Времето за реакция на пикселите може да се намали със функция 100Hz. Действа като ускорител на матрицата.Първоначално публикувано от venci79
Времето за реакция на пикселите може да се намали със функция 100Hz. Действа като ускорител на матрицата.Първоначално публикувано от venci79
ами добре ами нали не е добре да се използва при филми.тогава какво правим
Това не е ракция на екрана, а се казва инпут лаг. Демек времето, за което сигнала идва до екрана. Със включени 100Hz то е по-голямо.
ми що така то няма логика и може ли по-някакъв начин да се намали примерно софтоерно
По скоро хардуерно като сложат по бързи процесори!Първоначално публикувано от venci79
колко мили секунди беше реакцията на екрана на сони W сериите?маи над 30ms беше и може ли по някакъв начин да се подобри това.hristoslav2 май те подведоха с опресняване на екрана но милисекундите са по-скоро за импут лаг...Може със функция 100Hz.
хм това значи ли че и новите модели са толкова бавни щото и те са с процесор BE3.
30 мс са нищо. Почти всеки LCD монитор /който реално няма процесинг/ е с толкова. Стойности под 50-60 мс не са дразнещи /поне за повечето хора/.Първоначално публикувано от venci79
Специално W5500 е може би най-добре в тоа отношение. Лага му е доста нисък дори и без да си в GAME режим. За справка, Edge LED моделите на Самсунг са над 80, а някои на Филипс стигат до 150 мс.
Това, обаче е проблем предимно при игри. При гледане на филми или телевизия не е толкова фатално, да не кажа хич. Ако изкарваш звука на итделна аудио система може да се усети леко разминаване на звук и картина, но това се коригира от ресийвъра.
Аз мисля, че ти тотално си объркал понятията и говориш за нещо друго май.
знаеш ли за какво говоря.примерно сега като гледам на моя комп на монитора има лепенка 5ms за това говоря.
Това е времето за реакция на самия панел когато трябва да покаже черно-бяло-черно (но по скоро е за сиво-бяло-сиво)... няма нищо общо с импут лага! Реално такъв преход за панела надали ще се наложи а преход между различни цветни нюанси е поне 3-4 пъти по кратък! Това знам аз ако нещо греша моля някой по-разбиращ да ме поправи!Първоначално публикувано от venci79
Правилно, това е времето за реакция на пиксела. При Сони /Самсунг/ матриците принципно са по-бавни /8 мс/. Това не би трябвало да те притеснява.
Здравейте!
Благодарности на hristoslav,lazarus18 и всички тука (няма как да ги изброя)........ за полезните неща ,които пишат.Бих искал да попитам за съвет - в момента ми излезе възможност да се уредя с KDL 32S5600 на много добра цена-700 лв.,мостра ,но не е работила много и Ви моля да ме посъветвате оттук нататак ако го взема как да действам по въпроса с операторите и цифрова ТВ в смисъл ,че още не съм вързан към никой..........???
P.S Доколкото знам този модел няма DVB- С тунер,но пак пишат,че има МPEG-4 тунер(така пише в страницата на сони.бг)...............,моля за съвет,нещо не ми е много ясно какво имат предвид????!
Благодарско предварително!
Дааа ...подведох се -грешно съм го разбрал-мислех че говори за времето за реакция на пикселите.Първоначално публикувано от ivodivo
Input Lag може да се намали само като се изключат всички подобрители на картината.В някои модели има режим Game
при който става именно това.
INPUT LAG-TEST
MARCA MODEL STANDARD GAME
Sony KDL-46Z4500 60 ms 25 ms
Sony KDL-46V5500 30 ms 30 ms
Sony KDL-52Z5500 30 ms 30 ms
Sony KDL-46W5500 40 ms 40 ms
Sony KDL-32W5500 50 ms 50 ms
Sony KDL-40ZX1* 120 ms 70 ms
Имат в предвид ,че с вграденият кабелен цифров тунер (DVB-C + MPEG-4) ще можеш да гледаш и HD програмите.Първоначално публикувано от nik4o77
Имат в предвид ,че с вграденият кабелен цифров тунер (DVB-C + MPEG-4) ще можеш да гледаш и HD програмите.
Извинявай,но не те разбирам-имам предвид,че няма DVB-C тунер,там е проблема ..хмм значи ще хващам само аналогови + платени,ок????
щом няма DVB-C тунер ще гледаш с приемника на кабелната. Нищо няма да загубиш икачеството ще е по-добро от аналоговата.
но е доста по добре ако има DVB-C тунер тъи като тогава можеш да си сложиш САМ модул с карта и картината ще е още по добра от приемника на кабелната другите + са че ще управляваш телевизора си от неговото си дистанционно и не се занимаваш с допълнителни устроиства и кабели