Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 24 от 102 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

+Качестовото на картината е уникално добро (сравнение с ЛГ лцд от 2007 и самсунг ц750)
    - дистанционното е пълно дърво и струва много пари ( по удобно ми е от андройд телефона да управлявам егаси)
    Друго немога да кажа за цена от 1059 уникален телевизор.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора

Ако можеше нашите минуси да се превърнат в плюсове при по новите модели ...ееееех мечти.

+Много бърза обработка на подадените команди: примерно гледам филм през мрежата и той накъсва, или пък превъртам напред и ми излиза съобщение "Моля изчакайте" веднага натискам бутон BACK или EXIT и съм в менюто на сървъра за секунди. В смисъл не е забива толкова неприятно и бързо прави това което се задава. Макар че превключването на програмите е доста бавно. Обаче това не мога да го приема чак толкова за минус защото следващите картина и звук не "идват" заедно и веднага и се налага едно забавяне за да се синхронизират. Тове би трябвало да може да понамали от сервизното меню в разумни граници.

+Добър "plug and play" - включвам лан кабел за първи път и веднага излиза прозорец с тест на връзката ако нещо не съм направил както трябва и ако от мен всичко е наред имам нет на телевизора след по-малко от минута. Прочетох че можело да се включи клавиатура в усб входа. Купувам една за 11лв съвсем обикновенна имаща и няколко мултимедийни бутона и още при включването ме попита на български ли да пиша или на английски. Работя с клавиатурата като дистанциононото, дори много по-удобно когато се пише името на клип в youtube. С удоволствие разбрах че някой мултимедийни бутони работят като контрол на звука, с F2 извиквам VIERA TOOLS, F1 GUIDE, F3 MЕNU, F4 избор на вход, F5 е P+, F6 е P- и т.н.

+Не лош дизайн, примерно 46ж30 е с тънко много готино шаси без излишни заигравки с дизайна. Чисти се лесно с подходящи препарати, и терминалите за звук и картина са изведени на удобни поне за мен места.

+Дистанционноо е с два инфрачервени диода поставени по различен ъгъл и "хваща" от моного посоки, което си е приятно удобство.

+Моята бройка не е шумна, нито от електрониката нито от двата вградени вентилатора. Това може и да не е чак толкова голям плюс защото стаята ми е с някаква акустична обработка, а самият телевизор е на колона и от зад има нещо като две ниши. Стойката ми е няколко гумени "шайби" м/у профилите, от който е направена, сравнително тежка и солидна и държи здраво телевизора на 10см от колоната. Отделно самият телевизор в мястото си за закерпване за стойката за стена има м/у самите разби и шасито тънка гума.

+Аналоговият и цифров тунер имат добра чуствитеност - в момента хващам със 100% сигнал 2 от 3 цифрови ефирни телевизий /канал1 се губи по-някога/ и няколко аналогови канала с сравнително добро качество/абе може да се гледа, но не е "върха на сладоледа"/. И всичко това с 1,5м парче 2кв многожичен проводник пъхнат в антенният вход. Нямам пряка видимост с кулата и хващам отразен сигнал.

+Има вграден сайт с онлайн радио и хваща 100канала. Бях намерил любимото си радио и много се кефя.

Минуси:

-По лан кабел не можах да гледам фул НД видео - все накъсваше. Какво ли не пробвах, но не можах. Допускам че и аз не правя нещо като хората.

-Медия плеъра не може на всички файлове да превърта напред / назад. По някое време клипа почва от начало или спира. Иначе когато тръгне няма проблем. Това го прави не на всички клипове, а на онези, който си хареса ......или пък не хареса :-)

-Не че е болка за умиране ама и на захранавщият кабел е редно да има поне едно феритче.

-Когато слушам радио ли музика вместо да пуска някаква гадна музика/тя може и да се спира/ можеше да е нещо като скриинсейвър или някаква движеща се картинка, за да не си играя да изключвам панела. Все пак това е плазма и трябва да го помислили.

-До колкото разбирам от нета не се поддържа безжична клавиатура, това си е неудобство, когато се пише нещо по сайтовете. Не ми е проблем да си удължа кабела и да го скрия а кавиатурата да сложа някъде до мястото за гледане. Отделно се поддържа и безжично дистанционно през някой смартфони.

За сега това се сещам.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

качиха на сайта спесификациите на американските модели
    VT
    http://panasonic.net/avc/viera/us201...asma_spec.html
    GT
    ST
    UT
    U
    X

ето и сравнителна таблица
    http://www.highdefjunkies.com/showth...l=1#post314865

Panasonic
    plasma_TVs_2012

VT
    ································
    GT
    ································
    ST
    ····························
    UT
    ·······················
    XT
    ·······················
    U
    ·······················
    X
    ·······················

DISPLAY
    Number of Pixels
    2,073,600
    (1,920 x 1,080)
    2,073,600
    (1,920 x 1,080)
    2,073,600
    (1,920 x 1,080)
    2,073,600
    (1,920 x 1,080)
    786,432
    (1,024 x 768)
    2,073,600
    (1,920 x 1,080)
    786,432
    (1,024 x 768)

Panel
    G15 Progressive Full-HD NeoPlasma
    G15 Progressive Full-HD Plasma
    G15 Progressive HD Plasma
    G15 Progressive Full-HD Plasma
    G15 Progressive HD Plasma

Aspect Control
    4:3, Zoom, Full, Just, H-fill for TV/AV modes
    4:3, Full for PC mode
    4:3, Zoom, Full, Just, H-fill for TV/AV modes
    4:3, Full for PC mode
    4:3, Just,
    Zoom, Full,
    H-fill
    Zoom, Full,
    H-fill
    Zoom, Full,
    H-fill
    Zoom, Full,
    H-fill
    Zoom, Full,
    H-fill

THX® 3D Certified
    Y
    Y
    -
    -
    -
    -
    -

PICTURE
    Shades of Gradation
    24,576
    equivalent
    24,576
    equivalent
    12,286
    equivalent
    6,144 equivalent
    6,144 equivalent
    6,144 equivalent
    6,144 equivalent

Fast Switching Phosphor
    Y
    Y
    Y
    Y
    -
    Y
    -

Filter
    Infinite Black Ultra
    Infinite Black Pro
    Infinite Black Pro
    -
    -
    -
    -

Panel Drive
    2,500 Focused
    Field Drive
    2,500 Focused
    Field Drive
    2,500 Focused
    Field Drive
    2,500 Focused
    Field Drive
    600 Hz Sub-Field Drive
    600 Hz Sub-Field Drive
    600 Hz Sub-Field Drive

24p Playback (3:2) /
    24p Smooth
    Y / Y
    Y / Y
    Y / Y
    Y / Y
    Y / Y
    Y / -
    Y / -

24p Cinematic Playback
    96 Hz / 48 Hz
    48 Hz
    48 Hz
    48 Hz
    48 Hz
    48 Hz
    -

2D-3D Conversion
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    -
    -

3D 24p Cinema Smoother
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    -
    -

Pro Setting
    Y
    Y
    Y
    -
    -
    -
    -

Smart VIERA Engine Pro
    (Dual core processor)
    Y
    Y
    -
    -
    -
    -
    -

_Pure Image Creation
    Y
    Y
    -
    -
    -
    -
    -

_Vivid Color Creation
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    -
    -

_Beauty Retouch
    Y
    Y
    -
    -
    -
    -
    -

_Web Contents Smooth
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    -
    -

_1080p Pure Direct
    Y
    Y
    -
    -
    -
    -
    -

AUDIO
    Sound System
    3D Real Sound
    3D Real Sound
    3D Real Sound
    Full-range x 2
    (L, R)
    Full-range x 2
    (L, R)
    Full-range x 2
    (L, R)
    Full-range x 2
    (L, R)

Number of Speakers
    P65: Front (8 train speakers) x2, Woofer(ø100mm) x1
    P55: Front (8 train speakers) x2, Woofer(ø80mm) x1
    P65/P60: Front (8 train speakers) x2, Woofer(ø100mm) x1
    P55/P50: Front (8 train speakers) x2, Woofer(ø80mm) x1
    P65/P60: Front (8 train speakers) x2, Woofer(ø100mm)x1
    P55/P50: Front (8 train speakers) x2, Woofer(ø80mm)x1
    2
    2
    2
    2

Audio Output
    18 W (4 + 4 + 10)
    18 W (4 + 4 + 10)
    18 W (4 + 4 + 10)
    20 W
    20 W
    20 W
    20 W

JACKS
    HDMI Input
    4 (4 side)
    4 (4 side)
    3 (3 side)
    2 (2 rear)
    2 (2 rear)
    2 (2 rear)
    2

SD Card
    Y (SDXC)
    Y (SDXC)
    Y (SDXC)
    Y (SDXC)
    Y (SDXC)
    Y (SDXC)
    Y (SDHC)

USB 2.0
    3
    3
    2
    2
    2
    1
    1

Analog Audio Input (for HDMI / DVI)
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y

Composite Video Input shared with Component
    RCA x 1 (lower)
    RCA x 1 (lower)
    RCA x 1 (lower)
    RCA x 1
    RCA x 1
    RCA x 1
    RCA x 1

Audio Input (for Composite Video)
    RCA x 1 (lower)
    RCA x 1 (lower)
    RCA x 1 (lower)
    RCA x 1
    RCA x 1
    RCA x 1
    RCA x 1

PC Input
    D-sub 15-pin
    x 1 (lower)
    D-sub 15-pin
    x 1 (lower)
    -
    -
    -
    -
    -

Component Video Input (Y, PB, PR) shared with Composite
    RCA x 1 (lower)
    RCA x 1 (lower)
    RCA x 1 (lower)
    RCA x 1
    RCA x 1
    RCA x 1
    RCA x 1

Audio Input (for Component Video)
    RCA x 1 (lower)
    RCA x 1 (lower)
    RCA x 1 (lower)
    RCA x 1
    RCA x 1
    RCA x 1
    RCA x 1

Ethernet
    1 (lower)
    1 (lower)
    1 (lower)
    1
    1
    -
    -

Digital Audio Output (Optical)
    1 (lower)
    1 (lower)
    1 (lower)
    1
    1
    1
    1

EASY OPERATION
    VIERA remote App
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    -
    -

VIERA Touch Pad Controller Included
    Y
    -
    -
    -
    -
    -
    -

Simple Remote Control
    Y
    Y
    Y
    -
    -
    -
    -

Multitasking
    Y
    Y
    -
    -
    -
    -
    -

NETWORKING
    VIERA Connect
    Y
    Y
    Y
    Y
    -
    -
    -

Web Browser
    Y
    Y
    Y
    -
    -
    -
    -

Wi-Fi
    Built-In
    Built-In
    Built-In
    Ready
    Ready
    -
    -

DLNA
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    -
    -

VIERA Link™
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    -

GLASS & METAL
    DESIGN

Y
    (One Sheet of Glass)
    Y
    (Stylish Metal Frame)
    Y
    (Crystal Frame)
    -
    -
    -
    -

5. Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора

Значи ли че вече има в новите модели нармален браузер? На ж30 има свободни места за нови сайтове, но май все още не могат да се добавят нови.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Rusin atanasov
    Значи ли че вече има в новите модели нармален браузер? На ж30 има свободни места за нови сайтове, но май все още не могат да се добавят нови.
    Съдейки по таблицата - уеб браузър има само във серии VT50, GT50, ST50
    Старите модели явно ще си останат така.

7. Тук е от
    Oct 2011

Притежател съм на ТХ-Р42ст30
    +мога да кажа че картината е перфектна,няма такова дълбоко черно и такива наситени цветове дори и при настройки на 50 %

+проблемът със "заслепяването" на панела,ако мога така да го нарека е решен,новият филтър поглъща много добре страничната светлина,само да отбележа че имам прозорец без завеса почти срещу телевизора не ми създава никакви проблеми,вярно не е източен или южен ,но все пак си е светлина

+много добър цифров и аналогов тунер,първите няколко дни докато сложа булсат бях с антена обикновена 2-3 лв.,един приятел дойде и ме пита на коя цифорва съм,не повярва че е антена даже ходи да гледа какво съм включил

-има още какво да се желае при аспекта на дисплея при Ауто режим,понякога минават 2-3 минути докато нагоди картината,или реже субтитрите не ги разпознава като картина.Имам наблюдения че има зависимост от качеството на сигнала ако се направи фина настройка и сигнала се качи над 13 дб ,малко се подобряват нещата

+до колкото шума няма такъв ,т.е има но трябва да си завреш главата зад панела на телевизора

8.  

9. Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора

Сега си поиграх с дистанционното и го насочих към уеб камерата на лаптопа ми и натисках произволни бутони и гледам на екрана кога работят диодите. Натискам посотянно произволен бутон и когато дистанционното е хоризонтално свети само горният диод, а като наклоня дистанционото назад долният диод свети, а горният изгасва или поне така се вижда. А във вертикално и двата светят. Все едно има някакъв сензор за положение като при самртфони и таблети, много инетресно. При книжките с упътването имам и схема на дистанционото, обаче там не виждам какво може да прави такива неща :rolleyes:

10. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от Braikov
    Притежател съм на ТХ-Р42ст30
    +мога да кажа че картината е перфектна,няма такова дълбоко черно и такива наситени цветове дори и при настройки на 50 %

+проблемът със "заслепяването" на панела,ако мога така да го нарека е решен,новият филтър поглъща много добре страничната светлина,само да отбележа че имам прозорец без завеса почти срещу телевизора не ми създава никакви проблеми,вярно не е източен или южен ,но все пак си е светлина

+много добър цифров и аналогов тунер,първите няколко дни докато сложа булсат бях с антена обикновена 2-3 лв.,един приятел дойде и ме пита на коя цифорва съм,не повярва че е антена даже ходи да гледа какво съм включил

-има още какво да се желае при аспекта на дисплея при Ауто режим,понякога минават 2-3 минути докато нагоди картината,или реже субтитрите не ги разпознава като картина.Имам наблюдения че има зависимост от качеството на сигнала ако се направи фина настройка и сигнала се качи над 13 дб ,малко се подобряват нещата

+до колкото шума няма такъв ,т.е има но трябва да си завреш главата зад панела на телевизора
    Мога да кажа същото и за 42gt30 като не съм забелязал проблем с аспекта при ауто режима .
    Не си ме подвел с мнението си - няма да съжаляваш вземи си плазмата.

11. Тук е от
    Jan 2012

Моята плазма е нисък модел TX-P50UT30E от 2011 (доколкото знам) и правя сравнение с другия ми телевизор LCD LG 42LD550 от 2010 г.

Плюс на плазмата са много по-плътните цветове спрямо тези на LG-то. Освен това гледам плазмата от около 1,5 м до 2 м. и при това разстояние картината е много ясна. При същото разстояние на LG-то се забелязват пикселите. Него трябва да го гледам от поне 3 м. за да се вижда чиста картината.
    Друг плюс е, че плазмата ми въобще не грее. Като пипна панела, си е направо студен, докато LG-то си загрява сериозно корпуса.
    Трети плюс: много по-хубав звук от корееца.

Като минуси: ужасно грозно и неудобно дистанционно. На LG-то е много е по-елегантно и лесно за използване. А на плазмата е като тухла.
    Втори минус: доста объркано меню (може би защото не съм му свикнал много), на LG-то менюто е много по-подредено и лесно за откриване на дадена опция.

И последно: не виждам въобще ефектите на 3D-от. Уж с оригинални активни очила, блу-рей, дъръ бъра (може и очите ми да не възприемат), но не виждам нищо. Но пък децата казват, че било почти като на кино.

Яд ме е, че този модел май няма браузър или поне аз още не съм го открил. Не се сетих за това при покупката.

Но в крайна сметка като се има предвид, че телевизор гледам не повече от 15-20 мин на ден, този ми е достатъчен като качество на картината и звука.

12. Тук е от
    Jan 2012

Моля за малко помощ относно пускане на субтитрите при Панасоник 42гт30 днес колкото и да опитвах да конвертирам и какво ли не не можах да ги пусна не тръгват на български и това е.

13. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте,
    възможно ли е да се гледат филми онлайн. Как може да се влезе в избран от мен сайт, а не във вградените в телевизора сайтове като фб. еуроспорт и т.н. Не намирам къде мога да си напиша свободно избераеми линкове.

Поздрави
    Емил

14.  

15. Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора

iwan, опиши първо как пускаш филма.

16. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от Emil88
    Здравейте,
    възможно ли е да се гледат филми онлайн. Как може да се влезе в избран от мен сайт, а не във вградените в телевизора сайтове като фб. еуроспорт и т.н. Не намирам къде мога да си напиша свободно избераеми линкове.

Поздрави
    Емил
    Ако имаш браузър, може.

17. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от Rusin atanasov
    iwan, опиши първо как пускаш филма.
    Така и не разбрах къде е бил проблема но субтитрите си тръгнаха .В директория ми излизат мисля 2 файла с филма и една папка с оригиналният файл на филма и след като пусна оригимналният файл субтитрите тръгват на маймуница каквото и да правя .Има ли как да си пусна суб към оригиналният файл където качеството на картината е страхотно или трябва да променя нещо по настройките на Домашний медиа-сервер.Видеото е слабо 7600 гс предполагам че проблемът идава от това.Компютърът ползвам основно за четене и ровичкане в Интернет но вече явно няма да ми върши работа, Дали не може да мине с някоя по нова карта само ?

18. Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора

Добро, утро! Това пробва ли го от моето мнение https://forum.setcombg.com/index.php...47953.294.html
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328387220[/time]_________________________________________________

Забелязах една много приятна възможност - когато поставя слушалки на тв звука през говорителите не се изключва и ако не ми трябва натиснам мюте и слушам само през слушалките Отделно мога в менюто "ЗВУК" да си регулирам само нивото на слушалките.
    От друга страна колокото и да натискам бутоните на дистанционното със сухи пръсти толкова ме отвращава гадното скърцане и самото чуство на некомфортност.

Из итернет вградените сайтове, не че са толкова много, намерих един готин "iConcert" само музикални клипове - концерти. Като му пусна да се плейват клиповете един след друг си е приятен фон за стаята с добро качество на картина и звук. Няма разни надписи лога, реклами и др. в началото на всеки клип излиза служебна лента с функцийте на плеара и след секунди се скрива. Някой клипове са с черни ленти от страни, но повечето са на целият екран.

iwan,
    ако правилно съм те разбрал, когато плейваш филми през мрежата видеокартата на компютъра ти не е играе никаква роля,. Така ползуваш компютъра като място, от което телевизионният плеар си "взима" файла.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 102 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе