Страница 64 от 98 ПърваПърва ... 1454626364656674 ... ПоследноПоследно
Резултати от 946 до 960 от общо 1459
Like Tree1Одобрявам

Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

Ако го сложиш на 4:2:0 ще е точно както трябва да бъде.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от gabimarto
    А на видео картата би трябвало да и няма нищо -след като сменям местата на кабелите към монитора и ТВ-то(на
    Имах в предвид настройките на видеокартата - извинявам се ако не съм бил точен в описанието на проблема. като гледам си схванал

4. Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Ако го сложиш на 4:2:0 ще е точно както трябва да бъде.
    4:2:0 го няма във видео драйвера .
    От изброените три варианта в по-горният ми пост , има само още един :
    YCbCr 4:2:0 Pixel Format
    На кое от четирите случая да го остава-кое е правилното.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

YCbCr 4:2:0 Pixel Format

Е това е де.
    Всички филми, които пускаш са такива, всички телевизори работят с тоя формат най-добре.

6. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Заслужава ли си UE-40D5003 1000лв. и каква е разликата с UE-40D5000? Освен, че втория е по-тънък...
    Може ли да се гледат филми mkv-та през DLNA на UE-40D5003?
    Благодаря.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo
    Заслужава ли си UE-40D5003 1000лв. и каква е разликата с UE-40D5000? Освен, че втория е по-тънък...
    Може ли да се гледат филми mkv-та през DLNA на UE-40D5003?
    Благодаря.
    Стой далеч от UE-40D5003. Това е някаква силно орязана от функции регионална версия на D5000./вероятно е на някакво старо шаси/
    Вземи си UE-40D5000.
    http://www.samsung.com/ru/consumer/t...pe=subtype_p2#

UE-40D5000 UE-40D5003
    Smart Phone Remote support Да Не
    Wireless LAN Adapter Support Да Не
    Технология One Foot Connection Да Не
    ConnectShare™ (USB2.0) Movie JPEG/MP3
    Anynet+ (HDMI-CEC) Да Не
    HDMI 4 2
    Порт USB 2 1
    Компонентен 1 Не
    Цифров аудио изход (оптичен) 1 Не
    ПК вход (D-sub) 1 Не
    ПК аудио вход (мини жак) 1 Не
    Ethernet (LAN) 1 Не

8.  

9. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Стой далеч от UE-40D5003. Това е някаква силно орязана от функции регионална версия на D5000.
    Вземи си UE-40D5000.
    Има за какво да е по-евтин... Всъщност ми трябва за спалнята и само СД сигнал + понякога ми се иска по DLNA от плеъра от хола да мога да плейвам филмчета на малкия и снимки.. като плюс може и USB плеър...други екстри не ми трябват на ТВ-то!
    Камерата ми е fullHD и филмчетата са на mkv-та.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Според мен 40D5003 си има добро пазарно място (ако още малко му падне цената). За неорязан вариант, ако можеш да прежалиш още 250 лв. в Плесио има 40D5520.

Пишеш "само за SD сигнал". Обърни внимание, че Самсунг поради неизвестна нам причина показват само половината резолюция при подаване на interlaced сигнал - 5-а и 6-а серия 2011 г. (в общия случай ТВ сигнал). (И половин резолюция в 3D за 6-а серия - 540 линии).
    Ето пример:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...1107121282.htm

Не ми звучат като добър избор за такова ползване. Което се и потвърди визуално когато преди няколко дни гледах 40D6 до някакво Сони (в същия ценови клас, но не помня модела), което на един и същ SD сигнал даваше несравнимо по-добра картина от Самсунга.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Даам много разочароващо е това...явно този модел не е за мен! След като приоритет е СД сигнал. Благодаря за помоща беше ми много полезна.

12. Тук е от
    Apr 2010

Заключението,до което достигам е,че какъвто и да ни е избора за покупка на ТВ, в крайна сметка при всички положения сме "прекарани". Ако изберем Самсунг 5 или 6 серия от тази година заради поддръжка на най-много кодеци,добрия плейър и пр.,то ще сме "праснати" откъм качеството на картината (справка- поста малко по-нагоре). Ако пък изберем друга марка заради по-хубавата картина, то пък няма да можем да изкараме я звук, я картина при плейване на някое филмче или клипче.Въобще политиката на световните производители на подобен тип техника е насочена към едно доста некоректно поведение спрямо крайния потребител.Това е мое лично мнение и наистина съм разочарован от това,което виждам в различните маркети за техника.

13. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Ами да се концентрираме върху основната цел на телевизора - да представя качествена картина с приличен звук ! Как може да се дават разлики от няколкостотин и нагоре лева за плеър по-кофти от външен , който струва само 150лв. и е по-добър или за интернет функции направо смешни в замяна на основната функция -качествената картина ? Това беше уловката за 2009-2010г сега е прословутото 3D . Всичко това идва да прикрие факта , че за 3 години реално почти нищо ново не се предлага в основните неща като матрици , панели и процесори , каквото и да пишат в рекламите.

14.  

15. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    Пишеш "само за SD сигнал". Обърни внимание, че Самсунг поради неизвестна нам причина показват само половината резолюция при подаване на interlaced сигнал - 5-а и 6-а серия 2011 г. (в общия случай ТВ сигнал). (И половин резолюция в 3D за 6-а серия - 540 линии).
    За LCD моделите пак ли е така? Например D550 дали е пак така орязан SD сигнала?

16. Тук е от
    Apr 2011

Здравейте!Имам проблем с телевизор Самсунг LE32C530.Проблема е следния:преди около месец в телевизора нещо изгоря,но така изгоря че падна централният предпазител в ел.таблото.Занесохме го на ремонт не ни казаха какъв му е бил проблема.Оправиха го безплатно защото е в гаранция.Обаче нещо в картината не ми харесва,телевизора е свързан с приемник на булсатком на абсолютно всички канали като се загледаш са виждат малки квадратчета,като пуснеш плеъра,на началното меню там където са папките с файловете има силно трептене на екрана в долната и горната част в средата не се забелязва трептене.Когато пусна филм от флашка няма никакъв проблем с картината.Имам и телевизор Самсунг LE40C530 който е свързан по абсолютно същия начин със приемник на булсатком при него няма абсолютно никакъв проблем с качеството на картината и трептенето в началното меню на плеъра.И двата телевизора се гледат от около 3 метра качеството в картината между двата е с огромна разлика. Проблемния телевизор е произведен в Унгария,модел:LE32C530F1WXXH сериен номер:B1ZF3HCB101109E.Дали според вас проблема е софтуеърен или хардуеърен?Дали ако му обновя софтуеъра проблемът ще се реши.Ще му важи ли гаранцията след обновяването на софтуеъра?Благодаря предварително за помощта.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

GrishaD
    1. Размени местата на телевизорите и пиши дали пак го има това трептене.
    3. Ъпдейтвай - гаранцията си остава.
    Картината на квадратчета е от сигнала стигащ до телевизора- провери си настройката на антената, кабелите от антената до приемника и от приемника до телевизора.

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    Ето пример:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...1107121282.htm

Не ми звучат като добър избор за такова ползване. Което се и потвърди визуално когато преди няколко дни гледах 40D6ХХХ до някакво Сони (в същия ценови клас, но не помня модела), което на един и същ SD сигнал даваше несравнимо по-добра картина от Самсунга.
    И защо реши, че показва само половината резолюция ??
    На снимките виждам само лошо скалиране на 576i сигнал - малко са марките телевизори, които се справят прилично с такъв сигнал, а и сегашните модели са предназначени най-вече за HD сигнал - 720i, 720p, 1080i, 1080p

18. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Виж на SMPTE RR-133 пуснато на 576i картинката в горния ляв край квадратчето и ми кажи, че виждаш еднопикселните редове. Тоест почва от 2 пиксела ред, тоест си е точно половин резолюция.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 64 от 98 ПърваПърва ... 1454626364656674 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 21:51
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 11:45
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 16:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 15:46

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе