Първоначално публикувано от
ivan1 Здравейте съфорумци, от вчера се сдобих с Р42U10E, след дълго чакане да го доставят в домо, първо щях да го купя във вторник пробвахме го и след като го платих се оказа че това че е L42U10E, което освен че беше по скъп тогава и аз не го исках, не бях подготвен да гледам дали е плазма или LCD, освен това ми твърдяха че това със сигурност било пак плазма но по скъп модел, аз пък бях сигурен че е LCD заради буквата L, отделно че им знаех всичките модели наизус по букви и по цени, разбира се преди това си бях поръчал да ми докарат плазмата и уговорката беше да е неразпечатван, вчера вече нямах избор видях че беше отварян но нямах избор след 4 дена чакане го взех а и си бях дал парите, мислих да не влизам в сервизното меню да не се разочаровам, ама като се загледах горе в ъглите колокото и да не ми се искаше се забелязва по тъмно петно което се вижда само на черен екран и на тъмно, сега през деня е добре, след три опита да влезна в сервизното успях и видях че е 96 часа и 27 включвания от които 7-8 часа са мои и 7-8 включвания също, вече не ми пука какъвто ми е късмета такъв.
Чета форума от година и съм благодарен на lazarus 18,hritoslav 2 за полезната информация която дават
Благодаря и на gadinoid за информацията за кабелната телевизия , без нея щях да хвана няколко глупави канала, сега съм хванал около 50 цифрови, които ми харесват ако се мъча да хвана останалите 50 ще загубя някои от първите. такова е положението на BBC kable.
Впечатленията ми са ,че е много добър за филми особено HD,и такива с тъмни сцени, също за спорт ми хареса много няма двойни образи и ореоли около играчите, видях че топката с която играят в англия е жълта досега беше бяла на останалите тв-та вкъщи,очаквах сигнала на кабелната да е слаб за цифровите канали а то нищо подобно, освен че са навързани 5 тв-та и има връзки правени на ръка на кабелите няма никакъв проблем.
Имам и два въпроса
Знам че има функция 24 р, но не я откривам нито в книжката с интрукции нито по менюто, има ли изобщо такава.
Това прогаряне което е почти незабележимо дори да го търсиш, има ли вероятност да се оправи или така ще си карам,намалил съм контраста на 21 , яркоста на -3, и малко цветовете.