Свалих си един диск за калибрация и май го оправих до допустими нива. Появиха се обаче неща, които ме дразнят.
1. Wi-Fi-то не тръгва всеки път след като телевизора се включи и не ми намира DLNA сървъра. Трябва да изключа телевизора, да изчакам, да го включа пак и тогава тръгва.
2. Line-bleed-а е много досаден на моменти.
3. Вчера се случи нещо много странно. Пуснах един епизод на Weeds през DLNA и на черен фон с бял текст се виждаха хоризонтални ленти по цялата дължина на екрана. Виждаха се и на бял фон, но по-трудно. Лентите не бяха цветни, а просто нарушение в това зелено "жужене", което по принцип се вижда на плазмата от близо. Пуснах същия файл на компютъра - такова нещо нямаше. Пуснах друг епизод и гледах на същото място - нямаше ги. Пуснах друг файл с черен фон - и там ги нямаше. Много странно. Сигурно нещо от кодирането на самия файл, но пък само на телевизора?
4. Случи се и още нещо странно. Докато си гледах един филм се появиха на една единствена сцена, вертикални ленти на един кафяв фон, които ленти също бяха като Line-bleed, защото съвпадаха с косата на актьора. На други сцени ги нямаше.
5. Пуснах един Overscan тест вчера и пишеше, че по края на изображението има 1 пиксел контур, който 1 пиксел контур не се виждаше в горната и дясната част на екрана при изключен Overscan. На другите 2 страни се виждаше. Това дефект на панела ли е? Мога ли да местя картината някакси, както беше при старите монитори и телевизори?
Страх ме е да не съм си повредил панела, защото май 2 дни след като го купих го разработвах грешно.
Вместо със слайдове с различни цветове, пусках едно демо клипче на Panasonic по цял ден докато бях на работа. И тъй като някъде бях чел, че на по-висока яркост в началото, фосфорите се износват по-бързо, пусках Динамичния режим, при което, както можеби се досещате - цветовете ставаха много пресилени. Говорим за около 24 часа работа при такова положение.
Дали съм си чупил телевизора в опитите си да го разработя?