За AEG се отнася къдренето.
За AEG се отнася къдренето.
учудващо , но съпорта отговори доста бързо - горен , долен и вентилатор - тоест отпада , май отиваме на бош-а
Фурната дойде, след като куриера я беше забравил някъде по веригата и всъщност дойде само един тиган първоначално- от Технополис беше такава промоцията - фурна с подарък тиган ( що не тава - не знам)
Та фурната готви, ама малко критика
На място мострата в магазина беше произведена в Испания, тази която дойде - в Полша . Определено има разлика в пантите между двете - мострата се затваряше много по-бавно и по-стегнато от полската , ама и двете не тряскат накрая. Не очаквах баш от технополис тоя трик
докато готви - свети постоянно лампата - някаква халогенка 40в
докато готви - часовника не се вижда - меко казано малоумна работа - показва температурата през цялото време , трябва да се гледа часовника от микровълновата![]()
Като го сравнявам с китайското горенйе за половин цена, боша си е гола вода - дано си изкара гаранцията![]()
Е, и Милето е така. Първото е да си виждаш какво става вътре, второто не е болка за умиране…докато готви - свети постоянно лампата - някаква халогенка 40в
докато готви - часовника не се вижда…..
Аз фурна с гаснещо осветление, когато работи, не съм срещал!
Ако ти пречи, демонтирай "светилника".
Същото е и с "часовника". Основен параметър е температурата.
Предполагам, не си чел упътването, по стара българска традиция!
Старата Електролукс връщаше на часовник след като нагласиш температурата.
Като я сменихме милото веднага го забеляза, защото там си гледала колко е часа.
Взимайте си фурни с механичен терморегулатор, жалко, че при хладилниците са вече кът.
упътването е четено - има няма 10 странички с картинки
до сега не съм имал фурна дето часовника да не работи докато се готви - тоест да не знаеш кога си почнал и кога трябва да приключиш - на тая си стои цифрата 180 ( например ) и това е . Реално погледнато и на раховеца преди 40г пак така е нямало часовники се замислям защо от бош изобщо са сложили това мини екранче , като е напълно безполезно - можеше и без него
Иначе на предните 2 фурни след като стигнеше температурата имаше звуков сигнал и почваше автоматичен таймер да отброява времето - доста удобно . Тука нищо - чист раховец .
Относно лампата - на предните фурни е угасена дори и при готвене и реално ти може да си избираш дали да е светната или не - има си сензорен бутон . На старите бош като чета е имало опция също - на новите не
Ама здраве да е - важното е ,че реотаните работят
Мм..., не знам...
Най- еФтиното Миле с пиролиза (опцията на която най-много държа) е 1799лв - 47кг., докато най-евтиния Неф с пиролиза е "само" 1859лв и тежи "цели" 39,3кг..
Това от техните официални сайтове.
Верно Милето е на промо, но дори и без - разликата е незначителна.
https://shop.miele.bg/furni-za-vgraz.../12144190.html v/s
https://www.neff-home.com/bg/bg/mkt-...ens/B6ACH7AN3F
На миле това им е запазен маркетингов трик, правят уредите винаги по-тежки от реално необходимото и потребителите го асоциират с качество.
На една фурна дали ламарината ще 2мм или 3мм няма никакво значение, там важно е друго, тоя 1мм повече ламарина им струва 20лв. отгоре, но ти го продават за 200.
Явно никога не ти е изгаряло дъното на фурна над долния реотан.
От опит - електрониката изгаря години преди ламарината изобщо да покаже признаци. До сега не съм имал случай ламарината да изгори , а в къщи се готви всеки ден - та и 0.5 да е ламарината, няма да сдаде багажа бързо
Този пост е редактиран от CubanLinx; 08-10-25 в 19:26.
Стария Електролукс, made in Germany, му се проби дъното при работеща електроника…
Милетата, като ги гледам евтниния със скъпия модел разликите са все такива дето не ме вълнуват особенно - WiFi, голям дисплей, пара(не ползваме) и т.н. Единствено скъпата - 10К - е неръждавейка вътре.
Със сигурност е добра, но е за маниаци готвачи или някой дето се чуди за какво да си харчи парите.
Па килата(ламарини, изолация) им същите….
Наскоро взех на майка ми Бош с пиролиза за малко над 1К, да не решите че съм някакъв луд фен на Миле.