Страница 63 от 98 ПърваПърва ... 1353616263646573 ... ПоследноПоследно
Резултати от 931 до 945 от общо 1459
Like Tree1Одобрявам

Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

Здравейте , имам проблем с WiFi мрежата .Телевизора отказва да се свързва автоматично , изписва ,, че са възникнали смущения в мрежата и да проверя настройките ,, , след което с ръчна проверка се връзва. Преди го нямаше проблема , след промяна на паролата в рутера се получи да неможе да си взима ,,подмрежова маска 255,255,255,0,, . Има ли начин да върна всички настройки към фабричните ?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от kaloman
    С предпочитани не става ли? Там можеш да си ги подредиш както искаш. Иначе на първа страница от темата има редактори за канали, с които можеш да си ги преподредиш на компютъра.
    с ръчно пренареждане става, просто си мислех, че ТВ може да ги нареди в реда който ги излъчва кабелната (в къщи съм със Сони и при него е така, но явно Самсунга ги прави по азбучен ред). Не е голяма болка, но мислях, че има някакво решение

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ste1
    Здравейте , имам проблем с WiFi мрежата .Телевизора отказва да се свързва автоматично , изписва ,, че са възникнали смущения в мрежата и да проверя настройките ,, , след което с ръчна проверка се връзва. Преди го нямаше проблема , след промяна на паролата в рутера се получи да неможе да си взима ,,подмрежова маска 255,255,255,0,, . Има ли начин да върна всички настройки към фабричните ?
    Въстанови заводските настройки на рутера.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Въстанови заводските настройки на рутера.
    Това го пробвах няколко пъти , без резултат.

6. Тук е от
    May 2011

Здравейте.
    Моля за помощ .
    Защо черния цвят в полетата отгоре и отдолу на филмите ,че даже и чисто черния цвят по сцените в филмите е СИН .
    Филмите ги пускам на компа с кабел DVI-HDMI . Видео картата е Radeon HD4850 - с последния драйвер .През видео драйвера телевизора го пускам и като дубликат и като екстендет -черното е синьо.
    Ще съм благодарен ако някой каже защо е така.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2010

В предишната част на темата попитах относно захранването на Самс 530 - 40 инча, а по точно имах странен проблем с рестартирането на на образа когато се включваха някой индуктивни товари. Така и никой не можа да каже нищо по този проблем. И разбирасе тегавите проблеми човек сам ги оправя. Та почти цяла година след като го купих проблема стоеше. Говорих и с сервизния техник в пан сервиз, той разбирасе не беше и чул нищо за проблема ми. Можел да ми смени платката на буксите, щото буксите ги следял процесора. В крайна сметка ме насочи да пробвам с друг кабел. Аз гледам обикновен приемник булсатком с компонентният кабел за най високо качество, пробвах скарт кабела който ми дадоха от булсата - лош е ,но проблема изчезна. Аз ползвах пак тяхния компонентен за видеото който е много тънак и сигурно лошо екраниран с тясна честотна лента за пренос. А аудиото си купих по дебели чинчове. Сабрах 2+2 и си купих нова 3 ка чинчове на които Y - пренасящия яркоста, синхронизацията и тнт е доста дебел и другите два за цветовете са съизмеримо по дебели от булсаткомския. Проблема отпадна. Като извод - много е важно за да не ловите всички смуштения да ползвате надеждни кабели за тия измислени телевизори.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от gabimarto
    Здравейте.
    Моля за помощ .
    Защо черния цвят в полетата отгоре и отдолу на филмите ,че даже и чисто черния цвят по сцените в филмите е СИН .
    Филмите ги пускам на компа с кабел DVI-HDMI . Видео картата е Radeon HD4850 - с последния драйвер .През видео драйвера телевизора го пускам и като дубликат и като екстендет -черното е синьо.
    Ще съм благодарен ако някой каже защо е така.
    Син или просто черното синее ?? Има разлика. В какъв режим на картината го гледаш ? Динамичен - ?

http://www.3dnews.ru/news/616764

10. Member
    Тук е от
    Feb 2008

gabimarto,
    1. Превключи ТВ в режим, който да не е динамичен.
    2. Задай цветова гама WARM
    3. Намали силата на подсветката / яркостта / контраста (BACKLIGHT, BRIGHTNESS, CONTRAST)
    От тези по избор които и колкото сметнеш за нужно.
    4. Провери дали не си задал някакви супер странни настройки в драйвера за видеокартата. Най-лесното решение: ресет на настройките, може и чрез деинсталиране и повторно инсталиране на драйвера.

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Здравейте колеги по ТВ. Имам качен PC Share Manager на Windows Vista и работи без проблеми, когато обаче се опитах да си го инсталирам на XP със SP3, ми дава тази грешка.

Опитах с преинсталация на няколко версии, но без промяна. Ще съм благодарен за някакви идей. Поздрави.

12. Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    gabimarto,
    1. Превключи ТВ в режим, който да не е динамичен.
    2. Задай цветова гама WARM
    3. Намали силата на подсветката / яркостта / контраста (BACKLIGHT, BRIGHTNESS, CONTRAST)
    От тези по избор които и колкото сметнеш за нужно.
    4. Провери дали не си задал някакви супер странни настройки в драйвера за видеокартата. Най-лесното решение: ресет на настройките, може и чрез деинсталиране и повторно инсталиране на драйвера.
    Благодаря за отговорите и на двама Ви.
    По повод въпроса на hristoslav2 - синьото е ярко пъмно синьо на черни тънки черти(така изглеждаха черните черти на филмите отгоре и отдолу).
    ТВ е на стандартен режим.
    Цветова гама WARM -не намирам никъде по менюто
    А силата на подсветката(яркост,контраст ... ) - не оказват никаква промяна.
    Това по повод съветите ви дотук - но силно се надявам да продължат.
    Така
    аз се сетих да сменя местата на включване на ТВ-то и монитора на компа във видео картата.
    Резултата - черните ленти отгоре и отдолу на филмите си станаха чисто черни , както трябват да са си .
    Последствията -това гадно синьо се премести навсякъде по тъмните места по сцените на които и да е филм(на самата
    картинка )Даже различните плеъри (VLC , KMPlayer , WMP) различно влияят на синьото- някои плеъри го засилват други го намалят.
    А сега е ваш ред .
    P.S. - Видео драйвера даже го и деинсталирах и го инсталнах на ново -още преди да сменям кабелите

13. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Аз се предавам
    Такива проблеми се оправят на място в 90% от случаите. Викни някой приятел.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от gabimarto
    Филмите ги пускам на компа с кабел DVI-HDMI .
    Смени кабела. Колко метра е кабела?

16. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от e4omir
    Здравейте колеги по ТВ. Имам качен PC Share Manager на Windows Vista и работи без проблеми, когато обаче се опитах да си го инсталирам на XP със SP3, ми дава тази грешка.
    Опитах с преинсталация на няколко версии, но без промяна. Ще съм благодарен за някакви идей. Поздрави.
    При мен този проблем се предизвикваше от антивирусната - AVG, системата за проактивна защита.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

gabimarto
    Според мен проблема е във видеокартата ти. Пробвай - пусни сигнал от друг источник/друг компютър, блу-рей плейър или двд/ по същият кабел и пиши дали пак го има този проблем. Ако трябва смени и кабела.

18. Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    gabimarto
    Според мен проблема е във видеокартата ти. Пробвай - пусни сигнал от друг источник/друг компютър, блу-рей плейър или двд/ по същият кабел и пиши дали пак го има този проблем. Ако трябва смени и кабела.
    Кабела е 10 метра.А филми пуснати от USB-флашка, нямат проблеми.
    Сега ще включа кабела на друго HDMI на телевизора , а друг кабел HDMI-HDMI нямам имам само D-sub - D-sub .
    А на видео картата би трябвало да и няма нищо -след като сменям местата на кабелите към монитора и ТВ-то(на мястото където беше включен ТВ-то пускам монитора и на него предава както трябва).
    Отивам да пробвам и ще пиша после.
    Иии благодаря за идеите
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1317840457[/time]_________________________________________________

Ето решението на проблема.
    Смених пиксел формата в контролния панел на ATI-то
    от RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standard(Full RGB)-така е по дефолт
    първо го сложих на YCbCr 4:4:4 Pixel Format -и се пооправи (синьото остана само по най-тъмните места по сцените и то само едвам забележимо)
    После го сложих на
    RGB 4:4:4 Pixel Format Studio(Limited RGB)
    И БИНГО ВСИЧКО СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 63 от 98 ПърваПърва ... 1353616263646573 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе