Да, за филми HDNM и 100Hz изключени.
Благодаря за съветите по-късно ще пробвам и ще видя как е.
Здравейте,
От няколко дена имам 32PFL8404H и всичко беше ОК до вчера. В момента съм със стайна антена и при първоначалната настройка хванах 6 аналогови и 6 цифрови канала. Поиграх си с настройките и изключих аналоговите да се показват (Hide channel), след което наредих цифровите първи (reorder), после upgarde с последната версия от сайта (през USB).
Гледах 2-3 дена така и дотук добре. Имам едно питане и един проблем:
Питането е : За да хвана ефирните цифрови (Канал 1, БТВ и т.н.) има ли нужда от стайната антена, защото както и да мърдам антената сигнала не се променя - т.е. остава си със същото качество - но изключа ли антената от входа на телевизора сигнала изчезва - включа ли я пак се появява. Та питането е - този тунер, който е вграден за цифрова не играе ли той ролята за антена при ефирните цифрови или аз съм в някакво дълбоко заблуждение ?!?
2. Вчера си играх с настройките - цветове, яркост и т.н. - все неща които не биха се отразили според мен на приеманите канали.
Включих си и за малко DVD-то чрез три чинча - два за звук и един за видео - малко филм да видя как е. После пак телевизия си пуснах и направих една настройка, която според мен прееба нещата - превключих на режим SHOP от режим HOME - просто защото картината ми доста хареса. След което отново си поиграх с контраст и яркост и т.н. Гледах си доволен цяла вечер и тази сутрин включвам и какво да видя - нямам нито един канал - нито цифров, нито аналогов. Някакви реклами се показват (нали съм хитрец и съм на режим SHOP).Менюто бачка - отивам да търся каналите наново, защото приемам че при този режим са изтрити (макар че именуването на каналите (rename) което бях направил си беше там). Този път обаче хвана само аналогови - няма и следа от цифровите. Минах през unhide all за каналите но нямам ефект - дори нещо повече - каналите на които няма нищо запаметено, да кажем канал 50 или 150 вече не се виждат. С една дума виждам само 6 възможни канала, от които заети са 4 и то с аналогови. Има една настройка дет се казва - reset default - и понеже си падам по нея, вече се изкушавам да я цъкна.
Та това ми е проблема - ако има някой виждане какво е станало и какво да направя...
Сори за дългия пост, но така най добре ще ви осветля какво съм направил.
Иначе и грам не съжалявам за покупката ... ))
При режим SHOP /чудно как изобщо ти харесва картината на него/ телевизора се ресетва след определено време и може би това е проблем. Премини на HOME и с достатъчно старание може да "настроиш" образа да е толкова гаден колкото на SHOP. Обаче няма да ти ресетва настройките постоянно.
Не става. Върнах на HOME но няма ефект. Изключвах телевизора, гледах пак в менюто, пак слагах HOME и пак рестарт - просто ефект няма. Иначе гледах настройките за SHOP - не са чак толкова драстично различни от другите - рязкоста е на 100% и ония другите динамични неща са на maximum. На мене мо допадна картината - малко си я дооформих според мен след това де.
За цифровата - май се тества нещо ново - http://www.dvb-bg.com/showthread.php?t=11637&page=22
За образа много си далече от истината ма щом ти харесва да си гледаш изкривена (нереална) картина твоя си работа.
Искам съвет. Имам 42PFL7404 но от 1 месец се появи следният проблем като гледам BTV ,BNT1 се появява надпис КОДИРАНА ПРОГРАМА и трябва да извадя картата от САМ слота и да спра ТВ. Като сложа картата пак и пусна ТВ всичко се оправя за няколко часа. И пак отново същата процедура. Днес говорих с техник на КТ той ми каза че много често това се получава при LG. С последна вирсия съм на софтуера. Някой да има подобен проблем и какво може да се направи? Иначе ТВ е перфектен и не съжелявам за покупката.
Ако не си ъпдейтвал фърмуера направи го.Първоначално публикувано от rumen1973
Няма да е зле и да извикаш техниците да ти проверят нивото на сигнала.При по-слаб сигнал при мене с еполучаваше същото.Получи се и когато му сложих галваничен предпазител на коак. кабел.Като го махнах се оправи.но явно и моя сигнал е също слаб.С 32PFL5604 съмПървоначално публикувано от rumen1973
Въпрос към Христослав : Видях едно инфо дето си качил за новата технология дето пускат Филипс от догодина.Разгледах и линковете , и ....Заслужава ли си да изчакам с покупката до догодина или като всяка нова технология трябва да се изчака да и монат "детските" болести първо.
И другия въпрос - функцията WiFi за какво точно служи в телевизорите ?Съжалявам че задавам досадни и глупави въпроси ( а имам още много такива )ама хич ме няма в технологиите.
Привет yavorsubПървоначално публикувано от yavorsub
Новите модели на Филипс ще излязат в края на май месец /в България най-вероятно ще се появят през юни/. Дали си заслужава изчакването -трябва да си прецениш сам.Имай в предвид че новите модели ще са с високи цени и чак 6 месеца след излизането им цените ще се коригират надолу/такава е политиката на всички производители/.
Wi-Fi служи за безжична връзка с домашната интернет мрежа /рутера,компа/-може да си пуснеш SD филм от компа /но не и HD/
Следи този сайт за новини относно новите им модели
http://www.digitalnewsroom.philips.com/
Благодаря ти много -пак беше изключително полезен.Май ще си продължа с покупката на телевизора сега.Само да избера коя система за звук ще е .Като чета не мога да преценя дали си заслужава да чакам пък и непременно ще е по-скъп.А технология винаги ще излиза.
Сега се сетих -можеш ли да дадеш мнение за система 5+1 , с безжични задни колони и док за iPod ?
Hristoslave,цитирал съм твой пост от 13.08.09 :Първоначално публикувано от harvi5
MAТРИЦИ
Как да разберем каква матрица е поставена на телевизора ?
Кода на матрицата го има на стикера залепен отдолу вдясно на телевизора.Три цифри -в горния десен ъгъл на стикера/или в сервизното меню/....
Матрици в модели 2009 г
Код Диаг. Матрица Фирма в кои модели
136 32 LC320WXN LGPH 32PFL3403181
104 32 32PFL3604
32 32PFL7404, 32PFL9604
199 32 D3GA1332 Sharp 32PFL5604, 32PFL5624
210 32 Sharp 32PFL5404,32PFL3904
171 32 D3LZ73 Sharp 32PFL5624H
199 32PFL5624H/12
200 32PFL5624H/12
221 32 D3LZ93 Sharp 32PFL7404H
181 32 LC320WUF-SBN1 LGPH 32PFL7404,32PFL8404,32PFL9604
161 37 AUO HW02 V9 AUО 37PFL8404,37PFL9604
168 37 AUO 37PFL9604
201 37 LC370WUE-SBA1 LGPH 37PFL5604
215 37 LC370WUG SBA 1 LGPH 37PFL5604
hristoslav2, тази програма може ли да се ползва с новите серии, конкретно за 8404 питам?Първоначално публикувано от hristoslav2
И сам си отговарям - пробвах, не ставаПървоначално публикувано от mdcom