Здравейте,
имам Panasonic TX-P42U10E и искам да си пусна цифрова кабелна без приемника им,но разглеждайки менюта на телевизора не виждам никъде да има DVB-C (в книжката пише че има).Какво трябва да се направи!?
Здравейте,
имам Panasonic TX-P42U10E и искам да си пусна цифрова кабелна без приемника им,но разглеждайки менюта на телевизора не виждам никъде да има DVB-C (в книжката пише че има).Какво трябва да се направи!?
Първо трябва да се снабдиш с САМодул на съответната кодиравка с която работи твоя кабелнен оператор . Картата се слага в модула , а той в CI слота отстрани на телевизора. После от системното меню нулираш досегашните настройки , (пита те два пъти, защото изтрива и всички твои настройки ,които си направил) и пускаш ново сканиране съвсем отначало-държава....Първоначално публикувано от totomoto
Само да допълня ,че настройката за държава не трябва да е България а Германия или Финландия. Езика може да е български.
http://translate.google.com/translat...30-series.html
http://translate.google.com/translat...t-updates.html
Как разбрахте, че каналите на цифровата му кабелна са кодирани, че първо да си вземел CAM модул?
totomoto - фабрични, страна Германия, сканираш! Като хванеш каналите, ще видиш какво е положението и дали и кои ти отваря. Все ще има няколко свободни за тест, а може и всички да са свободни - зависи от кабелната.
totomoto ,при мен пловината канали + HD kaналите /50+17/ са свободни ,а на другият кабелен оператор всички цифрови канали са свободни ,така че пробвай без модул и после ще прецениш !
Не знам на коя телевизия си абонат, но на някои каналите не са кодирани и съответно не трябва CA модул. Провери си оператора.Първоначално публикувано от totomoto
Аз съм от Бургас,а кабелната е Скат.
Пробвах настроих както ми казахте-Финландия,Торку и се появи въпросния DVB-C тунер ,но за съжеление не хвана нищо свободно...само - кодиран сигнал.
Давай на ръчно сканиране ,като всички са на QAM 256 /6900 KS/s и честоти -150, 170 ,322 ,330, 338 ,346, 354, 362 ,370, 378, 386, 394, 402 ,410, 418, 426, 466, 594, 626, 722, 786, 850 .Не очаквай чудеса ,повечето са кодирани ,а доста от пакетите се припокриват.
За пореден път доказваш, че те води емоцията. За твоя ущърб от това на мен не ми пука, но пък продължаваш да сееш заблуда във форума. Виж си овладей емоционалните изблици, че ще вземеш да накараш някой от непросветените впоследствие да те псува.Първоначално публикувано от Loreti
А, ама как, ти само три плазми ли имаш?!
kirretto, с псуването от просветени и непросветени със сигурност си много напред!
С нито един участник във форума не съм имал пререкания ,единственият си ти!
Шариш като цветарка по темите и ръсиш простотии /при теб емоцията блика /.
Затова мисля да приключвам вече комуникацията с теб!
Здравейте,
изчетох доста материал в този сайт и сега се чудя се кой тв да си взема. Имам бюджет от 1400 лв за телевизор (нито лев отгоре).
1. Panasonic TX-P42V10E за 1300 лв (като е бил демонстративен в магазин)
2. Panasonic TX-P42G15E - чисто нов
3. Panasonic TX-P42U30E - чисто нов
4. Panasonic TX-P42S20E - чисто нов (999 лв)
Дилемата е ниска серия, но по-ново поколение срещу висока серия, но по-стар...
CynepMEH, бягай далече от №1, сигурно не си знае заработените часове в магазина. Мисля че беше модел от 2009г.
Благодаря за съвета. Наистина там предпазливо ще се действа. Ще ида да ги видя предварително тези V10 и ще преценя дали си заслужава някой от тях. Моделът наистина е 2009.
Жена ми има 42" C8 серия (ако не се лъжа), но имам забележки и ми се ще да избягвам ниските серии...
Разгледай и PANASONIC TX-P42S30E, модел от 2011г.
Panasonic TX-P42G15E също е модел 2009г.
Panasonic TX-P42S20E - 2010г.
Panasonic TX-P42U30E - 2011г.
PANASONIC TX-P42S30E - 2011г. и е донякъде наследник на V20 - взимай този