Вижте резултатите от анкетата: Как бихте оценили картината на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
221. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Много добра

147 66.52%
  • Добра

48 21.72%
  • Задоволителна

16 7.24%
  • Приемлива с много компромиси

6 2.71%
  • Категорично не ми харесва

6 2.71%
Отговори на анкетата
Страница 20 от 107 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 1600
Like Tree58Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-01-13 в 15:03.

2.  

3. Тук е от
    May 2009

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Имам въпрос към хората с модели (няма значение диагонала) с ES7000 и ES8000: да сте забелязали последните 4-5 реда с пиксели постепенно да потъмнява (градиентно) с наближаването на рамката отляво и отдясно на телевизорите ? Вижда се само при светли сцени и обикновено отблизо.

По подробно: Най близкия стълб (най външния) вляво/вдясно до рамката е най тъмен, до него малко по светъл, следващия по светъл и съответно вече от 4-5 стълб пиксели са с нормално развномерна подсветка.

При мен е така, забелязох го след около месец гледане (рядко гледам). Отидох в магазин ТМ и там видях че изложените мостри в размери 40 и 46 инча имат същия дефект. Търсене в Гугъл показа, че и в чужбина хората имат същия 'дерт', поне някои, не ми стана ясно всички бройки ли са така. Също ми направи впечатление, че в магазина едната бройка в единия диагонал имаше дефекта от 3 страни (ляво, дясно и и горе) вместо от две, както при мене. Забелязва се много ясно при игра на Angry Birds и светъл фон на нивото.

Според Вас това дефект ли е или е свързано с тънкия besel (рамката) и близоста на края на матрицата. Сякаш отдолу подсветката избледнява т.е. намалява в непосредствена близост до рамката, иначе пикселите си работят перфектно. А може би е свързано и с някакава софтуерна настройка за пестене на енергия от подсветка ?

Нека се изкажат по запознатите с материята. Очаквам Вашите мнения.

PS: Нещо подобно на следното изображение, но цветовете наобратно (при мене в краищата е тъмно (на картинката по светлите участъци) а тъмното на картинката при мене е светлия (> 95 % от картината) и в по тесен участък - на картинката е много широк засегнатия, може би с илюстративна цел:

uniformity3_sc.jpg
    Този пост е редактиран от ivaylodj; 10-01-13 в 11:09.

4. Member
    Тук е от
    May 2006

Сигурно е коментирано,но да попитам.Нормално ли е на Samsung ES-32UE6100 на черен екран в ъглите да се виждат светли петна? И ако е нормално може ли от настройки на картината да се премахнат до някаква степен?

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от botem Виж публикацията
    Здравейте!
    Моля за съвет. Закупих телевизор Самсунг UE40ES7000. Когато използвам вградения плеър нямам проблем с 3D. Когато обаче опитам да пусна 3D блу рей филм от компютъра, телевизорът не разпознава, че му се подава 3D сигнал и не задейства очилата, въпреки че на екрана се получава размазана картина. Филмите съм ги свалил от Замундата във формат *.ISO. Минават през DAEMON Tools Lite и се възпроизвеждат през TotalMedia Theatre 5.0....Лаптопа ми е ACER 5738, който е с 3D екран;картата е ATI Mobility RADEON HD 4570. Връзката се осъществява през HDMI 1.4 кабел като го включвам в гнездото HDMI/DVI на телевизора. Пробвал съм и с друг лаптоп, включвах и в другите гнезда на телевизора. Независимо от всичко, не мога да гледам Blu-ray 3D от компютъра. Моля за съвет. Какви настройки други трябва да направя.
    Ползваш изцяло погрешна концепция.Източника на 3Д сигнал трябва да се синхронизира с очилата предназначени за него(т.е. ако ползваш TotalMedia Theatre като източник на 3Д трябва очилата от лаптопа ти да се синхронизират с него).
    По-добре е обаче на TotalMedia Theatre да му дадеш да възпроизведе филма като SBS и през HDMI кабела, когато на телевизора получиш двата образа един до друг, да натиснеш 3Д бутона на дистанционното(то ще ги обедини) и очилата ще се синхронизират с телевизора.
    3Д сигнал телевизора разпознава само по onAir входа си.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от plamen_mr Виж публикацията
    Сигурно е коментирано,но да попитам.Нормално ли е на Samsung ES-32UE6100 на черен екран в ъглите да се виждат светли петна? И ако е нормално може ли от настройки на картината да се премахнат до някаква степен?
    Не е нормално да е така, но е така на всички LED модели.

7. Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Не е нормално да е така, но е така на всички LED модели.
    Вече да се чете за "НОРМАЛНО",то маи няма тв с нормална подсветка

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

ivaylodj
    Нямам точна информация как е реализирана подсветката в тези модели, а такава имат само сервизните техници, така че мога само да предполагам. В модели 8000 и 7000 LED Edge подсветката е само отгоре и отдолу, като диодите на са разположени до края на рамката/ до ъглите/ тоест там липсват такива, като от R&D отдела са се надявали това да се компенсира от отражателите разположени от лявата и дясната страна. Поради тази причина, там светлинният поток е по слаб и тези зони ти тъмнеят.

10. Тук е от
    May 2009

hristoslav2, благодаря за информацията - имах подозрение, че е точно така. Ще потърся Service Manual за XXES7000/XXES8000 за да видя как точно в детайли инжинерите са реализирали подсветката. Но твоето кратко описание оправдава предположенията ми. Ако намеря повече информация, ще я споделя тук.

PS: Ето снимка от дефектна матрица, на която освен дефекта се наблюдава и описания от мен 'ефект' (по-набитото око ще ги види в двата края - ляво и дясно):

308839d1335555880-samsung-ue-es8000-owners-thread-part-3-photo.jpg

Източник
    Този пост е редактиран от ivaylodj; 10-01-13 в 15:56.

11. Тук е от
    Jan 2013

Цитат Първоначално публикувано от ivotnt Виж публикацията
    Здравейте,
    преди няколко дни си купих Самсунг UE40ES6710 всичко си беше наред до днес.Нещо все не отваряше интернета.Браузъра го отваряше от време на време и си имаше нет но другите неща като магазина скайп и тн. НЕ.Обнових му firmware до този T-MST10PDEUC-1031.0 (преди беше с 1026 мисля) всичко си мина наред с ъпдейта.Но все още нямам нет, все мисли и зарежда а нищо не излиза.Интернета ми работи WIFI e и на лаптопа си е 6.Странното е че когато вляза в профила си на самсунг си влиза без проблем но друго от нета не иска да изкара все ми вади грешка че няма нет.Бихте ли ми дали съвет от къде може да е проблема?
    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Свържи го с Lan кабел към рутера и пробвай пак.
    Два дена си имах нет по Wifi-то и изведнъж нета спря.Изписва ми че не може да се свърже със сървъра.Какъв е тоя сървър ???Нета си бачка супер по принцип имам пинг до тв-то от компа.Въпроса ми е дали сме зависими от сървър на самсунг за да можем да цъкаме из нета?

12. Тук е от
    Oct 2012

Re: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

И при мен е така. В smart hub ми се изтриха всички приложения и постоянно дава грешки и иска да се обновява, а не може. Защо става така? И ако се върне до фабрични настройки ще се оправи ли?
    Този пост е редактиран от bojo789; 10-01-13 в 21:14.

13. Lokoto
    Guest

Отговор: Re: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Цитат Първоначално публикувано от bojo789 Виж публикацията
    И при мен е така. В smart hub ми се изтриха всички приложения и постоянно дава грешки и иска да се обновява, а не може. Защо става така? И ако се върне до фабрични настройки ще се оправи ли?
    Не пипай нищо. По добре изчакай ден.
    Браузерът, а и всички интернет приложения на телевизора, първо проверяват, дали има връзка със сървъра на Samsung и после дават достъп до "свободния" Интернет. По тази причина, ако не работи централния сървър на SAMSUNG или е много натоварен, то няма да имате достъп до Интернет. Ето Ви една "свобода"... Също така всички ""бисквитки" се предават, "там където трябва", за да се оцени кой какво търси в Интернет и "за да се адаптират по-добре програмите"(цитат от Samsung).
    Вие си правете сметка...
    Приятно гледане!

14.  

15. Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    Плевен

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Впечатлен съм от резултатите, които се получиха като използвах настройките от първия линк .

16. Тук е от
    Jan 2013

Здравейте,
    Отскоро съм собственик на телевизор Samsung UE 40 ES 7060. Разбира се че сме много доволни, а си е и ново изживяване, но все нещо в картината ми куца. Изпробвах вече някои настройки за 6. серия, защото за 7. не намерих, но не се получава. Има ли някой от вас опит и би ли го споделил... Може ли да си върна фаброчните настройки и как. Някъде беше споменато, че ако се дуржи бутона EXIT за определено време и става, но това не работи. Предварително благодаря за помоща ви.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от ivaylodj Виж публикацията
    hristoslav2, благодаря за информацията - имах подозрение, че е точно така. Ще потърся Service Manual за XXES7000/XXES8000 за да видя как точно в детайли инжинерите са реализирали подсветката. Но твоето кратко описание оправдава предположенията ми. Ако намеря повече информация, ще я споделя тук.

PS: Ето снимка от дефектна матрица, на която освен дефекта се наблюдава и описания от мен 'ефект' (по-набитото око ще ги види в двата края - ляво и дясно):

308839d1335555880-samsung-ue-es8000-owners-thread-part-3-photo.jpg

Източник
    тези линии са най-малкия проблем- погледни му лицето! Гледам един 55 инчов самсунг в офиса - 6500 мисля че е, е няма настройване тов чудо - всички имат гаден розов тен
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-01-13 в 15:23.

18. Тук е от
    Aug 2007

привет на всички!

много моля ако някои има идея кой от тези две тв. е по удачен да ме ориентира.
    търсих във форума но не се справих...
    ще се гледа компа - филми, без игри и ефирна цифрова или кабеларка

LE40M86BD

LE 40R 81 B

10х предварително

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 107 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 11:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 15:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе