hristoslav2,
Учудваш ме с начина на експлоатация и почистване на дистанционното!
Четката за зъби е доста абразивна, независимо далие soft или hard. Чисти се с фина микрофибърна кърпичка за очила, примерно.
Мога да ти препоръчам за опаковка на RC не обикновена полиетиленова торбичка, а опаковката от мъжките ризи.
Малко по-твърд е материала, но за сметка на това доста устойчив и не е електростатичен.
Аз го ползвам вече повече от 20 години и не съм имал проблеми. Оригиналните опаковки на дистанционните също стават, но за 2-3 години стареят и се накъсват.
Разбира се е препоръчително да не се оставят на пряка слънчева светлина по обясними причини.
Проблем ми създаде едно дистанционно на Panasonic TV, чийто корпус (не бутони) по необясними за мен причини пускаше нещо като гел и полиетиленовата торбичка прилепваше за него.
А ако за почистването на дистанционното се ползват мокри кърпички (включително и такива за бебешки дупета ) какво ще кажете?
Абсолютно непрепоръчително!
Te съдържат ако не алкохол, то разтворители, дезинфектанти, аромати и т.н., които не се знае как ще действат на материалите на дистанционното. В най-добрия случай разварят боята на бутоните.
Може да се пробва с антистатични кърпички за дисплеи и отново очила, но аз лично не съм ползвал. Кърпичките за почистване на офис техника пък замазват мръсотията по ABS пластмасата на корпуса на дистанционнотио и на кутията на техниката.
Най-добре с леко навлажнено с чиста вода или силно разреден сапунен разтвор парцалче, при извадени батерии. За всеки случай.
Как ми стана хубаво като видях някой да е написал правилно думата батерии. Това не ми се е случвало от години!
Мисля че няма никакъв проблем да се ползват детски мокри кърпи. Те нямат алкохол и чистя доста неща с тях, включително дистанционните.
С четката /софт употребявана/ чистих между бутоните, а самите бутони с хавлиена кърпа напоена в силно разреден сапунен раствор.Първоначално публикувано от Gena_bs
Както писах - забелязах че бутоните са потъмнели. Вероятно защото дистанционното беше оставено на масичката под въздействието на слънчева светлина в продължение на няколко часа. Оригинално са си леко жълтеникави заради лаковото покритие.
В момента 45% от лаковото покритие на бутоните го няма....
Този метод с употребявана четка за зъби като че ли не е много рационален,на някой може да му пожълтеят бутоните повече
Взех си 50ST50. Вече е на 4 дена. Като цяло е точно това, което очаквах. След цялото четене по форумите, е почти невероятно нещо да ме изненада. В магазина му пуснах малко заливки и малко футбол. Между другото лампите в магазина са луминисцентни и явно на една фаза защото се вижда как тв-то примигва. Много е гадно и добре че се досетих че е от това, защото иначе може да откаже почти всеки от покупка. Вкъщи не се забелязва подобно нещо. Имаше "ghost" ефект на топката и някои други бързо подвижни неща, но като изключих повечето подобрения и се оправи си мисля. Има си "buzzing" на светлите сцени (това и очаквах) и ако гледаш отблизо се вижда зърнестата структура на пикселите. Като се отдалечиш на подходящо разстояние всичко е ок. Това при LCD-тата го няма. Плеъра е неизползваем за мен и пълно разочарование. Не запомня избора на кодировка, а самите субтитри са много малки, без възможност за промяна и без кант. Още като влезеш на снимки или видео ти претърсва целия диск и ти изплюва всичко на куп. Не признава директории и кара всичко наред. Субтитрите на DVB-C тунера са перфектни (много големи и с кант). Имам активни очила на Samsung 3100 и 3300 мисля бяха моделите, но не успях да ги сдвоя с телевизора. Уж вече ползват един стандарт. Ще продължа да опитвам. Камерата за скайп на Samsung също не работи (не че очаквах нещо друго, но така и така я имам). Дистанционно е с червена подсветка, изглежда приятно. Бутоните с цифри са леко наклонени надолу. Дразни инфо бутона за канала къде е сложен (много е отдалечен и трябва да правиш гимнастика с пръстите си, за да го натискаш). Движението из смарт функциите е адски мудно и флегматично сравнено с другия ни тв (Samsung D8000). Явно има по-слаб процесор. Youtube е само SD качество и няма 3D съдържание, иначе самото приложение изглежда по същия начин като при Samsung. Явно ще си ползвам външния медиа плеър. Звука за музика не става. Като се пусне съраунд опцията действително се усеща, но самия звук за слушане на музика е ужасен. Личи му че излиза изпод някакво затворено пространство с дупки. На Samsung-a също не става. Най-доброто, което съм срещал досега е на Philips wOOx белите говорители, изкарани отзад на корпуса, където може да си ги пипнеш. Иначе има настройка дали стената отзад е на повече от 30см или по-малко, и подобие на еквалайзер. Има удобна функция за изключване на картината, например докато се слуша радио, но е забутана в менютата. За запис на USB диск иска HDD, не става със флашки. Помни докъде е стигнал само последния филм, който е гледан.
Не чувам да има някакви вентилатори. Произведен е в Чехия. В магазина ми го настроиха на страна Германия, ползвам Connax модул и карта.
След всичко това дойде време и за хубава част. Картината е зашеметяваща, както пишат по чуждите форуми "stunning". Тук няма какво да се добави. Разработвам с тв канали без лого през нощта. Имам и плейстейшън, който ще започна да го използвам след разработката и ще споделя за "input lag"-а. Това е. Ако знаете откъде мога да си взема от по-новата камера за скайп ty-cc20w или Logitech TV Cam for Skype кажете ми.
Като влезнеш на снимки или видео, ако не се лъжа със зеления бутон влизаш във FOLDER VIEW. Ако не стане с него пробвай с другите цветни.
Warstomp, дълго да му се радваш!
Хубаво мини ревю си направил, като си обърнал внимание на някои важни неща :Остава да кажеш малко повече за картината на база сравнение със Сaмсунга: черно, цветове, детайлност в тъмните сцени, SD, 3D. :rolleyes:Първоначално публикувано от warstomp
plmko , и аз съм на същия хал като теб - и третия ми телевизор даде черта, но след един ден тя изчезна и сега съм стресиран всеки път като си пусна ТВ-то да не ме изненада
иначе не мога да си изкривя душата - картината ми е трепач
"Представи си, си взимаш LCD и ти изгарят 3-4 пиксела и си го гледаш така до края на живота му"
няколко пиксела е едно, друго е една вертикална черта през целия телевизор
дано не ти се случва да изпиташ на живо представата си!
@apmil4ev исках да кажа, това което си ме цитирал, е по време на гаранционния срок. Тост LCD със спрели пиксели не го сменят а Плазма с черта я сменят.
Аз съм в твоето положение, ако си ми чел постовете по-назад! Вертикална черта, която се появява за един ден и изчезва. Това го прави два пъти в годината - пролет и есен. После си бачка нормално. Да е валяло скоро при Вас?
вчера валя , но чертата се появи и изчезна преди месец-два както съм писал по-назад. сега я няма, но имам неприятно очакване като си пускам телевизора. като не се появи чертата се кефя максимално на картината
Добро, утро!
Днес видях че има нова версия на фирмуера за G30. Версията е 1,323 и поне за мен е новото в някой добавени сайтове. Аз си харесах един за времето защото има локация за България и по конкретно за града ми, макар наличните градове да са малко.
Jly. 19, 2012 Ver. 1.323Първоначално публикувано от Rusin atanasov
Improvemet of Viere Connect functions.
http://panasonic.jp/support/global/c.../down_eu4.html
http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/index.html