Страница 27 от 94 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 1409

Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Защото са по-щадящи за панела. Може да са черни и различни нива на сивото. Избира се от менюто.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Staykov
    Телевизорът ми е Panasonic TX-P50V10E.
    Включен е сигнал през CAM модул на Blizoo,(приставка+карта на Blizoo), и не излиза екранното меню за програмите.
    Ако натисна бутона Info ми показва информациата за всяка отделна програма, коята е избрана на момента(Now,Next ,:час и име на предаването).
    През вграденият сателитен тунер съм включил сигнал от чинията , за да гледам free програмите.
    От бутона TV input, сменям сигнала между двата тунера, но program Guide ми излиза само на сателитния тунер.
    Дайте някаква идея , че зациклих.......
    P.S. ...да му забраня DVB-S тунера?.. откъде става, трябва да избирам друга страна наново.. ?
    Виж настройките си-какво си поставил да ти показва при натискане на бутона GUIDE.
    май беше....Меню - други настройки - дисплей.../имаше две положения - списък канали или програмен водач/

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Изчетох User manual-a и нищо....Минах през всички настройки на TV-to, но не го намерих.
    В manual-a има това:
    Притеснява ме изречението, че функцията се променя в зависимост от избраната страна...
    ...Филмът продължава.
    При избрана страна Швейцария или Германия, се активират и двата тунера DVB-C+DVB-S, но EPG излиза само на DVB-S.
    При избрана страна Финландия, се активира само DVB-C тунера и EPG то на Blizoo излиза. но DVB-S тунера няма пускане.
    Направих опит да не закачам сателитната антена при Швейцария, за да не хваща сDVB-S игнал и пак не става.......
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Пробвай с Германия.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Не става.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Staykov
    Направих опит да не закачам сателитната антена при Швейцария, за да не хваща сDVB-S игнал и пак не става.......
    Въстанови фабричните настройки. После избери език-български, страна-Германия, маркирай само DVB-C тунера /изключи останалите/и сканирай.
    Настройки - Настройки на дисплея - зададен наръчник - TV информация

Official Panasonic 2011 TC-PxxST30 Thread
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1319498

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Здравейте!
    Преди около 9 месеца, с помощта на форума си взех Panasonic TX-P42S20E. Някои от постоянните стари посетители може и да си спомнят за перипетиите ми по магазините с консултантите и личните ми терзания.
    Но добичето излезе сполучливо. Не мога да се оплача от нищо. Дотук го ползвах само за телевизия. Сега реших, че е настъпил момента да му изпробвам и Медиа плеъра. На първо време само с малки клипове, естествено HD, за да усетя и аз "слачината" от по-добра картина. Както си му е реда обаче, възникнаха ред въпроси и проблеми. Макар, че точа зъби за един HD плеър(от типа на DIVA, да речем), засега финасово съм твърде "дантелен" за да си го позволя. Тайно се надявам на рожденния ден, но той е чак през лятото. Затова реших да се позанимавам с SD-картите(телевизора няма USB вход). Преди да си избера и поръчам нещо, реших да ползвам пробно картата от фотоапарата на брат ми - 1GB. Тъй като в упътването пише, че машината чете само MPEG-2 и AVCHD-формати, се постарах да намеря такива(3 от първия тип) в нета или да конвертирам нещо с помощта на multiAVCHD. От тук http://www.mediacollege.com/downloads/video/hd/ изтеглих и трите клипа, а от тук http://www.highdefforum.com/high-def...clip-list.html , и два във формат wmv, които конвертирах до AVCHD(mts). С трепетно вълнение ги прехвърлих на картата, стартирах и.... нищо! Абсолютно нищо не разпозна говедцето! Реших, че може да е от картата(тя е някаква "куча марка" PRAKTICA(имам един такъв много стар цифров фотоапарат жълтурко - пълен боклук), но за всеки случай я преформатирах(FAT32) и качих и няколко снимки в jpg. Снимките ги разпозна от раз, даже им пуска и фонова музика диването, обаче клиповете - нанай! Все едно, че ги няма!
    Въпроси: 1. Сигурно бъркам нещо с тези формати и конверсии и какво е то?
    2. Ако все пак нещата потръгнат и реша да си купувам карта, SDHC 16GB достатъчна ли ще е за да поема и някои HD-филми?
    3. Коя от следните марки карти е най-подходяща(Sandisk, Transcend, Apacer, Sony или Kingston) и какво е значението на параметъра Class еди-колко си след наименованието? Всъщност, подразбрах, че това е свързано със скоростта на трансфера, но кой Class ще работи нормално - 4, 6, 8 или 10?
    4. Навсякъде в нета, а и по отворите на четците на лаптопите чета, че SD е съвместима с MMC-карта. Имам една такава(MMC) от фотоапарат Canon. Чете се и се записва без проблем на лаптоп, както и SD. Размерите и формата й са същите, само дебелината и е по-малка(1.4 мм срещу 2.1 на SD) и пиновете й също се различават. Не смея да я пробвам(тя е малка като обем, но за снимки би трябвало да върши работа) на телевизора, защото в упътването ме стряскат следните думи: "Използвайте SD карта, която отговаря на SD стандартите. В противен случай можете да причините неизправности в телевизора."
    Трябва ли да се притеснявам от това наистина и мога ли да я пробвам?
    Благодаря ви!

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

11. Тук е от
    Dec 2010

Куча марка PRAKTICA - хахаха тва ме развесели. Имам същия ТВ и снимките директно ги пействам във форматирана мини СД карта с преходник и ги чете без проблен (не всички формати). Видео не съм пробвал. За да ти помогне някой трябва да напишеш в каква директория слагаш видео файловете на картата, най-вероятно там е ключа за бараката. До колкото си спомням имаше значение.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Да, май направената директория от MultiAVCHD се слагаше в някаква определена папка на картата.
    Има го писано из форума, но съм го опитвал само един път и ставаше. Вече не помня.
    Колкото по-бързо се ориентираш към външния плеър, толкова по-бързо и повече ще се радваш на новия си телевизор.

13. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от German
    Здравейте!
    ........................
    Не мисля, че проблема е в картата. По-скоро е в структурата, която трябва да следваш. Погледни този линк: http://en.wikipedia.org/wiki/File:AV..._structure.jpg
    Погледни и тази тема на Деян: https://forum.setcombg.com/index.php/topic,38902.0.html

Успех!

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Благодаря за линковете!
    В първия обаче, точно моят модел S20E го няма, затова гледах таблиците за S10E. Ами то излиза, че трябва да се ползват само SD-карти на Pamasonic?! А да не говорим, че MMС-карти въобще ги няма в списъка - значи не стават?
    Изтеглих си програмката за форматиране от втория линк, ще я пробвам.
    А от третия не видях нищо ново полезно(аз го и четох това, преди да задам въпросите си). Пробвах и с папка AVCHD(с цялата й подструктура), която създаде конвертора, и с гол файл направо в основната папка - тц, не ще! Сега ще пробвам да форматирам картата с горната програмка и пак ще опитам, ама ме съмнява да е от това.
    Уважаеми kikimiki, не виждам повод за веселие. Аз нямах предвид старата ГДР-йска PRAKTICA, а настоящата китайска. Както казах, от 2004 г. имам един техен 2-мегапикселен апарат, който е много слаб. В последно време го ползвах само за Web-камера(слава богу, че имаше предвидена поне такъв режим). Преди няколко месеца ми се наложи да го ползвам пак като фотоапарат, и какво ми беше учудването, когато свалих снимките - изглеждат така, сякаш са с много "шум" или нещо подобно на цветен негатив. Като го върнах пак в режим на камера установих, че и като камера предава картината по-същия начин. Може би процесорът или матрицата му са се скапали, не зная.

П.П. Докато съм писал и други хора са ми отговорили. Благодаря на Momchil за връзките. Ще се възползвам и ще пиша като има резултат!

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Със сигурност телевизора работи и с други модели карти. Аз лично ползвам 3 различни, на които снимам и всички се виждат от телевизора.
    Задължително записвай всичките файлове и папки, създадени от програмата.

Ето описание на процедурата:

- SD Card (card should be formatted correctly - not with MS Windows build-in format,
    but with panasonic's utility -> (sdfv2003.exe (http://panasonic.jp/support/audio/sd...p/sdfv2003.exe)). AVCHD folder should be put INSIDE \PRIVATE\ folder
    i.e. if F:\ is your SD card, then AVCHD folder should be copied inside F:\PRIVATE (create it first).

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

>зададен наръчник<, не излиза изобщо...
    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Въстанови фабричните настройки. После избери език-български, страна-Германия, маркирай само DVB-C тунера /изключи останалите/и сканирай.
    Настройки - Настройки на дисплея - зададен наръчник - TV информация

Official Panasonic 2011 TC-PxxST30 Thread
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1319498

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Варна

Със сигурност класа на картата трябва да е от едно ниво ( не знам точно какво) нагоре. За да върви видео е нужна достатъчно голяма скорост на четене и ако картата не може да я постигне просто видео не тръгва.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 94 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе