За всички потребители с MAC OS препоръчам iSedora:
iSedora DLNA Media Server | Streaming Video, Music and Photos to TV. On-Fly Transcoding and Subtitles Support
https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%BD%D0%B5.html
За всички потребители с MAC OS препоръчам iSedora:
iSedora DLNA Media Server | Streaming Video, Music and Photos to TV. On-Fly Transcoding and Subtitles Support
https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%BD%D0%B5.html
Проблема при мен с картината се оправи (от техниците). Оказа се,че е от кабелната.Вече не насича и работи идеално. Може ли някой да помогне с калибриране за SAMSUNG UE-40F7000? В темата видях настройки за 46 инчовия модел,но не знам дали е със същия панел като 40 инчовия.Относно ъпдейта някои потребители не са довони от по нова версия и май не може да се върне старата.Все още не съм го освежил моя
. Ако някой е ъпдейтвал UE-40F7000 нека сподели как се държи тв-то.
Моля, помагайте
Момчета, от вчера съм с нов Samsung UE-46F6400, закупен от EMAG.
Сега виждам, че по-средата на екрана по хоризонтала има разположени 4 точки, през 15 см, със светещи пиксели.
Точките са с размера на зърно леща - първата и последната за зелени, втората е червена, третата е най-бледа и не знам точно с какъв цвят е.
Та въпроса ми е това може ли да е софтуерен проблем и ако ъпдейтна да се оправи или си е хардуерен ?
Втория въпрос е дали този фабричен дефект се покрива от гаранцията, тъй като производителите на телевизори допускаха определен брой изгорели пиксели без да се покриват от гаранция, но тук те не са и изгорели (май), понеже светят ярко зелено.
Та какво да правя, да го връщам ли ?
Този пост е редактиран от bg_inferno; 16-04-14 в 22:44.
Колега,ако всяка една точка е с размера на леща,то вероятно във всяка една има поне по 6-7 изгорели(дефектирали)пиксела!Което от своя страна,умножено по 4(общия брой на лещените зърна) означава,че проблема при теб е извън каквито и да било допустими граници и аз бих те посъветвал още утре да връщаш телевизора и да искаш подмяна с друга бройка!
То и да не е гаранционен дефект , след като "емаг" дават 15 дни за връщане какво има за чудене - връщай .
Значи това според вас няма как да е софтуерен проблем и да се оправи след ъпдейт например.
Понеже рутера ми не подава нет към тв-то ( предполагам трябва да звънна на интернет доставчика да оправи IP-тата), се чудя дали да се занимавам да му пускам нет за да се ъпдейтне.
Връщай го,а иначе,нет-а от рутера ти към телевизора няма нищо общо с доставчика...
Попълних декларация в сайта за дефектен продукт и чакам да видим дали ще имат коректно отношение в случая.
А за интернета ТВ-то ми изписваше да си проверя IP настройките и DNS (не си спомням точно, като се прибера ще погледна пак), а те са зададени автоматично и на ТВ и на лаптопите.
Другото странно нещо което забелязах е че телевизора може да чете шеарнати файлове само от C диска на лаптопа ( тези вградените папки на Windows - Music, Video, Pictures), което по принцип не би било проблем, но аз почти нямам свободно място в C, защото го използвам само за инсталации и няма как например да сложа там филм по-голям от 15GB.
Другото странно- шеарнах 1 малък .mkv филм, но ТВ не разпозна файла. .avi и .mp4 разпозна.
Последно- забелязах че картината става по ярка в момента когато цъкна да се отвори някое меню и след затварянето му се вижда как яркостта спада. Това особено се забелязваше при стандартния режим на картината- как яркостта значително пада сама.
Чудя се да не би да е включен сензор за осветеност на помещението и автоматично да ми намаля яркостта и има ли изключване това нещо ?
Този пост е редактиран от bg_inferno; 17-04-14 в 11:32.
Mоже да е само проблем на сигнала, не се притеснявай, за да бъдеш сигурен, просто го провери на друго място.
- - - - - - - - - -
Може да направиш пълен ресет от менюто.
- - - - - - - - - -
Доколкото знам AllShare работи само със Samsung ... Не знам да работи с Apple ...
UE55HU8500 panel type:55A1UU9RH , Golf.P
UE55H8000 panel type:55A2UF8RH , Golf.P
UE55H7000 panel type:55A2UF7EH , M-Star X14
UE55H6400 panel type:55A1AF0V , M-Star X14.
UE48H6200 panel type:48A1AF0V , M-Star X14.
Това са въпросните точки със светещи пиксели-една червена и една зелена се виждат, другите две са зелени и са по бледи и не се виждат на снимката:
P20500071.jpg
В момента чакам да ми кажат кога ще го вземат за проверка дали има дефект или не.
Ако не признаят дефекта обаче става лошо :/
Нали има 15 дневен срок за връщане и отказ от покупката? Действай..като гледам има доста оплаквания в нета..
http://www.kzp.bg/index.php?mode=vie...cument_id=5597
Petel.bg - новини - КАКВО СЕ СЛУЧИ С КЛИЕНТ НА ЕМАГ.БГ: КУПИХ СИ СУПЕР ТЕЛЕФОН, САМО ДЕТО НЕ РАБОТИ И НЕ МИ ГО РЕМОНТИРАТ>>>
Атанас Пачов: Ода за Емаг !
Crazy days или Crazy People na емаг бг
КОРЕКТНИ ЛИ СА http://www.emag.bg/ - Форум - OLX.bg - Сайт за безплатни обяви
Може би е дисктиран този въпрос, но не можах да намеря отовор - мога ли само да добавям цифрови канали на телевизор Самсунг (С7000) без да се налага да пресканирам и подреждам после всичко?
От 15.04.2014 нов фърм за 40ES6100.