Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 54 от 102 ПърваПърва ... 444525354555664 ... ПоследноПоследно
Резултати от 796 до 810 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2012

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /&

Цитат Първоначално публикувано от peterstamov
    Повече от 30 месеца гледам в 99% от времето само БТВ и от време на време някой филм от PC. Не виждам проблем с прогаряния и подобните им версии. Вероятно се дължи на логото понеже е малко прозрачно. Първия месец гледах ТВ с намалени параметри и това ми беше разработката!
    Става дума за плазмите 2011/2012, и най-вече за ST и GT серията, а твоята е по-стара.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2012

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Хм, аз имах предвид изобщо да не ползвам телевизора, като такъв преди да му мине разработката. В този случай удачно ли е да оставя да се върти разливка постоянно за да се трупат часове или ?

4. Тук е от
    Nov 2008

Абе много голям проблем го изкарвате това прогаряне а пък за мен не е така.Имам плазма 42u30 от Септември месец.Форума го следя доста преди това и съм поизчел за телевизорите значителен материал.Отначало търсих LCD телевизор, след това реших да е плазма и си купих.В момента тв-то е на 2600 часа и при положение че не съм го разработвал изобщо със скриване на логота, зумове и т.н още в началото имаше отпечатани логота на бтв и нова които се виждат само на заливки като в момента това на нова е съвсем леко петънце а бтв-то си се вижда на някои заливки.При положение, че при нормално гледане е абсурдно да не кажа невъзможно да се видят тея отпечатвания не виждам какъв е проблема.Сега си се наслаждавам на европейското в HD и съм супер доволен от покупката си.За мен плазмата е телевизора и никой не може да ме убеди че lcd от нисък и среден клас може да го превъзхождат.Основно се спрях на плазма след като си зададох само 1 въпрос.Какъв телевизор си вземам при положение, че lcd-то има ъгъл на виждане и някакви милисекунди.......демек ще си мени цветовете под ъгъл и ще ми маже матрицата при гледане на мачове формули и т.н както всички тук знаете.Не казвам че плазмата е перфектна и няма кусури.....примерно като е намален звука и при светли сцени се чува лек бъзинг дето му викат както при повечето такива телевизори.Но аз не си купувам телевизор за да му слушам захранването ами на базата качество на картината Другото кофти е, че е доста огледален но май свикнах и с това(нали светът стана много луксозен и повечето уреди ги правят огледални вече )Това е от мен за сега и успех на всички при покупката на машинките
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340113313[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от dimage
    Хм, аз имах предвид изобщо да не ползвам телевизора, като такъв преди да му мине разработката. В този случай удачно ли е да оставя да се върти разливка постоянно за да се трупат часове или ?
    Пусни си някой канал на зуум за да махнеш статичните логота и ленти и не му мисли повече.След като се разработи добре много трудно може да прогори

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Резултати от замервания в тестове / модели 2012
    http://www.avclub.gr/forum/showthrea...post1056478169

6. Тук е от
    Jun 2012

По повод яркостта на тези плазми - днес гледах на живо P42ST50 и въпреки всичките ни опити с консултанта не можахме да го направим по-ярък от старите модели плазми до него. По-нататък имаше P55VT50, който дори на стандартен режим изглеждаше по-ярък, а в режим TNX Bright Room направо светна като LCD-тата наоколо .
    Това обаче не се вижда в горната таблица. Така ли е или просто 55" е по-голям дисплей и изглежда по-ярък.
    Питам за да знам дали да отделям средства за VT серията.

7. Тук е от
    Dec 2005

Имам едно питане по отношение гледането на филми през компютър чрез HDMI. Днес вързах кабела и всички BluRay, които свалих при предаването към телевизора се получават черни линии от всички страни /не само от горе и долу/. Така все едно ми реже поне едно 5 и повече инча от видимата площ. През УСБто макар, че гледах с по-ниско качество нямах такива проблеми. Пробвах всякакви гимнастики с аспект райтиото, но нищо не става. Зоома изкривява образа. Дали има някаква настройка в Каталист контрол центъра, която не цъкам?

8.  

9. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Има нещо разбъркано по настройките. Може да е от драйвера а може и от плеъра. Пробва ли с друг плеър?
    Какъв е модела на видеокартата в какъв режим гледаш - дублиран дисплей или разширен? Каква резолюции си задал на ТВ?
    И вероятно прехвърли въпроса в темата за свързване на ТВ с PC!

10. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Колега rakim, аз съм с 50" плазма от миналогодишната VT30 серия. По обясними причини, не се интересувам от новите им модели, но на база вече 7-месечният ми опит твърдя, че си заслужава всеки лев отделен за телевизор от върховата им серия. До сега нямам никакви грижи с него.
    Никакъв дразнещ шум от вентилаторите му, дори и с намален до нула звук. Функцията орбитален пиксел работи без грешка. Не съм забелязал и следа от каквото и да е прогаряне.
    Само при разработването първият месец картината беше на режим THX. След това си го държа само на нормален. Всеки си има собствен критерий за добра картина, разбира се, но мен яркостта на нула ме устройва напълно.
    За филми, телевизия и игри с резолюция Full HD - перфектен!

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kabal84
    Имам едно питане по отношение гледането на филми през компютър чрез HDMI. Днес вързах кабела и всички BluRay, които свалих при предаването към телевизора се получават черни линии от всички страни /не само от горе и долу/. Така все едно ми реже поне едно 5 и повече инча от видимата площ. През УСБто макар, че гледах с по-ниско качество нямах такива проблеми. Пробвах всякакви гимнастики с аспект райтиото, но нищо не става. Зоома изкривява образа. Дали има някаква настройка в Каталист контрол центъра, която не цъкам?
    Опитай с overscan. Намира се някъде в настройките на картината.

12. Тук е от
    Jun 2012

@rakim - Снощи минах през Техно..... да поспоря малко за една фактура с управителя и минах да погледна там изложените 42ST50 , 65ST50 и 50VT50. Определено по- големия формат /65/ изглеждаше по-ярък, но директно един до друг VT и ST не забелязах кой знае каква разлика. Освен изключителния дизайн на VT серията. Не знам кой и защо е решил да я сложи тази прозрачната пласмария на рамката на ST, но по мое мнение дърпа много назад дизайна. Както и да е за мен решението е взето и определено ще е е 50ST50. Направи впечатление, че 42-ката беше сложена до някакво Sony LCD, е няма такава потресаваща разлика. Бяха пуснали Аватар и косата на тази "синята мацка" /не съм гледал филма / изглждаше като черно петно на синкаво тяло при Sony-то, докато при Panasonic-a се вждаха отделните кичури коса.

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от dimage
    Бяха пуснали Аватар и косата на тази "синята мацка" /не съм гледал филма / изглждаше като черно петно на синкаво тяло при Sony-то, докато при Panasonic-a се вждаха отделните кичури коса.
    Много правилно си обърнал внимание на този елемент в картината. Не че което и да е LCD не може да изкара възпросните детайли на косата чрез регулиране на подсветката и яркостта, но това автоматично се отразява на черния цвят, а на тъмно става още по-драстично.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Въпросът днес е дали си заслужава риска човек да си купи примерно една 50ST50 на фона на всички тия недъзи?

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

За един недъзи, за друг дребни компромиси.

17. pci
    pci е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от soon
    Въпросът днес е дали си заслужава риска човек да си купи примерно една 50ST50 на фона на всички тия недъзи?
    Аз бях също поставен пред тази дилема.....минах на LCD и не съжалявам.......ръгаш кабела и си гледаш квото си искаш....както си поискаш.....да не говорим в тия жеги старата ми плазма как грееше...пък сега хем с по голям диагонал...........хем не се усеща че телевизора е пуснат......впрочем не съм запознат сегашните плазми дали греят като по старите модели.....ама щом още ги правят с вентилатори.......

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от rakim
    По повод яркостта на тези плазми - днес гледах на живо P42ST50 и въпреки всичките ни опити с консултанта не можахме да го направим по-ярък от старите модели плазми до него. По-нататък имаше P55VT50, който дори на стандартен режим изглеждаше по-ярък, а в режим TNX Bright Room направо светна като LCD-тата наоколо .
    Това обаче не се вижда в горната таблица. Така ли е или просто 55" е по-голям дисплей и изглежда по-ярък.
    Питам за да знам дали да отделям средства за VT серията.
    Яркоста е еднаква независимо от диагонала.
    При по-големият диагонал имаш по-голям интензитет на светлинният поток достигащ до очите ти/което те залъгва за по-голяма яркост/.

Интересувал съм се за настройките, които си правят американците на техните домашни кина. Обикновенно са в границите на 130-145cd/m2 което е много на пръв поглед при норма от близо 110cd/m2. Тук обаче имаме още един фактор - разпръскаване на светлинният поток от екрана в зависимост от разстоянието от което се гледа. Т.е. колкото по-отдалеч се гледа екрана, толкова по-голямо е разпръскването и видимата яркост на картината пада. Американците гледат 80-150" екрани от средно разстояние 5 метра.

Цитат Първоначално публикувано от Kabal84
    Виж си настройките на видеокартата - Оverscan
    Както и в менюто на телевизора - 16:9 Overscan - изключено / ако имаш черни ленти отстрани го включи

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 54 от 102 ПърваПърва ... 444525354555664 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе