Имаш HALLO ефект !Провери остротата на картината на колко си я сложил /не трябва да е на повече от 50%/.Ако трябва я намали и ореолите почти ще изчезнат.Първоначално публикувано от Grimsoul
Имаш HALLO ефект !Провери остротата на картината на колко си я сложил /не трябва да е на повече от 50%/.Ако трябва я намали и ореолите почти ще изчезнат.Първоначално публикувано от Grimsoul
Пробвай да изключиш "разширена рязкост" ако ти е включена- важи особенно за футболни предавания!Първоначално публикувано от Grimsoul
От посочените настройки контраста е много завишен!
Пробвай с яркост - 56, контраст 69, цвят 40 дали няма да е по естествена картината.
Пробвах и двете предложения, но без ефект . Започвам да се чудя дали не е от сигнала, но това което ме безспокои е, че проблема се появява само когато камерата е по- отдалечена.
Днес гледах под лупаПървоначално публикувано от adtomov
SAMSUNG LE-37B553 на стикера отстрани-AC02.Mатрицата беше като на снимката
Предположение №2Philips 37PFL9604, код -189 - MVA от AUO
Как да задам профил компютър на някой вход?Първоначално публикувано от koleto
Защото когато свързвам телевизора като монитор, мога да задавам PC режим само на 1920x1080, ако резолюцията е по-малка(такава ползвам при игри) PC режим е заключен. А между включен и изключен има огромна разлика и си личи много, но при игрите с по-ниска резолюция винаги е изключен.
От home/добавете устройство/избираш компютър/задаваш вход на който е свързанПървоначално публикувано от Mayhem
Виж, аз изобщо не се опитвам да те разубеждавам от този модел или от марката Филипс. Просто коментирам технологията Edge LED като цяло и ти казвам какво може да се очаква от нея като плюсове. Аз не я одобрявам в нито една марка. Виждал съм я в Самсунг, Филипс и Сони и просто споделям негативното си отношение към нея.Първоначално публикувано от vorotsen
благодаря ти,,lazarus18 ще имам в предвид съветите ти при избора ми за тв.Първоначално публикувано от lazarus18
Здравейте, днес се регистрирах и искам да попитам нещо.
Купих си Philips 32PFL7404H, до тук нищо необичайно.Проблема който ме тормози е, че в сервизното меню пише, че матрицата му е на Sharp D3LZ93, а кода е 221.Никъде в никоя таблица(от интернет и форуми) не съществуват такива компоненти в този модел.На всякъде пише, че този модел е с LG матрица и с код 183, ако не се лъжа.Може ли някой да ми обясни защо се получава това разминаване.В Google също не намирам D3LZ93 и съм доста объркан.
Благодаря за все отговор.
Един и същ модел може да има матрици от различни производители.Пазара на матрици се мени всеки месец-цените падат на едни на други се вдигат.Съответно от търговският отдел на Филипс са реагирали според пазарната конюнктура.Примерно са били планирани да се произведат 300 000 бройки от твоя модел и са били направени заявки за покупка на съответният брой и размер матрици. Пазара се променя-тези 300 000 бройки са продадени /няма поръчани и запазени още бройки от модела матрица поставян до момента/ и се купува това което е налично на пазара за матрици и отговаря на класа телевизор. Няма място за притеснения!Първоначално публикувано от jigsawx
Благодаря за инфото за кода-ще го поставя в таблицата.
Ок разбрах.Благодаря ти за инфото по моя проблем.Радвам се, че и аз съм станал полезен по някакъв начинПървоначално публикувано от hristoslav2
![]()
Скоро няма ли да има нови 32 и 37 инчови модели от 7ХХХ серията на бг пазара освен 7404 ?
Ако някой още не е разбрал, след последния фърмуер ъпгрейд в менюто на 7404 а сигурно и на други модели се появи функцията "scenea" - телевизора става картина:
Question
What is the new Scenea item in the Home menu all about ?
Answer
With Scenea you can view a photo as a painting on the wall. Select the item in the Home menu and press OK to show the photo. To exit Scenea, press any key on the remote control. We recommend setting the TV to the energy conscious ‘Standard’ settings before you switch on Scenea.
Снимки за новата функция могат да се качват през USB във вътрешната памет на телевизора:
Question
How can I upload my own photo as a Scenea photo ?
Answer
1.Connect a USB device that holds your new photo to the TV. This photo must be in a JPEG format.
2. Use the navigation keys to highlight the photo in the USB content list . If the content list does not appear automatically, press the Home key and select Browse USB.
3. With the new photo highlighted, press the Options key and select ‘Set as Scenea’. Agree to overwrite the current photo.
4. Disconnect the USB device and select Scenea in the Home menu to view the new photo.
Имам няколко въпроса които бих искал да си изясня за себе си, а евентуално и за други хора които си задават същите въпроси да им се изясни и на тях.За това моля за помощ от хората които са достатъчно навътре в нещата.До колкото съм разбрал от различните статий из интерент за качеството на изображението има пряка зависимост между резолюцията и кадровата честота на подавания видео сигнал към телевизора и поддържаните резолюции и честоти на опресняване към съответните резолюции на телевизора.
1. Като пример ще дам следното:Ако приемем, че подаваме сигнал от DVD плеър който има следните параметри, резолюция 576i(p) 25 кадъра то за идеалното му възпроизвеждане на екрана, телевизора трябва да поддържа същата резолюция и честота на опресняване 25Hz или в най-лошия случай 50Hz към същата резолюция.Относно петдесете херца, до колкото съм разбрал, че ако все пак в телевизора липсва поддръжка на точно същата честота на опресняване(25Hz) то следващата съвместима честота трябва да бъде кратна на основната, в случая това е 50Hz.
Правилно ли съм разбрал нещата и същия този принцип може ли да се приложи към абсолютно всички останали стандартни резолюции на видео сигнала и съответните кадри с които се предлагат.
2. Като втори пример ще дам телевизора който имам:В упътването пише, че за резолюции 480i и 480p поддържаната честота на опресняване от телевизора е 60Hz което значи, че ако му бъде подаден сигнал с тази резолюция при 24 или 25 кадъра, то това ще доведе до проблеми с правилното му възпроизвеждане, съгласно точка 1.
jigsawx, горе долу си хванал логиката.
1. Като подаваш PAL сигнал телевизора работи на 50Hz
2. Туке нее точно така. Няма как да подаваш хем 480i и да е 24 или 25 кадържа. 480i е NTSC сигнал с /грубо/ 30 кад/сек. Тогава телевизора работи на 60Hz и нямаш никакви проблеми.
Проблемите идват при подаване на сигнал 24Hz - най-често от Blu-ray. Тогава телевизора има 2 варианта. Или да работи в режим 72/96/120Hz чрез повтаряне на всеки кадър 3/4/5 пъти или да преобразува сигнала до 60Hz. Първото е по-добрия вариант, но не всеки модел го може. При някои даже пише, че го може, но на практика има проблеми, които се изразяват в едно насичане при плавни панорамни кадри.
Друго, което трябва да се отбележи са лагоритмите от рода на HD Natural Motion /при Philips/, които пък вмъкват допълнителни /измислени/ кадри като се опитват да предугадят движенията по екрана.