Локо мерси. А как се борави с програмата? Свалих я и какво да направя след това?
А някой има ли идея и по другото ми питане?
Много добра
Добра
Задоволителна
Приемлива с много компромиси
Категорично не ми харесва
Локо мерси. А как се борави с програмата? Свалих я и какво да направя след това?
А някой има ли идея и по другото ми питане?
ES7000 vs F6500
Здравейте,
Кой от двата модела ще ми препоръчате? Знам, че ES е миналогодишен, но е по-високия клас от 65ХХ макар от от 2013, който пък е с двуядрен процесор. ES7000 има ли смарт remote, както F6500? Виждам, че към момента разликата е около 200 лв (Ф6500 е по-евтин), но мога да ги прежаля.
Основно смятам да го ползвам за гледане на филми през NAS-а, който е в къщи, т.е. за домашно кино.
Предварително ви благодаря за отговорите!
Вземи ES7000 ако се двоумиш.Смарт дистанционното не е нищо особенно, даже е неудобно защото за да достигнеш до дадено меню се налага да правиш по няколко движения.Мисля че на ES7000 дисплея е доста по-добър
с по добър контраст и микро диминг, освен това разполагаш с вградена камера което ти дава възможност да ползваш скайп и жестовите команди.
Здравейте и благодаря за отговорите.
Още един въпрос - моя NAS е Synology DS212j - има ли някой опит дали от модел на Synology с инсталиран Media Server, вградения Media Player на телевизора зарежда субтитри (.srt, .sub файлове)?
Открих ето това Plex for Samsung [licensed for non-commercial use only] / Home, но това означава да си кача Plex Media Server на NAS-a, както и да инсталирам App-a на телевизора, което ще натовари и двете машини допълнително и ако мога искам да го избегна.
Къде го намери тоз модел ЕС7000 , в кой магазин го има ?
Гледам ги в двата онлайн магазина на техномаркет и технополис.
Някакви впечатления при update 1111? Забелязах,че настройките на картината(калибрацията) се е запазила след ъпдейта. . .
Обръщал ли си внимание на качеството на SD ако се ползва вградения тунер?
Аз миналата година си взех един ES7610 ( който после върнах) и там явно имаше някъкъв филтър който размазваше всичко!
Надписите например изглеждаха размити. Ако подам същия канал през ХДМИ (от външен декодер) всичко е много качествено и отчетливо!
Дали моделите от тази година и по конкретно твоя имат такъв "проблем" ?
Относно модела ''f6670, мога да споделя че сателитния и ефирния тюнер се представят доста прилично.Ефирния лови без проблеми цифровите с 10см коаксиален кабел.Гледам на сателитният немските канали от Астра 19Е и мога да кажа, че качеството е перфектно.Апропо който има сателитна антена може да се наслади на този спътник на над 20 безплатни сателитни програми главно немски в HD формат.Естествено SD каналите излизат по-зле на големите инчове, но това е нормално.При субтитрите и текстовете няма размазване (резолюция mpeg2 576i).В допълнение за този модел или по принцип мога да кажа още някой неща.В режим "спорт" телевизорът влиза в профил "стадион", който иначе не е достъпен за редактиране .Там някой показтели са понапомпани и правят картината по ярка и наситена както и усилват звука.Не съм го разчовъркал докрай и бих искал да попитам тези които знаят.Как да видя разликата от тея прослувути допълнителни кадри....(600-те херца) и без тях .Или просто дисплея си предава с тези екстри в постоянен режим, пък който може да ги види...!?!?В менютата за картината има една опция "Шарки за експерти" , това кога е активно?
Plex е един от най-известните медийни сервъри. Може само да се радваш че има добро приложение за телевизора и Nas.
Не ми е ясно какво те притеснява.
Някакви мнения за F6400 vs F6300..? Доколкото видях 6300 няма 3D, но пък за сметка на това е 100Hz...
Ефекта на влошената подсветка в ъглите го има и при 46F6670, но както прочетох тук там е всеобщ проблем за LED технологията :what:
ето пример за ES6710:
от вътрешния тунер:
int.jpg
от външен приемник през SCART!:
ext.jpg
ето и един PHILIPS нещо от типа: PFL5055, тук пък е прекалено шарпнато!
philips.jpg
Този пост е редактиран от CALL-151; 17-09-13 в 12:41.