Вече наколко дена гледаме на Sharp LC-32SH130EV. Засега никакви забележки.
26'' и по-малко
32''
37''
40''
42''
46''
52''
60''
65''
70''
80''
Вече наколко дена гледаме на Sharp LC-32SH130EV. Засега никакви забележки.
Честито дано така и да продължи
Обикновенно в 80% от случаите, когато някой си закупи първият в живота му LCD телевизор /бюджетен/ - остава доволен. Причината е, че не знаят какво да гледат и се радват на шаренията....С течение на времето когато забележат разликите в картината с предишният им кинескопен телевизор или със скъпият модел на съседа/......започват да се оплакват.
Здравейте преди време бях посъветван от форума и спрях на Sharp LC-32SH130EV, ето малко първи впечатления:
1. Тъй като замених стария 26" с този все още немога да му свикна с големината гледам го от около 3м, но и това ще стане.
2. Насторйл съм го за сега на аналогова на "Близу", понеже нямаха налични КАМ модули, картината предвид възможностите това че сигнала се дели на още три ТВ е добра на някои канали повече от добра /говоря за снежинки и подобни/, надявам се като му пусна цифровата картината още да се подобри.
3. ТВ-то е лесно за инсталация с удобно/поне за мен/ меню. Дистанционното на мен също ми е удобно. Медия плеъра работи добре, а на субтитрите може да се променя големината, единственото куцо нещо тук е че има проблем с буквата Е /не я разпознава/ сигурно защото е турски мчодел на Вестел.Търсих в нета нов софт. за ТВ-то но ненамерих, така че проблемът се оправя като буква Е на кирилица се замени със същата на латиница /прочетох го тук във форума/.
4. Нещо немога да се оправя с настройката на чернто. Ползвах някои от линковете на Христослав и в момента е настроен на режим Кино:
- контраст - 40
- яркост - 30
- острота - 10
- цвят - 37
- цветова температура - нормална
- NR-среден
- задното осветяване съм го оставил на средно ниво
общо взето се доближава доста до стария Шарп въпреки, че старият има някак си по "мека" картина.
Та ако някой може да даде мнение за настройките ще съм благодарен.
5. Във формат на картината Панорама изрязва доста от картина, стария се справя по-добре. Режим авто е кофти а зарди това че българските телевизии още си играят на 4:3 и 16:9.
Общо взето аз съм доволен от от покупката, като за 500лв е добро решение за ТВ за спалня или детска.
Здравейте, преди време поръчах в близуу САМ модул /понеже нямаха налични/ но сега видях че
са публикували списък със съвместими ТВ с техния САМ модул /http://www.blizoo.bg/ca_module.html/, което направо ме уби, едва ли не хората трябва да си купуват ТВ посочено от списъка за да им ползват услугата, от това по голямо нахалство небях виждал и друго това означава ли че нито един шарп няма да работи с техния модул?
Има ли колега от форума който ползва тяхната услуга за да сподели впечатления?
.........................Споко...телевизора ще ти работи идеално с Ка модула на Близу....разликата е че при тях,те ти го отдават един вид под наем за 20лв. еднократно а, от магазина си го купуваш за 70лв. и си е вечно твои ...само че като изгори....не ти го подменят с нов...затова по добре си вземи от техните ..в случаѝ на проблем ти го подменят безплатно.....казвам ти го от собствен опит....Успех в начинанието.....
Малко настройки от мен намерени в нета за много добра картина на Sharp LC-46LE830E
Притежавам този модел и с тези настройки картината е прекрасна!
AV mode:[USER]
OPC: [On.]
Backlight: [STD] или [-5]
Contrast: [+33]
Brightness: [-5]
Colour: [0]
Tint: [0]
Sharpness: [+3] до [+5]
C.M.S.- thue: [R 0] [Y 0] [G 0] [C 0] [B -20] [M 0]
C.M.S.- saturation: [R 15] [Y -20] [G 0] [C 0] [B -20][M -15]
C.M.S.- value: [R 0] [Y +5] [G 0] [C 0] [B +20] [M 0]
Colour temp.:[Middle]
Gain (LO): [R -7] [G 0] [B -7]
Gain (HI): [R 14] [G 0] [B -14]
Scanning backlight 200: (The focus of dynamic scenes)[Scan]
Sub pixel control: [On]
Gamma adjustment: [0]
Film mode: (liquidity image) [Off]
Active contrast: [Off]
DNR: [Middle]
Range of OPC: [Max. +16] - [Min. -8]
Този пост е редактиран от stilo72; 29-01-13 в 15:35.
В крайна сметка, Sharp Европа, даде съобщение за пресата, че е трябвало да даде информация за серията LED LCD телевизори, които ще стартират на стария континент. В действителност само потвърждава кодове.
Имайте предвид, че новите данни не се отклоняват от това, което се каза по време на изложението CES 2013.
Разбира се, както обикновено в изявлението не се споменава за детайли.
Шарп ще пусне три горни серии, L8, L7 и L6 и три серии входно ниво LE3, LE2 & LE1. Нова информация не се дава.
Премиалната серия L8 [L855], с UV2A панели и RGBY Quattron, сканиране 800Hz [200 от панела] и версии в 80, 70 и 60 инча.
L7 & L6 просто ще използват панели UV2A, без Quattron т.е., чрез сканиране при 200Hz и размери от 39 до 90 инча.
Да подчертая, че размера от 39 инча говори за панели от Тайван - CMI
Sharp provides a glimpse of its new European TV line-up for 2013 - Sharp
Излязоха нови версии на фирмуера за модели
510
LC-32LE510E - LC32LE510E - LCD TV - Sharp
540
LC-40LE540E - LC40LE540E - LCD TV - Sharp
830
http://www.sharp.ua/cps/rde/xchg/ua/...LE830E&cat=111
http://www.astera.ru/news/?id=97783
http://www.hdtv.ru/news/industry/129...e-ces2013.html
Този пост е редактиран от hristoslav2; 30-01-13 в 16:28.
LE855_front.jpg.........добре изглежда.....
Ако не видя надписа Sharp, прилича на нискобюджетно LG от тези дето и в момента ги продават в Технополис.
Не че е грозен дизайна, но като литнат всички в една посока то само надписите им различни, та даже май и вътрешностите са им едни и същи и всъщност плащаме само надписи ( марка )
Здравейте, ще помоля за малко помощ. След като си сложих КАМ модул на близууу се появи следния проблем - при инсталацията ми сложиха телевизора (40LE831S) на Източна Европа до тук всичко е наред но забелязвам че доста канали включително и HD не са на български. Когато ги пусна някой имат опция за няколко субтитри и при смяна си идват българските субтитри (но това са само 5-6 канала). Но повечето са си на английски. Направи ми впечатление че на стария телевизор в спалнята който е на аналогова си няма никакви проблеми и всичко си е с BG аудио. Някой с такъв телевизор ако може да напише при първоначалната си инсталация на каква държава е сложил телевизора ще съм много благодарен. Благодаря
За мултиплекса, за да излизат всички канали при сканиране се слага за държава Германия или Австрия, но в твоя случай за кабелна не мисля, че това е проблема, но пробвай с тези държави.
Успех:rolleyes:
- - - Обновено - - -
Тия фирмуери са доста стари, не знам, защо чак сега са ги пуснали за USB!
Скъсах си нервите докато не видях от коя дата са самите файлове, неще и неще да ъпне а то кво да ъпва?!:rolleyes:
Здравейте!Ако някой вече е пробвал да сподели какво променя по-горе цитирания фирмуер за LE 830E. До сега съм обновявал два пъти за една година през интернет но не забелязвам никаква разлика в работата на телевизора.
Ами нищо не променя!
Даже специалистите казват, че ако телевизора работи коректно няма смисъл от тези ъпдейти, но всички ъпдейтваме с надеждата да получим нещо по-добро от това, което имаме!
Включително и аз.
Ако телевизора ти работи коректно няма смисъл!
Отскоро чета във форума, благодарности за многото инфо.
Сега имам питане, конкретно за този модел 32LE630E https://www.technomarket.bg/products...rp-lc-32le630e
В момента е на промоция, уж. Ориентирах се че модела е 2011 г.
Ще се ползва за гледане на кабелна основно, и от време на време с някакъв плеър може да се пуска филм.
Моля споделете мнение.
Този пост е редактиран от Hristov E; 11-02-13 в 00:22.