Вижте резултатите от анкетата: Как оценявате картината на вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
174. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Отлична

114 65.52%
  • Много добра

53 30.46%
  • Добра

3 1.72%
  • Средна

1 0.57%
  • Задоволителна

1 0.57%
  • Слаба

2 1.15%
Страница 43 от 116 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 1726
Like Tree148Одобрявам

Panasonic Plasma телевизори - част 4

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Хайде и аз да се похваля. От днес съм с нова плазма 50ST60

Цитат Първоначално публикувано от alex_ Виж публикацията
    ...Но определено избраната страна е Германия и бяхме го настроили още намясто в ТП.Но все пак къде да проверя да ли е Германия.
    Как да проверя да ли съм в ШОП или дали е друго и на какво трябва да е.
    Системната актуализация вече го изключих.
    А за заключването на каналите как става!...
    Честито и със здраве да си го ползвате

За да влезеш в режим ЖИЛИЩЕ и друга държава трябва да ресетнеш към начални настройки:
    Настройки > Системно меню > Начални настройки
    Аз избрах държава Финландия, област турку. Каналите започнаха от 1000, след това номерирах каналите, които гледаме от 1 нататък. Така е доста удобно, защото каналите, които не гледаме си останаха с номера 1000 и нещо. Ако обаче освен това искаш и да ги скипираш, отиваш на списък канали и махаш тикването от съответния канал.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Цитат Първоначално публикувано от drpetar Виж публикацията
    Хайде и аз да се похваля. От днес съм с нова плазма 50ST60

Честито и със здраве да си го ползвате

За да влезеш в режим ЖИЛИЩЕ и друга държава трябва да ресетнеш към начални настройки:
    Настройки > Системно меню > Начални настройки
    Аз избрах държава Финландия, област турку. Каналите започнаха от 1000, след това номерирах каналите, които гледаме от 1 нататък. Така е доста удобно, защото каналите, които не гледаме си останаха с номера 1000 и нещо. Ако обаче освен това искаш и да ги скипираш, отиваш на списък канали и махаш тикването от съответния канал.
    Благодарим!
    Честито и от нас!
    Вчера цял ден пак си играх с тези канали избрах страна Германия.
    И след автоматично настройване на каналите ,всички канали пак бяха от 1000 нагоре и радиата от 3000 нагоре.
    Пак си играх да ги избера съответно каналите за Фаворит 1 ,Фаворит 2 и т.нат... със съответните номера и дано този път се запазят ,тъй
    като миналия път след всичките тези операции след като изключих тв то и на другия ден като го включих все едно нищо не съм направил .
    Нито бяха останали канали по съответните Фаворити нито бяха с променените номера на каналите ,пак бяха от 1000 нагоре.
    Но тази сутрин нямах време да го включа и да видя резултата и най-вероятно това ще е след като се прибера довечера..
    И пак ако се повтори всичко този път не знам какво да правя.
    Докато се сдобием с тази плазма имахме ЛЦД 40' и в момента във вкъщи не мога да ги успокоя ,че при плазмата ще имаме много по- хубава картина ,но на децата и на жената нещо не им харесва.Нещо ни зеленее някак е с по-слаб контраст,можеби сме свикнали Лцд то да ни свети по-силно.Или се дължи на факта,че стойностите първоначално са занижени.До сега сме нямали плазма и съответно не сме гледали такава технология ,но ако продължи така ще имам доста натиск върху мен,тъй
    като аз апелирах и държах да си вземем тази технология..
    При вас (собствениците на тази технология и най вече модел 50ST60) как сте с впечатленията си за картината!!

Хубав ден на всички!

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Просто досега си свикнал на изкъкления образ на LCD. На много хора той им допада повече, въпреки че е нереален. Ако семейството ти търси подобна картина не е трябвало да взимаш плазма.
    Каналите можеш да си ги преместиш на началните номера - 1,2,3... Става със синия бутон ако не се лъжа - SWAP.
    Аз доесега не съм намерил вариант да ги настрои автоматично от 1. Честно казано ми харесва ги бута над 1000 защото така по-лесно си подреждам гледаните от мен канали напред.

5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

...И след автоматично настройване на каналите ,всички канали пак бяха от 1000 нагоре и радиата от 3000 нагоре.
    Пак си играх да ги избера съответно каналите за Фаворит 1 ,Фаворит 2 и т.нат...
    Както ти каза и lazarus18, това че каналите почват от 1000 нагоре е даже по-удобно, защото по-лесно можеш да си преномерираш каналите, които гледаш, тръгвайки от 1 нататък. Не като Фаворити, а като нови номера.
    Отиваш на списък канали, маркираш съответния канал, цъкваш синия бутон, вкарваш новия номер и натискаш ок.

... При вас (собствениците на тази технология и най вече модел 50ST60) как сте с впечатленията си за картината
    И аз като теб досега гледах 40" ЛСД Напълно съм съгласен с lazarus18 че цветовете при ЛСД са по-изкуствени. Моите първи впечатления от плазмата са за по-реални и по-плътни цветове. Пък и сега настройките за контраст и яркост са доста занижени. И чувам че на екрана му трябва малко време за да покаже какво може. Нямам усещане за зеленеене. Засега всички вкъщи са доволни. След прословутите 200 ч. и калибриране си мисля че картината ще е повече от отлична.

6. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от drpetar Виж публикацията
    Както ти каза и lazarus18, това че каналите почват от 1000 нагоре е даже по-удобно, защото по-лесно можеш да си преномерираш каналите, които гледаш, тръгвайки от 1 нататък. Не като Фаворити, а като нови номера.
    Отиваш на списък канали, маркираш съответния канал, цъкваш синия бутон, вкарваш новия номер и натискаш ок.

И аз като теб досега гледах 40" ЛСД Напълно съм съгласен с lazarus18 че цветовете при ЛСД са по-изкуствени. Моите първи впечатления от плазмата са за по-реални и по-плътни цветове. Пък и сега настройките за контраст и яркост са доста занижени. И чувам че на екрана му трябва малко време за да покаже какво може. Нямам усещане за зеленеене. Засега всички вкъщи са доволни. След прословутите 200 ч. и калибриране си мисля че картината ще е повече от отлична.
    Благодаря ви за отговорите!
    Надявам се ,че след тези първоначални 200 ч и при нас ще е всичко добре .За сега сме навъртяли 22 ч ,значи след около 15-20 дена да сме живи и здрави
    ще си споделим мненията!

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

alex_
    Предлагам ти да направиш един експеримент. Нареди един до друг старият кинескопен телевизор, до него 50ST60 и после LCD-то. Пусни им еднакъв SD/HD сигнал с бързи сцени и изгаси лампите. Нареди семейството си пред тях да гледат и нека всеки да си каже мнението чия картина му харесва повече.
    Пусни 50ST60 на режим кино- без да го ограничаваш (LCD-то също)!!

Добавено в FAQ

Bit Error Rate - вероятността да бъде получен грешно един бит от сигнала.
    (Меню -> Настройки -> DVB-C меню настройки -> Състояние на сигнала)
    Изразява се като някаква дроб:
    Един случай на хиляда бит-а = 1/1000 = 0.001 = 1*10Е-03= едно по десет на минус трета степен
    Нормални стойности са X*10E-06 или 10Е-07 или 10Е-08. Падне ли под Х*10Е-05 нещата започват да стават лоши Т.е. трябва да имате ВЕR от порядък на минус шеста, седма степен за да сте ОК.

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Моя пък си ги подреди от 1 нататък - не помня какво съм избирал за държава , може би още в магазина е сложен на България (ако изобщо има) ... Зеленеенето си го има със стандартните настройки и при мен , но с настройките на D-Nice (имаше ги по-назад) се елиминира и са перфектни . За контраста не знам , но всички калибрирани редовно ги пишат над 70 (78-79 , а някъде и 90-100 ) - аз такъв контраст не мога да издържа - все едно електрожен гледам - може би има значение , че гледам само вечер и то в повечето случаи на приглушено осветление - за дневни настройки може и да са добре такива стойности .
    alex_, хич не го чакай , ами вечер като не гледате пускай да се въртят заливките за разработване и си готов за седмица , и гледайте тв каналите на аспект zoom , ОСОБЕНО ъTV и БНТ1 , за "нормални" канали като НВО , Хистори и немските не е задължително .

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Колеги, има ли от къде да се провери колко часа е работил телевизора (освен от сервизното меню)?Става дума за TX-P42GT50E

11. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    alex_
    Предлагам ти да направиш един експеримент. Нареди един до друг старият кинескопен телевизор, до него 50ST60 и после LCD-то. Пусни им еднакъв SD/HD сигнал с бързи сцени и изгаси лампите. Нареди семейството си пред тях да гледат и нека всеки да си каже мнението чия картина му харесва повече.
    Пусни 50ST60 на режим кино- без да го ограничаваш (LCD-то също)!!

Добавено в FAQ

Bit Error Rate - вероятността да бъде получен грешно един бит от сигнала.
    (Меню -> Настройки -> DVB-C меню настройки -> Състояние на сигнала)
    Изразява се като някаква дроб:
    Един случай на хиляда бит-а = 1/1000 = 0.001 = 1*10Е-03= едно по десет на минус трета степен
    Нормални стойности са X*10E-06 или 10Е-07 или 10Е-08. Падне ли под Х*10Е-05 нещата започват да стават лоши Т.е. трябва да имате ВЕR от порядък на минус шеста, седма степен за да сте ОК.
    Интерес на истината съм го мислил и аз ,но само с ЛЦД -то и плазмата един до друг ,тъй като кинескопен нямам.Но за момента нямам време и най-вече място да ги сложа един до друг.Но за напред най-вероятно ще го направя.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Моя пък си ги подреди от 1 нататък - не помня какво съм избирал за държава , може би още в магазина е сложен на България (ако изобщо има) ... Зеленеенето си го има със стандартните настройки и при мен , но с настройките на D-Nice (имаше ги по-назад) се елиминира и са перфектни . За контраста не знам , но всички калибрирани редовно ги пишат над 70 (78-79 , а някъде и 90-100 ) - аз такъв контраст не мога да издържа - все едно електрожен гледам - може би има значение , че гледам само вечер и то в повечето случаи на приглушено осветление - за дневни настройки може и да са добре такива стойности .
    alex_, хич не го чакай , ами вечер като не гледате пускай да се въртят заливките за разработване и си готов за седмица , и гледайте тв каналите на аспект zoom , ОСОБЕНО ъTV и БНТ1 , за "нормални" канали като НВО , Хистори и немските не е задължително .
    Тези настойки ли имаш на предвид:

Аз снощи сложих тия -
    Viewing Mode: True Cinema
    Contrast: 57
    Brightness: 0
    Colour: 50
    Tint: 0
    Sharpness: 0
    Colour Temperature: Warm
    Vivid Colour: Off
    Colour Remaster: Off
    Ambient Sensor: Off
    Noise Reduction: Off
    Page 2
    MPEG Remaster: Off
    Intelligent Frame Creation/24p Smooth Film: Off
    Advanced Settings
    Panel Luminance Setting: Mid
    Adaptive Gamma Control: 0
    Black Expander: 0
    Colour Gamut: Normal
    White Balance 2-Point:
    White Balance
    R-Gain: -3
    G-Gain: -6
    B-Gain: 0
    R-Cutoff: 0
    G-Cutoff: -2
    B-Cutoff: 0
    White Balance 10-Point:
    10 R 1/G5/B-5,
    20 R-6/G13/B-4,
    30 R0/G-8/B-6,
    40 R-2/G1/B0,
    50 R2/G6/B-2,
    60 R0/G4/B1,
    70 R-6/G0/B-4,
    80 R-3/G2/B-3,
    90 R-7/G1/B0,
    100 R-3/G3/B17
    Colour Management:
    Red Hue -17, Saturation 19, Luminance 2,
    Green Hue -12, Saturation -43, Luminance 1,
    Blue Hue 0, Saturation 0, Luminance 1,
    Gamma: 2.4
    Gamma Detailed: 10 0, 20 14, 30 4, 40 1, 50 1, 60 0, 70 0, 80 -4, 90 -4, 100 0
    Option Settings
    Game Mode: Off (unless gaming)
    Film Cadence Mode: On
    1080p Pixel Direct: Needs to be tested with source
    Screen Settings
    16/9 Overscan: Off
    Side Panel: High
    Pixel Orbiter: Auto/On - personal choice -
    и за сега съм доволен - само гамата ми идва малко тъмна на 2.4 и си я оставих на 2.2 - това дава и отгаовор на възможнастите за настройка

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

alex, svetlio, няма как с едни и същи настройки да се гледа и денем и нощем. Най-малкото гамата и контраста трябва да се настроят според условията.
    Когато се прави калибрация, тя едно, че е направена за конкретната бройка, но и за конкретния източник и условия на гледане.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Готовите настройки не стават - поне при мен. Баланса на бялото в режимите за настройка (реалистично кино и потребителски)е плачевен - при мен червеното избива при доста нива на сивото. Трябва си калибрация или да се чакат настройки поне от европейски модели. Най-добре за мен са тези настройки - Panasonic ST60 review - FlatpanelsHD с донастройване на отделните нива на сивото (премахване на червеното) с тестовите патерни от тук :AVS HD 709 - Blu-ray & MP4 Calibration . Знам че без уред е несериозно, но резултатите са доста по-добри спрямо готовите настройки.
    Този пост е редактиран от koleto; 06-11-13 в 17:54.
    Той одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    alex, svetlio, няма как с едни и същи настройки да се гледа и денем и нощем. Най-малкото гамата и контраста трябва да се настроят според условията.
    Когато се прави калибрация, тя едно, че е направена за конкретната бройка, но и за конкретния източник и условия на гледане.
    Знам разбира се , това е и един от недостатъците на ST60 - малко профили за настройка . "Готовите" настройки се ползват за основа - аз пробвах поне 4-5 варианта и тоя на D-Nice пасна най-добре за моя 50ST60 и от там го препоръчвам за бройки със зелен оттенък . Явно партидите са със "зелен" и "червен" оттенък (като на koleto) и споделеното от нас ще "спести" време и излишни опити на потребители със сходни проблеми . Калибрацията е хубаво нещо , но тук в България е почти невъзможно за изпълнение , а още повече за "провинцията" .
    Друго ,в което съм почти 100% убеден е , че Панасоник изобщо не са се справили с "50хц-я бъг" и "зелените сенки" си ги има (поне в мята бройка , а като чета и други) . 24хц също нещо не му се отдават май (същите проблеми , като на 50хц -"зелени" сенки и не особено плавна картина) и си оставих плеъра на 60хц , където картината е "трепач"
    Той одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Колеги, koleto и svetlio1, бихте ли били така добри, да споделите настройките си, моля! Съответно за режимите - Потребителски и Реалистично кино.
    Аз в момента, на около 220 часа работа на ТВ-то, съм със следните леко моднати на D-Nice, които ползвам за сателитна телевизия през HDMI:

Картина
    Режим на гледане: Потребителски
    Контраст: 66
    Яркост: +3
    Цвят: 44
    Нюанс: 0
    Рязкост: 7
    Цветна температура: Топъл
    Жив цвят: Изкл.
    Сензор обкръжение: Изкл.
    Шумопонижение: Изкл.
    Понижаване MPEG шума: Изкл.
    Intelligent Frame Creation: Минимум (в опит да намаля дъговият блур при 50 Hz, който го има при мен)

Допълнителни настройки
    Настр. осветеност панел: Среден
    Адаптивен гама контрол: 0
    Коректор на черния цвят: 0
    Цветова гама: Нормален

Баланс на бялото
    R-ниво: 5
    G-ниво: 0
    B-ниво: 5
    R-изключване: 3
    G-изключване: 0
    B-изключване: 1

Фина настройка
    10 R-ниво: -20
    10 G-ниво: 0
    10 B-ниво: 13

20 R-ниво: 5
    20 G-ниво: 0
    20 B-ниво: 14

30 R-ниво: 7
    30 G-ниво: 0
    30 B-ниво: 4

40 R-ниво: 6
    40 G-ниво: 0
    40 B-ниво: 2

50 R-ниво: 3
    50 G-ниво: 0
    50 B-ниво: -4

60 R-ниво: -3
    60 G-ниво: 0
    60 B-ниво: -8

70 R-ниво: -2
    70 G-ниво: 0
    70 B-ниво: -7

80 R-ниво: 6
    80 G-ниво: 0
    80 B-ниво: -1

90 R-ниво: 1
    90 G-ниво: -1
    90 B-ниво: 2

100 R-ниво: -11
    100 G-ниво: 0
    100 B-ниво: 4

Режим цветове
    R-нюанс: 2
    R-насищане: -39
    R-яркост: -9

G-нюанс: 12
    G-насищане: -50
    G-яркост: 0

B-нюанс: -22
    B-насищане: 8
    B-яркост: -8

Gamma
    Gamma: 2.6

(Gamma) Фина настройка
    10 Ниво: -33
    20 Ниво: -15
    30 Ниво: -6
    40 Ниво: -3
    50 Ниво: -2
    60 Ниво: 3
    70 Ниво: 3
    80 Ниво: -1
    90 Ниво: 0
    100 Ниво: 0

И, да, както спомена колегата koleto, при тези настройки, червеното "избива" на сиви тестови снимки, в средата и в ляво на екрана, при мен също.
    Този пост е редактиран от Той; 06-11-13 в 22:06.

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

И аз съм с тия (контраст-64 , яркост-2 , рязкост 10) , като на "реалистично кино" са ми същите + контраст на 70 уж за дневно гледане , но май няма кой де ги ползва , че гледам само вечер . За телевизия сега пробвам IFC на средно и май не виждам проблем - има лек намек за "сапунен" ефект , но за телевизия не е проблем - особено за спорт . Също не съм много очарован от справянето с лош СД материал ( като повечето стари сериали по тв) , има един "праг" , под който СД-то е доста зле , а над него - супер , забелязъл съм , че СД-то на History го показва перфектно - почти като ХД канал - бившото ми ЛГ беше по-добре в това отношение с настройките , които му бях направил беше много добре на СД и общо взето не си спомням да имаше сериозна разлика , като при Панасоник-а в различни СД материали .
    Той одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Ето образно, избиващото червено и синьото в ляво, без значение дали е включено 1080р Pixel Direct-а:

Тестовата снимка, която ако всичко е ОК с монитора или ТВ-то, трябва да се виждат нива на сивото от най-светло отгоре, да тъмно в долната част, без доловими градиенти - плавно преливащи нива:
    imgur: the simple image sharer

И как се вижда на плазмодия (игнорирайте сивите хоризонтални ленти от камерата, разбира се...и сори за качеството):
    imgur: the simple image sharer

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 116 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе