Качвам отново снимките, които могат да се ползват за разработване на плазмата и за проверка на изгорели пиксели/прогаряне/отпечатване.
Качвам отново снимките, които могат да се ползват за разработване на плазмата и за проверка на изгорели пиксели/прогаряне/отпечатване.
Много благодарности на lazarus18 .
Не знам кой дявол ме дръпна да проверявам обхвата DVB-T, но сега ме дразни че имам едно допълнително натискане при смяна между аналогов и цифров режим. Гледах менюто и не можах да се сетя как да го изключа щом вече веднъж съм го активирал - някой по-умен да ми подскаже?
Първата ли стратегия да следваме - тази с максималния контраст, описна в линковете?Първоначално публикувано от lazarus18
http://allhighdef.com/2011/01/05/gen...-in-procedure/
http://www.avsforum.com/t/1232441/th...-issues-thread
Аз лично предпочитам да е на някакви по-нормални настройки дори и при разработването с подобни картинки.
Също така комбинирам 2-та метода. Абсурд е да си купя нов телевизор и да го държа 2 седмици да врътка някакви цветни заливки. Така че си гледам телевизия и филми на THX/Cinema, избягвам статични образи и черни ленти. Докато не се ползва пускам въпросните картинки на режим Нормал.
Ами това защо не го правят в завода !?! Как може да пускат технология, която трябва първите 200 часа не практика да не я ползваш - все едно да си вземеш Ферари и да го караш с 30 км/ч първия месец. А и после не поемали за гаранция изгорели пиксели.Първоначално публикувано от lazarus18
какво прави "тъп user", който не чете форуми и като си купи плазмата гледа 1 месец само телевизия, като остава в страни черни ленти ?!?
Нещо не е както трябва !
То ако не бях, чел по форумите изобщо нямаше да пускам заливки, но това не означава, че не гледам филми с логота и черни ленти. Заливките ги пускам просто като не гледам филми. А се цел да видя за какво толкова много хора реват след всеки филм пускам заливки и не се получава дори минимален остатъчен образ. Предполагам просто не трябва да се гледа 4-5 часа със статични образи, а едва ли има много хора, които го правят постоянно без почивки. Така, че при нормална експлоатация проблем няма според мене.
Има нещо гнило при плазмите и егати в денонощното им робуване и непрекъснатото съобразяване кво ще им се случи на екрана всеки един момент. Това си е психо тормоз с парите и доверието си.
Ако тези сериозни проблеми на технологията им липсваха ... без коментар! И тая година се отказвам от крастата в името на киното да си взема една 50ST50 или 50GT50.
Въпросното "разработване" е пожелателно, а не задължително. Нищо няма да му стане на телевизора ако прескочиш въпросната процедура. Целта не е да се избегнат игорели пиксели, а да се намали риска от прогаряне първите часове, когато панела е по-податлив. Също така, образа се подобрява леко и се стабилизират параметрите му и вече е готов за калибрация.Първоначално публикувано от rakim
По принцип в книжката е записано, че трябва да се избягват статични образа, така че не е нужно човек да се рови в интернет затова.
soon, те и хората с Ферари им робуват да не ги качват по бордюри, за легнали полицаи, не ги карат из полето пък не съм чул да се оплакват.
Продължавай да си караш джипа занапред защото тези недостатъци при плазмите няма и да изчезнат никога.
@lazarus18 желанието ми е огромно за една от новите плазми, но продължавам да се чудя. Вече и 1 секунда не ми се прави компромис с подобни съобразявания. Не стига, че скъпо, пък и с претенции е казал народа.
Нищо лощо за тях, а повече жалко за възможностите им. Света продължава да е в очакване на официалния НАСЛЕДНИК на кинескопа.
Поздрави!
Аз мисля, че кинескопа много отдавна е задминат по всички важни параметри.
Говорим за:
Човек си купува нов модерен телевизор > Инсталира го у дома си > Пуска и забравя за всичко друго, освен да намира време за гледане на картина с отлично качество (както е било при кинескопите).
Според мен ти просто не си обръщал внимание толкова докато си ползвал кинескоп. както и повечето потребители не обръщаха. Там имаше немалко проблеми, които също са били дразнещи в някаква степен, но тогава никой не е чел ревюта и форуми да му ги набиват в очите.
За съжаление и аз пострадах с моята плазма(прогаряне) PANASONIC TX-P42GT30E.
Бяха минали 160-170 часа,не дочаках да станат 200 и реших да гледам европейското по футбол.Изгледал съм може би 14-15 мача в продължение на 10 дни (около 2-3 часа на ден),гледах на ТНХ ,дори често пусках и лентата...,но така или иначе вече си имам лого на БНТ1,едва вчера когато пуснах заливките разбрах това.А като се замисля само колко се старах това да не се случи и на мен.....
По-скоро е отпечатване. Няколко дена след приключването на европейското, когато едва ли ще гледаш повече този канал ще ти се изчисти.