Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 11 от 102 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Бях се засилил да купувам GT30 и търсих информация по същия въпрос, но не намерих изчерпателна. В спецификациите пише изрично, че поддържаните формати са srt, sub i txt, като и трите не вършат работа за дисплейване на субове в 3Д. Форматите за субтитри в 3Д са ssa и ass, както и ако си конвертираш сам чрез 3Dsubtitler - в sub+idx. Първите два със сигурност не може да ги плейне, третия също мисля, че е малко вероятно защото конкретния .sub не е текстови, а с изображения. Можеш да тестваш и да споделиш.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Лошооо.....модели 2012 година
    http://www.avforums.com/forums/16156001-post755.html

4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    Стара Загора

Много бързо им откриха кусурите... НЕ ми се вярва !

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от rmk
    Здравейте,
    Имам нужда от помощ за подкарването на субтирите на 3D филмите.

Телевизорът ми е Panasanic TX-P50UT30E, имам и активни очила. С 2D филмите и субтитрите нямам проблеми, от този форум разбрах за програмката VieraSRT и кирилицата си тръгна идеално. Проблемът ми е с 3D филмите:

Значи проблема се проявява по два различни начина в зависимост от това дали филмът е "SideBySide" или "UnderOver". Филмът си върви на 3D, вижда се идеално през очилата, но телевизорът не знае как правилно да подаде субтитрите.

Когато е SideBySide, субтирите се визуализират по следния начин:
    - лявата половина на субтирите се вижда само с лявото ми око в дясната половина на екрана
    - дясната половина на субтирите се вижда само с дясното ми око в лявата половина на екрана

Когато е UnderOver, субтирите се визуализират по следния начин:
    - с лявото око субтири не виждам
    - с дясното око виждам субтирите, но издължени вертикално

Прикачам ви един файл за да се опитам да онагледя проблемът.
    Какво правя грешно според вас, или може би някоя настройка трябва да смяна на телевизорът ?

Благодаря предварително!
    Значи прочети малко тук : https://forum.setcombg.com/index.php/topic,47008.0.html - има написано как се справяме с титрите при някои от ситуациите . Незнам от къде си пускаш 3Д , но ако е от комп-а ,чрез 3D Subtitler ще си ОК !

6. rmk
    rmk е офлайн

Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от chupakabra
    Бях се засилил да купувам GT30 и търсих информация по същия въпрос, но не намерих изчерпателна. В спецификациите пише изрично, че поддържаните формати са srt, sub i txt, като и трите не вършат работа за дисплейване на субове в 3Д. Форматите за субтитри в 3Д са ssa и ass, както и ако си конвертираш сам чрез 3Dsubtitler - в sub+idx. Първите два със сигурност не може да ги плейне, третия също мисля, че е малко вероятно защото конкретния .sub не е текстови, а с изображения. Можеш да тестваш и да споделиш.
    Пробвах с "aas" и "saa" - телевизорът не ги открива въобще.
    Пробвах да си направя субтитри с 3D Subtitler - от srt файл направи два файла: единият е голям и в него има обединени PNG файлове с графична репрезентация на отделните редове текст, във втория имаше описанието, коя реплика къде се намира изображението и кога да се покаже.
    Този втория формат с двата файла също не се разпознава от телевизора въобще.

Иначе филмите ги записвам на външен хард диск и после го свързвам през USB към телевизора - тоест ползвам плеъра на самия телевизор.

Това което предлага nafplio не съм го чел, утре ще погледна дали ще стане...

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Значи няма вариант.
    Линкът на nafplio не се отнася за твоя въпрос, коментират се субове при външен плеър.

8.  

9. rmk
    rmk е офлайн

Тук е от
    Jan 2012

Ок, последен въпрос:
    Има ли смисъл да проверявам периодично за някакъв нов фърмуер за този телевизор или Панасоник не поддържат стари устройства ?

10. Тук е от
    Dec 2007

да се похваля и аз-от вчера съм със TX-P50ST ,бях си харесал 50G ,но промоцията от 13-ти в техномаркет наклони везните към първия-взех го за 1699 лв ,последна единична бройка ,който на отгоре на това се оказа и невключван(консултанта се нави на влезем в сервизно меню ,въпреки че бяха затворили,оказа се време 0,включвания 2 ).Всичко хубаво ама като си представя колко имам за четене тук,въпреки че следя от половин година форума ми се изправя косата(чукча не читает,чукча только пишет

11. Тук е от
    May 2011

С огромно съжаление се налага да споделя, че съм разочарован от покупката си..
    В средата на юли 2011 година се сдобих с TX-P42G30. Предвид всички отзиви и препоръки по повод модела, щеше да е глупаво ако бях предпочел друг.
    Много внимателно съблюдавах всички инструкции за настройки на картината и пр. И до ден днешен го използвам единствено в режим THX. Pixel orbiter винаги е бил ON, а всичко ненужно си е било OFF. Не всеки ден вадя от джоба си по 1.500 лв за техника, предвид което се постарах максимално да си разработя телевизора правилно. Предвид масовата неинформираност на купуващите, дори мисля, че съм се престарал в грижите си.
    Телевизорът купих основно, за да използвам като монитор. Не играя игри, не гледам телевизия, единствено гледам филми, но гледам адски много филми, както игрални, така и сериали. Гледал съм и от време на време онлайн телевизия, например по повод Ф1, снукър, волейбол.. Но в над 90% от времето - филми.

Плазмата ми е прегоряла. Глупавото е, че е прегоряла на субтитри. Отчетливо се виждат 2 реда субтитри, като горния е идея по-блед, а долния си е по-лесно забележим. Винаги съм използвал бледо жълто за фон на субтитрите. Сега си давам сметка, че ако бяха с черен Outline, може би нямаше да е толкова трагично положението, но е вече късно. Никога не съм пускал филм и да съм оставял кадъра на пауза за повече от 1-2 мин. Голяма част от сериалите са 16:9. Това не важи за игралните филми, но много от тях също са с този формат. Така или иначе там, където картината не е ставала прекалено изкривена съм гледал в режим Just.

Преди около 2 месеца си сложих wallpaper на лаптопа (обичайно съм без): http://farm6.static.flickr.com/5011/...a921bd3271.jpg
    Не е нужно да споделям, че надписа VOSSEN също е отпечатан в долния ляв ъгъл.

Недоумявам как е възможна да се стигне до всичко това. Телевизорът го включвам буквално преди да си пусна филма и реално не виждам как е възможно да се отпечата това лого. Защото пусна ли си телевизора, пускам и филма, чиято картина на Full screen 'покрива' wallpaper-a..
    Колкото до субтитрите - там въобще не мисля, че има какво да коментирам - просто го намирам за абсурдно. Не че не мога да си гледам филмите и без субтитри, но и от това голяма полза вече няма.

След като установих прегарянето, пуснах Scroll bar-a за над 10 часа. След това пуснах и 16:9 филм, който вървя още близо 10 часа. Не мога да си изкривя душата и да не призная, че прегорялото малко от малко избледня. В момента е обаче лесно забележимо на светло син, светло зелен, светло оранжев фон и по-трудно забележимо на черен, сив и по принцип тъмен фон.

Не очаквам чудеса и съм приел, че по всяка вероятност ще си остане по този начин. Но според мен допуснах голяма грешка с тази глупава плазма, разочарован съм и съжалявам, че се спрях точно на тази технология.

Едва ли ще е уважително, но все пак ако някой мисли, че бих могъл да направя нещо по отношение на 5 годишната гаранция..

12. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от p0ckata
    Здр на всички и от мен от вчера съм собственик на 42UT30 и мога да кажа че сравнение с ц750 картината ми се вижда доста по добра абе доволен съм.
    Направих този избор след дълго обикаляне по маркетите и търсене на телевизор в този ценови клас и по възможност да не е мостра (оказа се мисията почти невъзможна вс телевизори в ценови диапазон 1100-1400 мостри освен УТ30).
    Та питането ми е пусках го директно от компа по ХДМИ и няма значение на каква резолюция бе сложен от четерите страни ми останаха черни тънки ивици (при изключен 16:9 бяха по големи) видео картата ми е 4650 на ати мъчих мъчих и неможах да го разпъна на целия екран къде е причината.
    2. От сет-топ-бокс на МСаТ (днес ще взимам модул) вкл. с чинчове към тв-то когато е зададен точен екран на определени канали мисля само 2 ги изкаржа извън тв(смисъл разпъва ги доста и емблемите остават скрити) а когато мине на канал 16:9 отгоре в ляво се появява тънка линия наподобяваща това - - - - но това го отдавам на сет-топ-бокса поневе когато премина през няколко формата и върна стария се опрая.
    Та помогнете ми са връзката с пс-то.
    Благодаря предватирелно.
    Така относно проблема с връзката и пс-то забелязох същия проблем и при гледане от флаш памет това немога да си обясня вече затова се обръщам пак към вас за помощ.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Skydancer,
    Мнението ти направо ме отказа от плазмите!
    Все си мислех, че прогарянето не може да е толкова лесно, но явно не е така.
    Аз също гледам доста филми със субтитри, независимо от източника. По телевизиите са на черен или полупрозрачен сив фон. Последните с комбинация с black outline се виждат най добре. Аз съм си направил така да се изобразяват и на Xvid филмите.
    Пробвал съм на други цветове на фона (FW на DVD-то ми го позволява), но поне за мен са доста по-нечетливи.

14.  

15. Тук е от
    May 2011

За огромно съжаление, не си измислям дори и дума от написаното по-горе. Далеч съм от идеята да 'отказвам' някой от плазмите, но явно комбинацията филми със субтитри + плазмен телевизор = несполучлив резултат. И това е нещото, което ми се искаше някой да сподели с мен по-рано, преди да съм се прекарал като последния глупак, но в случая никой не ми е виновен.

И за да не е лишено от нагледност мнението ми, на линка има няколко снимки: http://imageshack.us/g/535/12012012793.jpg/
    Снимките направих с телефона си и качеството не е цветущо, но при добро желание човек лесно вижда това, което го интересува.

До този момент други двама мои приятели си купиха съответно TX-P46G30 и TX-P46GT30, естествено по моя препоръка. Силно се надявам някой ден да не ме псуват зверски..

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

skydancer-На колко си държиш контраста?

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от skydancer
    За огромно съжаление, не си измислям дори и дума от написаното по-горе. Далеч съм от идеята да 'отказвам' някой от плазмите, но явно комбинацията филми със субтитри + плазмен телевизор = несполучлив резултат. И това е нещото, което ми се искаше някой да сподели с мен по-рано, преди да съм се прекарал като последния глупак, но в случая никой не ми е виновен.

И за да не е лишено от нагледност мнението ми, на линка има няколко снимки: http://imageshack.us/g/535/12012012793.jpg/
    Снимките направих с телефона си и качеството не е цветущо, но при добро желание човек лесно вижда това, което го интересува.

До този момент други двама мои приятели си купиха съответно TX-P46G30 и TX-P46GT30, естествено по моя препоръка. Силно се надявам някой ден да не ме псуват зверски..
    Не бързай да оплакваш телевизора....
    Просто казано
    1. Попрекалил си с гледането на филми със субтитири. Колко 2-3 филма подред на ден ??
    Ако беше правил 1ч пауза /с гледане на тв/ между гледанията на два филма това нямаше да се случи.
    2. Плазмите не са подходящи за монитор на компютър - явно е, че wallpaper-а е седял дълго на екран...

Съвет
    В началото на темата /3-ти пост/има линк с програма за оправяне на такива проблеми - действай.
    Следващите 7 дни гледай филми без субтитри и след този срок виж дали пак се виждат тези ленти.

18. Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Не бързай да оплакваш телевизора....
    Просто казано
    1. Попрекалил си с гледането на филми със субтитири. Колко 2-3 филма подред на ден ??
    Ако беше правил 1ч пауза /с гледане на тв/ между гледанията на два филма това нямаше да се случи.
    2. Плазмите не са подходящи за монитор на компютър - явно е, че wallpaper-а е седял дълго на екран...

Съвет
    В началото на темата /3-ти пост/има линк с програма за оправяне на такива проблеми - действай.
    Следващите 7 дни гледай филми без субтитри и след този срок виж дали пак се виждат тези ленти.
    Не мисля, че съм прекалил, но ще се пробвам да обясня:
    1. Рядко ми се случва да гледам по 2-3 филма на ден. Средно, вечер гледам по 1 филм или по 2-3 серии от сериал. Изключения правят почивните дни. Тогава гледам и до 3-4 филма на ден. Винаги след даден филм в първите месеци пусках Scroll Bar-a. И да, запален съм по филми, ама не съм пристрастен до такава степен, че свършва единия и веднага пускам втория. Дори не си спомням кога последно съм гледал 2 филма последователно. 3-4 серии от даден сериал да, но това са в най-лошия случай около 2 часа, 2 часа и малко гледане без прекъсване. Накрая или изключвам телевизора, или пускам Scroll Bar-a, но напоследък пропускам Skroll Bar-a - все пак не е на 1 и 2 часа, а предполагам на поне 150. Последно проверка в акаунта ми в IMDB показва, че за 2011 година съм изгледал около 120 филма, без да броя сериалите, които са пряко сили 5-6 сезона на различни сериали.
    2. Wallpaper-a не е стоял дълго на екран - ако беше, щях или да си призная, или по-вероятно предвид факта, че не съм последния тиквеник на света, нямаше въобще да започвам темата, защото си давам сметка, че не ми е виновен никой, задето съм си прецакал телевизора.

От близо 4 дни гледам филми без субтитри. Промяна няма.
    По повод на линка с програмата - ще задълбая малко повече в тази насока. Благодаря за насоката!

@chachoto - режим THX, Contrast 36, Brightness 0, Colour 30, Sharpness 5, Vivid Colour OFF, Eco Mode OFF, P-NR Off, Intelligent Frame Creation OFF, Resolution Enhancer Mid, Side Panel On (Макар и да е крайно ненужно), 16:9 Overscan OFF, Pixel Orbiter Auto

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 102 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе