Страница 9 от 31 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 452
Like Tree160Одобрявам

Samsung S95B QD-OLED - Нстройки и Коментари

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Отговор: Samsung S95B QD-OLED - Нстройки и Коментари

Виждам, че и във avsforum, пишат за подобрена картина след ъпдейта с фабрични настройки, ама аз още се ослушвам.
    Ти с настройките по подразбиране ли си, или си променял нещо по контролите за цветовото пространство и баланс на бялото?

2.  

3. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

С фабричните, и изключени еко функции.След ъпдейта написа че ще си оптимизира сам картината при следващото изключване, и така и стана.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2020

@sasho1bs
    Днес говорих с мой колега, който купи ТВ-то месец след мен. Често коментираме разни неща относно телевизора, но никога не сме говорили за настройките. Сега обаче, провокиран от твоя случай със смачканото черно, го попитах, какви настройки ползва и дали има подобрен проблем. Оказа се, че за през деня, също ползва тези L337Fool, въведени в режим Филм, а за вечерта, или тъмно помещение ползва настройките на испанеца в режим Филммейкър. Това ми се стори разумно и преди малко направих същото. Настройките на L337Fool с гама BT.1886 -0 (а не -1 както е написал) са с повдигнато черно и много подходящи за силно осветено помещение и филми с много тъмни сцени. А, тези на испанеца, предават изключителна рязкост и дълбочина на картината, буквално 3Д ефект са подходящи за тъмно помещение. Така, че в крайна сметка, и двете възможности могат да намерят приложение.
    Да те питам: като включваш външно устройство, активираш ли опцията „Входен сигнал плюс“ за неговият HDMI порт? Питам, защото за да прекараш, ХДР или 4К съдържание с високо качество, трябва да е активиран. На практика, така правиш порта HDMI 2.1 (по подразбиране е изключено). Кабелът, също трябва да е сертифициран във същият стандарт.
    sasho1bs одобрява това.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Последна версия
    T-PTMDEUC_1420.9
    T - за телевизор
    PT - платформа на която е базиран модела
    M - имам съмнение, че означава SoC на който е базиран модела - Mediatek
    D - DVB - показва за кой стандарт на излъчване (A - ATSC)
    EU - Europe обозначава региона, защото фърмуерите са сегментирани по региони (KU - Korea & USA)
    C - consumer
    1420.9 - версия
    https://downloadcenter.samsung.com/c...1420.9_USB.zip

https://eu.community.samsung.com/t5/...y/td-p/1846870

6. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Цитат Първоначално публикувано от tvbox Виж публикацията
    @sasho1bs
    Днес говорих с мой колега, който купи ТВ-то месец след мен. Често коментираме разни неща относно телевизора, но никога не сме говорили за настройките. Сега обаче, провокиран от твоя случай със смачканото черно, го попитах, какви настройки ползва и дали има подобрен проблем. Оказа се, че за през деня, също ползва тези L337Fool, въведени в режим Филм, а за вечерта, или тъмно помещение ползва настройките на испанеца в режим Филммейкър. Това ми се стори разумно и преди малко направих същото. Настройките на L337Fool с гама BT.1886 -0 (а не -1 както е написал) са с повдигнато черно и много подходящи за силно осветено помещение и филми с много тъмни сцени. А, тези на испанеца, предават изключителна рязкост и дълбочина на картината, буквално 3Д ефект са подходящи за тъмно помещение. Така, че в крайна сметка, и двете възможности могат да намерят приложение.
    Да те питам: като включваш външно устройство, активираш ли опцията „Входен сигнал плюс“ за неговият HDMI порт? Питам, защото за да прекараш, ХДР или 4К съдържание с високо качество, трябва да е активиран. На практика, така правиш порта HDMI 2.1 (по подразбиране е изключено). Кабелът, също трябва да е сертифициран във същият стандарт.
    Абсолютно същото и аз направих. Режим филм ми е с настройките на L337Food , но само така го гледам. Трябва да прегледам пак настройките на изпанеца да не съм въвел нещо грешно. Идвам от приятел със мастер серията на Сони от преди 2 години. Определено картината по ми допада на сонито. Някак си всички цветове са равни докато при самсунга червеното особено не е така. Днес му монтирахме и Panasonic jz1500, там даваш само filmmaker и си вдъхновен от картина. Много мислих за Панасоника но заради смотаната им операционна не го взех. Днес като го видях определено малко съжалявам. При самсунга все имам чувството че нещо трябва да се промени а там определено нямах такова чувство. Говоря за телевизия. Иначе входния сигнал и на приемника и на компютъра ми изписва че е плюс. Нямам спомен дали съм го активирал аз.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2020

За референтен монитор на испанските настройки, които не харесваш, е използван тазгодишен модел на Сони. Това го казва във видеото към поста, както и в сайта и форумът си. Казва също, че телевизора може да се настрои съвършено точно, а може и да се приглуши така, че прилича на всеки друг WOLЕD, но не това е целта. Възможностите на този панел, са много по-големи и би било глупаво, да го смачкваш, за да прилича на модел от преди 2 години. Нито един WOLЕD, не може да се настрои така, че да прилича на QDOLED. Относно червеното, колкото и да го натискат при WOLED, не може да изглежда като това на QDOLED, всъщност и с останалите цветове е така.
    sasho1bs одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    София

Моля за линк към настройки на "испанеца" защото нещо не виждам от къде са.
    Аз пробвах само настройките на колегата от AVS форума, но много ми жълтееше бялото.
    Благодаря.

п.п С каква версия на firmware сте в момента? Аз съм още на 1310.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2020

11. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Аз съм с 1304. Изключил съм автоматичните актуализации . От това което съм чел май в момента това е най добрия софтуер. Ако се разхождам в менютата много често все едно забива, натискаш бутони и нищо не се случва. При вас има ли го този проблем?

12. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Със същият фърмуер съм, ползвам само менюто за настройки и от време на време Ютуб. Досега никога не ми е забивал или лагвал. Може би, ако го напъна с други приложения ще се случи, но засега нямам нужда да използвам нещо друго.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

При мен забива в разцъкване на менютата . Дори ако искам да сменя HDMI вход, по някога забива и нищо не прави около 10 секунди, и после тръгва. Така е от ден първи. Напоследък май по рядко го прави, или вече съм свикнал, и не ми прави впечатление, ама в началото ми идваше да го замеря с дистанционното На какви нива държите яркостта, и използвате ли оптималната яркост?
    Този пост е редактиран от sasho1bs; 11-12-22 в 22:32.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от sasho1bs Виж публикацията
    При мен забива в разцъкване на менютата . Дори ако искам да сменя HDMI вход, по някога забива и нищо не прави около 10 секунди, и после тръгва. Така е от ден първи. Напоследък май по рядко го прави, или вече съм свикнал, и не ми прави впечатление, ама в началото ми идваше да го замеря с дистанционното На какви нива държите яркостта, и използвате ли оптималната яркост?
    Със сигурност лагва повече от стария ми Q70R, но не бих използвал думата "забива"
    Иначе аз ползвам USA версия на приложенията и имам Game секция, сякаш и заради нея лагва малко, отделно така не мога да си сложа PS5 иконката в Media, ама какво да се прави, ползвам 1-2 приложения, които ги няма за БГ.

За яркостта, аз използвам PEAK Brightness - HIGH, но съм пуснал ECO да намаля автоматично до минимум 20, защото иначе в определени моменти твърде много ми свети.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    София

Малко инфо, във вторник ми смениха дисплея заради червения пиксел, който имах, само задната част оставиха, всичко друго беше сменено! Евала, за 5 дни се случи всичко.
    3 дни идеално всичко, но днес телевизора умря не се пуска не реагира изобщо, не свети нищо, та явно стана тотал щета
    Ще идват пак във вторник да видим какво ще стане.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Смениха ти панела за един изгорял пиксел?! Това наистина е изненадващо. Досега не съм чувал за подобна практика. Ако е само заради пиксела, наистина заслужават поздрави!
    За втората част от поста, най-вероятно те са го омазали нещо, за което не заслужават поздрави...
    Ще го оправят, ама си е изнервящо.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    София

Да, имаше един червен ( по скоро заседнал отколкото изгорял ) който се виждаше САМО от 10 до 30 см и то само ако знаеш къде е, но въпреки това смениха целия панел - направо не е за вярване.
    Надявам се те да са оплескали нещо, а не ТВ-то да е дефектно, защото така и след втория ремонт пак може да стане нещо... имам още 2 самсунга единия на 3 години другия на 4 никога и никакви проблеми не съм имал с тях

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 31 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1319
    Последно: 02-01-15, 20:26
  2. Samsung спира производството на OLED телевизори
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-14, 15:20
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. LG 55' WOLED срещу SAMSUNG 55' OLED (пряко сравнение)
    От soon във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 21-01-12, 11:01
  5. SAMSUNG 2009 LCD TV (Новите модели) - Мнения, коментари
    От ПешоТанка във форум Samsung телевизори
    Отговори: 207
    Последно: 15-09-09, 13:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе