Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият PDP телевизор Panasonic ?

Гласували
279. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

15 5.38%
  • PDP 42"

198 70.97%
  • PDP 46"

26 9.32%
  • PDP 50"

37 13.26%
  • PDP 54"

0 0%
  • PDP 58"

0 0%
  • PDP 65"

2 0.72%
  • PDP 103"

1 0.36%
Страница 171 от 174 ПърваПърва ... 121161169170171172173 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,551 до 2,565 от общо 2607

Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

boboev
    Благодаря за честитката.
    Още преди покупката знаех за някои от проблемитте /четох по форумите и бях на гости на собственик на този модел.

2. Какво толкова е побъркващото в EPG-то? Аз като искам да видя подробности, просто цъкам бутона guide на дистанционното, а не info. Тогава си излиза програмата по канали и за часове и дни напред. Къде е драмата?
    EPG-то показва само сегашното и следващото предаване. По нататък всичко е празно. Няма инфо за утре, вдругиден.
    - имам чувството, че от един момент нататък телевизорът блесна - някак се отпуши - разработи ли се, какво ли, но картината е невероятна. Преди няколко дена си гледахме blu-ray версията на трите серии на Властелина на пръстените на тъмно. Няма такава картина от LCD, а напоследък около мен се понакупиха много нови и много скъпи такива.
    Така е при плазмите като се разработят и "Блесват"
    - звукът си е гаден, да, въпреки че откакто го закачих на стената е значително по-добре, отколкото беше докато си седеше на стойката.
    Аз съм пуснал звука през ресивъра и колоните от подписа ми. Звука на всеки телевизор е гаден. То и затова Pioneer продаваха озвучаването отделно.
    Вентилаторите почти не се чуват /под 20см разстояние/,но захранването при натоварване си бръмчи на светла картина и се чува доста през вечерта на тихо.
    А по повод на коментара на soon, че G20 бил с по-добро черно от V20, искам да ми заведе някъде, където да ми го демонстрира. Залогът е бутилка черен, ама наистина черен Bushmills. Аз нали бях тръгнал да си купувам 46G20 и като видях до него V20 и се побърках, та олекнах с още 600 лв.
    Разликата между V20 и G20 ще я види и слепец. При V20 контраста се запазва сравнително добре в светло помещение. Отраженията също са по слабо видими.

Прогаряне досега не съм видял-гледам по 2 часа със черни ленти без проблем. При тестването за прогаряне /в сайта HD Guru/ дори при 8 часа няма нещо видимо.
    HD версиите на youtube клипчетата- няма как да стане със този софтуер. Липсва браузъра като във Philips - Net TV ,за да може да местиш курсор по бутоните на сайта.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    EPG-то показва само сегашното и следващото предаване. По нататък всичко е празно. Няма инфо за утре, вдругиден.
    Добре де, при мен що има? Това да не е нещо от оператора?

А за бръмченето на захранването - какво трябва да представлява? Не може да съм си купил най-тихата V50-ка, а и слухът ми е добър, какво чуваш? Нещо високочестотно като жужене или друго. При мен наистина няма такива звуци.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от boboev
    Добре де, при мен що има? Това да не е нещо от оператора?
    Явно е от оператора - на М-сат Варна съм....

А за бръмченето на захранването - какво трябва да представлява? Не може да съм си купил най-тихата V50-ка, а и слухът ми е добър, какво чуваш? Нещо високочестотно като жужене или друго. При мен наистина няма такива звуци.
    Вечерта след 21,00 ,намали звука докрай и слушай. При поява на ярки/по-светли/ сцени ,заемащи по-голямата площ на екрана се чува жуженето на захранващият блок/натоварва се/. Когато ,картината е по-тъмна жуженето почти изчезва.

5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

И аз го чувам вечерно време на светли сцени 42G20.Но свикнах Ресивъра ми Пан.SA-XR55 дигитален класD също жужи но в изключено положение.Така че съм свикнал.Но който доиде в къщи и види образа на плазмата хлъцва включитално кабелните техници който по цял ден връзват ТВ-та в квартала .Според мен няма LCD с такъв образ.Така че жуженето го преглъщам с чиста съвест.Само се претиснявам да не го прогоря въпреки че не играя игри и не гледам комп. на него. За 2 месеца ползване мога да кажа че по добро за тези пари не бих могъл да купя нито Самсунг нито Л-джикс както казват циганите на LG-то.Въпреки че 2хилки са си бая пари а аз съм фен на Panasonic съм повече от доволен.Вижте само в студията на телевизиите зад водещите какви ТВ-та стоят.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от bobi700402
    Вижте само в студията на телевизиите зад водещите какви ТВ-та стоят.
    Стоят най-много SONY, ако изобщо от това може да си вадиш някакви изводи, защото това са предимно монитори.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@ hristoslav2,
    ти от стария си Philips, който незнам дали е жужал пак попадна на най-добрия плазма модел и то пак жужащ.
    На това му се вика късмет.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2009

И трите ми телевизора бучаха, докато не изхвърлих булсатските скартове. И картината се подобри и бученето изчезна.
    Не ми се мисли, ако изхвърля и приемниците им какво ще се получи.

10. Тук е от
    Sep 2010

Здравейте отново
    След "леките" колебания в началото и аз вече се наслаждавам на картината на 50V20 след около 800 часа.
    Благодаря на всички за мненията помогнали ми да се насоча към този чудесен панел.
    Имам едно питане .
    Не съм от най-запалените геймъри но все пак имам Wii, Xbox и PS3. Знам, не е подходящ за игри но все пак не издържах на изкушението и закачих плейстейшъна към плазмата. Немога да го махна вече... Преди беше на Филипс 7-ма серия.
    Въпросът ми е :
    Има ли нещо специално в Гейм режима и дали да го държа именно на този режим?
    На пръв поглед пасва чудесно, даже няма настройка за формата на екрана, просто си "лежи" в очертанията на панела перфектно. Пише на всеки 30 минути което също е ок. Оттам обаче идва и съмнението, дали настройките в този режим за игра не са леко агресивни и затова да ме предупреждава нонстоп.
    Знам че мога да изключа предупрежденията, просто искам да разбера дали това е удачен вариант.
    Ако не да си го слагам на THX и да не го мисля.
    Благодаря!

11. Тук е от
    Nov 2010

Бръмчат си и това е. При мен също е така (42G20). При намален звук бръмченето е дори по-осезаемо от вентилаторите на лаптопа. Може и да не е с голям интензитет, но е дразнещо. Вероятно при плазмата е въпрос на късмет и бройка, но надали може да се върне , при условие че работи коректно.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

juzen, спокойно може да играеш на него. Все пак изчакай първоначалните 150-200 часа да "улегне" панела.
    Рискове при игра са като играеш такава с постоянно стоящи елементи - ако играеш една и съща игра в продължение на много месеци да остарее панела неравномерно и ако играеш нон-стоп много часове без прекъсване.
    Иначе сигурно ще има отпечатъци, но те не са страшни защото изчезват след смяна на сигнала.

Милиони хора си ползват плазмите за игри. Просто е нужно малко внимание. Времето, за което те предупреждава май можеше да се променя. Може да играеш и на друг режим освен GAME, но сигурно там е с по-малко лаг. Може да му намалиш малко контраста да не е толкова ярък.

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Какви са тия филми по 20гб? Няколко файла ли са или няколко филма Я стига глупусти FAT32 поддържа макс. размер на файла до 4GB http://en.wikipedia.org/wiki/File_Al...on_Table#FAT32
    Аз нали писах ,че използвам програмата multiAVCHD .Какво прави тази програма - ами най-просто казано изходния /10/20/30 гб /файл се обработва и слага в папка AVCHD ,чиято структура е подобна на DVD и BD дисковете - при необходимост няколко файла с големина до 4 гб + менюта и други екстри /субтитри и аудио/ ,така че не пиша нещо ,което не съм видял или правил. Нямам ТВ Панасоник ,но по спецификации би трябвало да възпроизвежда AVCHD затова няма да е зле някой притежател да пробва.Като препоръка мога да дам да гледате филма да е със стандартна резолюция /1920х1080 ,1280х720/.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Остават още 41 дни до изложението CES 2011 ,когато ще научим подробности за модела ZT30 /3D наследника на Ζ10/11/.
    Говори се ,че Panasonic най-после ще използват на 100% технологиите закупени от Pionner Kuro.
    http://www.hdtv.ru/news/industry/965...onic-zt30.html

Panasonic Viera TX-P42GT20E Review
    http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-3...0e-review.html

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Ето защо плазмите леко светят на черен фон в тъмното

На ЖК (в т.ч. LED) телевизорах все довольно просто: свет от лампы подсветки пробивается сквозь закрытые жидкие кристаллы, что и превращает черный фон в серый. У плазмы проблема в другом. Для того чтобы ячейка плазменной панели могла включиться в нужный момент, необходимо поддерживать состояние предзаряда, который спровоцирует свечение плазмы по команде видеопроцессора. Контролируемый уровень прездзаряда должен быть таким, что при просмотре в темном помещении неактивная ячейка выглядела не абсолютно черной, а темно-темно-серой. Высокий уровень предзаряда также выступает в роли естественного ограничения глубины градаций черного цвета. Существует и еще одна проблема — скорость гашения пикселей. Недостаточно быстрый разряд давал серый шлейф при движении светлых объектов на темном фоне.

Новая технология управления зарядом и разрядом плазменных ячеек современных панелей NeoPDP решила все вышеназванные проблемы. Предзаряд настолько низок, что не идеально черные пиксели стали действительно черными, скорость заряда и разряда увеличилась настолько, что даже быстрое перемещение белого по черному не дает заметных послесвечений. Все это дало рекордно высокий уровень реального контраста в телевизорах Panasonic нового поколения и высокое качество изображения. Кроме того, новая технология управления свечением ячеек позволила улучшить и без того рекордное время отклика экрана.

http://zoom.cnews.ru/goods_card/test...nic-tx-pr42g20

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Здравейте,от вчера се кефя на този убавец PANASONIC TX-P42G20E
    ТВ-то е супер макар и с намалени параметри на картината,нямам търпение да навърти 200ч и да захващам с настройките,за сега само ми минава през главата каква картина може да се постигне след разработката.Тепърва ще ръчкам за нета,медия плечра през флашка и HDMI през компа.Много съм доволен от избора си,благодарности на всички който помагаха с съвети

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от em4o65
    Здравейте,от вчера се кефя на този убавц PANASONIC TX-P42G20E
    ТВ-то е супер макар и с намалени параметри на картината,нямам търпение да навърти 200ч и да захващам с настройките,за сега само ми минава през главата каква картина може да се постигне след разработката.Тепърва ще ръчкам за нета,медия плечра през флашка и HDMI през компа.Много съм доволен от избора си,благодарности на всички който помагаха с съвети
    Честито em4o65 дълго да му се радваш
    Не е нужно да чакаш 200 часа. Още след първите 100 часа си го настрой ,както на теб ти харесва. А ако въобще нямаш търпение ,го постави на THX настройка. Там параметрите са достатъчно ниски за разработка.
    Влез в меню-картина-THX

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Panasonic / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 17-09-22, 23:36
  2. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  3. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе