На какъв TV и кой с кой фърмуер си сменил?Първоначално публикувано от joro_bul
На какъв TV и кой с кой фърмуер си сменил?Първоначално публикувано от joro_bul
Ами в подписа ми го пише, но за фирмуера трябва да проверя. Беше от тез дето самсунг му бяха объркали името на инсталационния файл.Първоначално публикувано от cibik
1-САМ модула и картата се закупуват и струват около 100лв.
искаш да кажеш , че с него ще премахна приемника на булсатком ли? Защото от там ми казаха , че няма как да стане без техния приемник , което много ме разочарова
Не четеш внимателно! Става дума за КАБЕЛНА телевизия - не за Булсат!Първоначално публикувано от stu
Освен това нещата важат само ако кабелната използва стандартна кодировка - като Conax например. Някой кабеларки обаче не ползват кодировка която е стандартизирана и за която има CAM. Така че нещата не са толкова розови. Освен това има кахъри с някой цифрови тунери, така че тази опция не е толкова добра колкото я описват!
Благодаря за съветите на всички, ще продължа да ръчкам довечера....
Lazarus18 - Може ли проблема да идва, защото пуснах мача от флашка? Линка, който даваш е за около 16GB и трябва през нета между компа и ТВто да го изгледам, че нямам толкова голяма флашка...
Movie Plus ще го търся из ръководството какво е, че до сега май не ми е попадало (то аз и не съм чел много подробно, де...)
А иначе Булсатком предлагат и Eurosport HD, където сигурно ще се загледам в нещо...
Venci79 - ТВ-то има DVB-C и DVB-T. 100лв не са болка за умиране (то напоследък в магазина за хранително стоки се оставят по толкова), но в къщи жена ми гледа разни Диеми и други филмови канали, така че ми трябва достъп до българските програми... "Цифровите" кабеларки (прим. Софийска кабелна компания) са съгласни да ми продадат само САМ+карта, но при всяко положение си остава въпроса с кабели, дупчене, месечния абонамент и т.н.
Да не говорим, че като правих предварително проучване между "цифрова" кабеларка или Булсатком - резултатите (технически и финансови) бяха изцяло в полза на Булсаткома, но това е съвсем съвсем друга тема и няма защо да се разводняваме тук по този въпрос...
Към "minmax" ! Виж как изглежда СЪЩИЯ този мач на компютър! Ако и там маже - значи не е читав енкодинга!
minmax цената на месечният абонамент на Булсатком е около 16лв мисля а на кеибълтел е към 24.сам можеш да предположиш кое е по-доброто.прочети внимателно горният ми коментар и се вникни да видиш че плюсовете са много в полза на САМ модула.като има буря или сняг или дъжд има вероятност за твоята чиния която ще ти монтират отдвън да има смущения или загуба на сигнала.също знаеш ли че ще сменяш каналите на телевизиите от друго дистанционно дадено ти от Булсатком.качеството на картината по КАБЕЛ засега е ненадминато.аз съм с кеибълтел и ти казвам че е супер качеството.просто ако сега си на обикновенна кабелна само си купуваш САМ модул и карта,вкарваш в телевизора и краи.ако искаш хубаво качество от Булсатком трябва да се бръкнеш допълнително около 300лв за HD приемник.
Е аз съм на кейбълтел със CAM. В момента се прехвърлям към булсат и имам и двата оператора на един и същ телевизор в момента! Качеството на булсат особенно на научно популярните канали които гледам и като цяло е ВИДИМО по добро от това на кейбълтел. Уточнявам че става дума за SD каналите - за това съм се абонирал!
Така че не мога да се съглася с горния извод!
ами аз пък немога с твоя извод да се саглася щото повечето ми приятели са на булсат и знам за качеството на SD сигнала какво е.дори с HD приемник пак САМ модул и карта има по-добро качество.ела да ти пусна вкъщи нова телевизия,канал 1,битиви,пробг и още няколко и пак ще си говорим.няма логика едното направо и директно в тв а другото през сумати и обработки.не знам другият вариянт е в различните градове да има различно качество което ме самнява.
Ами какво ще ми го пускаш - аз го гледам на моя телевизор! И като заговори за обработки - от къде мислиш че вземат сигнала за повечето програми кейбълтел? Ако предположението ти е от сателит си познал! Ха сега си направи сметката къде има повече обработки - да вземеш сигнала директно от сателита или да го вземе кабелния оператор, да го преобразува от DVB-S на DVB-C в апаратната и да ти го подаде през N на броя усилвателя!Първоначално публикувано от venci79
Тук взехме да забиваме в друга тема, което не е много любезно към останалите участници във форума, но приключвам този въпрос със следното:
Значи, говорих с 2ма специалисти, на които работата (а и хобито!) са им точно тези неща. Единият даже работи в кабеларка. И двамата казват, че е най-добре Булсатком (или ТВ Партер в близко бъдеще след около 3-4 месеца, когато сърбинът който ги е купил реорганизира и стабилизира фирмата), защото сигнала директно се получава по пътя сателит-антена-приемник-ТВ. При "цифровите" кабеларки сигнала идва при теб от техния приемник, а по пътя не се знае през колко раклонителя, компресирания, зашумявания и т.н. минава.
Вярно, че като натрупа сняг на антената сигнала се влошава, но го почистваш и толкова.... Освен това снега пада и по антената на кабеларката, а него няма как да почистиш.
Освен това има и допълнителни хватки - най-простата е да си купиш по-голяма натена. В момента Булсатком доставят с 60-65см антена, а по-голямата от 85см пак могат да ти я доставят те срещу допълнителни 55лв (еднократно), което не е безумно много пари... Друга екстра е да ти монтират и 2-ра антена (ако имаш място разбира се за да не си затъмниш "гледката" през прозореца ) срещу еднократна такса от 38лв. Втората антена насочват към друг спътник (Hotbird) откъдето можеш да гледаш доста (може би 200? не съм ги броил) безплатни чужди канала. Проблема тук е кой има толкова много време да гледа толкова много програми....може би само децата... Кабелът от двете антени се връзва и влиза в сателичния приемник, т.е. нямаш втори приемник с втората антена.
Тук приключвам този въпрос. Не убеждавам никого в нищо - всеки сам решава за себе си...
Аз искам да си оправя проблема с размазващата се топка и това е...
Здр на всички в Форума има след ния проблем и се чудя как да го напрвя.Модела на Тв ми LE32B651.Четах по руските форуми, че може да се се гледа IPTV но трябва да намеря този файл /mtd_down/widgets/normal/200000103/ucc.js.Само че при мене пътя който е по различен и имам само това /mtd_down/ след това е съвсем друго нищо общо.Ако има някой идея какво да правя и как да го реша това да ми помогне, ще съм ви много благодарен
здравеите тези прогреами samygo i drugata netsurf самоза определени lsd- pdp ли са или за вси4ко модели насамсунг
Някой има ли информация кога и изобщо дали ще се внасят/продават в нашата мила родна татковина LE-40C670/LE-46C670 ?