Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 64 от 102 ПърваПърва ... 1454626364656674 ... ПоследноПоследно
Резултати от 946 до 960 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Свалих си един диск за калибрация и май го оправих до допустими нива. Появиха се обаче неща, които ме дразнят.

1. Wi-Fi-то не тръгва всеки път след като телевизора се включи и не ми намира DLNA сървъра. Трябва да изключа телевизора, да изчакам, да го включа пак и тогава тръгва.
    2. Line-bleed-а е много досаден на моменти.
    3. Вчера се случи нещо много странно. Пуснах един епизод на Weeds през DLNA и на черен фон с бял текст се виждаха хоризонтални ленти по цялата дължина на екрана. Виждаха се и на бял фон, но по-трудно. Лентите не бяха цветни, а просто нарушение в това зелено "жужене", което по принцип се вижда на плазмата от близо. Пуснах същия файл на компютъра - такова нещо нямаше. Пуснах друг епизод и гледах на същото място - нямаше ги. Пуснах друг файл с черен фон - и там ги нямаше. Много странно. Сигурно нещо от кодирането на самия файл, но пък само на телевизора?
    4. Случи се и още нещо странно. Докато си гледах един филм се появиха на една единствена сцена, вертикални ленти на един кафяв фон, които ленти също бяха като Line-bleed, защото съвпадаха с косата на актьора. На други сцени ги нямаше.
    5. Пуснах един Overscan тест вчера и пишеше, че по края на изображението има 1 пиксел контур, който 1 пиксел контур не се виждаше в горната и дясната част на екрана при изключен Overscan. На другите 2 страни се виждаше. Това дефект на панела ли е? Мога ли да местя картината някакси, както беше при старите монитори и телевизори?

Страх ме е да не съм си повредил панела, защото май 2 дни след като го купих го разработвах грешно.
    Вместо със слайдове с различни цветове, пусках едно демо клипче на Panasonic по цял ден докато бях на работа. И тъй като някъде бях чел, че на по-висока яркост в началото, фосфорите се износват по-бързо, пусках Динамичния режим, при което, както можеби се досещате - цветовете ставаха много пресилени. Говорим за около 24 часа работа при такова положение.

Дали съм си чупил телевизора в опитите си да го разработя?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

3. най-вероятно фона не е бил чисто бял, а с някакъв малък процент цвят, който телевизора възпроизвежда по описание от теб начин. Естествено, това едва ли би могло да се види от повече от 50 см. от екрана.
    Прекалено много му се завираш и гледаш за дефекти.
    Това за Overscan-a нее добре. От какво подаваш сигнала? Най-вероятно не си постигнал 1:1 pixel mapping и подозирам, че част от проблемите са ти от това.
    Няма как да си прецакал нещо при това разработване.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2010

На черен фон се виждаха съвсем ясно лентите. На бял фон с малко зор, но пак се виждаха. От 2 метра това. На друг епизод, на същия черен фон и същия бял фон - не се виждаше нищо.

А това за pixel mapping-а как да го контролирам изобщо? Сигнала беше на едно калибриращо DVD и беше през DLNA подаден. Те са мп4 файлове и се пускат на телевизора.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Тези mp4 файлове с каква резолюция са?
    Възможно е DLNA плеъра на телевизора да е бъгав и да скалира излишно /дори и с един пиксел/ изображението.

Дай линк към този епизод и кажи в коя секунда е да го тествам при мен.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /&

Мизериите идват от DLNA. Аз така се впечатлявах една седмица от разните проблемчета, после ми писна и вързах телевизора към лаптопа с HDMI. Оказа се, че картината е много по-читава, цветовете по-реални, дълбоки, изображението доста по-рязко, субтитрите си ги гласиш както ти харесва, абе само предимства. А звукът естествено минава или през усилвателя или през 5.1 системката. Зависи как ми е кеф. Щото през DLNA DTS не може да подкараш, а на лаптопа не му дреме за такива проблеми.
    От този момент забравих за DLNA.
    Естествено, продължавам да се фукам насам-натам, че телевизорът ми е супер мега и има всякакви екстри.

7. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

То проблемите с DLNA не са от вчера, но имам чувството, че при новите модели телевизори те се задълбочават, вместо да се изчистват. Аз също не съм привърженик на DLNA и си ползвам HDMI връзка, но доста често това не е възможно и затова DLNA си е удобство.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Тези mp4 файлове с каква резолюция са?
    Възможно е DLNA плеъра на телевизора да е бъгав и да скалира излишно /дори и с един пиксел/ изображението.

Дай линк към този епизод и кажи в коя секунда е да го тествам при мен.
    С FULL HD резолюция са. Ето го диска за калибрацията.

http://www.avsforum.com/t/948496/avs...p4-calibration

При HD телевизия също виждам 1 пиксел в ляво, който е празен, но там така или иначе пускам Overscan-а, защото иначе има една полу-прозрачна бяла лента горе на всички канали, която изобщо не знам каква ѝ е функцията и защо е там, при положение, че под нея се вижда образ от канала.

Link към епизода ще пратя довечера, че изобщо не помня от къде го свалих. Вчера гледах още епизоди и нямаше проблем на същите места. Може да е било нещо от начина, по който плейъра на телевизора разкодира сигнала. Аз по друг начин не си го обяснявам това поведение на 1 епизод и само на телевизора.

Цитат Първоначално публикувано от dedo pop
    Мизериите идват от DLNA. Аз така се впечатлявах една седмица от разните проблемчета, после ми писна и вързах телевизора към лаптопа с HDMI. Оказа се, че картината е много по-читава, цветовете по-реални, дълбоки, изображението доста по-рязко, субтитрите си ги гласиш както ти харесва, абе само предимства. А звукът естествено минава или през усилвателя или през 5.1 системката. Зависи как ми е кеф. Щото през DLNA DTS не може да подкараш, а на лаптопа не му дреме за такива проблеми.
    От този момент забравих за DLNA.
    Естествено, продължавам да се фукам насам-натам, че телевизорът ми е супер мега и има всякакви екстри.
    Вчера пробвах няколко филма с DTS звук и тръгна без никакъв проблем. Като отворих опциите за файла от телевизора, си пишеше DTS Surround. Явно моя телевизор го поддържа. Реално DLNA е стандарт за пренос на данни. Другото идва от плейъра на телевизора. Дали ще е DLNA или флашка - няма особено голямо значение.

Проблема с Wi-Fi-то продължава обаче и почва да ме изнервя.
    ------------------------------------

In other news: Вчера си купих 3Д очила. За любопитните и тези, които не им се занимава - очилата на Самсунг, за 2012 година моделите са 69лв за 2 чифта и си работят без никакъв проблем с моделите плазма на Панасоник от 2012. Направо са си далавера, като се сравнят с тези на Панасоник, които са по 150лв за чифт. Най-евтиния вариант е ако има кой да ги донесе от САЩ, но пак излизат 150лв, но за 2 чифта. За тези пари ще взема още 2 чифта очила на Самсунг.

За този модел става въпрос. Има ги и по 1 чифт, но ако се купят по единично, 2 чифта излизат с 10лв по-скъпи.

комплект 2 чифта: http://technomarket.bg/products/0911...-ssg-p41002-xc
    1 чифт: http://technomarket.bg/products/0911...-ssg-4100gb-xc

Дразнят ме обаче глупавите сенки и разминавания при Side-by-side филмите. Ако се влезе в настройките и се премести изображението, сенките изчезват, но след 2 кадъра - пак са там. През Viera Connect инсталирах едно Viera приложение за 3Д и от там, кратките филмчета вървят без абсолютно никакви сенки и разминавания. Явно технологията за 3Д е различна. Frame Packed можеби?

Някой може ли да ми насочи към нещо, което е FULL HD 3D, за да мога да се насладя на съдържанието и телевизора без да гледам сенки?
    Някакви кратки клипчета, можеби? Бих свалил 25ГБ Blu-Ray, но не съм сигурен дали пак няма да е Side-by-side на половин резолюция и да има разминаване.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Имам го този калибрационен диск и ще видя довечера при мен през външния ми плеър как се вижда.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Имам го този калибрационен диск и ще видя довечера при мен през външния ми плеър как се вижда.
    От този калибрационен диск е само Overscan проблема. Пиксела изчезва на филмчето за Sharpness-а. От първата папка "Basic" е, но не помня кое клипче. Мисля, че 4-то или 5-то. С точките и линиите по него.
    Отляво и отдолу виждам пиксела контур, но отгоре и отдясно не го виждам. И най-интересното е, че като започна да сменям Overscan-а от On на Off и пак на On, изображението се мести. Понякога се вижда отгоре пиксела и отдясно, но не отдолу и отляво. Следващия път се сменя и така. Играе си. При превключване на функцията, просто си се размотава изображението по екрана.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@w00x, определено тази технология и модел не са за тебе. Човек си купува нещо за да го радва без въпроси, но ти си знаеш.
    Успех!

13. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от soon
    @w00x, определено тази технология и модел не са за тебе. Човек си купува нещо за да го радва без въпроси, но ти си знаеш.
    Успех!
    Просто искам да уточня къде са дефектите докато е време, за да го връщам при нужда.
    Коя технология според теб е за мен? LED? На която като ѝ видя бандинга, блийда и петната на черен фон и направо ми иде да си изтръгна очите?
    Аз съм претенциозен към всичкото си оборудване. Това не означава, че не му се радвам. Монитора ми също има трептене на тъмно сив фон и бандинг, но всичко друго му е перфектно.

Напротив. Много съм доволен от телевизора. Просто искам да изкарам почти максимума на възможностите му и да разбера дали има дефекти, за да отреагирам на време.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Любопитно ми е как вадиш DTS звук? Защото Панасоник просто не слагат в телевизорите си съответния декодер, за да имаш DTS. Тази работа с пикселите и при мен я има, но не се впечатлявам толкова. За да си напълно сигурен, че нещата са както трябва, или включи някоя цифрова HD телевизия, (аз ползвам булсат) или вържи блу рей плеър и пусни истински диск.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от w00x
    От този калибрационен диск е само Overscan проблема. Пиксела изчезва на филмчето за Sharpness-а. От първата папка "Basic" е, но не помня кое клипче. Мисля, че 4-то или 5-то. С точките и линиите по него.
    Отляво и отдолу виждам пиксела контур, но отгоре и отдясно не го виждам. И най-интересното е, че като започна да сменям Overscan-а от On на Off и пак на On, изображението се мести. Понякога се вижда отгоре пиксела и отдясно, но не отдолу и отляво. Следващия път се сменя и така. Играе си. При превключване на функцията, просто си се размотава изображението по екрана.
    При мен със този файл - 5-Sharpness & Overscan - няма проблем с Overscan-a. Вижда се перфектно контура по края. Дам ли 1% зуум и веднага се размазва всичко. Особено си лични на белите точки на черен фон.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от dedo pop
    Любопитно ми е как вадиш DTS звук? Защото Панасоник просто не слагат в телевизорите си съответния декодер, за да имаш DTS. Тази работа с пикселите и при мен я има, но не се впечатлявам толкова. За да си напълно сигурен, че нещата са както трябва, или включи някоя цифрова HD телевизия, (аз ползвам булсат) или вържи блу рей плеър и пусни истински диск.
    Ами без абсолютно никакъв проблем си излиза.

Релийса е този: Pandorum.2009.1080p.BluRay.DTS.x264-HiDt
    В NFO-то пише: AUDIO..........: English DTS 5.1 1536 Kbps
    DLNA сървъра, който ползвам е Serviio, като Transcoding-а е изключен, защото глупавата програма го ползва независимо дали има нужда или не. Няма никакви настройки на звука, защото вчера търсех по друга причина.
    Като заредя файла на телевизора и натисна Options, на Audio пише DTS (Surround), което ме навежда на мисълта, че телевизора си го разпознава и самичък.

Ако искаш да пробвам нещо друго - кажи.

При мен със този файл - 5-Sharpness & Overscan - няма проблем с Overscan-a. Вижда се перфектно контура по края. Дам ли 1% зуум и веднага се размазва всичко. Особено си лични на белите точки на черен фон.
    Твоя също ли е ST50? През плейър ли го пусна? Ако го пуснеш през USB или DLNA пак ли се вижда контура?

18. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

DTS при мен си върви!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 64 от 102 ПърваПърва ... 1454626364656674 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе