В сайта на Техномаркет го има наличен, та дилемата между двата пак оставаПървоначално публикувано от lazarus18
В сайта на Техномаркет го има наличен, та дилемата между двата пак оставаПървоначално публикувано от lazarus18
Не остава, защото ТМ просто си продават най-изостаналите бройки. Препоръчвам ти да не пробваш поради каква причина са такива.
LanceLink мерси След кратък разговор с Техномаркет се оказа, че телевизорите са мостри
Сега вече се чудя между TX-P50U30E или да взема по-малкия, но по-висок клас TX-P42G30E.
Да уточня, че ще го гледам от 3-3,5 метра, в помещение в което има пряка слънчева светлина(южно), но тв-то няма да е пряко срещу светлината и основно ще гледам телевизия и може би филми от USB-то или от лаптопа.
Не държа да са точно тези модели на Panasonic, може да ме насочите и към някой друг
Благодаря предварително!
Коригирам, разстоянието от което ще се гледа е 3 метра.
за това разстояние категорично по-големия диагонал!
И аз съм винаги за по-големия диагонал, но след многократни ходения по магазините (отново...) в сравнение с U/UX картината на G/GT/ST е трудно да се пренебрегне (много видимо по-добра).
amarinova, просто отиди ги погледай и който ти легне на сърцето. Лошо е, че в магазин U/UX са в още по-неравностойно положение, тъй като осветлението е силно, а филтрите им - слаби (или липсващи).
Само да те предупредя - 42GT30 е по-евтин от 42G30 и е по-висок клас (3D, по-силен филтър) - напр. в Технополис 42GT30 е 1400 лв.
Лошото е, че ги няма и двата налични на едно и също място, за да мога да направя директно сравнение.
Може би ще се спра на P50U30E, макар и да се налага да го поръчвам през сайта на Техномаркет, без да мога да го видя на живо А и в крайна сметка на телевизор, на който гледам по час-два след работа няма какво толкова да му избирам, нали?
Не знам къде се намираш, в Технополис Младост ги има, например. Дори и за 2 часа на ден гледане си заслужава да отидеш да ги видиш преди да ги купиш. Е, разбира се, за някои хора 1500 лв. са джобни парички
Във Варна
Иначе го казвам, от гледна точка на това, че статично пред телевизора рядко се застоявам повече от 30 мин, останалото време го гледам или по-точно слушам, докато си върша нещо у дома.
Купих този модел има няма 10 дни и вече мога да кажа страхотна картина с много добро качество и разбира се е на страхотна цена така че ако те устройва размера взимай няма да съжаляваш.Първоначално публикувано от Lance
Ако взимаш 50u30е през саита напиши изрично да не е бил мостра,преди 10 дена си взех такъв от Варна в Техномаркет имаше само една мостра взех последния неотварян от Технополис.
Това инфо е за японските моделиПървоначално публикувано от soon
http://panasonic.co.jp/corp/news/off...n120207-8.html
http://panasonic.jp/viera/products/vt5/index.html
Между другото от една седмица Панасоник, Фуджитсу и Ренесас са в преговори за сливане производството на чипове.
Сони, Панасоник и Шарп са планирали загуби от 17 милиарда долара за 2012 година.
От европейските модели пак само серия VT има пълно CMS меню.
Не знам как е при другите модели, но 42GT30 има ужасен звук, всъщност по-точно никакъв го няма, пълна трагедия. Трябва да се мисли за нещо допълнително, то и за новини не става, камо ли за концерт.
Директно от телевизора може и да е зле, но пък от цифров изход или пък чинч би трябвало да е малко по-добре.
Колеги,след като декември си купих едно TX-P42ST30E от Технополис и съм страшно доволен от телевизора като цяло,се оказа ,че въпросното ТВ няма DLNA./медия сървър/въпреки обявеното наличие в етикети ,брошури и т.н./няколко страници назад в темата/.Борих се с медия плеъри и т.н.В момента си гледам филми през флашка 16 ГБ и вкарани субтитри вътре с Формат Фактори и съм доволен.
Проблема ми е следния: след като писах един мейл към Технополис с описание на казуса-продажба на нещо,което не съществува фактически,ефекта беше ,че свалиха отметката за ДЛНА от описанието на продукта.Но вчера отидох в магазина от който закупих ТВ /в мол сердика/ и като обясних тегобата си ,хората изключително културно и вежливо ми предложиха замяна на моя с PANASONIC TX-P42GT30E /в него вече има всичко.Процедурата ще е възможна ,но !!! преди нова година бях в промоция за 5 год гаранция и регистрирах моя сериен номер за тази гаранция.А ГТ е с двугодишна.В момента е в промоция /1400лв срещу 1500 лв за СТто/,но ми обясниха,че реално е по-скъп Другото ,което ми предложиха е : да ми направят добра цена за Blu-Ray плеър SAMSUNG BD-D5300 или нещо подобно/с ДЛНА/ .
Въпросът ми към Вас е: какво да избера да направя,защото от една страна ми се ще ДЛНА- то,но пък гаранцията не е без значение.Реално има ли други разлики между моделите?А да им давам още монетки,нещо не ми се ще.Но с удоволствие ще прочета и анализирам Вашите мнения и съвети.Предварително благодаря.
Колега, ако все пак се навиеш на замяна с GT-то, много внимавай да не ти бутнат една любезна мостра, понеже и такива неща се случват из родните земи За доплащане и взимане на Blu-ray видеото и сам си знаеш, че не е изгодно. А и вероятно някой от ТП ще получи бонус за продажбата на именно този модел, който ти препоръчват. Три години гаранция в повече не са за подценяване, така че ако за теб това е по-важно от наличието на DLNA и в същото време телевизорът ти вече достатъчно се е доказал с хубавата си картина и липса на проблеми от сорта на прогаряне и т.н., изборът е пределно ясен. Има го и този момент, че ако все пак ти предложат неупотребяван и недефектен GT30 срещу твоя ST30, би трябвало да усетиш някакво подобрение в картината спрямо твоя модел (поне по думите на колеги тук; аз лично не съм сравнявал точно тези модели), а щом в момента се предлага за 100 лева по-малко, можеш да се разбереш тази сума да ти се приспадне с цел по-евтино закупуване на допълнителна гаранция от още 3 години (която е различна за всеки размер и марка телевизор, но преди година на мен ми предлагаха такава срещу 150 лева, но за течнокристален телевизор на LG, струващ 1000 лева).