Вижте резултатите от анкетата: Прочетохте ли инструкцията на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
34. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

29 85.29%
  • Не

5 14.71%
Страница 69 от 101 ПърваПърва ... 1959676869707179 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 1512
Like Tree2Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 4/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 4/

Van Basten
    Поставеният видеопанел може да видиш като свалиш задният капак или в сервизното меню.

Цитат Първоначално публикувано от alex_no1
    Да се похваля, че и аз вече съм собственик на es6530
    По време на мач когато камерата се движи тревата става супер размазана. Всичко това е пробвано със set-top box от тези сребристите примитивните, които имат само SCART букса отзад. Другата седмица ще се обзаведа с CAM и ще се опитам да го настроя като хората.
    Честито и да го полееш с две съседки
    Не го мъчи с аналогов сигнал от сет-топ-бокса. Купи си кам модул и смарт карта от оператора.

Цитат Първоначално публикувано от izashev
    Van Basten, аз от два дни съм с нов ТВ- Samsung UE-32EH5450, и през сервизното меню му снимах данните,които прилагам като снимка тук. Предполагам, че и за 40" ТВ данните ще са същите. От снимката и аз не разбрах каква е матрицата, но и не съм навътре в нещата, така че, който знае да подскаже.
    Ама много ви мързи да четете ей https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg491527
    Виж позиция Type:32P6AF0D

Което означава
    32 - размера в инчове
    P - производител на панела ChiMei Innolux
    6 - 50/60Hz
    A - AntiGlare
    F - FullHD
    0 - поколение панел
    D - Direct Led

2.  

3. Тук е от
    May 2010

От 2 дни имам 32ЕН5450, благодарение на всики пишещи във форума и общото ми заключение е, че ми допада. Не се наемам да кажа, че е супер за парите си, защото ми е първи LCD телевизор. Незнам защо , но прословутата настройка за цветова гама Warm2, на мен не ми хареса, много ми е жълтото в нея. Има още няколко неща които не ми харесват, ще се поровя в нет-а и ръководството, за да се опитам да ги коригирам:
    1. Гледах БНТ HD. Картината е на заводския режим "стандарт". Подобрителите са "auto", само led moution +(това ли дава CMR 100Hz?) e изключен. Статичните образи са супер, специално загледах фона (тревата) и се вижда с голяма детайлност. При движение на камерата обаче, се размазва , в смисъл не на артефакти или черти, а просто се сливат отделните детайли или да кажем , хич не е на фокус. Не знам така ли трябва да бъде или телевизора толкова си може. При пускане на led moution + не забелязах промяна. При пускане на тия филтри от ауто на макс, положението стана трагично, всичко стана с шлейфове, върнах ги на ауто.
    2. Струва ми се , независимо от заводския режим - "standart","movie", "natural" или както там се казват, че черното и бялото са в двете крайности. Тоест вярно, сигурно има голям контраст, но се губи детайлност сякаш. Най-светлите и най-тъмните места са бели и черни петна, на мен поне така ми изглежда. Има много опции за настройка, даже нещо за "Гама" , преполагам че там трябва да пипам. Като цяло има един куп опции за промяна на цветове и картина, добре че има "reset".
    Тествах и някакви HD клипчета от интернет приложенията, там ми се стори почти перфектно всичко.
    Ще се радвам на и на ваши отзиви и мнения, предполагам че проблемите и настройките ще са близки за всички ЕН4***, ЕН5***, ЕН6*** серии.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от antracit
    1. Гледах БНТ HD. Картината е на заводския режим "стандарт". Подобрителите са "auto", само led moution +(това ли дава CMR 100Hz?) e изключен. Статичните образи са супер, специално загледах фона (тревата) и се вижда с голяма детайлност. При движение на камерата обаче, се размазва , в смисъл не на артефакти или черти, а просто се сливат отделните детайли или да кажем , хич не е на фокус. Не знам така ли трябва да бъде или телевизора толкова си може. При пускане на led moution + не забелязах промяна. При пускане на тия филтри от ауто на макс, положението стана трагично, всичко стана с шлейфове, върнах ги на ауто.
    2. Струва ми се , независимо от заводския режим - "standart","movie", "natural" или както там се казват, че черното и бялото са в двете крайности. Тоест вярно, сигурно има голям контраст, но се губи детайлност сякаш. Най-светлите и най-тъмните места са бели и черни петна, на мен поне така ми изглежда. Има много опции за настройка, даже нещо за "Гама" , преполагам че там трябва да пипам. Като цяло има един куп опции за промяна на цветове и картина, добре че има "reset".
    серии.
    По 1-ва точка, намали остротата. Всички филтри и тем подобни ги изключи.
    По 2-ра точка, сложи го на Кино режим, защото той е най-близък до реалните цветове без професионална настройка. За по-голяма детайлност си регулирай подсветката и контраста. Ако динамичният контраст е включен и позволява да се изключи го изключи/ при старите модели май не можеше/.

5. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от izashev
    Van Basten, аз от два дни съм с нов ТВ- Samsung UE-32EH5450, и през сервизното меню му снимах данните,които прилагам като снимка тук. Предполагам, че и за 40" ТВ данните ще са същите. От снимката и аз не разбрах каква е матрицата, но и не съм навътре в нещата, така че, който знае да подскаже.
    Със здраве да си го ползваш !

От Техномаркет ли го взе - предполагам наистина матрицата ще е същата тогава

Какви са ти впечатленията от картината ? А от филмите през плеъра ?

Цитат Първоначално публикувано от Wildcho
    Здравейте! Вчера си закупих UЕ40EH5450, но тъй като това ми е първия такъв телевизор (до преди ползвах само настолния TFT монитор) и няма как да дам обективно мнение дали телевизора си заслужава. Но мога да кажа, че картината е супер, нищо че съм на SD сигнал от мсат. Черното си е черно за мен, по запознатите сигурно може да му намерят и косури, но за мен това ТВ си заслужава. Лаптопа ми е един 10" Аcer и през HDMI филмите с *mkv разширение си вървят безброблемно и гладко. Плеъра на телевизора пуска всички за мен известни формати. Това е , което мога да кажа, ако имате въпроси питайте ще се опитам да отговоря!
    Честито колега !

Можеш ли да погледнеш в сервизното меню каква е матрицата - според описанието е линка от hristoslav ?
    Как ти се виждат субтитрите като големина - за предните модели на Самсунг имаше оплаквания, че дори най-голямата им опция пак се четели трудно.

По картината имаш ли забележки сега след повече гледане... малко под теб, колегата antracit с 32EH5450 като че ли не е много доволен...

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Van Basten
    Поставеният видеопанел може да видиш като свалиш задният капак или в сервизното меню.
    Мерси Hristoslav ! Само че това със свалянето на задния капак едва ли ще успея да го направя в Техномаркет ... а и в къщи предполагам ще ме дострашее да го направя...

Иначе как се влиза в това сервизно меню - има ли "директно" копче на дистанционното - идеята ми е да разгледам за матрицата преди да съм го взел телевизора, а едва ли ще ми се зарадват продавачите ако взема да цъкам "надълбоко"...

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Van Basten
    Не го мъчи с аналогов сигнал от сет-топ-бокса. Купи си кам модул и смарт карта от оператора.
    От доста време следя форума, но си признавам, че едва вчера и днес за първи път видях от няколко човека да споменават този кам (CAM) модул... можеш ли да ми кажеш с две думи какво представлява и за какво служи ? А тази смарт карта ? Какви пари струват горе-долу и дали всеки доставчик/оператор ги предлага...

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Кам модула е устройство ,с което можеш да гледаш телевизия от различните оператори(сателитна без Булсатком и кабелна) директно с цифровия и сателитния тунер без допълнителни външни приемници.Поставя се в специален CI и CI+ слот на телевизора а в него картата на оператора.В зависимост от различните кодировки КАМ модулите са различни за всеки оператор.Качеството на вградените тунери може да се сравни със скъпите модели външни приемници и няма нищо общо с предлаганите приемници от операторите.

7. Тук е от
    Jun 2012

Цитат Първоначално публикувано от root666
    Здравейте, загледах Samsung 55D6000 - добра цена за тоя размер. Имате ли представа с каква матрица е и дали е добра покупка? От таз годишните модели има ли нещо в тоя ценови диапазон за тоя размер?
    Мен, ако питаш първо си прочети всичко от официалния им сайт, после си го виж тв-то е магазина как е и дали те удовлетворява теб в края на краищата. Относно матрицата би трябвало да го има като инфо някъде, ако не звънни им и направо ги питай :D

8.  

9. Тук е от
    Feb 2011

Ако някой има интерес към следните модели, мога да предложа добра цена за всеки от тях. Имам отстъпка от директния вносител както и гаранция от него. При интерес пишете ми ЛС.

Samsung 40" UE40ES6710 FULL HD 3D LED TV, Smart, 400Hz, 2x3D glasses
    Samsung 46" UE46ES6300WXXH FULL HD 3D LED TV, Smart, 200Hz, 2x3D glasses
    Samsung 46" UE46ES6300SXXH FULL HD 3D LED TV, Smart, 200Hz, 2x3D glasses
    Samsung 46" UE46ES6710 FULL HD 3D LED TV, Smart, 400Hz, 2x3D glasses

10. Тук е от
    Jun 2012

Van Basten, аз вчера гледах обстойно въпросния самсунг, само дето беше 40". От флашката, която носех прочете и двете неща, които бях сложил и които ме интересуваха - футболен мач (хд) и филм х264 (https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=288245&hit=1). Мачът предаваше горе-долу, нито зле, нито идеално. Субтитрите на филма бяха с идеална големина, но картината беше за мен доста слаба, но това може и да е заради филма. Също така ако го ползваш предимно за телевизия, от обикновена антена в магазина вадеше сравнително добра картина. Късмет с избора.

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от kokovi4
    Кам модула е устройство ,с което можеш да гледаш телевизия от различните оператори(сателитна без Булсатком и кабелна) директно с цифровия и сателитния тунер без допълнителни външни приемници.Поставя се в специален CI и CI+ слот на телевизора а в него картата на оператора.В зависимост от различните кодировки КАМ модулите са различни за всеки оператор.Качеството на вградените тунери може да се сравни със скъпите модели външни приемници и няма нищо общо с предлаганите приемници от операторите.
    Като допълнение към казаното от колегата,ще добавя - има и WiFi кам модули,чрез които може да се гледа телевизия (сателитна или кабелна) със споделени карти.Като недостатък на този метод на гледане мога да изтъкна трудното организиране и подреждане на каналите (имам предвид сателитната част-там сканирайки няколко спътника се събират няколко хиляди канала).

12. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от evgenito
    Ако някой има интерес към следните модели, мога да предложа добра цена за всеки от тях. Имам отстъпка от директния вносител както и гаранция от него. При интерес пишете ми ЛС.

Samsung 40" UE40ES6710 FULL HD 3D LED TV, Smart, 400Hz, 2x3D glasses
    Samsung 46" UE46ES6300WXXH FULL HD 3D LED TV, Smart, 200Hz, 2x3D glasses
    Samsung 46" UE46ES6300SXXH FULL HD 3D LED TV, Smart, 200Hz, 2x3D glasses
    Samsung 46" UE46ES6710 FULL HD 3D LED TV, Smart, 400Hz, 2x3D glasses
    колко е по-ниска цената
    а защо es8000 и es7000 не фигурират

13. Тук е от
    Feb 2011

Пиши ми лично и ще ти кажа. Защотото вносителя в момента не разполага с тези модели.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Вижте в Италия на каква цена се пазарува 46ES800 а в БГ е с 1000лв повече

1509 euro срещу 3900лв.

http://translate.google.bg/translate...D38103&act=url

16. Hrh
    Hrh е офлайн

Тук е от
    Jun 2012

Re:Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнени

Здравейте,
    миналата седмица си купих LED телевизор *Samsung UE-40EH5450*. Като цяло не съм от хората, които разбират много от телевизори и затова не бях проучвал мнения относно въпросният телевизор. В общи линии ме интересуваше да мога да си гледам европейското
    Но от както прекарахме цифрова телевизия се случват разни странни неща с телевизора. Докато се сменят HD каналите, самият телевизор се рестартира. Всичко става за секунди, но все пак е странно. Понякога дори без да сменяш каналите, пак се рестартира. Някой дали е срещал подобен проблем. Дали е нещо по настройките на телевизора, което трябва да настроя или е фирмен проблем?

P.S. - Пуснах нова тема, понеже не бях сигурен дали тук трябва да пиша (https://forum.setcombg.com/index.php/topic,58028.0.html). Съжалявам за спама.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Hrh
    Прилича на бъг в софтуера. Направи му ъпдейт.
    Може да пробваш и с изключване от контакта за 5 минути или с връщане на заводските настройки.

18. Тук е от
    Apr 2012

Нов FIRMWARE за Samsung UE-**D65**
    http://www.samsung.com/de/support/mo...SXZG-downloads

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 69 от 101 ПърваПърва ... 1959676869707179 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе