Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият PDP телевизор Panasonic ?

Гласували
279. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

15 5.38%
  • PDP 42"

198 70.97%
  • PDP 46"

26 9.32%
  • PDP 50"

37 13.26%
  • PDP 54"

0 0%
  • PDP 58"

0 0%
  • PDP 65"

2 0.72%
  • PDP 103"

1 0.36%
Страница 170 от 174 ПърваПърва ... 120160168169170171172 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,536 до 2,550 от общо 2607

Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2010

Re:Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Здравейте след като погледах малко повечко и добих впечатления, не знам дали от много четене или си въобразявам, но започна да ми се вижда ,че черното свети. Така де ,като гледам филм дори вечер на тъмно двете хоризонтални ленти ми изглеждат леко сиви. Исках да попитам, ако увелича черното от сервизното меню може ли да повредя телевизорчето ?
    Другия въпрос е, че като разрових сервизното меню и направих малко калкулация установих, че телевизорът е бил на ~20 часа работа при покупката. Това нормално ли е? Дали в завода производител се тестват до определени часове? Гледах кашон, батерии, целуфани и т.н. Всичко изглеждаше фабрично и девствено .

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Може да си объркал сметките или да е работил без да са махали найлоните и етикетите.
    По принцип черните ленти на тъмно няма как да не светят малко. За да увеличиш черното по-скоро трябва да намалист яркостта. В кой режим го гледаш?

4. Тук е от
    Oct 2010

lansling -

Само ще кажа че на няколко места четох че този проблем (изсветляване на черното след известно време на работа) го има изглежда при плазмите (не знам дали само на Панасоник или и при други марки) -

Please be advised that Panasonic is aware of the postings on AV Science (AVS) Forum whereby customers have reported the TV's black level appears to have become greyer and/or the measurements have changed from their original measurements. Our factory and QA Group will investigating these reports, and once we have additional information from them we will advise you via return e-mail.
    Thank you.

Read more: http://news.cnet.com/8301-17938_105-...#ixzz168fywxpv (дал съм този линк но и на други места четох за този проблем)

5. Тук е от
    Nov 2010

Пробвах и "cinema", и "THX" като качвах контраста от 30 до 36, яркостта от 0 до -4 и пак ми светлее . Що се отнася до часовете няма как да съм объркал. Бяха 54 часа за четири дни. Губят ми се около 20 тина часа. Здраве да е, работи си добре. Също така прочетох ,че е нормално при много бяло да чувам високочестотно пищене от захранването. Слабо е, но при тихи сцени(без говор и музика) си се чува от дори и на 3м.
    За сервизното меню, дали да си играя със стойностите? Имали опасност от повреда?

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако изсветляването наистина е осезаемо, то може да е някакъв технически проблем и да трябва да се подмени или отремонтира. Няма как да е гореспоменатия проблем с черното. Това ако го има става след 500-1000 часа работа и огромна част от потребителите не го и забелязват.

7. Тук е от
    Nov 2010

Как да разбера дали е осезаемо? Като пусна чисто черна картина и загледам от 40см си виждам как свети .От растояние 3м. на "ТHX" контраст - 35, яркост - 0 в тъмна стая, макар и трудно успявам да различа пластмасовата рамка от черното на екрана. За сравнение Самсунга, който е нисък клас LE26C450 свети само една идея повече.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Няма какво да гледаш от 40 см. Нормално е C450 да е малко по-светъл и да няма чак такава разлика защото е със S-PVA матрица.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Panasonic TH-P103MT2 за 100,000 USD
    http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1290593874

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от bobi700402
    Благодаря разбрах така или иначе под FAT32 не мога да метна файл примерно 7ГБ.Трябва да гледам само добре направени Divx 720р до 3ГБ и после да се боря със субтитрите.Ще изчакам с гледането на HD до като си взема Пуканката.
    Аз на хард форматиран под FAT32 съм слагал филми по 20гб ,просто използваш програмата multiAVCHD и си готов. В последните опции преди да я пуснеш да прави филма мисля имаше такава за ТВ Панасоник, така че няма да е зле някой с такъв да пробва, аз я иползвам за Сони Плейстейшън 3 ,която също не разпознава външен хард освен под Фат32 и МКВ файлове ,но Аватар 1080р 20гб си е зрелище.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    Аз на хард форматиран под FAT32 съм слагал филми по 20гб ,просто използваш програмата multiAVCHD и си готов. В последните опции преди да я пуснеш да прави филма мисля имаше такава за ТВ Панасоник, така че няма да е зле някой с такъв да пробва, аз я иползвам за Сони Плейстейшън 3 ,която също не разпознава външен хард освен под Фат32 и МКВ файлове ,но Аватар 1080р 20гб си е зрелище.
    Какви са тия филми по 20гб? Няколко файла ли са или няколко филма Я стига глупусти FAT32 поддържа макс. размер на файла до 4GB http://en.wikipedia.org/wiki/File_Al...on_Table#FAT32
    The maximum possible size for a file on a FAT32 volume is 4 GiB minus 1 byte (232−1 bytes). Video applications, large databases, and some other software easily exceed this limit. Larger files require another formatting type such as NTFS.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@ biro,
    повечето видия (HD movies, music, show) които гледам са всеки по отделно по 20GB. За съжаление качеството винаги се храни с големи обеми.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Въпроса е, че няма как да запишеш единичен файл с подобен размер на носите, форматиран като Fat32.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Да, аз говоря за масиви от по 10TB. Това с флашките е малко измъчена история.

17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Благодаря за съветите

18. Тук е от
    Jun 2010

здравейте.

Не бях влизал във форума от септември. hristoslav2, хайде едно честито и от мен. Да ти кажа честно, твоята реакция направо ме вцепени. Айде, че soon не знае точно дали иска или не иска да си сменя телевизора, отдавна го знаем и че го играе на принципа хем боли, хем сърби.

Но точно ти очаквах да не си изненадан от факта, че идеални неща няма, а само такива, при които съвкупността от характеристики най-много те устройват.

Обективен си, вижда се, но си реагирал малко по-емоционално. Гледам lazarus18 те е пооборил тук-там, та няма да минавам пак по темата. Само няколко неща:

1. И аз смятам, че тестът с пълно черно в тъмна стая малко няма смисъл. То е само за нашите (умишлено включвам и себе си) технократски психопатии. Същото се случва и при голямата ми страст - фотографията и в частност фототехниката - толкова много знам и толкова много съм чел, толкова ревюта, сравнения и гледане на пиксели, динамики, матрици, съотношения и т.н., че в един момент забравям, че най-важното остава снимката. Та и твойто мерене на черен екран в тъмна стая е детско глезене, според мен (повярвай ми, казвам го без ни най-малко лоши чувства). Просто съм израснал в семейство на ненормално болни мозъци, чийто измервателни уреди превишаваха многократно бройката и цената на измерваните неща - та толкова. Не губи удоволствието в търсене на кусурите.

2. Какво толкова е побъркващото в EPG-то? Аз като искам да видя подробности, просто цъкам бутона guide на дистанционното, а не info. Тогава си излиза програмата по канали и за часове и дни напред. Къде е драмата?

3. Дистанционното е пълна скръб - тук съм 100% съгласен. Няма такава грозотия. Неочаквана комбинация от тъп дизайн, неергономичност и евтин външен вид. Направо все едно Панасоник ги купуват на едро от някоя затънтена китайска провинция ама не разбирам защо му се нервираш толкова? Ти наистина си тежка форма на перфекционист. Аз го преживях в момента, в който дъщеря ми на 6 месечна възраст си изпробва единственото зъбче върху долния край на дистанционното. Оттогава си има дълбоки черни (не бели) резки, преминаващи през логото на марката. Така или иначе си програмирах прекрасното touch-screen универсално дистанционно на Филипс и прибрах грозотията за резерва. И не се ядосвах. Дъщеря ме е по-важна от това дали е надрано дистанционното.

Иначе мойта v50-ка стана на 5 месеца и на много часове - над 1500 вече. Какво забелязах за тези месеци:

- след като ми мина първоначалният уплах, че съм прецакал панела, прогаряйки логото на БНТ1 по време на световното, вече няма и помен от него, въпреки че 15 дена въртях едноцветни заливки, с цел да го махна.
    - имам чувството, че от един момент нататък телевизорът блесна - някак се отпуши - разработи ли се, какво ли, но картината е невероятна. Преди няколко дена си гледахме blu-ray версията на трите серии на Властелина на пръстените на тъмно. Няма такава картина от LCD, а напоследък около мен се понакупиха много нови и много скъпи такива.
    - звукът си е гаден, да, въпреки че откакто го закачих на стената е значително по-добре, отколкото беше докато си седеше на стойката.
    - Менюта и такива неща - смотани са, има и много по-добри, ама като ти мине първоначалната мания да ръчкаш, тестваш и настройваш, влизаш все по-рядко в менютата. Единственото нещо, което мен би ме зарадвало е да може да възпроизвежда HD версиите на youtube клипчетата. Трябва да призная, че това е единствената viera cast глупост, която ползвам, но пък за сметка на това я ползвам ежедневно.
    - вентилаторите - през уикенда дръпнах телевизора напред и видях, че и трите са понасъбрали прах и по перките, и по решетките - пуснах им една прахосмукачка. В тиха стая пак опитах да ги чуя - да, чувам ги, но само ако съм на под 20 см от задната страна на тв-то, иначе не.

А по повод на коментара на soon, че G20 бил с по-добро черно от V20, искам да ми заведе някъде, където да ми го демонстрира. Залогът е бутилка черен, ама наистина черен Bushmills. Аз нали бях тръгнал да си купувам 46G20 и като видях до него V20 и се побърках, та олекнах с още 600 лв.

Това от мен след няколко месеца употреба и отминала еуфория.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Panasonic / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 17-09-22, 23:36
  2. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  3. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе