Модела, който предлагат тука е с AW, тоест според таблицата на христослав няма Т2. Не знам звучи ми абсурдно модел 2014 да няма Т2..... ако пък са го направили така нарочно им признавам гениалната глупост. иначе за мене не е проблем сервизно меню и т.н. ако е до там ще го оправя.
Според мен, щом в моделния индекс на телевизора е написано DVB-T или DVB-S, значи хардуерно не се поддържат T2 и S2 съответно. Икономисали няколко цента на бройка за нас, аборигените. Т2 е обратно съвместим с Т, така, че аз лично не виждам друг смисъл от орязването на тунера!
Това е извадка от общото упътване за ТВ Samsung. Не знам за кои модели се отнася, обаче. Свалял съм го за H6500, ако не греша.
When Aerial Source is set to Terrestrial or Cable
● Digital Channel TuningScans for a digital channel.Select the New.When selecting Aerial → Cable: Frequency, Modulation, Symbol Rate
When selecting Aerial → Terrestrial: Channel, Frequency, Bandwidth
Никъде не се избира стандарт DVB-T или Т2, както и S > S2!
Почти аналогично е и при Panasonic TX-xxAS750. При LG не са описали подробно настройките.
Интересно ми е дали като сложа в първоначалните настройки държава България на примерно Samsung UE-xxH6500 ще получа достъп до DVB-S2? Защото в противен случай връщам телевизора моментално, ако съм го купил де. Не поради повреда, а заради несъответствие със спецификациите. M-tel Sat и Vivacom са на стандарт DVB-S2.
Откъде-накъде производителят на телевизора ще ми казва какво да гледам и в коя държава?
Нямам време да проверявам пак за всички марки, но за Panasonic и LG съм сигурен, че от 6-те серии имат T2. За LG и S2, а Panasonic - от 7-ма серия. Малките моделни серии не съм проверявал.
Само като инфо - ако не греша новите Hitachi xxHZT66 Smart имат DVB-T/T2, което е обяснимо. Турция прие DVB-T2 стандарта.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 12-12-14 в 19:29.
Всичко с DVB-S поне от 2-3 години насам е с DVB-S2 , въпреки че не е написано в описанието . Лошото е че повечето няма как да тестваме ефирният тунер - някой от Варна с добре антена или селища по сръбската граница ще е добре да пробва и да пише .
Момчета 32Н4000 мига диода 6 пъти и не ще да се включи от никъде .Къде може да е причината.
Разкачи всичко свързано с него и пробвай пак.
Това го направих ще се ходи на доктор явно .
Здравейте,
Имам странен проблем с изкарването на звук от компютър към Samsung UE40H5030AW.
На гърба имам стандартен аудио вход 3,5" , но със кабел стерео към стерео жак не се случва абсолютно нищо,освен че мютва звука на телевизора.
Съответно взех кабел стерео жак към 2 чинча, и пробвах и на аудио входа на телевизора,но и там е същата греда.
Стерео изходите и на предния и задния панел на компютъра работят нормалнор входа за слушалки на телевизора също,тествах с външни колонки, сменям на външен източник и звук има.
Компютъра е с ASUS дъно, с вградено аудио от NVIDIA MCP73 - High Definition Audio Controller има някакъв HD Audio Deck , за настройки,но там освен да детектва какво включваш и някакви еквилайзери друго няма.
Операционната система е ХР Professional със Сървис пак 3, всякакви идеи и насоки са добре дошли, предварително благодаря.
Привет, на UE40H5030AW от зад е стандартен 3,5мм жак за слушалки/то си е нарисувано даже/, което си е само изход. За връзка с РС най-лесно е с HDMI или DVI-HDMI и само така става. Варианта с компонентен и/или S-video отпада зарди качеството, и не е сигурно дали ще можеш да разпънеш образа на целият екран. В упътванията има едно листче с означение на входове и изходи и кое за какво е. Включи едни слушалки ва мястото им в телевизора за да си сигурен че не си направил някоя беля.
При мен на F7000 сигналът на този аудио изход зависи от настройките на звука на телевизора - ако е с изключени подобрения на звука, излиза нормален сигнал. Ако е включена някоя екстра, като усилвне на говора например или подобни, нивото е силно намалено или изобщо липсва сигнал. Прегледай тези настройки.
ПП. Всъщност на теб ти трябва в обратна посока, към телевизора. Моят пост е извън въпроса, извинявайте.
По скоро при функцията " усилване на говора" сигнала е в средночестотната част около 2-3KHz там където е говора на човек. С идеятата да чуваш повече него и за това ти се струва че нивото е ниско.