Пуснах флашка заливките на слаид,настроиките,яркост,контраст всичко на 50% и съм го оставил да се разработва.Възможно,ли е да "зависне",да остане на един цвят?
Пуснах флашка заливките на слаид,настроиките,яркост,контраст всичко на 50% и съм го оставил да се разработва.Възможно,ли е да "зависне",да остане на един цвят?
Лека поправкакога горят крушките най-често - при включване.Най-често горят при изключване
![]()
Е, няма невъзможни неща, но при мен се получи, че след няколко часа телевизора сам мина в Stand-By - т.е. изключи се. За да не се получава това трябва да му изключиш тази опция. След това не съм имал проблем.Първоначално публикувано от mirko78
Иначе дори и да зависне цветовете са равномерни и няма да ти остане отпечатък на лого.
Много благодаря за бързите и точни отговори,но сигурно ще продължа с досадните въпроси,моля простете! Това ми е първа плазма и много искам да я разработя както трябва.Смятам 200 часа да въртя заливките на D-Nice,през това време ще си гледам стария телевизор.
Влизането в сервизното меню/за проверка на заработените часове/,при работещ ТВ ,ли е, или когато е на стен-бай?
На работещ ТВ - пробвай гоПървоначално публикувано от mirko78
![]()
Не можеш да сравниш крушка с подобен телевизор. С продължителната работа се повишава температурата, а под повишена температура, повечето компоненти се износват повече, затова е хубаво или да има добро охлаждане, или да се спира техниката (не само телевизора) от време на време, за да се охлади.Първоначално публикувано от rakim
Вярно е, че ще излезнат дефектите рано, рано ако има някакви, но това не означава, че трябва зорлен да си изгаряме техниката.
Напротив, по-скоро след няколко часа работа трябва да се темперират всички компоненти и след това може да работи без да се спира. Ако непрекъснато се нагрява и накрая изгори - нещо не му е наред! Никъде в упътванията на телевизорите не пише колко часа най-много да работят непрекъснато и вярвай че има причина да е така.Първоначално публикувано от w00x
Е, компонентите ще се износват, но както казах от спиране/пускане и загряване/охлаждане износването е много по-голямо.
Моя работи няколко денонощия без да спира - през деня филмчета от компютъра и двд-то, през нощта слайдове с цветови заливки от флашката. Не съм забелязал проблем, дори така навъртя 300 часа по-бързо и вече гледам без притеснения.
Изчетох бая теми по въпроса, но още не мога да разбера защо по-дяволите трябва да се разработват новите модели на Панасоник, нали ужким са с по добри панели които нямат нужда от разработване, защото не прегаряли вече, така ли е или не е така. Също не разбрах сега решили ли са проблема със светлите помещения или не, ужким новите панели са по-добри в тая посока. Като чета официални спецификации и ревюта ужким всичко вече е решено и нямат такива проблеми, но като чета тука, дори и за новите модели разработване, кога ще се гледа и тн.
Тъкмо бях решил следващия ми телевизор да е плазма (на Панасоник) и колкото повече чета толкова повече се разколебавам.
Някой може ли да ми каже новите модели 2012 прегарят ли или не? как се виждат в светли помещения, като LCD или по - лошо? бучат ли или не?
Благодаря предварително за помоща в така получилото ми се объркване![]()
Ами аз с моя нямам проблем със светлината. Не е много светло помещението, но не е и пълен мрак постоянно. Има 2 прозореца в стаята. Единия е с постоянно пусната щора, но той така или иначе е зад телевизора, а другия е точно до телевизора и е западен, но няма проблеми със светлината. Не мога да ти кажа дали е като LCD-то или по-лошо, защото съм нямал LCD на това място. Мога да ти кажа обаче, че що се касае до отражения от екрана, се вижда по-добре от CRT-то дето беше на това място преди това. Не се вижда дребния детайл в сенките, който се вижда на тъмно, но си се вижда достатъчно комфортно. Ако вдигнеш яркостта, сигурно и детайла ще излезе.Първоначално публикувано от krassendeltchev
Моя не прегаря изобщо. Не съм видял остатъчно лого или изображение вече 2 седмици, откакто го купих. Сигурно съм на около 100 часа работа. А съм се опитвал да видя. Оставял съм един канал с лого по-дълго време и съм сменял на друг канал, като съм се опитвал да видя остатъчно лого дори за секунда да седи на екрана, но няма нищо.
Вечер, когато е тихо и му намаля звука под 30 - чувам бученето на 2 метра от него при светли изображения. най-интересното е, че отзад на 1 метър се чува също толкова силно, да не е и по-тихо. Зад телевизора няма нещо в което звука да резонира и да се усилва.
Ако мога аз лично да ти помогна с още нещо...
Благодаря ти за бързия отговор.
Да разбирам ли че ти не си го "разработвал" 100/200/300 часа?
това под 30 какво значи за звука (много тихо почти не се чува или нормално)?
то аз ще го гледам от 2.5/3 метра и ще е много гадно ако ми бучи при нормален звук
Благодаря отново![]()
Разработвал съм го само около 100 часа някъде. Не съм му поглеждал сервизното меню скоро, но сигурно съм някъде там.
30 от 100. Като за през 2 през нощта в тих апартамент е. Нормално го държа на 45-55 в зависимост от това какво гледам, но сега ще му купя един Soundbar, че то е неизбежно. Имало 8 говорителя вътре и един вуфер, но аз не мога да ги усетя. Звука не е зле, но далеч не е върховен. Може като се сложи до стена да стане различно, но на мен както ми е в средата на нищото - няма как.
При нормално гледане не се чува как бучи. Дори в момента съм на 1 метър зад него, а той си работи и не чувам бучене.
При мен е в обляна от слънце югозападна стая - през деня на режим Standard с Echo ON и Gamma 1.8 няма проблем - образът е достатъчно ярък, стига да не го пече слънцето директно отпред. Не се чува бучене - никакво, но зад телевизора имам перде и вероятно и то допринася за това. За следи - на практика не остава остатъчно изображение.Първоначално публикувано от krassendeltchev
За качество на образа - прекрасни топли цветове с дълбоко черно. Мисля че ти отговорих на въпроса.
Аз лично бих погледнал и Philips 46PFL5507 и LG 47LM765, за да има с какво да сравняваш, че иначе става много тенденциозно.
Благодаря и на двамата за уточненията. При мен отзад ще има стена на около 10см. за сега съм се спрял на P42ST50, като и той е доста голям със сравнение с 32 ката която имам сега. Още водя преговори с жената, според нея е огромен
щял да бъде не съразмерен със секцията и тн. Така че за 46/47 инча въобще не може да говорим.
Все пак като говорим за Плазми, Панасоник не са ли най-доброто?
Ами уж е най-доброто, но аз не успях да намеря модел на Samsung, за да направя сравнение, та..Първоначално публикувано от krassendeltchev
42" от 3 метра ще ти дойде малък за около седмица. Моя е 50" и от 2 метра ми е добре. В началото ми се виждаше голям, но сега е ОК. Изпълва ми периферията, а ако седна по-близо съм като на кино.
Моделите, които ти е предложил rakim ги има и 42" ако искаш такъв размер. Повечето LG-та в Техномаркет ги дават с безплатен Xbox 360.