Ние намерихме и преди това пътя до PC-то в ТВ-то, но нищо не се получи. На стария телевизор трябваше да влизаме в настройките на компютъра и да синхронизираме. Сега същото ли трябва да направим?
Дали дюбелите за бетон ще станат и за тухли?
Ние намерихме и преди това пътя до PC-то в ТВ-то, но нищо не се получи. На стария телевизор трябваше да влизаме в настройките на компютъра и да синхронизираме. Сега същото ли трябва да направим?
Дали дюбелите за бетон ще станат и за тухли?
Никакви проблеми няма да имаш с дюбелите от стойката,сложил съм не един баркан и опус с дюбелите от комплекта.
Като купувам телевизора и вляза в сервизното меню пред консултанта , няма ли да се вижда в последствие, че е влизано и след време да ми откажат гаранцията ?
Kак ще докажат ,че си бил ти ?Първоначално публикувано от bimbata
Panasonic opens the doors on its biggest plasma plant yet
http://hd.engadget.com/2009/12/28/pa...sma-plant-yet/
Здравейте и за много години ,
възможно ли е да се настрои така G10, че при включване автоматично да открива булсатком приемника. Да не е нужно да се натиска бутона AV?
Благодаря предварително
Колежке nevena666,Първоначално публикувано от nevena666
от 10ина дни и аз съм със същия телевизор и не съжалявам за избора си(първо бях си взел 37-ца),но за щастие се развали.
Относно настройките,след неколкодневно ровене в потребителското меню за корекция на картината разбрах,че няма как да оправя картината чрез потребителските настройки.Затова реших да изпробвам тези,публикувани в текущата тема на стр.4.Лично според мен тези настройки са неактуални за европейската версия,още повече че готови настройки за твоя ТВ,няма да са актуални за моя.С тези готови настройки не постигнах никакъв приятен за гледане резултат.Причнините са много.Например това което прочетох в avsforum.com е че няма два телевизора от един модел с една и съща картина,по простата причина,че всеки телевизор се гледа в различно помещение с различна осветеност и от различно разстояние от потребител с може би различен вкус.Друга причина за разликите между картината на телевизорите е в това че електронните компоненти вграждани в тях са с някакъв допуск на изходящите параметри и оттам идват допълнителни разлики в картината.
По тези причини реших сам да си настроя екрана и за тая цел първо реших да го "погледам" внимателно и да обмисля какво трябва да коригирам,доколкото мога на око,защото това по принцип се прави с професионалана и много скъпа апаратура.След дългото "взиране" останах с впечатление че при пейзажи и студийна(стайна) картина,тъмните тонове при мен са още по-тъмни,тоест по-тъмни отколкото трябва.Затова реших че трябва да коригирам настройката All-cuts - дигнах я нагоре с 4 или 5 позиции.Снимал съм го и затова не го помня точно колко е.
Общо настройките в панасоника за настройка на бялото (WB adjust) са 8.първите три са за настройка на червено,зелено и синьо в тъмната област
R cut
G cut
B cut
следващите три са за червено,зелено и синьо в светлата област
R drv(drive)
G drv
G drv
и последните две са общи за тъмната област,тоест там движиш цялата RGB линия - настройката се казва All cuts,а тази за светлата област се казва All drv.
Също така имай предвид,че корекции на картината можеш да правиш за различни източници - SD или HD,тоест за нормален (стандарт дефинишън сигнал) и за (Хай дефинишън) сигнал от PC напримерно или всичко над 720р.В случая ако искаш да си коригираш картината за телевизия правиш корекции за SD,а ако искаш да коригираш картината за филми,дето ще пускаш през компа работи при HD
Ще помоля колегите,които са по- в час с калибрирането и цветознанието да ме коригират ако бъркам или да ме допълнят ако съм изпуснал нещо,а аз със сигурност съм изпуснал.
Качвам и една снимка на менюто,за да видиш горе долу как изглежда.И ако има нещо неясно питай пък дано да има кой да помогне.
Bivola
това си го направил от сервизното меню така ли? -/V и 0 (три пъти)
А от настройките на дистанционното играл ли си си ?
п.п. На мен картината много си ми харесва гледам на заводкси "кино" и "нормал" и всичко е супер
Q:Как да заставя телевизора с включването да преминава не в ТВ режим а в AV ?Първоначално публикувано от kirilmanika
A:За това в телевизора съществува настройка в така нареченият режим "Хотел", който не е описан в инструкцията на ползвателя. С негова помощ може да се застави нужният ви вход първи след включване. От там можете да настроите кой вход да се пуска по подразбиране, с колко усилване и тн. Това не е Сервизно меню, просто скрито такова.
Влизане: Натискаш и държиш бутона v/- на телевизора и Av бутона на дистанционното 3 пъти
Hotel Mode : ON
Initial INPUT: HDMI1 или там на който си
Q: Как да изменя источника на сигнал при включване. Например сигнал по HDMI вместо TV-ефир ?
A: За това трябва да влезете в "Hotel mode" - задържайки "-\V" на панела, натиснете три пъти "TV\AV".
Оооо,ако картината си ти харесва изобщо недей да се занимаваш със СМ.Те настройкйите за телевизия си зависят буквално за всяка програма.Ето сега на pro.bg винаги ми е супер светло и цветно и като сменя програмата картината веданга потъмнява и "губи" цвят.В темата за калибрирането хората,които разбират бяха споделили,че за гледане на телевизия калибрирането е обречена кауза,заради самия сигнал.Първоначално публикувано от nevena666
Относно влизането в СМ - да така става.НО НЕ ПРОМЕНЯЙ НИЩО БЕЗ ДА СИ ГО СНИМАЛА/ЗАПОМНИЛА
благодаря много на hristoslav2 за бързия отговор, и се извинявам, че не съм прочел по-рано първия му пост в темата.
Lazarus18 успех с регистрацията /очакваме фърмуер /
https://www.panasonic-europe-service.com/home/
Здравейте,
От една седмица имам Panasonic TX-L42U10E. Не е лош телевизора, нищо че е малко орязан откъм входове.
Искам да попитам нормално ли е лампичката за stand-by да мига интензивно 20-ина пъти при включване от дистанционното (2-3 секудни време), след което ТВ пуска образа. В ръководството не пише нищо по въпроса, а и всички функции на ТВ-то бачкат, self-testa дава ОК навсякъде.
Тук четох на няколко пъти нещо за първите 200 часа, в които LCD-то трябва да се щади откъм контраст, яркост, цвят. Къде мога да прочета повече информация по върпоса?
Щом всичко е наред от какво се притесняваш?За първите 200 часа става въпрос за плазмени телевизори. Твоя няма нужда от това
Моя е P42S10E и мига по същия начин,но не виждам нищо притеснително.Просто така са го направили...чехите.Първоначално публикувано от Slade