Страница 73 от 98 ПърваПърва ... 2363717273747583 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,081 до 1,095 от общо 1459
Like Tree1Одобрявам

Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2010

Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

Здравейте! Имам проблем с дистанционния контрол на телевизора. Дистанционното работи със сигурност /пробвах го на друг телевизор/, но телевизорът не изпълнява каквато и да е команда. На какво може да се дължи този проблем и как да го отстраня? Друго дистанционно също не действа. Телевизорът е Самсунг 40С650, ако има значение. Другият ни телевизор е 32В650 и знам, че дистанционните им са съвместими.

Р.Р. Мистерия. Играх си половин час и нищо, но след като написах горното пробвах телевизора и се оказа, че е проработил. Все пак, ако има някакъв вид заключване откъм телевизора или е свързано с друг проблем, бих се радвал да разбера как мога да го оправя в бъдеще, ако се повтори.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от bonos
    Здравейте! Имам проблем с дистанционния контрол на телевизора. Дистанционното работи със сигурност /пробвах го на друг телевизор/, но телевизорът не изпълнява каквато и да е команда. На какво може да се дължи този проблем и как да го отстраня? Друго дистанционно също не действа. Телевизорът е Самсунг 40С650, ако има значение. Другият ни телевизор е 32В650 и знам, че дистанционните им са съвместими.

Р.Р. Мистерия. Играх си половин час и нищо, но след като написах горното пробвах телевизора и се оказа, че е проработил. Все пак, ако има някакъв вид заключване откъм телевизора или е свързано с друг проблем, бих се радвал да разбера как мога да го оправя в бъдеще, ако се повтори.
    Рестартирал ли си го ? Може нещо да се е бъгнал при първият старт....Ъпдейт на фирмуера ?

Някой ако разбира чешки нека да го преведе има доста полезни неща
    http://juce.sk/index.php?option=com_...1&limitstart=3

4. Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Рестартирал ли си го ? Може нещо да се е бъгнал при първият старт....Ъпдейт на фирмуера ?
    Абсолютно нищо не му беше правено на телевизора или дистанционното преди да спре да действа! Изключвах телевизора и от контакта, разменях дистанционни и нищо! Вадих батерии на дистанционно... След като писах за проблема - пробвам и работи. Поне за мен е пълна мистерия и добре, че се оправи, било и по незнаен начин

5. Тук е от
    Jan 2010

Някой пробвал ли е дали PVR функцията на Samsung C650 работи с приемник БУЛСАТКОМ, т.е. дали може TV-то да записва от външен източник в случая STB?!?

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от S. Stoyanov
    Някой пробвал ли е дали PVR функцията на Samsung C650 работи с приемник БУЛСАТКОМ, т.е. дали може TV-то да записва от външен източник в случая STB?!?
    Не! PVR функцията работи само с вграденият цифров тунер на телевизора.

Това е образователният сървър на Сони....но нямам достъп
    http://kb.sony-europe.com/
    http://kb.sony-europe.com/SRVS/CGI-B...GI.EXE?Ne%850},Case=obj%2813036%29

7. Тук е от
    May 2010

За съжаление моя проблем с телевизора и дистанционно се повтори... Няма да го описвам отново, защото малко по-горе го има. Отворен съм за съвети и дано се размине сервиза.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    София

Присветва ли червения диод когато натискаш дистанционното? И моя като го включа първоначално лагва и трябва повечко време да задържа някой бутон, за да реагира, но след 3-4 минути всичко си идва на мястото.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Здравейте,
    имам следния проблем с Самсунг Д6510. Както си работи се появява съобщение че телевизорът ще се изключи след 60сек. Спрях от менюто опцията за автоматична защита обаче пак се появява. Явно не е това опцията която трябва да се изключи. Ще съм ви много благодарен ако можете да ме насочите къде да бутна.
    Мерси

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

При някои марки и модели има опция ако не се борави с дист. у-е за определен период от време и тв се изкл. -виж да нямаш такава /в повечето случаи се водят ЕКО нещо-си/.

12. Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от tatoo
    Здравейте,
    имам следния проблем с Самсунг Д6510. Както си работи се появява съобщение че телевизорът ще се изключи след 60сек. Спрях от менюто опцията за автоматична защита обаче пак се появява. Явно не е това опцията която трябва да се изключи. Ще съм ви много благодарен ако можете да ме насочите къде да бутна.
    Мерси
    Авто защитата е за статичен образ:Време авто защита (Изкл / 2 часа / 4 часа / 8 часа / 10 часа)
    Ако екранът застине с неподвижно изображение за определен от
    потребителя период от време, ще се активира скрийнсейвър, за да се
    предотврати формиране на остатъчни образи върху екрана.
    На теб ти се включва това-Auto Power Off,защото не си използвал дистанционното но телевизора 4 часа:
    Auto Power Off (Изкл. / Вкл.): Телевизорът ще се изключи автоматично
    след 4 часа без използване, за да се предотврати прегряване.

13. Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    При някои марки и модели има опция ако не се борави с дист. у-е за определен период от време и тв се изкл. -виж да нямаш такава /в повечето случаи се водят ЕКО нещо-си/.
    Боравя си нормално с дистанционното. Проблемът не е в изключването на телевизора, а това, че по никакъв начин дистанционното не му влияе. Диодът не се променя по никакъв начин при натискана на който и да е бутон, вкл. и за включване и изключване на телевизора. Вчера звънках до сервиза и ми казаха, че ще трябва да го нося там. Можело да се е зацапало някакво "око" или още не знам си какво... Това ще стане в събота и ако до тогава някой има някаква идея ще съм благодарен да сподели.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от bonos
    Боравя си нормално с дистанционното. Проблемът не е в изключването на телевизора, а това, че по никакъв начин дистанционното не му влияе. Диодът не се променя по никакъв начин при натискана на който и да е бутон, вкл. и за включване и изключване на телевизора. Вчера звънках до сервиза и ми казаха, че ще трябва да го нося там. Можело да се е зацапало някакво "око" или още не знам си какво... Това ще стане в събота и ако до тогава някой има някаква идея ще съм благодарен да сподели.
    Най-вероятно имаш проблем с IR приемник ( окото приемащо инфрачервения сигнал) , ако всичко с ДУ е наред . Понякога и някой куплунг не е щракнат добре , като се има предвид словашката сглобка . "Окото" няма как да се зацапа и после пак да се самоочисти !!!
    Заменя се платката с тъч бутоните и IR приемника , които са разположени заедно.

от къде си ?

16. Тук е от
    Nov 2011

Здравейте, от няколко дена нямам звук на Диема. Имам Samsung C7000 и се ползва вградения цифров тунер. Телевизията е на Тракия кабел. На другия телевизор няма проблем с допълнителния приемник. Рових из настройките, но нищо не открих. Ако го пусна на аналогова телевизия се оправя.Някакви идеи? Благодаря предварително.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от chlorofil
    Здравейте, от няколко дена нямам звук на Диема. Имам Samsung C7000 и се ползва вградения цифров тунер. Телевизията е на Тракия кабел. На другия телевизор няма проблем с допълнителния приемник. Рових из настройките, но нищо не открих. Ако го пусна на аналогова телевизия се оправя.Някакви идеи? Благодаря предварително.
    chlorofil
    Пробвай с рестартиране на тв - изкарай захранващият кабел от контакта за 5 минути и пак го включи.

18. Тук е от
    Nov 2011

Ще пробвам като се прибера.Дано стане.

Нищо не става с изключване от контакта. Влизам на инструменти, dual I II пише неопределен и не може да се променя.
    Моля помагайте.

Благодаря олекна ми

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 73 от 98 ПърваПърва ... 2363717273747583 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе