Какво трябва да се направи за да спре жужето/бръмченето на захранващия блок при PLASMA и LCD телевизорите?
Какво трябва да се направи за да спре жужето/бръмченето на захранващия блок при PLASMA и LCD телевизорите?
soon,аз съм с pvc тапети и този звук се чува само при много светли сцени ,явно имат много по-добро шумопоглъщане от гипса !!
Най-сигурният начин е вграждане на плазмата в двойна стена от гипсокартон!!!
100% гарантирам ,че не се чува нищо !!!
При невъзможност от такива рокади решението трябва да се намери с някаква корекция вътре в телевизора. Бях чел някъде за отваряне и намазване с лак или нещо подобно на някоя от частите на захранващия блок. Имало 100% ефект и окончателно спирало жужащия резонанс на металните пластинки на блока от променливото напрежение подавано към панела спрямо нивата на яркоста в картината. Точно за това питам хора които са решили това особено дразнещо недоглеждане на производителя с цел спестяване от качественото обезпечаване на даден модел. Забелязвал съм при 2 броя (и плазма и лцд технология) от един и същ модел в единия съществува в другия не този проблем. Конкретното при тях бе, че бяха от различни партиди внос и производство.
42PV80 излезе през април 2008 година на цена 2480 леваПървоначално публикувано от Loreti
Здравейте!
Когато миналата година четях форума(дългият, старият) за да си изградя мнение за покупка на тв(за което и до днес съм му благодарен), си спомням, че бях попаднал на пост на колега, който описваше как си е направил светещ бекфон около рамката на плазмата с някакви фосфоресциращи лепенки или нещо от сорта. Искам да попитам ползвал ли е и някой друг такова подобрение и какви са му впечатленията? Също и какво точно представлява това фолио(останал съм със спомена, че май ставаше дума за нещо като "пъпки" върху самозалепваща лента) и откъде може да се купи?
hristoslav2, да не би да говориш за 42PY80!
42PV80 го следя от излизането му до покупката ,която беше Януари 2009г. за 1200 лева ! нито цената му е такава нито датата на излизане в България !!!!
Мдаа грешката е моя- писах за 42PY80Първоначално публикувано от Loreti
http://www.televisioninfo.com/conten...Conclusion.htm
hristoslav2, благодарско!
hristoslav2, целта ми по-скоро да кажа ,че сега за същите пари могат да се купят много по-добри телевизори от 2008г.! :rolleyes:
E донякъде си прав-това "много по-добри телевизори от 2008г."- e малко преувеличено. Разлика има ,но не е толкова голяма ,колкото ни се искаПървоначално публикувано от Loreti
Панасоника е долу ,LG-то горе/ Video comparison between LG 47LX9800 (top) and Panasonic TX-P42G20 (bottom)
Колегата IGNIS бърка местата им и критикува LG-то /мислейки че това е плазмата/ ,без да схваща ,че то е поставено горе
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:18719-33#1043
Това е странно понеже изглежда, че долния е по-голям но пък той си е G20 (по рамката се познава) Явно просто е по близо долния ТВ.
hristoslav2, разликата е доста прилична :
1.42PY80 - 2480 лева ,1 000 000 контраст ,DVB-T /MPEG2 вече не става /
v.s
2.42G30 - 1799 лева ,5 000 000 контраст , DVB-T + C /MPEG4 HD / , USB,SD, HD плеър ,HDD рекордер и връзка с интернет !
при HD redy телевизорите 42PV80 v.s. 42X20 и 42C3 разликата е още по-фрапираща ,особено в цената !!!
Тези сухи данни едва ли могат да послужат за реално сравнение и за доста потребители едва ли са толкова интересни (особено тази връзка с интернет, че и плейъра са мно-ого важни). Защо според теб е паднала толкова цената, особено при наличието на толкова екстри при по-новите модели?Първоначално публикувано от Loreti
X20 при пряко сравнение с PV70 (още по-стар от PV80) не става въобще - маската на екрана е една такава зелено-сивееща, отразява повече и картината е по-зле като цветове. Затова пък контраста на X20 е по-добър, признавам му го.
kirretto,това не са сухи данни, а факти.Както знаеш имам три работещи плазми модели 2007,2008 и 2010г.
и макар ,че съм доволен от старите модели новите са за предпочитане и съотношението цена/качество е в полза на новите !!!
Като изключим екстрите ,само много по-големият контраст прави картината убийствена!
P.S.По магазините все още има мостри от 2007г. насам ,на много добри цени ....може да се възползваш !
http://www.technomarket.bg/products/...nic-th-50pv70p