Вижте резултатите от анкетата: Как бихте оценили картината на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
221. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Много добра

147 66.52%
  • Добра

48 21.72%
  • Задоволителна

16 7.24%
  • Приемлива с много компромиси

6 2.71%
  • Категорично не ми харесва

6 2.71%
Отговори на анкетата
Страница 82 от 107 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,216 до 1,230 от общо 1600
Like Tree58Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    Стара Загора

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Локо мерси. А как се борави с програмата? Свалих я и какво да направя след това?

А някой има ли идея и по другото ми питане?

2.  

3. Тук е от
    Mar 2013

ES7000 vs F6500?

ES7000 vs F6500

Здравейте,
    Кой от двата модела ще ми препоръчате? Знам, че ES е миналогодишен, но е по-високия клас от 65ХХ макар от от 2013, който пък е с двуядрен процесор. ES7000 има ли смарт remote, както F6500? Виждам, че към момента разликата е около 200 лв (Ф6500 е по-евтин), но мога да ги прежаля.

Основно смятам да го ползвам за гледане на филми през NAS-а, който е в къщи, т.е. за домашно кино.

Предварително ви благодаря за отговорите!

4. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

ES7000 също е с двуядрен ARM процесор . Защо не ги сравниш на място ?
    Ако ES7000 не е мостра , взимай него и си има smart remote - цък .

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Вземи ES7000 ако се двоумиш.Смарт дистанционното не е нищо особенно, даже е неудобно защото за да достигнеш до дадено меню се налага да правиш по няколко движения.Мисля че на ES7000 дисплея е доста по-добър
    с по добър контраст и микро диминг, освен това разполагаш с вградена камера което ти дава възможност да ползваш скайп и жестовите команди.

6. Тук е от
    Mar 2013

Synology NAS - Samsung TV Media Player

Здравейте и благодаря за отговорите.

Още един въпрос - моя NAS е Synology DS212j - има ли някой опит дали от модел на Synology с инсталиран Media Server, вградения Media Player на телевизора зарежда субтитри (.srt, .sub файлове)?

Открих ето това Plex for Samsung [licensed for non-commercial use only] / Home, но това означава да си кача Plex Media Server на NAS-a, както и да инсталирам App-a на телевизора, което ще натовари и двете машини допълнително и ако мога искам да го избегна.

7. Тук е от
    Feb 2012

Къде го намери тоз модел ЕС7000 , в кой магазин го има ?

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

10. Тук е от
    Mar 2013

Гледам ги в двата онлайн магазина на техномаркет и технополис.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013

Някакви впечатления при update 1111? Забелязах,че настройките на картината(калибрацията) се е запазила след ъпдейта. . .

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Aries Виж публикацията
    Аз си взех преди седмица 46F6670 и ето какво ще споделя, дано е от полза на някой.
    1.Основно-размерът има значение!Ако имате място не се двоумете а избирайте по-големия.Дори от 3 метра 46 инча дава комфорт и удоволствие при гледането.
    2.Така наречените херци.За мен това е бошлаф, особенно при качеството на наличния сигнал.Аз взех 600 херцов, авера взе 6500-400 херцов и на практика никаква разлика.
    3.Сателитния тунер е на практика ненужен, освен ако не сте на сателитна на виваком, които единствено предлагат кам модули.При всички оператори се налага ползването на приемник.При кабелните нещата стоят доста по-добре.
    4.3D- Големи очаквания, но нищо особенно.Активната технология не е за всеки.Чисто медицински трептенето предизвиква дискомфорт след около 20-30 мин гледане.Чувствате си очите все едно сте плували с отворени очи под вода.Иначе е гъзарийка да се погледа малко природа или някой концерт, но трудно се издържа дълго особенно след цял ден работа.
    4.Плеърът-не очаквайте чудеса.Плейва повечето видео формати но има и доста неудобства.Основното неудобство е свързано с 3D субтитрите.Не плейва динамични.Статичните са доста неприятни за гледане.
    5.Така нареченият смарт е по глупав и от средностатистически gsm с андроид.

Заключение:Вземете си максимално големия телевизор с хубав панел.Залагайте най-вече на качеството на картината и на дисплея.Сателитния тюнер и херците за мен излишно надуват цената.Смарт функциите са доста недоразвити с оглед на годините от както бяха пуснати тези телевизори.Може би сбърках че си взех лед, но плазмите са доста по тежки и капризни.Аз си взех и 3 години допълнителна гаранция, ако можете да пренебрегнете някой фунции за сметка на удължена гаранция няма да сбъркате.Успех при покупките и поздрави!!!
    Обръщал ли си внимание на качеството на SD ако се ползва вградения тунер?
    Аз миналата година си взех един ES7610 ( който после върнах) и там явно имаше някъкъв филтър който размазваше всичко!
    Надписите например изглеждаха размити. Ако подам същия канал през ХДМИ (от външен декодер) всичко е много качествено и отчетливо!
    Дали моделите от тази година и по конкретно твоя имат такъв "проблем" ?

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Относно модела ''f6670, мога да споделя че сателитния и ефирния тюнер се представят доста прилично.Ефирния лови без проблеми цифровите с 10см коаксиален кабел.Гледам на сателитният немските канали от Астра 19Е и мога да кажа, че качеството е перфектно.Апропо който има сателитна антена може да се наслади на този спътник на над 20 безплатни сателитни програми главно немски в HD формат.Естествено SD каналите излизат по-зле на големите инчове, но това е нормално.При субтитрите и текстовете няма размазване (резолюция mpeg2 576i).В допълнение за този модел или по принцип мога да кажа още някой неща.В режим "спорт" телевизорът влиза в профил "стадион", който иначе не е достъпен за редактиране .Там някой показтели са понапомпани и правят картината по ярка и наситена както и усилват звука.Не съм го разчовъркал докрай и бих искал да попитам тези които знаят.Как да видя разликата от тея прослувути допълнителни кадри....(600-те херца) и без тях .Или просто дисплея си предава с тези екстри в постоянен режим, пък който може да ги види...!?!?В менютата за картината има една опция "Шарки за експерти" , това кога е активно?

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2013

Отговор: Synology NAS - Samsung TV Media Player

Plex е един от най-известните медийни сервъри. Може само да се радваш че има добро приложение за телевизора и Nas.

Не ми е ясно какво те притеснява.

16. Тук е от
    Sep 2013

Някакви мнения за F6400 vs F6300..? Доколкото видях 6300 няма 3D, но пък за сметка на това е 100Hz...

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Ефекта на влошената подсветка в ъглите го има и при 46F6670, но както прочетох тук там е всеобщ проблем за LED технологията :what:

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Aries Виж публикацията
    Относно модела ''f6670, мога да споделя че сателитния и ефирния тюнер се представят доста прилично.Ефирния лови без проблеми цифровите с 10см коаксиален кабел.Гледам на сателитният немските канали от Астра 19Е и мога да кажа, че качеството е перфектно.Апропо който има сателитна антена може да се наслади на този спътник на над 20 безплатни сателитни програми главно немски в HD формат.Естествено SD каналите излизат по-зле на големите инчове, но това е нормално.При субтитрите и текстовете няма размазване (резолюция mpeg2 576i).В допълнение за този модел или по принцип мога да кажа още някой неща.В режим "спорт" телевизорът влиза в профил "стадион", който иначе не е достъпен за редактиране .Там някой показтели са понапомпани и правят картината по ярка и наситена както и усилват звука.Не съм го разчовъркал докрай и бих искал да попитам тези които знаят.Как да видя разликата от тея прослувути допълнителни кадри....(600-те херца) и без тях .Или просто дисплея си предава с тези екстри в постоянен режим, пък който може да ги види...!?!?В менютата за картината има една опция "Шарки за експерти" , това кога е активно?
    ето пример за ES6710:

от вътрешния тунер:
    int.jpg

от външен приемник през SCART!:
    ext.jpg

ето и един PHILIPS нещо от типа: PFL5055, тук пък е прекалено шарпнато!
    philips.jpg
    Този пост е редактиран от CALL-151; 17-09-13 в 12:41.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 82 от 107 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе