Вижте резултатите от анкетата: Как бихте оценили картината на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
221. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Много добра

147 66.52%
  • Добра

48 21.72%
  • Задоволителна

16 7.24%
  • Приемлива с много компромиси

6 2.71%
  • Категорично не ми харесва

6 2.71%
Отговори на анкетата
Страница 33 от 107 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 1600
Like Tree58Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2013

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Здравейте,

От събота вече имам в дома си SAMSUNG UE-32EH5000. Изпробвах някои неща и естествено ми изникнаха въпроси

Има ли възможност да се гледа BlueRay или DVD-R от преносим харддиск? Ясно ми е, че през компютър с HDMI кабел ще стане.

Изпробвах да пускам филми от преносим харддиск 1 терабайт и смяната на папките(снимките) и въобще разглеждането на диска се осъществява изключително бавно. Също така ми се струва и че работата с менюто на телевизора е бавна. Въпроса ми е дали е възмоно да е от телевизора или интерфейса за USB? Също така ако взема флашка 32ГБ дали ще работи по-бързо?

Правилно ли съм разбрал, че само SmartTV имат възможност да се свързват с телефони на Смасунг(вкъщи имаме Galaxy s3 и Galaxy s2)?

Използвам пакетна услуга на НЕТ1 ТВ + Интернет и имам достъпо до 92 цифрови програми + 13 HD програми. Дадох на телевизора да направи FULL Scan при самото му пускане и сеаг имам около 10-15 програми на които пише "No or Bad signal". Това от доставчика ли е или има някаква настройка която трябва да направя, за да ги хвана (например смяна на обхвата)?

Последно искам да попитам, тъй като телевизора няма връзка с интернет, възможно ли е да се ъпдейтва фърмуеъра през USB и ако е възможно от сайта на Самсунг ли трябва да се свалят последните ъпдейти?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Цитат Първоначално публикувано от Pezilink Виж публикацията
    Вързан е с DLNA Домашний медиа-сервер през wifi разпознава си филма тръгва но насича през няколко секунди гледам да не товаря компа с друго.
    И компютъра и ТВ-то се свързват по WiFI чрез рутер?
    Тогава проблема е лош сигнал или "замърсяване" на ефира от други рутери.
    При мен имаше същия проблем с телевизор включен с кабел с рутера. Насичане през равни интервали от време. Оказа се, че не контактува добре буксата и се вързва на 100 Mb, а рутера е 1000 Mb. След смяна на конектора се оправи.

livfc
    Доколкото ми е известно плеъра не чете DVD/Blue Ray.
    Твърдия диск работи по бързо от флашка.
    Връзката става през WiFi/LAN. Телевизора ти няма нито една от двете възможности, следователно няма как да стане.
    Струва ми се, че е от доставчика проблема и е по добре да му се обадиш за проблем със сигнала.
    Телевизора се обноявява през USB firmware свален от сайта на самсунг, но нищо ново като опции няма да видиш/няма да намериш разлика.
    Този пост е редактиран от saint056a; 26-02-13 в 12:34.
    Pezilink одобрява това.

4. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

От телевизор позициониран в ниския ценови клас.....недеи да очакваш чудеса.....

5. Junior Member Аватара на Pezilink
    Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    София

И компютъра и ТВ-то се свързват по WiFI чрез рутер?
    Тогава проблема е лош сигнал или "замърсяване" на ефира от други рутери.
    При мен имаше същия проблем с телевизор включен с кабел с рутера. Насичане през равни интервали от време. Оказа се, че не контактува добре буксата и се вързва на 100 Mb, а рутера е 1000 Mb. След смяна на конектора се оправи.
    Да и ТВ и компа ми са през рутера явно затова насича. Исках да си пусна 3Д филм от компа на ТВто без кабели, защото флашката ми не иска да качи файл по-голям от 4ГБ,..нищо ще търся други варианти,..Благодаря:rolleyes:

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

за да качваш на флашката файлове >4Gb , форматирай я в NTFS .

7. Junior Member Аватара на Pezilink
    Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    София

за да качваш на флашката файлове >4Gb , форматирай я в NTFS .
    :rolleyes: Перфектно,..стана,..благодаря!

8.  

9. Тук е от
    Feb 2013

Благодаря за бързите отговори.

Преносимия харддиск е по-бърз със сигурност, но пък на него има повече информация, която трябва да бъде заредена. Преди като имах стар модел на Самсунг (телефон), колкото повече неща качвах на картата с памет, толкова по-бавно зареждаше. Това ме кара да мисля, че ако имам флашка ще работи по-бързо. Все още обмислям дали да си взема HDMI кабел.

Да попитам отново, правилно ли съм разбрал, че само SmartTV имат възможност да се свързват с телефони на Смасунг(вкъщи имаме Galaxy s3 и Galaxy s2) или може да се направи и на моят телевизор?

10. Member Аватара на legaltk
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от livfc Виж публикацията
    Да попитам отново, правилно ли съм разбрал, че само SmartTV имат възможност да се свързват с телефони на Смасунг(вкъщи имаме Galaxy s3 и Galaxy s2) или може да се направи и на моят телевизор?
    Моят ТВ е Смарт и е се свързва с телефона без проблем. Дори има приложение да ползвам телефона като дистанционно.
    За други ТВ не мога да кажа, защото нямам друг ТВ.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Преносимия харддиск е по-бърз със сигурност, но пък на него има повече информация, която трябва да бъде заредена. Преди като имах стар модел на Самсунг (телефон), колкото повече неща качвах на картата с памет, толкова по-бавно зареждаше. Това ме кара да мисля, че ако имам флашка ще работи по-бързо. Все още обмислям дали да си взема HDMI кабел.

Няма такова нещо за твърдите дискове. Дори и да не е дефрагментиран никога, твърдия диск е по-бърз от флашка. За оптимална работа може да пуснеш дефрагментация на външния диск.

Tвоя телевизор няма LAN\WiFi. Как си представяш комуникацията между смартфон и ТВ? Не става по инфрачервен порт, а през мрежа.

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012

Някой може ли да ми каже какъв е тунерът в серията д6000 тоест,може ли да хващам хд цифров сигнал.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Varna

Проблема ти не е в хард диска, а в бавния процесор който е около 600MHz че даже може и по-малко. Самсунг както и повечето компании слагат сравнително слаби процесори в долните и средните си серии телевизори с цел пестене на пари. Общо взето гледат да постигнат минимума при което дадено приложение няма да забие. Иначе от тоя цънцърлък си патят дори и телевизори за 3000 лв.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от kar4o73 Виж публикацията
    Някой може ли да ми каже какъв е тунерът в серията д6000 тоест,може ли да хващам хд цифров сигнал.
    Може.И по кабела,може и ефирно.

16. Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от augata Виж публикацията
    Проблема ти не е в хард диска, а в бавния процесор който е около 600MHz че даже може и по-малко. Самсунг както и повечето компании слагат сравнително слаби процесори в долните и средните си серии телевизори с цел пестене на пари. Общо взето гледат да постигнат минимума при което дадено приложение няма да забие. Иначе от тоя цънцърлък си патят дори и телевизори за 3000 лв.
    Не съм много съгласен колега. Имам 46ES6710 и 32C650, към които включвам HDD 500GB WD My Passport SATA3, като на новия телевизор му трябват 3-4-5мин само да ми покаже какво има на диска, а стария го прочита мигновено.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Varna

И 2-та телевизора който си изброил са с по-бързи процесори ES6710 е с 900MHz, а C650 е с Valencia 800MHz. Не казвам че това е единствената причина но определено играе голяма роля колко е бърз процесора и то не само в четене на периферни устройства а и в поддържане висока скорост на мрежата била тя wifi или lan.

Самсунг 2013, не може да бъде Dual Core процесори във почти всички модели :D. Aко някой има инфо за цените да поства
    Този пост е редактиран от augata; 27-02-13 в 17:46.

18. Тук е от
    Dec 2011

Аз съм със самсунг д6000 - имам 500 гб хард диск, който използвам за филми - веднага като го включа ми показва какво има в папките - няма забавяне, ако има - то е такова, че не се забелязва. Пускал съм и 1ТБ, отново не намирам някакво осезаемо забавяне - на 1ТБ са пълни около 700 ГБ, а на 500 ГБ- около 420 ГБ. Пускам външния хард на юсб-то, на което има HDD. При мен се пада четвъртото отгоре-надолу...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 107 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе