Взимай P42S30E докато е в промоция .Първоначално публикувано от color
След това ще е поне 100 лв. нагоре .![]()
Взимай P42S30E докато е в промоция .Първоначално публикувано от color
След това ще е поне 100 лв. нагоре .![]()
Оправи ми настроениетоПървоначално публикувано от Lance
![]()
Ако искаш мога и да ти го разваля - сега забелязах, че някой е писал колко много хора в Италия имат този проблем с G30-ките си. Ако искаш мога и самия форум да ти потърся
Майтапа настрана - телевизорът ти е супер, а според мен и PVR функцията, DLNA и възможностите за калибриране на картината без ровене в сервизното меню, плюс липсата на синьо-лилавия оттенък на InfiniteBlackPro... въобще, стига чете форумите, а се наслаждавай!![]()
Здр на всички и от мен от вчера съм собственик на 42UT30 и мога да кажа че сравнение с ц750 картината ми се вижда доста по добра абе доволен съм.
Направих този избор след дълго обикаляне по маркетите и търсене на телевизор в този ценови клас и по възможност да не е мостра (оказа се мисията почти невъзможна вс телевизори в ценови диапазон 1100-1400 мостри освен УТ30).
Та питането ми е пусках го директно от компа по ХДМИ и няма значение на каква резолюция бе сложен от четерите страни ми останаха черни тънки ивици (при изключен 16:9 бяха по големи) видео картата ми е 4650 на ати мъчих мъчих и неможах да го разпъна на целия екран къде е причината.
2. От сет-топ-бокс на МСаТ (днес ще взимам модул) вкл. с чинчове към тв-то когато е зададен точен екран на определени канали мисля само 2 ги изкаржа извън тв(смисъл разпъва ги доста и емблемите остават скрити) а когато мине на канал 16:9 отгоре в ляво се появява тънка линия наподобяваща това - - - - но това го отдавам на сет-топ-бокса поневе когато премина през няколко формата и върна стария се опрая.
Та помогнете ми са връзката с пс-то.
Благодаря предватирелно.
1. Видео картата ти има някаква компенсация на overscan. Затова не изпълва екрана. Рови се по настройките, сменявай драйвери докато го изключиш.
2. При гледане на телевизия, настройката в телевизора за 16 Overscan трябва да е включена. Така се реже част от изображението на всеки канал и тези черни ленти се скриват. Така работи телевизията от ден първи. Нищо не губиш защото идеята на тази опция за Overscan да се изключва е само когато подават точно 1080р сигнал. Така нищо не се реже и си в 1:1 pixel mapping.
Хърватският колега /Jasmin Čustović - Nani / пише интересно нещо - 24,576 градации за американските модели и 12288 градации за европейските ?
http://hdportal.hr/vijesti/?p=21354
Plasma GT i VT modeli će za USA tržište imati 24,576 nivoa gradacije sive boje, za EU tržište 12288!
24,576 : 12,288 = 2
http://www.facebook.com/panasonictv
Нови очила на Bluetooth TY-ER3D4M/S
http://panasonic.net/avc/viera/us201...ies.html#acc02
Нова Скайп камера с магнитно захващане
http://panasonic.net/avc/viera/us201...ies.html#acc04
Моля за малко помощ при активиране на PVR функция.
Конфигурацията е следната :
Panasonic TХ-P50VT30E
Булсатком - ZHD100
Връзка между приемника на Булсатком и телевизора - hdmi кабел.
Твърд диск - LG 300 GB
В инфото на първа страница пише, че запис е възможен само от вградените цифрови тунери. И тука три въпроса / сигурно много тъпи, защото в мрежата не намирам пряк отговор/ :
1. При първоначалните настройки при задени опции да търси сигнал на всички тунери ми изписва, че няма намерени програми. Но след като задам за вход hdmi - програмите на Булсата ги има. Защо?
2. Мога ли /ако има смисъл/ да вкарам сигнала на Булсатком в някои от цифровите тунери?
3. Изходния сигнал на булсата какъв е :цифров или аналогов / или по hdmi - цифров а по скарт - аналогов /?
Ти сам си отговаряш- запис от вградените тунери. С Булсат "упражнението" не е възможно - използват непопулярна кодировка ,която работи само с техните СТБ и няма СА модули. Може да записваш в случай ,че:
1. станеш абонат на някоя кабелна тв предлагаща не кодирани или кодирани с Конакс или някоя друга популярна кодировка
2. станеш абонат на СателайтБГ
3. гледаш свободните сателитни програми
4. гледаш свободните ефирни цифрови тв DVB-T /когато са налични в България..../
svetlio1, моля за коментар по въпросите ми /интересно ми е/.
Що се отнася за записа от Булсата - от Тв към DVD рекордер става без проблем /правя го на другия ми телевизор/. с HDMI кабел.
Говорим за цифров запис през USB на тв към външен HDD /който първо трябва да е форматиран от тв/. ТВ не може да прави запис на сигнал от външен източник ,какъвто се явява СТБ на Булсатком.
Първоначално публикувано от hristoslav2
истината е някъде там![]()
lazarus18 вече ти отговори - в настройките на ATI има компенсация за overscan. Нямам ATI и не мога да ти помогна директно, но темата беше наскоро обсъждана и обяснена с картинки - потърси я.Първоначално публикувано от p0ckata
Абе, Лансчо, гледам така, битуваш - ту в един, ту в друг раздел на форума, я за избор на плазма, я мнения за плазмите на Panasonic даваш. Та, да питам - нищо лично, де - ти въобще плазма имаш ли, че и Panasonic ли е тя и докосвал ли си се до такива животни изобщо? В тази връзка да запитам модераторите - на мен ли ми се струва или местата за обсъждане на този вид техника са се обърнали на своего рода говорилня? Това ли е предназначението им?
На говорилня съм го обърнал, обичам да си чеша езика. Дори не гледам и телевизорите по магазините, то всичко си го пише в нета. И се правя на тарикатче, е така, чатим си. Киренце, миличък![]()
Здравейте,
Имам нужда от помощ за подкарването на субтирите на 3D филмите.
Телевизорът ми е Panasanic TX-P50UT30E, имам и активни очила. С 2D филмите и субтитрите нямам проблеми, от този форум разбрах за програмката VieraSRT и кирилицата си тръгна идеално. Проблемът ми е с 3D филмите:
Значи проблема се проявява по два различни начина в зависимост от това дали филмът е "SideBySide" или "UnderOver". Филмът си върви на 3D, вижда се идеално през очилата, но телевизорът не знае как правилно да подаде субтитрите.
Когато е SideBySide, субтирите се визуализират по следния начин:
- лявата половина на субтирите се вижда само с лявото ми око в дясната половина на екрана
- дясната половина на субтирите се вижда само с дясното ми око в лявата половина на екрана
Когато е UnderOver, субтирите се визуализират по следния начин:
- с лявото око субтири не виждам
- с дясното око виждам субтирите, но издължени вертикално
Прикачам ви един файл за да се опитам да онагледя проблемът.
Какво правя грешно според вас, или може би някоя настройка трябва да смяна на телевизорът ?
Благодаря предварително!