Тези сиви хоризонтално ленти ми мязат на ШИМ, или се бъркам?
Отлична
Много добра
Добра
Средна
Задоволителна
Слаба
Тези сиви хоризонтално ленти ми мязат на ШИМ, или се бъркам?
Ако това виждате това, то определено баланса е грешен
1. Пускате си диска от поста ми по-горе, зарежда се дирекно ISO файла в HMS и тръгва от воле, за целта телевизора се задава като панасоник blue ray плеър.
2.Пуска се режим реалистично кино, ресет на фабричните настройки, промяна на дву точковия баланс спрямо тези основни настройки:
Viewing mode: True Cinema Contrast 60 Brightness 0 Colour: 50 Sharpness: 0 Color temperature: Warm Vivid Color: Off Ambient sensor On/Off Noise reduction Off Mpeg Noise reduction Off Intelligent Frame Creation Off Panal luminance setting Low Adaptive gamma control 0 Black expander 0 Gamma 2.2 16:9 Overscan Off R-Gain -2 G-Gain -3 B-Gain +3 R-Cutoff 0 G-Cutoff -1 B-Cutoff +1
3. Зарежда се тестовия патерн с 10 те сиви полета - тука веднага лъсват дефектите, корегираш където сивото не е сиво! При мен се наложи корекция само на определени нива, като червения цвят трябваше да се намали. Резултата от операцията е перфектна сива таблица (не променяйте зеленото и синьото за тях си трябва уред, човешкото око е чуствително спрямо червения цвят и може да го различи).
4. Записвате си настройките и се наслаждавате на страхотната картина на която е способен телевизора . Довечера ще си пусна мойте настройки за сравнение.
Този пост е редактиран от koleto; 07-11-13 в 14:31.
Test Panasonic ST60 : une référence pour le Blu-ray ! | HDfever Настройки за европейските модели - моля пробвайте ги и споделете. Би трябвало да са по-добри от предишните- отзивите от руснаците са добри. Вижда се залитане в червеното при високи нива, такива бяха и мойте впечатления.
Този пост е редактиран от koleto; 07-11-13 в 15:20.
Зелените вертикални ивици....руснаците коментираха, че са причинени от прегряване на панела в тези области. Причината - лошото охлаждане на местата отзад, където са монтирани Main board-а и захранващият блок. Помня само, че монтираха дистанциращи шайби на захващащите болтове на платките - с цел да ги отдалечат от плазменият панел.
Занеси го в сервиза и пиши какво са ти казали.
Да спирам ли с разработката тогава? Да не вземе да прогори така.
Иначе като намаля контраста и те намалят осезаемо... луда работа, нов телевизор.
Няма да прогори. Проблема рядко се среща - има няколко десетки оплаквания от него по форумите. Съветвам те, да го занесеш в сервиза и там на място да преценят какво ще правят.
http://reviews.cnet.com/8301-33199_7...ustry-experts/
Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-11-13 в 23:55.
Може и ШИМ да е, знам ли...
Искам да се извиня на колегите! В предният си поуст - "И как се вижда на плазмодия (игнорирайте сивите хоризонтални ленти от камерата, разбира се...и сори за качеството): imgur: the simple image sharer ", съм допуснал грешка. Екзето което ползвам за калибриране, на този екран дава възможност, като кликнеш и да сменя RGB градации в сивият фон и това синьото в ляво на снимката е грешка по мое невнимание.
Колега, koleto, благодара ви за линка! Направих тези настройки преди малко и сивият екран, е почти перфектно сив в този режим вече, с леееко избиващ жълто-зеленикав отенък. С настройките на D-Nice, както вече казахме - избива червеното.
Днес влизах в 3D настройки и се оказа, че имам активни само първите два реда от горе - 3D откриване и 3D сигнал съобщение, останалите 3D честота обновяване, 2D-3D Дълбочина, 3D регулиране, Размяна Ляв/Десен образ, Плавни движения - не мога да ги избирам и променям, активни са само и Предпазни мерки? Какво трябва да включа/изключа за да мога да ги променям?
Може би най-точното ревю ,което съм чел - без "рекламни" изцепки и без спестяване на проблемите - а USB плеъра най-вероятно работи на 60хц (а не на 24 , както предполагат франсетата) и това едва ли е случайно , с оглед проблемното 24хц изобразяване .
bekata , 3Д настройките са активни , като подадеш 3Д сигнал .
Този пост е редактиран от svetlio1; 08-11-13 в 23:50.
Panasonic спира производството на плазмени телевизори
Panasonic спира производството на плазмени телевизори | Мениджър News
Не че нещо, ама видя ли от коя дата е статията?
Здравейте, присъединих се към листа на собствениците на TX-P50ST60E . За сега разработвам, но по нататък ще участвам активно.
Хареса ми, че има доста информация за модела и дори примерни настройки в темата.
Честито, със здраве да ползваш плазмата . Аз също от тази вечер се сдобих със същия модел . Мога да сравнявам спрямо стария 42pv80 и първите впечатления от новия тв са доста положителни. Не ми прави впечатление за зененеене или друг проблем с образа. Първоначално ми се стори много нисък контраста , но му намерих цаката като изключих сензора за светлина в помещението . Просто старата ми плазма има доста засилен контраст и цветове в Normal настройка в сравнение с TX-P50ST60E . Разбира се ще направя и собствени настройки на картината . За момента още цъкам по телевизора и не мога да му се нарадвам . Тези момченца от Технополис Младост се опитаха най нахално да ми пробутат мостра докарана от друг магазин. И то при наличието на 4 бр в склада им . То беше разкъсан яко кашона от едната страна , вътре всичко беще " наопаки". Внимавайте с тези псевдо консултанти . При пускане на ТВто не видях България като страна и зададох "ДРУГИ" . Наредиха ми се каналите от 1 нататък , но пък изкочиха най отпред HD каналите. Би трябвало да са последни по схемата на оператора . На Net1 съм . Забелязах,че много слабо е нагрят панела след вече 6-7 часа работа . Старата плазма направо си е като радиатор. Да не са ми пробутали LED в кутията та на плазмата... майтап... та грее така слабо. В Технополис като че повечко са топли , явно работят нон стоп. Хайде със здраве и дано повече колеги да хванат последния влак на качеството . PS: Има нов фърм от 2 дни насам с несъществени подобрения. Sorry, фърма е от преди месец , не съм видял точно.
Този пост е редактиран от ceco7; 10-11-13 в 10:05.