Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 69 от 102 ПърваПърва ... 1959676869707179 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Аз да питам моя тв мина отдавна часовете за разработка но аз продължавам да си го гледам с тях настройки (от първия пост) дали има проблем защото забелязах че почва да прогаря на моменти и като сменя канала или свърши филма се оправя но винаги като го изключа се вижда нагара от последното изображение това проблем ли е ?

2.  

3. Тук е от
    Jan 2012

TX-P42G30 поява на вертикална черна ивица ?

Здравейте,отскоро ми се появи тънка черна вертикална ивица от единия край на плазмата ,вече работи повече от година други проблеми не съм имал,но това е много дразнещо ,какъв съвет ще ми дадете ,да го нося ли на сервиз ?

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако все още е в гаранция я носи веднага.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от p0ckata
    Аз да питам моя тв мина отдавна часовете за разработка но аз продължавам да си го гледам с тях настройки (от първия пост) дали има проблем защото забелязах че почва да прогаря на моменти и като сменя канала или свърши филма се оправя но винаги като го изключа се вижда нагара от последното изображение това проблем ли е ?
    Това е остатъчно изображение и е напълно нормално. Изчезва за 15 минути след смяната на канала с друг.

Цитат Първоначално публикувано от svett
    Здравейте,отскоро ми се появи тънка черна вертикална ивица от единия край на плазмата ,вече работи повече от година други проблеми не съм имал,но това е много дразнещо ,какъв съвет ще ми дадете ,да го нося ли на сервиз ?
    Носи го в сервиза - вероятно ще ти го подменят с нов.

Появата на Panasonic на IFA 2012 беше разочароваща. Според някои слухове, Panasonic ще спре производството на плазмени телевизори през 2013 г.. Причините са глобалната икономическа криза и налагането на нови технологии.
    Най-впечатляващото нещо е, че същият източник, съобщи, че серията 2012 е просто продължение на поредицата от 2011 г. [просто са обогатени с нови функции и дизайн. Нищо повече, нищо по-малко ...
    Надявам се да намерят пътя си.

Сравнение на черното UT50 vs G10: http://www.avsforum.com/image/id/281297

http://s019.radikal.ru/i603/1209/a1/8eb3a6e2de39.jpg

6. Тук е от
    Jan 2012

Благодаря ви ,да ще го нося на сервиз,интересно от какво се е появило беше изключен около 2 седмици не е работил без напрежение и сега като го включих се появи преди това не е имало ,остатъчен образ не ми се вярва да е

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Вероятно е заради температурните разширения - дешифраторите се спичат от по-високата температура в горната част на панела. След като си го изключил, контактните ленти залепени към контактните писти на дисплея са се свили заради изстиването и може би ако го оставиш да загреее наново ще се появи картина.

http://panasonic.net/avc/viera/revie...ex.html#plasma

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Направих вече 240 часа на телевизора и започнах да виждам Image Retention. Едно лого на bTV ми седи от 1 седмица. Избледнява, но е там. Вижда се на светли фонове. Вчера си правих експерименти.

Пускам EuroSport HD за 20-30 секунди и сменям на черен екран директно. И всичко си се виждаше. Дори менюто на телевизора. След няколко секунди работа, всичко изчезваше, но все пак.. това нормално ли е? В началото, като беше нов, нямаше абсолютно никакъв Image Retention, а съм го търсел и не съм го намирал.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Естествено че е нормално. Ти какво си мислиш, че като го превключиш веднага на черен екран всичко ще бъде чисто ? Няма такова нещо, не забравяй че това е фосфор!
    Изчаква се 5-10 минути работа на друг сигнал и тогава се проверява за прогаряне. Ако прогарянето е сериозно ще го видиш и след 30 минути.

Като вляза в Ю-туб на моя и поседя 50 минути, после като спра сигнала/черен екран/ точно там където е било логото на Ю-туб се вижда леко розова област с очертанията на логото , но след 20 минути работа на някакъв тв канал всичко изчезва.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Днес бях пуснал едно демо клипче да си върви докато бях на работа. Вървяло е 4 часа преди да се изключи телевизора и от логото на bTV вече няма и следа. Или поне аз не я виждам.

12. Тук е от
    Aug 2012

Колеги, моята плазма P42ST50 пристигна (замяна на дефектирала P42G20). Картината перфектна, както на старата-) Телевизорът е страхотен, но в мн ревюта, които четох за моделът, включва 2 броя активни 3Д очила, които явно липсват в модела за България. Тъпото е, че не виждам защо трябваше да доплащам за по нов модел със същата картина с намалена гаранция 2 години (старият беше с 5 години) и 3Д без 3Д очила-( Чувствам се леко измамен и писах на представителят на Панасоник.

13. HAL
    HAL е офлайн

Тук е от
    Aug 2012

Здравейте съфорумци.Преди две седмици се сдобих с една плазма на Панасоник. До сега събрах малко впечатления както и въпроси и мисля, че дойде време да споделя из форума и да потърся необходимите съвети. Предварително се извинявам, че може и да проточа поста си, но разчитам на търпението, което видях доста хора да дамонстрират към начинаещи и нискокомпетентни личности като моя милост, за което покорно благодаря
    Накратко - след изчитане на голяма част (колкото времето ми позволи) от темите във форума и разни външни ревюта, мнения и характеристки... се спрях на оптималния за мен вариант качество-финанси-големина на ТВ - Panasonic P42UT50E. Търсих специално в асортимента на Технополис, тъй като имам познат работещ там и се надявах на максимално коректно отношение. Но явно един човек не винаги може да компенсира фирмените политики, работещи така усърдно за доброто на хората ( или поне на частта от хората явяваща се шефове на съответните фирми... но за това след малко)
    Та на първо гледане плазмата ми допадна. Боя се, че мнението ми е чисто субективно - до скоро съм гледал само CRT, едва се запознах с особеностите на избирането на ТВ, а и базата ми за сравнение беше на каквот имаха на място из магазина. Но ми харесаха добрите цветове, истинското ( не сивеещо) черно, сравнително бързо пребродих менюто - къде какво мога да пипам ( интернет екстрите тепърва ще раглеждам ). Вярно - вкъщи от 3 метра бързо започна да ми малее 42", но това беше максимумът на капиталите, а и на секцията в този си вид. А и винаги мога да седна на пода по-близо
    Минус - при попадане пряко на слънчева светлина върху екрана - става идеално за огледало. Обмислях за ценовата разлика с ST50 и наличието на матиращ филтър в него, но за сега е добре - зима иде - докато се прибера от работа и ще е тъмно
    Втори минус - дистанционното е крайно неудобно.
    За образ от кабелна ТВ – нямам мнение, поне още малко ми се налага да гледам аналогова (най-евтиния пакет на Blizoo изобщо и пълна отврат поначало). HD филми от лаптопа по HDMI излизат страхотно.
    Започнах внимателно да го разработвам - намалих контраст, яркост, всички опции за предотвратяване на image retention - включени, при гледане на тв - зуум 1 или 2. Изглеждаше добре – проблеми не видях – дори и намек за прогаряне на лого при смяна каналите. И нищо чудно… след седмица и нещо, по инструкции из форума как да погледна броят разработени часове, отворих сервизното меню, очаквайки число около 50-60 часа. Та доста се изненадах да видя 656 часа и 89 вкл./изкл. .Естествено първо звъннах на моя познат от магазина да уточним тази работа. Той направи бърза консултация с колегите си и беше категоричен, че телевизорът не е бил мостра при тях, а както са го получили – така и са ми го извадили от кашона. Наистина при ваденето аз не забелязах видими следи да е ползван, сложиха батерии на дистанционното включиха го пред мен да видя, че бачка и ми го опаковаха обратно. А и приятелят каза, че за мостра от магазин е доста по-вероятно да има 2000-3000 часа работа. И от тук започват въпросите ми:
    1. Ако приемем, че не лъжат да са ползвали ТВ-то като мостра в магазина – може ли да е бил ползван за тестове или мостра преди това- в завода или другаде по линията на доставка?
    2. Тогава може ли да е бил разработван неправилно и съответно да има шанс за дефект в бъдеще или настоящ такъв в образа, който аз да не забелязвам, поради малко то си опит какво да търся?
    3. Имам ли право да настоявам за някакви права пред магазина и да ползвам сервизното меню като доказателство? Четох някъде, че гаранцията може да отпадне ако човек се ровичка там.
    4. Струва ли си, ако не мога да го сменя, да ди доплатя още 150лв за допълнителни 3г. гаранция – от 2 на 5г.?
    5. Какви проблеми мога да очаквам, ако ТВ-то е разработвано кофти, примерно dynamic mode с надут контраст?
    И надявам се не прекалявам вече, няколко въпроса от общо естество:
    6. Откъде мога видя една примерна калибрация за телевизора, както тези из hdportal.hr, ще ми трябва още време да си тренирам окото и да го направя сам.
    7. HDMI ми праща смущения от лаптопа към ТВ-то, докато гледам кабелна. Приспивам лаптопа ( не го изключвам) и образа на телевизията изведнъж се оправя. Ползвам галваничен разделител на кабелната, вързан между модема на Blizoo и телевизора, както и разклонител с филтър ( 10тина лева беше – така и не го отворих да видя дали има нещо вътре или платка с дупки за елементи :P ) . Някакви препоръки или мнения ще бъдат приветствани, тъй като старото CRT 2 пъти горя, докато не се научих да го включвам, когато САМО hdmi ИЛИ антената са включени, но не и двете наведнъж.
    8. Когато загася лампата в съседната стая, няколко големи, добре видими ленти пробягват по екрана на телевизора. Ел. мрежата ми е от старите – няма истинска „земя”, а е вързана към маса някъде долу из таблото. Ще има ли ефект, ако купя скъп и марков разклонител с филтри?
    Извинявам се предварително, ако някой от тези въпроси е разискван в друга тема, но не съм попадал до сега.
    Благодаря за проявеното търпение и съм дълбоко благодарен за всякакви аргументирани отговори На линия съм да отговоря на въпроси за телевизора, до колкото мога

Георги

14.  

15. Тук е от
    Dec 2005

Миналата седмица реших да го изтествам в игри моя 50ST50. С един приятел играхме нон стоп в кооперативен режим към 4 часа Gears of War и след като приключихме с цъкането към 3 през нощта пуснах заливки, за да видя последиците. Отпечатъци на статичните образи естествено имаше, но след гледане на 1-2 филма вече не ги забелязах. Самите отпечатъци имайте предвид, че не се виждаха, освен при пускане на едноцветни заливки.

16. Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора

Здрасти, HAL
    1 - Може тв да е бил мостра в друг магазин. Ти колко часа на ден си го пускал?
    2 и 3 -Може ако не е разработван правилно да имаш отпечатване на лога, надписи и др ако не се забелязват е добре. Обаче след като си го закупил вече нямам представа дали може да се обяви за мостра и тогава може да ти намалят от цената, но не ми се вярва. мисля че назад в темата имаше подобен случай..
    7 - По принцип не е добре при антенен кабел да сменяш защото може от разни стаятични разряди да изгори. И при мен от включен порт аналоговата се смущава. Трябва при изваден антенен кабел да включваш и изключваш HDMI порта. Но щом имаш галваничен разделител не би трябвало да е проблем.
    8 - Вътре в телевизорите/гледал съм сервизното на G20 и предполагам че на следващите модели няма де по-зле/ има доста сериозна защита.Там хората са сложили 2 варистора и някакви абсорбери на пренапрежение и би трябвало те да поемат разни токови удари. Има смисъл от отделна защита само ако е по-добъра /бърза/ от този в телевизора за де не стане така че в тв да изгори, а външната да остане. Частите вътре са добри и изпълнението на високо ниво, не знам каква ваншна защита може да е по-добра :rolleyes:

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от trademark_niki
    Колеги, моята плазма P42ST50 пристигна (замяна на дефектирала P42G20). Картината перфектна, както на старата-) Телевизорът е страхотен, но в мн ревюта, които четох за моделът, включва 2 броя активни 3Д очила, които явно липсват в модела за България. Тъпото е, че не виждам защо трябваше да доплащам за по нов модел със същата картина с намалена гаранция 2 години (старият беше с 5 години) и 3Д без 3Д очила-( Чувствам се леко измамен и писах на представителят на Панасоник.
    P42ST50 няма 3Д очила в комплекта - купуват се отделно. Очила в комплекта има само при VT50. /за щатите е различно/

18. Тук е от
    Aug 2012

Да - ще се наложи да преживея липсата на 3Д временно -( Но не е добре за Панасоник при положение, че всички дават по - 2/3/5/7 чифта очила - те нито един. Иначе от представителството им са изключително отзивчиви и ще ми добавят удължена гаранция. Сега отивам да го доразработвам - и после ще го калибрирам. С андроида го вързах без проблем през Viera remote, с Iphona не успях. Не ползвам рутер а директна ВИФИ връзка и май там е проблема. Телевизорът намира мрежата, но телефонът не го намира.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 69 от 102 ПърваПърва ... 1959676869707179 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе