Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 12 от 102 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Честно казано за пръв чувам за прогаряне на панел със субтитри.
    Бих казал, че аз съм като теб и гледам предимно филми /със субтитри естествено/. Това ми е втора плазма и единствените пъти, в които съм виждал някакъв отпечатък на мястото на субтитрите е когато гледам някой филм с черните ленти отгоре/отдолу. След това, на черен екран и тъмна стая се виждал нещо като сияние. След минути изчезва. Сега съм си настроил буквите от плеъра да са една идея сиви и не съм забелязвал проблем.
    Уточнявам, че понякога филмите ги разпъвам до 16:9 от плеъра и субтитрите падат върху избображението.

Моя телевизор също биде прогорен при следните условия - близо 5 месеца имах две баби у нас, които се оказа, че гледат по цял ден САМО бТВ. Реално тази програма е стояла активна по над 12 часа на денонощие, всеки ден. След около 5 месеца забелязах логото на бТВ, което се виждаше с просто око на светли и равни фонове.
    Сега понамаля дефекта, но все още го има и не вярвам и да е оправи - трайно е.

2.  

3. Тук е от
    May 2011

Точно това ме притеснява - не претендирам, че съм чел много, но не бях срещнал никъде коментар, че плазмата би прогоряла на субтитри. Предвид начина, по който възнамерявах и я използвам, никога нямаше да си взема плазма, независимо предимствата. Обаче никъде не намерих подобно нещо. И излиза, че съм някакъв садист, който му доставя удоволствие да си унищожава техниката.

В този ред на мисли - за да е прогоряла на субтитри, то:
    1 - трябва да съм стопирал даден кадър за много време. Ако приемем, че съм го направил, това означава, че конкретни букви/думи щяха да се 'отпечатат'. Но понеже това не е така излиза, че:
    2 - съм направил глупостта от точка 1 многократно пъти

Или с други думи - или съм страшен малоумник, или умишлено искам да си прецакам телевизора - не мисля, че има трета опция.
    Естествено, че гаранционно не мога да пледирам невинност, защото едва ли в сервиза мислят по различен от горния начин. Но случая определено не е такъв.

Свалих си въпросната JScreenFix Deluxa и си признавам, че я разгледах, но ме е страх да пусна даден режим и да оставя монитора така за няколко часа. Ще трябва навярно да почета още по въпроса.

Благодаря на всички за мненията.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2011

А дали има вероятност способите за защита от прогаряне на пикселите да не действат, ако си включил телевизора в режим на екран? Доста телевизори губят основни свои настройки за картината в такъв режим.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Горд собственик съм на плазма панасоник,попринцип спазвам указанията за да не прегори.Не мисля че ако е прегоряла някъде ще се вижда при гледане на филм или телевизия.Картината много ми харесва,въпреки че плазмата от у-серията.Ще си я гледам и ще й се радвам,и с ръка на сърце казвам,че когато пак си купувам телевизор отново ще е плазма!А и не мисля да си развалям вътрешния мир с проверка на панела с различни заливки Колеги,просто - WATCH AND ENJOY

6. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

За съжаление дали е временно или постоянно при тази технология за сега винаги има прогаряне или ретенция .Аз не съм виждал работила плазма при моите познати без проблеми поне в областта на логото , разбира се в различни степени . Това със субтитрите вече е прекалено , защото все пак те непрекъснато се сменят , а и има моменти без тях .Това показва , че технологията май не е мръднала особено въпреки шаманските клетви на производителите , че са решили в голяма степен този проблем.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от skydancer
    Pixel Orbiter Auto
    Това "Auto" гарантира ли постоянната работа на функцията или просто телевизорът сам решава кога е нужно да е включена и кога не? Има ли възможност за "On", "Always" или както там е думата за постоянно включена функция?
    И друго - доколкото зная, тази функция премества периодично картината с 1 пиксел в 8-те различни посоки, за да намали възможността от прогаряне на пикселите. Това помага най-вече за предпазване от прогаряне при гледане на ситен текст в интернет. Но тук идва и интересният момент - ако имаш пуснат надпис от филм (или знак на телевизионния канал и т.н.), по-дебел от 3 пиксела, това означава, че вътрешната част на буквите винаги остава непроменен и единствено граничните 2 пиксела на всяка буква се облагодетелстват от предпазващата функция. Като меря сега в графична програма дебелината на надписите при мен (екранът ми е 1920х1080), тя е средно 8 пиксела + 3 пиксела очертание = общо 14 пиксела. От което следва, че дори при включен Pixel orbiter, средния пиксел на черното очертание е винаги еднакъв цвят, а същото се отнася и за вътрешните 6 бели пиксела на всяка буква.
    Най-добрата защита против прогаряне е добавянето на един допълнителен кадър с цвят, обратен на този във видеоматериала, веднъж на всеки няколко секунди. При кадрова честота от 400, 600 или 800 к/сек., това мигновено премигване не би било видимо от човешкото око (повечето хора дори рядко могат да забележат скрит кадър в някои реклами или филми, където това значи 1/24 или 1/25 от секундата, а за 1/600 е абсурд да се забележи). Дори има и още по-незабележим вариант - добавянето на скрит кадър с цветен шум (синьо+жълто > зелено+черно > червено+сиво > жълто+синьо > черно+зелено > сиво+червено > пак същата последователност) на презстъпков принцип, което ще рече, че ако в даден момент (стъпка 1) показваният шум е сини и жълти пиксели, разположени като диагонална решетка, то при следващия скрит кадър (стъпка 2) вече ще имаме червено-сива решетка. Чисто технически, това е елементарно да се направи, понеже способът Intelligent creation Pro има заложен в себе си именно добавянето на измислени кадри, при това - стотици пъти в секунда и с допълнително изчисление на междинна картина. Една подобна скрита решетка веднъж на секунда е фасулска работа за процесора. Остава само фирмите да започнат да предлагат такива плазмени телевизори, гарантиращи на 100% липсата на прогаряне... Но дали ще се доволни от факта, че по този начин хората няма да изпитват нужда от подмяна на телевизора си години наред?

8.  

9. Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от botev4o
    Това "Auto" гарантира ли постоянната работа на функцията или просто телевизорът сам решава кога е нужно да е включена и кога не? Има ли възможност за "On", "Always" или както там е думата за постоянно включена функция?
    Когато телевизорът е в режим TXH например, както използвах моя за разработване (съгласно инструкциите), въпросната функция си е Auto по подразбиране и не дава възможност за корекция. Не съм проверявал в режим Cinema или Photo какво е положението.
    Но в режим Professional ми е правило впечатление, че имаш право да променяш Pixel Orbiter-a - Auto/On, не съм сигурен дали имаше Off.
    За всичко останало - интересно мнение.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2009

skydancer,никъде във форума не съм срещал някой да препоръчва плазма да се ползва като монитор ,особено неразработена !
    Повечето фенове на плазмите са и кинофенове ,нямам спомен някой да се е оплакал от твоят проблем с прогаряне в областта на субтитрите ,явно си гледал по времето на разработка предимно филми със субтитри !
    Ползвам три плазми в къщи от пет години...и трите са в отлично състояние, дори доста податливото на отпечатъци LG.
    Разработен Panasonic трудно се прогаря , желая ти оправяне на проблема /има и такава вероятност и понамали малко контраста независимо на какъв режим гледаш/.
    Успех!

11. Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от botev4o
    При кадрова честота от 400, 600 или 800 к/сек., това мигновено премигване не би било видимо от човешкото око (повечето хора дори рядко могат да забележат скрит кадър в някои реклами или филми, където това значи 1/24 или 1/25 от секундата, а за 1/600 е абсурд да се забележи).
    Доколкото знам кадровата честота на VT30 е максимум 100hz (даже 96Hz) и то при изключен IFC 600. За ГТ30 информацията е противоречива.
    Смяната на субтитрите е много бавна - от части от секундата до няколко секунди и вмъкването на кадър за стотна от секундата е напълно безмислено на фона на времето за смяна на субтитри.

12. Тук е от
    May 2011

@Loreti Може би се разминаваме някъде, навярно в понятието 'като монитор'. Обяснявам: за първи път въпрос за телевизор отправих във форума с това си подробно запитване: https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg495710
    Не си използвам плазмата, за да си гледам десктопа, да се ровя в интернет, да си чатя с приятели по скайп и пр., а си използвам плазмата, за да гледам на нея филми. Ако някъде бях написал, че ми е малък 15.4" дисплей на лаптопа, за да го използвам въобще, тогава щях да приема мнението ти. Но в случая ясно съм изразил, че няма да си използвам плазмата за монитор и съм обяснил какво ще гледам на нея, вкл. и въпросните от 4 до 8 филма на седмица.
    Сега ако и тази употреба на телевизора ти възприемаш като 'монитор' то този твой коментар идва много закъснял, а в същото време в разрез с препоръките, които получих впоследствие от форума по повод на запитването си.

С риск да се повторя, никой за нищо не ми е виновен, не се чувствам подведен, излъган или каквото е там, и не пиша всичко това, за да се жалвам. Единствено изразявам мнение, което мнение цели да насочи вниманието на всички заинтересовани, че колкото и да са се развили технологиите, плазмите все още прегарят и то доста лесно, независимо как ги обгрижвате. Е, може би нямаше да ми прегори плазмата, ако първите 200 часа на всеки 10 мин филм пусках скролбара или оставях на тунер без сигнал. Но не мисля, че някой нормален човек би се съгласил с подобна експлоатация, още повече, че едва ли някой би си купил плазма, ако го посъветват да съблюдава подобна експлоатация.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Contrast -36 и colour-30 не ти ли идват много? По скоро това е нормално в светла стая, но в затъмнена е доста.Аз, съм 19 на contrast и 20 на colour панела ми стои почти студен.Правя настройката като гледам най вече лицата на хората.За сега нямам грам отпечатване на каквото и да било нито лога нито черни ленти.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2008

skydancer
    Добре, че не се плашиш, че ти наскочиха (спокойно, не се връзвайте толкова, малко преувеличение на шега)
    Аз смятам, че това, което пишеш, е доста полезно от гледна точка на информираността.

16. Тук е от
    Jan 2012

Здравей,

от скоро имам този модел TX-P50UT30E и имам едно въпросче, свързано с него: когато искам да си сваля нещо от Viera Connect Market, след въвеждане на мейл ми иска и някакъв PIN. Не съм запознат от къде трябва да получа този пин-код.

Ще съм благодарен ако някой ми даде информация.

Поздрави!

17. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Като чета тук за какви "чудеса" пишат колегите, почвам да се съмнявам, да не би да са ми продали LED телевизор със стикер neo plasma 3D.
    Прословутото пазене, т.е. разработване, беше първите три седмици. След тях директно застъпи на служба като монитор за филмите и игрите от компа в 2D и в 3D. В края на краищата съм го купил той да ми служи, а не аз да треперя отгоре му. Заспивал съм няколко пъти на филмови канали. Сутринта е на стоп кадър с логото на съответния плеар, канал или реклама. Колко е стоял така, идея си нямам, но и следа няма от прогаряне и прочие. Бях решил, че орбиталният пиксел явно си върши добре работата, но колегата писал по-горе явно е на друго мнение.
    Един въпрос към колегите купили плазмите си декември месец, от промоцията с удължена гаранция.
    Получили ли сте отговор от Панасоник и съответния сертификат, изискван за гаранцията от пет години и колко време след регистрацията ви? Аз се регнах преди около 40 дни и още чакам хабер с търпение и силна храна.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    Contrast -36 и colour-30 не ти ли идват много? По скоро това е нормално в светла стая, но в затъмнена е доста.Аз, съм 19 на contrast и 20 на colour панела ми стои почти студен.Правя настройката като гледам най вече лицата на хората.За сега нямам грам отпечатване на каквото и да било нито лога нито черни ленти.
    Това няма как да са добри настройки. THX режима е направен точно за гледане на тъмно и Контраст между 35-40 е напълно нормален.
    Пусни си някой клип за настройка на яркост/контраст и ги нагласи така че да нямаш загуби в тъмните/светлите зони.
    Наситеността също звучи адски ниска като стойност.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 102 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе