам по него. Единствено бутона Menu е странно малък и позициониран.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@ hristoslav2 ти направо ме отчая. Имах намерение за един 42V20, ама май няма да е. Уважавам хора като теб, който имат ясни и детайлни критерии + инфо базата за истинска съпоставка.
    @ lazarus18 няма как да не го питам за стария "убиец на картина". Все пак дълго време двамата имахме този модел и въпреки, че всичко е с времето си, напоследък трудно може да се види забележителна картина по-принцип. Има и има модели, но ми беше интересно неговото мнение. От много добър модел да скочиш на коренно друга технология и то на най-добрата плазма на Panasonic си е възможност за интересна съпоставка. Аз съм щастлив, че имах възможността за кратко време да сменя доста различни модели и в моментното ми състояние на гледане, просто Philips стреля наред. Е, да миналогодишната 9 серия, но нямам аналог за сравнение. И все пак окото ми различи по-добра картина при 42G20.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Както казах ,като картина е значително по-добре.
    Мисля ,че изписаната по рекламите -1080 реда моушън резолюция- е пресилена.. В сравнение със всяко LCD-реакцията на пламата е с около 25% по-бърза. Това не е достатъчно-все още е в пъти по-бавно от което и да е CRT.
    6-странно разбиране -да предлагаш телевизор на слепи хора......Това са две несъвместими неща. За радио разбирам,ама телевизор....
    Вторият диод на дистанционното ,не е правилно монтиран.Позицията му за спойка ,не е избрана правилно ,което води до неправилно насочване на диода-вместо напред и надолу-той сочи вляво и надолу-губи се желаният ефект. Не реагира при всяко натискане на бутоните-това си пролича най-вече при подреждане на програмите.
    Този модел /и не само той/си плаче за:
    -напълно ново дистанционно
    -нов софтуер за скалиране, мащабиране и меню
    -нов дизайн на корпуса

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Миналогодишната 9-та серия е друго. Наистина е добра, но лично за мен има сериозен проблем с ореолите при контрастни обекти на екрана, плюс лага в превключване на диодите, който ясно си забелязва при бързо движещ се контрастен обект.
    Ще те помоля да пуснеш тези 2 клипа на 9-та серия с включен локал диминг и да заснемеш /д/ефекта, който се вижда.
    http://dox.bg/files/dw?a=5987490e9f
    http://dox.bg/files/dw?a=b48bb28ad6

Аз съм го виждал какво мазало е и от тогава близките 3-4 години за лед /освен в мохитото/ не искам да чувам.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Не знам защо намесваш 9 серия на Philips...Ореолите ги има при всички Led local diming модели-гледани под ъгъл.
    Плазмата си свети в тъмното и това е. Направи следното за да се увериш.
    Пусни своя телевизор /без сигнал/ в тъмна стая -екрана светва. После го изгаси и ще видиш, че съм прав/екрана изгасва-става черен/. Това говори ,че когато картината трябва да е черна-противно на логиката шасито подава минимално захранване на панела-което го кара да свети. А не би трябвало да е така.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Свети, прав си. Но свети много малко. Ти го виждаш защото в тъмното окото се наглася и би видяло и най-малкия източник на светлина. Въпроса е колко е той. В твоя случай около 0,01 cd/m2, които е поне 10 пъти по-малко от на стария ти.
    Я пусни някакъв демо диск за тестване на черното. Примерно Pioneer KURO Demo Contents 2008 Summer - Blu-ray Test Demo
    http://hd-torrents.org/details.php?i...52488530b7cdfd
    http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1771630
    и снимай пак.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Благодаря,но е безмислено. Понеже няма да стане по-черно от това ,което виждам при липса на сигнал.
    Нямам и регистрация в HD-torrents

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Тогава може да го изключиш от контакта и да го гледаш на тъмно. Ще е абсолютен мрак.
    Нали идеята е да имаш хубаво черно докато гледаш нещо на него. Ако идеята е да имаш абсолютно черно на празен екран това с контакта е идеален тест.
    По начина, по който ти проверяваш черното всяко LCD с динамична подсветка бие тотално всяка плазма. Ама като пуснеп нещо да гледаш няма и следа от абслолютното им черно.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    По начина, по който ти проверяваш черното всяко LCD с динамична подсветка бие тотално всяка плазма. Ама като пуснеп нещо да гледаш няма и следа от абслолютното им черно.
    Това е така-защото при LCD с динамична подсветка диодите гаснат в черният участък. Толкова голяма философия ли е- инженерите на Panasonic да го приложат в плазменият панел-спиране на захранването в черните участъци на картината
    Друг проблем е ,че повечето телевизии предават ужасна картина със сивеещо черно. Примерно на TV1000 черните ивици отгоре и отдолу ги предават тъмно сиви-също както черното на филма. Няма ясно изразена граница.

14.  

15. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    .......
    Друг проблем е ,че повечето телевизии предават ужасна картина със сивеещо черно. Примерно на TV1000 черните ивици отгоре и отдолу ги предават тъмно сиви-също както черното на филма. Няма ясно изразена граница.
    Това го установих преди време като използвах в случая едно CRT 21" . Когато направя черни ивиците и черен екрана на тъмно , картината става бой на негри в тунел. На различните програми различно , но така и не можах да постигна хем наистина черно хем нормална картина .

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Това е така защото самата програма(телевизия) няма черно. тествайте телевизорите на хубав източник блу рей най добре. Кабеларките препрдават сигнал а до тях как стига не е много ясно.

17. Junior Member Аватара на pdydy
    Тук е от
    Jul 2010

Пичове не съм нито експерт нито къвто и да съм разберач,ама забелязвам че за добра картина си трябва добър сигнал,така че за мен най-важното е сигнала.Сега гледам сериали с гадно качество и наистина е много тъмно,гледам и сериалчета с hd 720, еми съсвсем друго е,а като пусна PS3 с игра която е 1080 направо ми прави кеф.Моето заключение е ако ще гледате телевизия то тя да е задължително сателитна и с як приемник,зашото приемника играя голяма роля в картината най-добрите са IP BOX,VU-duo,i Dreambox.Другия вариант е една пуканка.Имали ли добър сигнал има и добра картина,по принцип на як сигнал всияки телевизори предават добре но там се разбира кои е по добре.За панасоника наистина е дървен в всяко едно отношение както споменава hristoslav2,но за мен е важна картината,която засега ме задоволява,само една забелжка има към нея че е малко по тъмна отколкото ми се ще,но пак повтарям че всияко това е от сигнала,не е от телевизора,поне така си го обяснявам аз.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Panasonic Viera TX-P42VT20E Teardown
    http://translate.google.com/translat...-teardown.html

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Panasonic / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 17-09-22, 23:36
  2. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  3. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе