Страница 18 от 31 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 452
Like Tree160Одобрявам

Samsung S95B QD-OLED - Нстройки и Коментари

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Отговор: Samsung S95B QD-OLED - Нстройки и Коментари

За какво ви е USB 3.0? USB 2.0 предлага скорост от 480MBps която е повече от достатъчна, поне според мен.

- - - - - - - - - -

Коя картина според вас е по реална, на кс7002 или S95b.От самото начало ми прави впечатление че детайлите в тъмните сцени липсват. Сцената е от Vikings: Valhalla с01 еп5-2.50мин
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от sasho1bs; 17-01-23 в 00:32.
    svetlio1, brotzki и nemirna харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от sasho1bs Виж публикацията
    Коя картина според вас е по реална, на кс7002 или S95b.От самото начало ми прави впечатление че детайлите в тъмните сцени липсват. Сцената е от Vikings: Valhalla с01 еп5-2.50мин
    KS7002 - настройките на цветовете трябва да се пипнат, калибриране на Delta E
    S95B - трябва да се оправи баланса на бялото, гамата ?

Някои собственици на S95B се оплакват от повдигнато "черно", според други е грешен алгоритъма на дизеринга в близко до черното.
    sasho1bs одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Оледа му нулирах двете точки на бяло но няма промяна. Гамата му е 1886 , но и на 2.2 не виждам особена разлика .Настройките са, яркост 33, контраст 35 и цвят 27. Оптималната яркост съм я изключил. Цветовете така са топ, но в тъмни сцени работата не е добре. По принцип от както съм го купил, тъмните сцени не ми изглеждат ок спрямо леда. А на кс са не знам какво ще рече Делта е . Правил съм преди години някакви настройки, но вече не помня на кой са и така ми допада картината. Ако може по добре ще е още по добре

5. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Според мен, имаш някакъв проблем с външното устройство, по-конкретно настройките му за HDMI порта. Предполагам, че ако пуснеш, същото съдържание, примерно през вграденото приложение на Ютуб, няма да ти мачка черното, даже може да се окаже повдигнато.
    Относно снимките, и двете не ми изглеждат добре. Но това може да е подвеждащо, защото при снимането също има изкривяване на цветовете. Особено ако е с телефон, като изключим ябълките, всички преекспонират.

Как направи двете точки на бялото?
    sasho1bs одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Точките на бялото са както ми казахте, почти всичко на -3 и -1. И на двата телевизора гледам през плекс. Сега пуснах през компютъра същата сцена и там е същото.

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

С тия "рип"-ове не знам какво очакваш - на всичко ли е така или само конкретно с тоя файл?
    Преди време имаше подобна тема с тъмна картина и липса на детайл на ХДР файл ... и си се оказа, че просто така е "рипнат" - некадърно, а някои филми са си снимани и мастерирани некадърно
    CubanLinx одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Точките на бялото са както ми казахте, почти всичко на -3 и -1. И на двата телевизора гледам през плекс. Сега пуснах през компютъра същата сцена и там е същото.
    Черното можеш да го повдигнеш или смачкаш и през настройките за баланс на бялото, но това се прави с подходяща апаратура.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    С тия "рип"-ове не знам какво очакваш - на всичко ли е така или само конкретно с тоя файл?
    Преди време имаше подобна тема с тъмна картина и липса на детайл на ХДР файл ... и си се оказа, че просто така е "рипнат" - некадърно, а някои филми са си снимани и мастерирани некадърно
    На доста файлове съм забелязал този проблем. Според мен не е от рипа, защото ползвам на двата телевизора HBO MAX и там го забелязвам. Ако беше от рипа не трябваше ли и на двата да липсват детайли в черното?

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от tvbox Виж публикацията
    Черното можеш да го повдигнеш или смачкаш и през настройките за баланс на бялото, но това се прави с подходяща апаратура.
    Как да го повдигна през баланса? Специално за този кадър, долу горе бива, ако дам оптималната яркост на максимална и детайлите в черно на макс.
    Не случайно дадох кой е сезона, и епизода,свален е с най доброто качество от сайтовете, и да кажете при вас как е изглежда.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

За какво ви е USB 3.0? USB 2.0 предлага скорост от 480MBps която е повече от достатъчна, поне според мен.

- - - - - - - - - -

Толкова тъмно, че нищо не се вижда от олед схемата. Как ги гледате тези полуобрази?

12. Member
    Тук е от
    Apr 2020

На доста файлове съм забелязал този проблем. Според мен не е от рипа, защото ползвам на двата телевизора HBO MAX и там го забелязвам. Ако беше от рипа не трябваше ли и на двата да липсват детайли в черното?

- - - - - - - - - -

Как да го повдигна през баланса? Специално за този кадър, долу горе бива, ако дам оптималната яркост на максимална и детайлите в черно на макс.
    Не случайно дадох кой е сезона, и епизода,свален е с най доброто качество от сайтовете, и да кажете при вас как е изглежда.
    Нивото на червото се контролира през баланса на бялото, (Offset) като за повдигане се задава „+“, съответно „-“ако искаш да го смачкаш.

Пробвай тези настройки, като оставиш CMS по подразбиране, тоест на AUTO
    R-Gain -2
    G-Gain -3
    B-Gain +1
    R-Offset +2
    G-Offset +1
    B-Offset +2

Цвят 25

Относно снимките по-горе, ЛСД-то, със сигурност свети повече от колкото трябва. А, кое е по-точно, няма как да се разбере, ако няма референтна снимка на същата сцена, за да се види какво е било намерението на създателя.
    sasho1bs одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2015

ks7002oled 804

торента си е кофти...просто за сравнение...оледа е с кашонските настрийки с леко намалена яркост

пп....сега да не излезе ,че хваля филипса ....ясно е че s95b е по добрият тв.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от frodo; 19-01-23 в 01:21.
    sasho1bs одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

На какъв режим е оледа? При мен на стандарт, и динамик ,тази сцена е ярка, но с настройки които би трябвало да са по правилните изглежда тъмно. Възможно е рипа, или така да си е заснет, нямам идея.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2015

На какъв режим е оледа? При мен на стандарт, и динамик ,тази сцена е ярка, но с настройки които би трябвало да са по правилните изглежда тъмно. Възможно е рипа, или така да си е заснет, нямам идея.
    на режим филм е...яркоста при тоя тв. е кръстена олед контраст ....по дефолт е на 100,аз съм я намалил на 90

иначе в разширените настрийки си има друга опция която е за детайла в тъмните сцени която по дефолт е на 50 от 100(нея не съм я пипал)ако я бутна малко ще го докара бюста на девийката като на 7002 но не мисля че му трябва...що годе бива

17. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Да, сцената тряба да е тъмна, тези светещи и греещи лица и дрехи не са естествени, 7002 е НАЙ далеч от истината но 807 също свети много! Но е супер трудно да се заснеме точно това което вижда човек, начина по който телефона абсорбира светлината и се опитва да засили светлите сцени, особено сега вечер, опитах няколко пъти но се отказах утре на дневна светлина ще опитам! Тъй като ми стана интересно и свалих филма и го пуснах на моята Плазма. Тук поне при Кино режим имам естествени цветове, няма този блек кръшинг на OLED, и свръх ситурацията и осветеността на LCD телевизорите:

Може би тази снимка е най близо до това което виждам, въпреки че на телефона се виждаха едни хоризонтални бели линии които вървяха от горе на долу които в действителност ги няма :D и пак някои зони са по светли от колкото са в действителност, цветовете са малко по различни и коженото яке не е толкова искрящо шибания телефон ги засилва . През деня ще опитам пак.

sasho1bs одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2015

На кой телевизор е снимката

пп.. плазмата?
    Този пост е редактиран от frodo; 20-01-23 в 00:53.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 31 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1319
    Последно: 02-01-15, 20:26
  2. Samsung спира производството на OLED телевизори
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-14, 15:20
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. LG 55' WOLED срещу SAMSUNG 55' OLED (пряко сравнение)
    От soon във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 21-01-12, 11:01
  5. SAMSUNG 2009 LCD TV (Новите модели) - Мнения, коментари
    От ПешоТанка във форум Samsung телевизори
    Отговори: 207
    Последно: 15-09-09, 13:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе