Аз съм със EX-500 и съм абонат на кейбълтел .Махнах приемника и си купих КАМ модул и сега на SD сигнал качеството на картината е много добро.
Първоначално публикувано от sashoteneke
не съм хич в час с кабелните телевизии - какво е това КАМ модул - би ли дал малко инфо - от къде, колко и т.н.
Гледам го на SD сигнал от Булсатком. Повевчето запознати, знаят, че образа не е върха на сладоледа, поради ред причини. При теб, положението ще е различно, защото си на кабелна цифрова и мисля, че качеството на картината ще е по-добро. Вземаш си един СА модул и си свиркаш. Естествено, ще е хубаво да си калибрираш телевизора, за да му се насладиш напълно.Първоначално публикувано от renault_fen
Относно характеристиките на KDL-40EX500 за европейския пазар: http://support.sony-europe.com/techs...&m=KDL-40EX500
Прочети този раздел Кабелни оператори:FAQ ,обсъждане, мнения,проблеми.Пьрва страница.
ROBOTA САМ модул и карта можеш да си вземеш от твоя оператор примерно както е при теб кеибълтел.цената е 109лв и слага се в слота на телевизора но само при ИЗКЛЮЧЕН телевизор.това е наи добрият вариянт за които ме светна lazarus 18.другото е бошлав работа с техните приемници,чинни,кабели,допълнително дистанционно и простотии колкото си щеш.обсъждано е много пъти накратко предимствата на САМ модул с карта са:
ПРЕДИМСВTА НА САМ модул с карта;
1-по добра картина.
2-липса на смущения при лошо време.
3-сменяш каналите на тв. с твоето дистанционно.
4-никакви допълнителни топове с кабели,дистанционно,букси,разклонители,приемници,чиниии др. простотии.
5-не се налага да дупчиш къртиш и пробиваш.
МИНУСИТЕ СА ;
1-САМ модула и картата се закупуват и струват около 100лв.приемниците които дават кабелните оператори са безплатни.
Цената която е дадена на табелата е доста висока,в левове излиза 6653лв.а последно този модел се продаваше за 5 999.00 лв в Деком и Технополис.Иначе(заедно с 46Х4500 без 40") това е най-добрия модел LCD телевизор появявал се по БГ магазини.Черния цвят му е уникален при всякакъв ъгъл черното не се променя, и на черен фон не излиза ореол около надписи и т.н както при всички останали LCD с динамична LED подсветка.Няма LCD с толкова добри видео обработки и upscaling на SD сигнали.Единствения (-)че картината леко розовее,но с малко повече игра с настройките се оправя.Жалко че в новите модели SONY няма да има RGB LED.Първоначално публикувано от ROBOTA
Забелязах че tsMuxeR преобразува за секунди файлове кодирани с H.264 (MKV пробвах) в M2TS. Само трябва да се ограничава размера до 2 ГБ.
Ще има такъв модел.Първоначално публикувано от icogen
http://www.sony.bg/product/t46-hx-series/kdl-46hx900
Подсветката е от подобен тип с локално затъмнение.
Очаква се да излезне лятото на цена под 5000 лв.
"The maximum possible size for a file on a FAT32 volume is 4 GB minus 1 byte (232−1 bytes). Video applications, large databases, and some other software easily exceed this limit. Larger files require another formatting type such as NTFS."Първоначално публикувано от Johny22
Благодаря ти за отговора.Първоначално публикувано от hristoslav2
Явно за сега само новите модели ще четат DivX със субтитри през USB-то.
Серията X4500 има един недостатък-бялото жълтее поради това че инженерите на сони не поставили бели диоди в подсветката.За подсветката RGB LED, "чисто" бяло няма по принцип. Там има 1 червен, 1 син и 2 зелени светодиода. Когато му подадеш бяла заливка -светват двата зелени светодиода на максимум и затова жълтее.Първоначално публикувано от icogen
KDL-46HX900-добре е че не е RGB, а е White LED Local diming подсветка.Първоначално публикувано от lazarus18
Първоначално публикувано от bandev
Да FAT32 поддържа до 4 GB, но плеара на Sony за съжаление до 2 GB
Това ако е истина егати излагацията на инженерите им....Първоначално публикувано от maldinito
.Сигурен ли си че е до 2Gb ? Откъде имаш тази информация?
Глупости. Плеара си плейва много лежерно файлове с големина над 2 GB, лично пробвано.Първоначално публикувано от maldinito
![]()
Еми играх си с tsMuxera и до 2 GB нямах проблем над 2 GB ми изписва възпроизвеждането невъзможно.Първоначално публикувано от hristoslav2
Пробвах и със софтуера на камерата (Canon Image Mixer) и слях два клипа пак не става !
Сега ще направя клип над 2 GB да видя дали ще тръгне без да го едитвам с разни програми !