Вижте резултатите от анкетата: Как бихте оценили картината на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
221. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Много добра

147 66.52%
  • Добра

48 21.72%
  • Задоволителна

16 7.24%
  • Приемлива с много компромиси

6 2.71%
  • Категорично не ми харесва

6 2.71%
Отговори на анкетата
Страница 89 от 107 ПърваПърва ... 3979878889909199 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,321 до 1,335 от общо 1600
Like Tree58Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2013

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Здравейте,
    чета, че UE40F6400 работи на 50Hz. Въпреки това искам да знам как се държи с бързите действия? Има ли насичане? Вграденият му процесор подобрява ли по някакъв начин вида на движенията? Плавни движения ли са движенията? Ще се гледа на 2-3 метра разстояние.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

На 100Hz е не на 50

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Цитат Първоначално публикувано от Kuonyy Виж публикацията
    Здравейте,
    чета, че UE40F6400 работи на 50Hz. Въпреки това искам да знам как се държи с бързите действия? Има ли насичане? Вграденият му процесор подобрява ли по някакъв начин вида на движенията? Плавни движения ли са движенията? Ще се гледа на 2-3 метра разстояние.
    Не четете и това е, баба едно си знае едно си бае!Няколко пъти се написа, специално за 6400 че е 100 херцов.Който иска да вярва , който иска да не вярва.Гледал съм на 6500 и сега гледам на 6670.Разликата е CMR400 срещу CMR600 по спецификации.Реално за окото не може да се забележи разлика.Предполагам така ще е и с 6400.И сега най главното - СИГНАЛА.Като ти е калпав сигнала(какъвто е на повечето БГ програми) какъвто и телевизор да вземеш се тая.Виж ако гледаш реално фул хд от сателита примерно от скай италия или скай дойчланд ще се насладиш максимално на телевизора си.И конкретно на въпроса ти, който е малко неправилно зададен.Няма как бързите действия да са плавни ,нали?Освен ако не са на забавен каданс.

5. Тук е от
    Sep 2013

Едно е да гледаш футбол и да имаш черти по целия екран зад топката, а друго е да нямаш.
    В крайна сметка не мога да изчета 90 страници, за да видя къде пише, че е на 100Hz. На първата страница пише, че е 50 и затова питам. Не намерих информация и по чужди сайтове и форуми да пише, че е на 100. Навсякъде пишат 50. Както и да е!
    Очевидно едно нормално мнение не може да се изкопчи и ще трябва да се тества с клипове на място.

Благодаря, все пак!

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Сърдиш се неоснователно , след като на въпроса ти е отговорено едва 2-3 поста по назад.Сега ще ти кажа за спортните канали и динамичните сцени, но преценката пак си остава индивидуална.Мачовете и всякакви други предавания трябва да ги гледаш в реално full hd.Българските оператори режат от резолюцията на картината като реално 1920х1080 излъчват евроспорт , бтв и още 1-2 канала.На sd каналите (диема,нова спорт)картината изглежда малко замазана но това е...Истинската наслада са чуждите канали както ти споменах по горе.Наскоро гледах рали от купата на австралия, купата на америка с катамарани, преди 2-3 дни шампионската лига и...нищо общо с наще канали.Детайли, цвят, движения...удоволствие.Има един режим спорт в телевизорите, който представлява сборка от настройки на картината и филтри.Пълна отврат е , цветовете са набримчени яко както и яркоста и фоновото осветление.С 2 думи не става.Ако държиш категорично на спортните предавания, специалистите препоръчват плазми.

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

С подходящите настройки Ф6400 се справя много добре с бързи сцени , за разлика от някой по-скъпи модели на други производители - в тоя ценови диапазон е едно от най-добрите предложения.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2013

Здравейте,
    предстои ми закупуване на телевизор и затова искам да помоля специалистите тук за съвет.
    Основно се колебая между моделите UE-40F6400 3D LED - UE-40F6670 3D LED.
    Какви са основните разлики между тях (освен различното опресняване) и заслужава ли си
    закупуването на по-скъпия модел ?
    Предварително ви благодаря.

10. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Привет, @Nikfen,

Основната разлика между двата модела е наличието на сателитен тунер в 6670 и подсветка с micro dimming контрол.

Според мен не си заслужава разликата от около 300 лв., но все пак Вие решавате.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Понеже съм собственик на 46F6670 и имам някакви впечетления от 46F6500 ,който много се доближава до F6400 реших да напиша малко по-подробно описание и нещо като рецензия за моя модел без да претендирам, че съм някакъв експерт.Просто съм потребител, който гледа много телевизия и съм фен на новите технологии.
    Първо ще споделя какви бяха основните ми критерии за избор на телевизор и ако те съвпадат с вашите се надявам да бъда полезен.
    1.Реших да взема телевизор с активно 3D заради всеобщото мнение, че то е с по-голяма дълбочина и по-широк зрителен ъгъл.НЕОПРАВДАНО.Активната технология дразни окото защото се забелязва трептене от очилата.Имам телевизора от повече от месец и до сега не съм изгледал един филм до края.Не мога просто връщайки се от работа, да подложа очите си на това изтезание.След 15-20 минути гледане очите ми се чувстват както след плуване с отворени очи под вода в минерален басейн.Сори ама явно на мен така ми се отразява, нямам проблеми със зрението като диоптри ама....
    2.Обичам футбола и реших да си купя телевизора с по-високия CMR600 срещу 400 на другия 6500( на 6400 май е cmr200).Картината е същата.Колегата гледа на 6500 през иптв-то на виваком и не можах да открия разлики.Аз имам 2 сателитни чинии и през сат приемник мога да си осигуря качествен сигнал.НЕОПРАВДАНО , но не напълно.Най вече сателитния тюнер, в България е малко излишен поради факта че единствено сат телевизията на виваком предлагат кам модул.Иначе има над 20 безплатни немски HD канали ,които могат чрез сателитна антена да се гледат на Астра19Е.
    3.Исках хубав медия плеър който да ми позволява да плейвам директно през usb.ОПРАВДАНО.Плейва се свободно през usb hdd700gb примерно, всякакъв файлов формат и DTS аудио което отсъства при някой други марки.И тук има косур и той е в PVR функцията защото телевизорът форматира флашките във формат линукс ext3 и под уйндоус не можете да видите това което сте записвали.Не съм пробвал на линукс дистрибуции дали се отварят.
    4.Понеже имам таблет самсунг а жената има такъв телефон исках да взема тв от същата марка.Телевизорът разполага с функция скриин мирор, което ще рече че позволява през уай-фай директ сдвояване и плейване на екрана на телевизора на снимки , клипове или дори браузване.ОПРАВДАНО.Телевизора се превръща в големият дисплей на вашето мобилно устройство.
    5.Може би на последно място ме интересуваха смарт функциите като фейсбук, скайп и т.н.ОПРАВДАНО до някъде.Скайпа без камера не може да се ползва щото такава версия са му направили, без месидж.Отделно закупуването на камера е 160лв.-мерси!
    Фейсбука е много лайт версия.Орязан и не показва снимките на целия екран.За родителите с малки деца до 8-10 години има много занимателни ,забавни и хубави образователни приложения, но на английски.Има интересни фитнес приложения ....и толкоз.Големият коз тук е YouTube със свойте възможности за плейлисти и т.н.(това обаче не е предимство на Самсунг) .Крайно ограничен каталог за близо 5 години смарт тв технология.
    6.Те първа предстой да превърна телевизора в РС монитор през дългите зимни дни.Все още не мога да дам оценка за забавянето.Иначе се свързва нормално през HDMI и вади звук(което е по скоро функция на видео картата, но няма проблем).
    Като крайна отценка по 6-то балната система съотношение цена/качество бих му дал 4,5.Те така го оценяват и по чуждите сайтове.
    Ако успеете да намерите 46F6400 на цена до и около 1500лв. , мисля че би бил най-добрия избор.Оглеждайте дисплеите за дефекти като облаци на тъмен екран, петна и т.н.
    Успех при покупките!!!
    П.П
    Имам един излишен комплект 3D очила, та на който му трябват допълнителн съм пуснал обява
    Този пост е редактиран от Aries; 05-10-13 в 15:45.
    Momchil, legaltk и altawast харесват това.

12. Banned
    Тук е от
    Dec 2011

Добро мини-ревю и полезно .

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от FireWind Виж публикацията
    Добро мини-ревю и полезно . Само малка корекция - -цената е под 1200лв в ТМ засега .
    Цените ще паднат още ,особенно по празниците.За мен под 46 инча не си заслужава!

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

@Aries,

Хубаво е да знаеш, че вече почти всички марки телевизори поддържат DTS аудио, но пък си имат други трески за дялане при вградения плеър.

+1 за поста.

16. Member Аватара на legaltk
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Aries Виж публикацията
    ..............
    2.Обичам футбола и реших да си купя телевизора с по-високия CMR600 срещу 400 на другия 6500( на 6400 май е cmr200).Картината е същата.Колегата гледа на 6500 през иптв-то на виваком и не можах да открия разлики.Аз имам 2 сателитни чинии и през сат приемник мога да си осигуря качествен сигнал.НЕОПРАВДАНО , но не напълно.Най вече сателитния тюнер, в България е малко излишен поради факта че единствено сат телевизията на виваком предлагат кам модул.Иначе има над 20 безплатни немски HD канали ,които могат чрез сателитна антена да се гледат на Астра19Е.
    .....................
    Тук мисля, че проблема не е в ТВ, а в пренасянето на сигнала до него. И аз съм със САТ на Виваком и искам да опитам iptv-то им, но няма опънат кабел. Тогава избора ми е САТ и за много хора е така, което не е проблем на ТВ.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от legaltk Виж публикацията
    Тук мисля, че проблема не е в ТВ, а в пренасянето на сигнала до него. И аз съм със САТ на Виваком и искам да опитам iptv-то им, но няма опънат кабел. Тогава избора ми е САТ и за много хора е така, което не е проблем на ТВ.
    Виваком излъчват Нова спорт HD, Булсатком имат Спорт Плюс HD.Аз имам възможност да гледам Скай Италия HD.За спортните състезания просто е задължителен качествения сигнал.С правилните настройки на картината гледането става истинско удоволствие.В противен случай е мъка и никакви филтри не помагат.Апропо не мога да разбера едно.Наслагани са сума ти филтри като динамичен контраст, моушън плюс, оптимизирано черно , изчистена картина и т.н. все екстри шумно рекламирани от производителите.В същото време във всички експертни форуми, сайтове и мнения на потребители е тези филтри да са на режим OFF, а сега де?

18. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Aries Виж публикацията
    .Апропо не мога да разбера едно.Наслагани са сума ти филтри като динамичен контраст, моушън плюс, оптимизирано черно , изчистена картина и т.н. все екстри шумно рекламирани от производителите.В същото време във всички експертни форуми, сайтове и мнения на потребители е тези филтри да са на режим OFF, а сега де?
    Кое не разбираш?

Производителите ги рекламират за да си продават стоката, а експертите показват черно на бяло, че екстрите не са Ни нужни за да получиме качествена картина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 89 от 107 ПърваПърва ... 3979878889909199 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе