Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 14 от 102 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2011

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Преди няколко поста посочих откъде започна всичко. Това е първото мнение, което някога въобще съм писал по повод TV: https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg495710
    От него става съвсем ясно за какво и как ще използвам телевизора. В разменените лични съобщения нещата също не са розови.

Но си мисля, че с подобни полемики няма да стигнем много далеч. Не зная дали майка ми ме е родила тъпак, но със сигурност е успяла да не ме порасте като такъв. И къде с моя помощ, къде не, завършения резултат не е крайно зле. Да съм жив и здрав, пак ще спечеля пари и ако имам късмет, друг телевизор ще си купя, с разликата, че вече зная какъв. Ако трябваше всички да се парят на котлона, за да знаят, че там е горещо... форуми нямаше да има.

Трябва ми конструктивен съвет. Опитах се да бъда прецизен, дано съм уцелил поне това: http://imageshack.us/g/832/18012012797.jpg/
    От тук нататък какво следва? Зоните са локализирани, доколкото успях да преценя поне. jscreenfix-deluxe програмката след няма и 10 мин работа ми показва, че е expire-нала. Но ако приемем, че не е или ако си намеря такава кракната или каквото и да е там. Какво следва? Натискам Repair display now и колко време чакам? И доколкото се ориентирам, по този начин програмата ще работи върху останалия дисплей, за да навакса прегарянето ли?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2007

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    TH-P50U30Z е американски модел. Не ги сравнявай. Нашенския U30 няма.
    Бъркаш. Близкият изток, Африка, Азия, Австралия и Нова Зеландия.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

skydancer
    Да - програмата ще навакса остаряването в останалата част на екрана.

http://reviews.cnet.com/plasma-burn-...-need-to-know/
    http://www.cnet.com.au/plasma-burn-i...-339286705.htm
    http://www.plasmasaver.com/burnin.html
    http://www.pixelprotector.com/

ако знаете или попаднете на свободна програма за оправяне на прогаряния дайте линк за да го поставя във FAQ.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2009

продължавам да не разбирам как успявате да прогорите плазмите...

виждал съм да работят с месеци на динамичен режим и да няма проблем (като динамичния режим е пуснат веднага няма разработване и 1час)

hristoslav2 не препоръчваш при ползване като монитор да е плазма което е разбираемо но при игра на PlayStation определено палзмата се справя много по добре от LCD (и това не е препоръчително да се прави)

skydancer не е коректно да обвиняваш когото и да било ако искаш хубава картина, гледаш много филми или си фен на спорта то плазмата е по добрия избор
    ако беше взел LCD сега щеше да казваш че има неравномерна подсветка и ти е размазана картината....

6. Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от qbadabaduuu
    skydancer не е коректно да обвиняваш когото и да било ако искаш хубава картина, гледаш много филми или си фен на спорта то плазмата е по добрия избор
    ако беше взел LCD сега щеше да казваш че има неравномерна подсветка и ти е размазана картината....
    В писането няма нищо лошо, но е важно и четенето. Тъй като сигурно за стотен път ще кажа, че не обвинявам никогo, мисля последното ти изречение е излишно, без да се заяждам.
    Идеално щастие няма, прав си, сигурно щях да намеря проблем и на ЛСД-то.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от skydancer
    В писането няма нищо лошо, но е важно и четенето. Тъй като сигурно за стотен път ще кажа, че не обвиням никога, мисля последното ти изречение е излишно, без да се заяждам и с теб.
    без да се заяждам не мисля че е излишно
    когато се купува нещо първо е добре да се прецени как ще се ползва и за какво ще трябва

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2008

Хора помагайте... имам 42G15 от 2-3 год. И съм много доволен.. следвщия ми тв отново ще е плазма на Панасоник. Та на въпроса ми.... смених си модема за интернет, защото стария се развали и дойдоха от Виваком и ми сложиха нов черен Пирели... Едновременно с това си смених и рутера с най скъпия Cisco E4200 ( Linksys)... И от тук започнаха мъките... Нямам VIERA CAST...Като пусна Cast от време на време ми изписва "грешка 08" ... друг път ми зарежда само някой прозорчета, без да ги отваря... връзката ми е с кабел ... слагал съм кабела и на модема и на рутера ... и с ръчни настройки на IP и с автоматични ... е няма и няма... Не съм пробвал със стария рутер-BELKIN защото го подарих. След Рутера имам жични Попкорн на който имам интернет.. Моля помагайте със съвети

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

От седмица насам VIERA CAST-а ту работи, ту неработи. Излизат празни прозорци понякога. Проблемът едва ли е от твоя модем.

11. Тук е от
    May 2010

В писането няма нищо лошо, но е важно и четенето. Тъй като сигурно за стотен път ще кажа, че не обвинявам никогo, мисля последното ти изречение е излишно, без да се заяждам.
    Aз имам плазма вече втора година (42X20 май беше) - досега НИКОГА не съм спазавал НИКАКВИ правила, освен първите 100-200 часа за разработка. В момента е на 4800 часа!!! (реално е ) като ДЕНОНОЩНО се гледат филми през компютъра. Малките даже гледат "Ну Погоди", който е 4:3 oколо 4-5 часа/ден без прекъсване Никъде няма т.нар. прогоряло, изгоряло, осветено/затъмнено и т.н.
    Гледал съм 4 филма, буквално един след друг - няма никави "поражения". И на мен ми е доста странно, как точно със субтитри се е прецакал ?!?
    Единствено мога да ти предложа следния вариант: търсиш из Интернет "Break-In Images12" - архивче с картинки в различни цветове.Пускаш ги на ЦЯЛ екран с някоя фото-програма и стартираш режим SLIDESHOW с време 8-10 сек. за смяна на картинките.Остави го цяла нощ да се джурка, след което го спри за час-два.
    По този начин оправихме 10 годишна плазма PIONEER , която имаше поне 4-5 запечатани логота на разни телевизии - сега се виждат единствено на бял фон , от 30-40 см )
    Успех и на теб !

12. Тук е от
    May 2011

@nikoro Благодаря за препоръката. Въпросните снимки могат да бъдат свалени от тук: http://www.avsforum.com/avs-vb/showp...&postcount=160
    Едва ли това ще помогне при мен, но все пак тази сутрин ги пуснах на slideshow през sd карта. Като се прибера довечера ще видя какво е положението, но не очаквам промяна. Смяна на 15 секунди с ефект fade и картина в режим Photo.
    А за през нощта съм свалил близо 50 wallpaper-a, с които също ще експериментирам.
    Подобни действия биха помогнали повече при brake-in на нова плазма, но не и при прогоряла такава. Въпреки това опитвам, защото първата вечер, когато видях отпечатаното лого и субтитри, оставих за през нощта scroll bar-a и на следващия ден имаше някакъв ефект.

13. Тук е от
    Dec 2006

Колеги, след поредното разваляне на плазмата ми дадоха писмо да получа нов в Техномаркет. Понеже от модела има само 4 бройки в БГ аз съм сигурен че са мостри, а и от магазина не го отричат. Казват че мострата си е нов телевизор. Имате ли идея как да се преборя с тях, понеже аз твърдо не искам да взимам мостра на 2000 + часа, но когато не държиш пари а едно листче в ръка не е толкова лесно да се излезе на глава с тях. Модела е TX-P42G20E, който дойде след като сдаде багажа TX-42PY8P.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Наистина трудно ще се пребориш за G30, от които също може би са само мостри. Поне огледай телевизора на място. Виж на колко часа работа е, пусни му заливки да видиш дали има прогорени елементи по панела.

16. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Не получих отговор по моя въпрос затова пиша пак защо през усб плеара пак ми се появяват 4 тънки черни ивици на екрата (него запълва изцяло ) ???

17. Member
    Тук е от
    Nov 2009

skydancer, според мен проблемът се е получил от това , че си гледал много филми със субтитри без да гледаш телевизия !
    Аз също гледах много филми през първите 200 часа , обаче гледам и телевизия !
    Трябва да се редуват или поне едни новини ако си гледал след всеки филм ...проблемът нямаше да го има!
    4-5 минути гледане на телевизия на зачистват отпечатъците на субтитрите !
    Разработеният Panasonic много трудно се прогаря !

Надявам се проблемът ти да се оправи защото телевизорът ти е от най- добрите и трудно вече би го заменил с LCD!

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

@nikoro Благодаря за препоръката. Въпросните снимки могат да бъдат свалени от тук: http://www.avsforum.com/avs-vb/showp...&postcount=160
    Едва ли това ще помогне при мен, но все пак тази сутрин ги пуснах на slideshow през sd карта. Като се прибера довечера ще видя какво е положението, но не очаквам промяна. Смяна на 15 секунди с ефект fade и картина в режим Photo.
    А за през нощта съм свалил близо 50 wallpaper-a, с които също ще експериментирам.
    Подобни действия биха помогнали повече при brake-in на нова плазма, но не и при прогоряла такава. Въпреки това опитвам, защото първата вечер, когато видях отпечатаното лого и субтитри, оставих за през нощта scroll bar-a и на следващия ден имаше някакъв ефект.
    skydancer
    Това с отпечатаният надпис от уолпейпъра не ми дава мира.....Поразпитай близките ти, дали някой от тях
    - не са го ставяли с часове да работи така
    - да са го оставяли на пауза със субтитри
    - компа да е забил докато са заспали пред телевизора
    - на тръгване за работа да са го забравяли включен вързан към компа
    Другото което се сещам е че телевизора има ограничени настройки и режими на картината при сигнал от компютър - което го прави податлив. Предположенията ми може да ти звучат глупаво, но просто търся къде е грешката причинила този проблем...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 102 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе