Вижте резултатите от анкетата: Как оценявате картината на вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
174. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Отлична

114 65.52%
  • Много добра

53 30.46%
  • Добра

3 1.72%
  • Средна

1 0.57%
  • Задоволителна

1 0.57%
  • Слаба

2 1.15%
Страница 30 от 116 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 1726
Like Tree148Одобрявам

Panasonic Plasma телевизори - част 4

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Хм , не мисля че е на петна - все още имам много малко впечатления от тв и май по забелязвам "зеления ефект" като загася основното осветление и гледам на по-тъмно (само "луничките" които осветяват зад тв) . На "заливки" май не се сещам да съм забелязвал нещо нередно . По-скоро ми се струва че от самото стъкло и това че гледам главно на телевизия (за сега) - то като гледам и на другите тв през голяма част от времето доста канали си зеленеят по принцип .

п.п. Сега се зачетох в едно ревю на 42ST60 и "Case in point: we originally calibrated the 42in ST60 using standard window patterns, but found that actual content appeared with a detectable (to us) green tint, which we confirmed when we remeasured it with the APL patterns on theAVSHD test disc (the APL patterns keep the brightness of the display consistent across each of the different shades)." Явно ще си иска и малко калибриране ...
    Този пост е редактиран от svetlio1; 20-09-13 в 01:22.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Цитат Първоначално публикувано от dilyn Виж публикацията
    Имах пoдобен проблем с изгорели ХДМИ портове.Ремонта беше доста скъп 180 лева ми взеха в сервиза.
    Чета по чуждите форуми ,че едното нещо което препоръчват е да се ресетне ТВ то от сервизното.Някой знае ли как се прави това?

4. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Това при мен е и в килограми - стария 32" CRT беше 50-60 кг сигурно - новите (особено LG-то) 2 пъти по-големи и 3 пъти по-леки ...

Относно картината в сравнение с ЛГ-то , вече споделих първи впечатления - на цифрова тв като скалиране може би са на едно ниво (или с лек + за Панасоник-а , все пак е 3" отгоре) , но като детайл в тъмни сцени или тъмни части от образа няма място за сравнение - на ЛГ-то за да докарам "черно" се губи доста от детайла . За спорт и бързи сцени разликата е "от небето до земята" - това е повече от ясно . Единствено лекото "зеленеене" ме спира да кажа , че картината е идеална .
    Пробва ли на режим "реалистични кино настройки"? Аз съм с тези настройки http://www.flatpanelshd.com/review.p...&id=1366730214 и няма никакво зеленеене при мен.
    Този пост е редактиран от koleto; 20-09-13 в 18:29.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от iwoto Виж публикацията
    Чета по чуждите форуми ,че едното нещо което препоръчват е да се ресетне ТВ то от сервизното.Някой знае ли как се прави това?
    Първо пробвай през потребителското меню, но ако са ти изгорели HDMI портовете няма никакъв смисъл.

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

koleto
    Пробвах и "реалистично кино" - разликата е малка - на "кино" е малко по-наситена картината . Ще пробвам с някои калибрации от ревюта , но то и още не е "разработен" панела - винаги ми е било много странно защо всички производители слагат 4-5 различни профила за настройка , но на всеки има по някоя недостъпна опция за регулиране и само 1-2 дават пълна свобода за настройка ...

7. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Първо пробвай през потребителското меню, но ако са ти изгорели HDMI портовете няма никакъв смисъл.
    Днес си поиграх повече с тв то и се оказва ,че през Хдми излиза черен екран както и индекса кой вход си(според мен дисплея работи).При тунер и СКАРТ дава черен екран и зелена ивица в дясната 3/4 от ТВ то , звук има. Явно не са изгорели само ХДМИ тата.Разкостох ТВ то и ще пращам цялата процесорна платка в Сф.Но по нея никъде няма следи от изгорял елемент.Днес обикалях сервизите в СТЗ и никъде не ми заслужиха доверието.Само 2 лентови кабела ме мъчат на платката , немога да ги извадя, ако някой знаек как се вадят да сподели...Редакция : Извадих ги , ще пиша за резултата от ремонта.
    Този пост е редактиран от iwoto; 21-09-13 в 01:38.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

10. Member
    Тук е от
    Mar 2013

@hristoslav2

Има ли информация какви процесори са използвани в ST60 и Х60 сериите на Панасоник .

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Soma Виж публикацията
    @hristoslav2

Има ли информация какви процесори са използвани в ST60 и Х60 сериите на Панасоник .
    Не съм попадал на такова инфо.

12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Нещо не откривам инфо- за ST60 има ли вариант да се свали листата с каналите и да се редактира на компютър ?

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Нещо не откривам инфо- за ST60 има ли вариант да се свали листата с каналите и да се редактира на компютър ?
    Channel List Editor für LG, Samsung, Toshiba, Panasonic | Sven Ullrich

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

То програмата я имам още от ЛГ-то , ама не видях начин да изкарам листа от тв

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Разходи се утре до сервиза на Панасоник и ги разпитай - после опиши подробно как става.

pceditor_V2003.jar_ | Sven Ullrich

хммм като се поразрових....ама и теб те мързи да търсиш.

Panasonic VIERA Channel List Editor 2.0.3 [kostenlos]
    Klaus Telemann Editoren

Wolfgang Litzingers SetEditPanasonic
    http://www.seteditfiles.de/SetEditPa...nasonic_de.pdf

ChanSort - Browse Files at SourceForge.net
    Klaus Telemann Editoren

panasonic viera downloads - Free software downloads and software reviews - CNET Download.com

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Имам питане към собствениците на новите ZT60, VT60, GT60, ST60
    Какви са възможностите за настройки в менюто тази година ?

Само за пример - моделите от 2012
    VT50 - 10-точков баланс на бялото + 10точкова гамма + CMS по 6 цвята (основните RGB и допълнителни YCM)
    GT50 - 2-точков баланс на бялото и (ISFccc) и CMS по 3-те основни цвята
    ST50 - 2-точков баланс на бялото и (ISFccc)

VT60 - 10-точков баланс на бялото + ?
    GT60 - 10-точков баланс на бялото + ?
    ST60 - 10-точков баланс на бялото и (ISFccc)
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-09-13 в 19:58.

18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Аз снощи сложих тия -
    Viewing Mode: True Cinema
    Contrast: 57
    Brightness: 0
    Colour: 50
    Tint: 0
    Sharpness: 0
    Colour Temperature: Warm
    Vivid Colour: Off
    Colour Remaster: Off
    Ambient Sensor: Off
    Noise Reduction: Off
    Page 2
    MPEG Remaster: Off
    Intelligent Frame Creation/24p Smooth Film: Off
    Advanced Settings
    Panel Luminance Setting: Mid
    Adaptive Gamma Control: 0
    Black Expander: 0
    Colour Gamut: Normal
    White Balance 2-Point:
    White Balance
    R-Gain: -3
    G-Gain: -6
    B-Gain: 0
    R-Cutoff: 0
    G-Cutoff: -2
    B-Cutoff: 0
    White Balance 10-Point:
    10 R 1/G5/B-5,
    20 R-6/G13/B-4,
    30 R0/G-8/B-6,
    40 R-2/G1/B0,
    50 R2/G6/B-2,
    60 R0/G4/B1,
    70 R-6/G0/B-4,
    80 R-3/G2/B-3,
    90 R-7/G1/B0,
    100 R-3/G3/B17
    Colour Management:
    Red Hue -17, Saturation 19, Luminance 2,
    Green Hue -12, Saturation -43, Luminance 1,
    Blue Hue 0, Saturation 0, Luminance 1,
    Gamma: 2.4
    Gamma Detailed: 10 0, 20 14, 30 4, 40 1, 50 1, 60 0, 70 0, 80 -4, 90 -4, 100 0
    Option Settings
    Game Mode: Off (unless gaming)
    Film Cadence Mode: On
    1080p Pixel Direct: Needs to be tested with source
    Screen Settings
    16/9 Overscan: Off
    Side Panel: High
    Pixel Orbiter: Auto/On - personal choice -
    и за сега съм доволен - само гамата ми идва малко тъмна на 2.4 и си я оставих на 2.2 - това дава и отгаовор на възможнастите за настройка

п.п. Така и не намирам опцията за копиране на листата с каналите на външен носител
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-09-13 в 19:59.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 116 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе